|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok! Megtudná nekem valaki mondani,hogy g70-be ha beleteszek egy srx01 kártyát látja-e a g70 mind a 24-dobszettet? Azért kérdezném, mert ma valaki azt mondta nekem, hogy csak a Fantom-ok látják a kártya összes tartalmát.. Köszönöm!!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Szia Tomi, látnia kell mindet szerintem...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
-
Tamás01
- Kiemelt tag
Sziasztok! Most hozta meg a futár a kártyát, 79 dobszettet lát a hangszer 
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Sziasztok.Lenne egy olyan problémám,h egy g 1000 szintin nem szólal meg semmi.valószínű elindul a dob,mert a metronom zold fénye megy,csak nem szólal meg.sem a hangok .hallott már vki erről?
Illetve olyan,h hibakereső tesztet futtatni rajt létezik??ami automatán fut,és ha hibát észlel kiírja..
légyszi segítsetek

Illetve olyan,h hibakereső tesztet futtatni rajt létezik??ami automatán fut,és ha hibát észlel kiírja..
légyszi segítsetek

-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Heló.megpróbáltuk,de ez sem segít.10szer bekapcsolom megy,11-re megint néma.
Ezt a hibakereső tesztet kellene vhol meglelni...
Ezt a hibakereső tesztet kellene vhol meglelni...
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.
Volt egyszer egy hasonló tünetű G-1000 -es amit hozzám is elhoztak, ott társult ez a hiba azzal, ha néha megkoppintották a burkolatot, hol szólt, hol nem!
Ott egy fura hiba volt, bár csak én neveztem annak!
A srác akié volt ez a hangszer, kb 15x szerelte szét, rakta össze, mire jött az az ötletem, szereljük le a paneleket és nézegessük meg a forrasztásokat, nem-e ott találunk valamit!
A hátulján vannak programozható aljzatok, és az egyik arra volt programozva hogy a hangerőt állította (Expression) és az aljzat egyik lábánál a forrasztás el volt repedve, és így úgy érzékelte a hangszer, mintha ebbe az aljzatba lett volna dugva egy Expression vagy damper pedál, és a rezgéstől zárt az áramkör és kapcsolgatta a funkciót. Eseteg érdemes megnézni ezt a részt is. Lehet bármilyen vezeték törés belül, vagy csatlakozó hiba is, érdemes átnézni, széthúzni a csatlakozókat, és vissza dugdosni, esetleg némi kontakt spray sem árthat!
Csak egy tipp, de lehet ez is, mint hiba forrása.
Volt egyszer egy hasonló tünetű G-1000 -es amit hozzám is elhoztak, ott társult ez a hiba azzal, ha néha megkoppintották a burkolatot, hol szólt, hol nem!
Ott egy fura hiba volt, bár csak én neveztem annak!
A srác akié volt ez a hangszer, kb 15x szerelte szét, rakta össze, mire jött az az ötletem, szereljük le a paneleket és nézegessük meg a forrasztásokat, nem-e ott találunk valamit!
A hátulján vannak programozható aljzatok, és az egyik arra volt programozva hogy a hangerőt állította (Expression) és az aljzat egyik lábánál a forrasztás el volt repedve, és így úgy érzékelte a hangszer, mintha ebbe az aljzatba lett volna dugva egy Expression vagy damper pedál, és a rezgéstől zárt az áramkör és kapcsolgatta a funkciót. Eseteg érdemes megnézni ezt a részt is. Lehet bármilyen vezeték törés belül, vagy csatlakozó hiba is, érdemes átnézni, széthúzni a csatlakozókat, és vissza dugdosni, esetleg némi kontakt spray sem árthat!
Csak egy tipp, de lehet ez is, mint hiba forrása.
- herflis
- Újonc
- Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
- Adott köszönetek: : 55 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
A G-800-asommal volt egyszer hasonló hibám. Szétszedtem és a panelek közötti átvezető kábeleket a csatlakozóknál megtisztítottam. Szemmel láthatóan oxidos volt. A hiba azóta nem jelentkezett.
Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Szervusztok mindenki!!
Olyan kérdéssel, illetve kéréssel fordulnék hozzátok, hogy tudtok-e olyan programot ajánlani amivel meg tudnám oldani, hogy az E-50-essel készített *.mid file-okat fel tudnám dalszövegezni.
A probléma ugyanis az, hogy a felvett midi file-ban a sávokon van hangszer váltás is és ez eltűnik ha egy külső midi szerkesztővel próbálom a midit feliratozni..., ugyanis a Roland így veszi fel, mikor stiluson belül variációt vált az ember (A-B-C-D) és a variációkon belül ugyanazon csatornára más hangszer kerül...
Én itt befürödtem.....
Illetve keresnék olyan szerkesztő programot amivel az MP3-ba tudnám betenni a dalszöveget.
Köszönöm előre is.
Üdv.
Olyan kérdéssel, illetve kéréssel fordulnék hozzátok, hogy tudtok-e olyan programot ajánlani amivel meg tudnám oldani, hogy az E-50-essel készített *.mid file-okat fel tudnám dalszövegezni.
A probléma ugyanis az, hogy a felvett midi file-ban a sávokon van hangszer váltás is és ez eltűnik ha egy külső midi szerkesztővel próbálom a midit feliratozni..., ugyanis a Roland így veszi fel, mikor stiluson belül variációt vált az ember (A-B-C-D) és a variációkon belül ugyanazon csatornára más hangszer kerül...
Én itt befürödtem.....
Illetve keresnék olyan szerkesztő programot amivel az MP3-ba tudnám betenni a dalszöveget.
Köszönöm előre is.
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
CakewalkBodziLalikirály írta: *.mid file-okat fel tudnám dalszövegezni.
Amikor stílussal játszom és azt rögzítem, akkor minden fajta hangszer más-más track-re kerül. Amikor kész vagyok feljátszom egy következő sávra a dallamot, amit énekelni kellene. Ez (a Rolandnál Ch4) kerül a Track 4-re. Ha itt már volt valami, akkor azt előtte átteszem egy üres track-re. A 4-es track-nek nem kell szólnia, le lehet halkítani, vagy SysEx-el ki lehet kapcsoltatni, ez csak a helyes kottakijelzés miatt kell. Ezen a 4-es tracken a hangjegyekhez lehet hozzárendelni a szótagokat a Cakewalk programban.
A szöveget egyébként bármelyik sávon el lehetne helyezni, sőt több sávon is szét lehet pakolni, de a Cakewalk (a tervezői gondolatmenet szerint) csakis a 4-esen fogja mutatni az összeset, amikor SMF0-ban mentem. Tudom, ezt nehéz megérteni, ettől függetlenül remekül lehet használni.
Ha nincs dallamsáv, amihez lehetne rendelni a szöveget, akkor meg PSRUTI nevű program. Ebben a zenét hallgatva kell a szöveg szavait "felmorzézni", hogy melyik szó, mikor jelenjen majd meg.
Ilyen "felmorzézós" program az Mp3 esetén a LyrEdit, ez tulajdonképpen egy plug-in a Winamphoz.
Üdv: MMaestro