Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - használhatósági tapasztalatok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Roland - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 40310Hozzászólás tacso
2016.02.21. 09:45

Szia Power!

Junot állítólag a következő szállítmányban kap a bolt. Hangfoglaláson picit próbálgattam, a billentyűzete tetszett arra emlékszem. Hangilag szerintem az Fa sorozat klónja ez is.
Bubának volt már értekezése a különböző megszólalásban résztvevő alkatrészek, átalakítók minőségéről, Szerintem itt lesz a Rolandnál is a sound elásva, mert hogy létezik az, hogy egy adott hangszín az Integrában jól szól, az Fa ban meg kuka? A Wr 09 egy érdekes dolog még, mert az mintha jobban karcolna hangszín ügyileg, viszont az sehol sem vendéglátós hangszer.
Korg mellé én is Ketront ajánlanék, nekem a Midjay Plus is felüdülés volt Roland Bk7m után! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

okamoto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: KORG PA3X LE
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 148 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40317Hozzászólás okamoto
2016.02.21. 19:16

tacso írta:Szia Power!

Junot állítólag a következő szállítmányban kap a bolt. Hangfoglaláson picit próbálgattam, a billentyűzete tetszett arra emlékszem. Hangilag szerintem az Fa sorozat klónja ez is.
Bubának volt már értekezése a különböző megszólalásban résztvevő alkatrészek, átalakítók minőségéről, Szerintem itt lesz a Rolandnál is a sound elásva, mert hogy létezik az, hogy egy adott hangszín az Integrában jól szól, az Fa ban meg kuka? A Wr 09 egy érdekes dolog még, mert az mintha jobban karcolna hangszín ügyileg, viszont az sehol sem vendéglátós hangszer.
Korg mellé én is Ketront ajánlanék, nekem a Midjay Plus is felüdülés volt Roland Bk7m után! :D
Gondolkodom én is Ketronon, van most egy Midjay - 170-ért; Midjay Plus - 270-ért; illetve egy SD 1 250-ért a jofogason. Nem nagyon öreg már az SD1? Van abból még olyan ami nincs "agyon nyúzva"? Ha jól emlékszem elég instabil az SD1... Abból is volt az SD1 plus ami jobb. Melyiket (midjay; Midjas plus; SD1) menyiért érdemes megvenni?

Köszi a választ, elnézést az off topic jellegért.

okamoto / A zene mindenek felett!

Asterix
Globális Moderátor
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 40320Hozzászólás Asterix
2016.02.21. 19:44

MidJay+ 270e-ért biztosan nagyon túlárazott...
Az SD-1, ha hibátlan, akkor onnantól már alku tárgya lehet, de a 250 szerintem egy kicsit azért is sok, bár valószínűleg lesz olyan, aki esetleg ennyiért is megveszi. Én az enyémet anno 225e forintért adtam el karcmentes állapotban...
Én csak stílusok és hangszínek miatt használtam Ketront. Az SD-1 sokkal jobb volt. Amit ott 5 gombnyomással megcsináltam, azt a MidJAy-en 20 gombnyomással.
Egy arrangeren FS pedálra sem lehet kitenni a Filleket???? :dash2: :dash2: :dash2:

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 40331Hozzászólás Bubamara
2016.02.21. 21:56

Ha veszel egy Ketront, előbb utóbb azon veszed észre magad, hogy a KORG-ot nem nagyon fogod használni.

Nyilván te tudod a saját anyagi lehetőségeidet, meg, hogy mennyire szeretsz cipekedni és mire akarod használni valójában a 2. hangszert
Ha csak hangszínekre, akár workstation is lehet, pl egy Motif, vagy egy FantomX6, ha playernek, akkor a midjay egy jó választás, nagyon jó player, gyengécske, ponosabban nehezen használható arranger, de sok jó ketron hangszín elérhető benne.
Ha inkább arranger, akkor SD1, vagy SD1 plus. az SD1 nagyjából 220-230.ig áll meg ha fasza állapotban van. No meg kérdés, mi van benne. Mert ha pl egy video és egy USB/SD bővítmény, az a két dolog mindjárt 130.000 Ft-ot ér új listaáron. De funkcionálisan még többet szerintem. Hiszen nincs többé HD, és van mp3/wav lejátszás.
Ha igazán el tudod engedni a fantáziádat, keress egy SD1 plust. Én csak ajánlani tudom. NAGYON, NAGYON NAGY HANG. stabil, fasza működés. Persze nem egy lelakott vackot, de ez nyilván igaz mindenre. Bosszúságot minek hazavinni.

De kipróbálhatod az SD4 modult is a hangszereddel. két midi bemenetet kezel külön, tehát a stílus, midifile mehet az egyik midi kimenetedről és a billentyűzetre a preset hangszínek, a másik midi kimenetről. 64 gyári és 64 user hangszín performance beállítás. Ami bőven sok. ezeket szépen becsempészheted a performance beállításaidba és belemented.

Buba

tacso
VIP
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 41774Hozzászólás tacso
2016.05.10. 17:04

Üdv Mindenkinek! Jelenlegi hangszerparkom eladása okából privátban néhányan megtiszteltek érdeklődésükkel a hogyan továbbról, így gondoltam kiposztolom... :D
Szenzációval nem szolgálhatok, egy Roland E-A7 tulajdonosa lettem, ami azért szorulhat némi magyarázatra, hiszen itt feljebb néhány poszttal (is) ezelőtt még csak rosszat kiáltottam rá!
Talán egy kicsit elhamarkodott felületes vélemény volt, tanulnom kell belőle, bár igazából a lényeg nem sokat változott de a hangszert komolyabb megismerés és immár 2 bevetés után az "erősen megosztó" kategóriába sorolom át. Ha nézitek a használt hangszeres oldalakat, (biztos) akkor láthatjátok hogy sokan szabadulnak ettől a hangszertől, ez bizony nem véletlen... Én is jó konstrukcióban jutottam hozzá... :D
Szóval mi is ez az E-a 7? Szerintem a Roland maga sem tudja, talán egy kísérlet?!
Arranger és midi lejátszó ami nem szól jól, sampler ami gyermeteg, seq nyima, jobb kézre egy multi effect, arrangerre 2, -ez kevés, mikrofon rész vicces, kinézetre fura. Nincs mit magyarázni, ha mellé teszünk egy Pa 600 at 100 ronggyal olcsóbban (mást is lehetne írni), a bukás elkerülhetetlen és szerintem most ez folyik éppen!
Akkor mér kell ez nekem ugye? :D
Én nem arrangernek és dal lejátszónak használom a hangszert, csak nagyon minimális % ban, miksi procit sem hangszertől várok el, így a gyenge részeket ki tudom kerülni. A hangszíneibe a kezelhetőségébe, és a játszhatóságába szerettem bele! A Mox 6 után maradt űr jónéhány hangszín tekintetében, ezt az EA simán visszapótolta. Az eq bitang, reverb-delay a számomra igen kellemes tartományban dolgozik, az egész single hangszín résznek van egy számomra gyönyörű fénye a magas tartományban ami megbabonázott! (Hol van ez az Fa szériából?) A hangszín tár hatalmas, azonnal megtaláltam ami kellett, a zongi nagyon jó, a Rhodest is ki lehetett tekerni, nagyon sok a folk és etnikus hangszín illetve szett, ami szerintem nagyon kell! Meglepő volt, de minden billentési dinamika ott van a helyén, a Piano jellegű soundoknál jól támogatják a kifejező játékot. Lead, és Hammond hangszíneknél a curve -ot Low rá állítottam, teljesen rendben! A sampler frázis szerkesztő része egyenlőre fekete leves. Szerettem volna egy csujogatós kontrát összepakolni (Nyakunkon a szezon) de nem jött össze! Hol a tempó szinkront dobja el, hol behúz olyan samplingot amit be sem tettem a szettbe, fogalmam sincs!! Ha újraindítom a hangszert (kb 10 másodperc csak!) akkor helyreáll, aztán megint kaki! Ja, és befér a dobozomba!!! :D Hogy meddig lesz meg az talány...A szezonra biztos, de mivel jövőre visszaredukáljuk a lagzikat, új helyzet lesz! Várom az új Ketronokat, de ez már egy másik topik... :D Császtok!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Alfi159
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg PA1X pro, Korg Trinity
Kapott köszönetek: : 10 alkalommal

Hozzászólás: # 41804Hozzászólás Alfi159
2016.05.12. 16:09

Hümm,hümm. Olvasgatva a korábbi hozzászólásokat, jobb ha én bevonulok a sarokba az E96-al és hallgatok. :D

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Re: GUMISZOBA

Hozzászólás: # 43714Hozzászólás B.Bazsi
2016.09.01. 10:52

DSC_0042.JPG
Tegnap szétszedtem a hangszert mert az rca bemenet nem úgy szólt ahogy köllött vóna. Annyi szösz volt benne hogy egy párnát ki lehetett volna tömni vele. Kiporszívóztam, az volt a baja. Mellékletnek íme egy szétszedett G70 belseje...
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

gabati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43715Hozzászólás gabati
2016.09.01. 11:31

B.Bazsi írta:
DSC_0042.JPG
Tegnap szétszedtem a hangszert mert az rca bemenet nem úgy szólt ahogy köllött vóna. Annyi szösz volt benne hogy egy párnát ki lehetett volna tömni vele. Kiporszívóztam, az volt a baja. Mellékletnek íme egy szétszedett G70 belseje...
B.Bazsi megkérlek szépen küldd át nekem is a képet, mivel itt nincs elég jogsultságom, hogy megnézzem és engem is érdekelne a G 70 belseje, mivel én is már több mint 10 éve "nyúzok" egy G70-t.
Köszönöm szépen.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 43719Hozzászólás Bubamara
2016.09.01. 15:52

A G70 legjobban megépített legstabilabb vas, fantasztikus billentyűzet, hatalmas kezelőgombok, alattuk pedig 2P négy lábú furatszerelt tactok, ilyeneket csak a 90-es évek hangszeriben láthattok, azon túl pedig a legjobban szervizelhető hangszer.

Buba

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 43723Hozzászólás B.Bazsi
2016.09.01. 19:42

Többen is "vas"-nak írjátok a hangszert, ha megnézzük a képet, nem kell sok tehetség hogy észrevegyük hogy nem a nyomtatot áramkörök meg a panelook nyomnak több mint 20 kilót... Ez az elektronika egy tankba van beépítve. Ami viszont meglepő, az a billentyűk mérete, ha megnézitek szinte a hangszer feléig érnek, egyrészt azért ilyen remek a billentése amit Power is írt, másrészt szerintem a súlyozása is nagyon nagyon jól el van találva, aztán minden billentyűt rúgó húz vissza, mit írjak még róla? Qrva jó!!!!!! Élvezet ezeket nyomkodni....

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Új hozzászólás