Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - használhatósági tapasztalatok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Re: Roland - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 39323Hozzászólás B.Bazsi
2016.01.15. 14:52

Nokééééremsszééééépeennnn.... kezem alá került ma a BK9 :D Mivel nem sok időm volt rá ezért nagyon mélyen nem tudtam belemászni, de egy pár gondolatot megosztok róla ha nem bánjátok arról amit háromnegyed óra alatt hallottam. Külcsín: nekem tetszetős darab, bár nehezebben találtam meg rajta a szükséges gombokat mint gondoltam, de nem vészes. Ami tetszik az a billenőkapcsoló, szerintem remek ötlet volt. A dupla kijelző sem rossz, meg úgy összességében tetszik a gép kinézetre. Billentés: súlyozott billentyűk, kellemes játékérzet, de a G70-től kicsit messze van :) , fura hogy nem aftertouch-os, de egész jó, engem kicsit a G800-ra emlékeztet billentésre. Hangja: kicsit vegyesek az érzéseim, a dobok amik tetszenek a bk3-ban, ebben is benne vannak, és ebben is tetszenek, ez nálam vita nélküli. Ja, és az srx dobokból is raktak bele, ezek ebben is úgy szólnak ahogy köll. Stílusokat illetően, hát, nem is tudom. Vannak amik egy az egyben visszaköszönnek a tizenéves hangszeremből, ami viszont nagyon nagyon jó volt benne, pl. a Hu Roma kv, a Váradi Roma Café umbala számára "megírt" stílus, ez biza odaver keményen hangszerelésben, dögösségben, ez szerintem nagyon brutális ahogy szól!!! Nekem is megvan a kis békából, de nálam nem szól így. Nagyon örültem volna ha a többi stílusnál is ezt a minőséget hallom, viszont sajnos sok esetben nem jön ez a minőség.... :( Olyan érzésem van mintha két ember állította volna össze bele a stílusokat, az egyik azt mondta volna hogy "ugyanmá, jóvan az bele" és beletette, a másik meg azt mondta volna hogy "nekem nem jó, majd én megmutatom hogy kell ezt csinálni" és nagyon jó minőséget rakott bele. A hangszíneknél is hasonló érzésem volt, de itt már inkább átbillent a dolog a minőség irányába. Amik a G70-ben is benne vannak hangszínek, olyan mintha újragyúrták volna, és úgy rakták volna bele vissza. Máshogy köszönnek vissza. A Super Natural hangszínek egész jók, a gitárok és a Szaxik különösen tetszenek, ezeket elfogadnám a G70-be. Szerkesztéseket illetően szerintem nagyrészt azt nyújtja amit a G70, de ezt már csak a neten olvasható ismertetőkből mondom, meg a kis bk után (pl multi effektek szerkesztése, hangszínek szerkesztése, make-up tools, dobok szerkesztése) Összességében véve nem szól rosszul, el tudnám képzelni az állványomon mint második hangszer, de nem a G70 helyett! Mert igaz hogy az "új zászlóshajó"-ként emlegetik, de szerintem még mindig a G70-E80 páros a top hangszer a Rolandnál. Ami az árát illeti, ez a 489 000 Huf reálisabb mint a csökkentés előtti ára...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39326Hozzászólás tacso
2016.01.15. 15:57

A Bk7 m modult ennek töredékéért tudod beszerezni, én nagy nehézségek árán tudtam 2 éve 130 körül túl adni rajta...

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 39332Hozzászólás Asterix
2016.01.15. 18:06

B.Bazsi írta:Olyan érzésem van mintha két ember állította volna össze bele a stílusokat, az egyik azt mondta volna hogy "ugyanmá, jóvan az bele" és beletette, a másik meg azt mondta volna hogy "nekem nem jó, majd én megmutatom hogy kell ezt csinálni" és nagyon jó minőséget rakott bele.
Dettó ugyanez volt az érzésem a Tyros 5 esetében a belső stílusbankot és a hozzá vásárolható pakkok stílusait illetően... :lol:

okamoto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: KORG PA3X LE
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 148 alkalommal
Kapcsolat:

Roland E-A7

Hozzászólás: # 40292Hozzászólás okamoto
2016.02.20. 11:39

Sziasztok,

valaki próbálta már a Roland Új modelljét, az E-A7-est? Mi a véleményetek róla?

Köszi a választ.
Üdv. oki

okamoto / A zene mindenek felett!

okamoto
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40295Hozzászólás okamoto
2016.02.20. 15:22

powersparc írta:
okamoto írta: Mi a véleményetek róla?
A Rolandhoz méltatlan fos hangszer röviden. :roll:
Köszi a választ. de ha jól látom neked is van egy G70-esed. :o Azzal összevetve nem jo szinti? Érdemes venni még E80-at?

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 40299Hozzászólás B.Bazsi
2016.02.20. 18:39

Ha veszel egy e80-at, bele egy dob bővítő meg még egy neked szükséges srx kártyát, lesz egy olyan
hangszered ami lealázza ezt az ea7-est, meg még sok másik roland gépet is...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 40302Hozzászólás Asterix
2016.02.20. 21:50

Nem érdemes E-80-at venni...
G-70+SRG01 bővítő. Na, azt igen... :777

tacso
VIP
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40305Hozzászólás tacso
2016.02.21. 04:07

Mint Roland boltban dolgozó tudom mondani a saját és egyben sajnálatos véleményemet, hogy sem az EA7 sem a BK9 sem az Fa sorozat nem üti meg a G70 szintjét! Színtelen, dinamikátlan, Zenében elvesző hangszerek ezek, a különbség akkor hallható igazán, ha egy másik hangszer is kéznél van összehasonlítás végett. Én annak idején az Fa06 ot eresztettem össze a Korg Pa 900 hangszerrel, a véleményem korábbi oldalakon olvasható, röviden: a Roland minden fronton elvérzett. Bazsi G70 hangszerének a megszólalása viszont annyira megtetszett, hogy a Ketron Sd4 et kiegészítendő beruháztam egy Roland Soniccell modulra, ami a G70 világából hoz be jó tökös soundokat.
Én nem értem mi van a Rolandnál, de az biztos, hogy a Ketron Sd 7 után minden gyártónak össze kéne kapnia az arranger felső kategóriát.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

okamoto
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40307Hozzászólás okamoto
2016.02.21. 06:32

Köszönöm a hozzászólásokat. :) De akkor mit vegyek a PA800 mellé? Korgot nem szeretnék... Mit tanácsoltok? Modulnak örülnék a leginkább. (400 ezeirg) Köszi a segítséget.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 40308Hozzászólás Asterix
2016.02.21. 09:10

A kérdés, hogy modul alatt mit értesz? Arrangeres modulra, vagy pusztán hangmodulra gondolsz?
Arrangeres nem sok van a piacon, ami a mai igényeknek megfelel. Gyakorlatilag vagy KEtron, vagy Roland. A Rolandot nem ismerem, A KEtron MidJay pro modult nem kapod meg annyi pénzért, MidJay és MidJay+ modulokba pedig nem szabad pénzt ölni. Ezen modulok árához kis összeget hozzátéve meg lehet egy KEtron SD-1 hangszert, ami 100x jobb és jobban használható, mint ezek a modulok...
Annak idején évekig használtam a Korg Pa2x + KEtron SD-1 párosítást. Szerintem az egyik leg ütősebb konfiguráció midizve. Nagyon jól kommunikálnak együtt. A Korgnak a sliderek, az op. rendszer és az érintőképernyő miatt nagyon jó a használhatósága. A szükséges helyeken a hangjait feljavítja az SD-1, illetve ott lesz az SD-1 stílusainak a megszólalása, ami a napig veszettül jó... :777

Új hozzászólás