|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Ellenben a Ketronnál is tudod fixre állítani...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
A tempo + - gombok egyszerre megnyomva általában az eredeti tempóra állítják vissza a hangszert. Korgnál erre külön dedikált gomb van a kezelőfelületen.
-
HunHyper
- VIP
Átfutottam az alkalmazási útmutatón...
Nem ír sehol ilyen lehetöségröl... Ellenben, ha elmented User stílusként, akkor ott az általad választott tempót engedi menteni...
Vagy valami ilyesmi...

Nem ír sehol ilyen lehetöségröl... Ellenben, ha elmented User stílusként, akkor ott az általad választott tempót engedi menteni...
Vagy valami ilyesmi...
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Igen ez egy megoldás lenne, de mivel nem lehet tudni melyik szám után melyiket kérik és fűzöm össze így ezt kihagynám és valami tempo fixálást keresnék helyette!
Nem az eredeti tempóra akarom visszaállítani a stílust, hanem két stílust (az egyik128bpm a másik 138bpm) egymás után fűzve (tehát mint egy mixet a Dj.) amikor átváltok a második stílusra az az előző tempójával (128bpm) induljon (tempo lock) és ne az alapértelmezett 138bpm-es tempóban.
Tehát van 2 dal (mondjuk!) az egyik a "Pedro kocsmájában...", a másik a "Lehoznám neked a csillagokat..."
Ezeket én egymás után játszanám más-más stílussal, de megállás nélkül csak a stílust kicserélve és ugyanazon a tempón!!
Remélem így már érthető....
Probléma megoldva!!!
A kijelzőn a "TEMPO"-ra nyomva előjön egy beállítási lehetőség és ott van a "LOCK" is. Ezután másik stílust kiválasztva a tempo marad azon ami eddig be volt állitva!!! Egy dolog viszont megemlítést érdemel!
Ez csak stílus váltásnál marad így!!!
Ha előre beállított és elmentett (Music Assistant) dolgot töltünk be akkor a tempo lock nem él, vagyis olyankor az elmentett beállításokat és ezzel azt a tempot is tölti be.
Ezek szerint félreérthető a kérdés!Asterix írta:A tempo + - gombok egyszerre megnyomva általában az eredeti tempóra állítják vissza a hangszert. Korgnál erre külön dedikált gomb van a kezelőfelületen.
Nem az eredeti tempóra akarom visszaállítani a stílust, hanem két stílust (az egyik128bpm a másik 138bpm) egymás után fűzve (tehát mint egy mixet a Dj.) amikor átváltok a második stílusra az az előző tempójával (128bpm) induljon (tempo lock) és ne az alapértelmezett 138bpm-es tempóban.
Tehát van 2 dal (mondjuk!) az egyik a "Pedro kocsmájában...", a másik a "Lehoznám neked a csillagokat..."
Ezeket én egymás után játszanám más-más stílussal, de megállás nélkül csak a stílust kicserélve és ugyanazon a tempón!!
Remélem így már érthető....
Probléma megoldva!!!
A kijelzőn a "TEMPO"-ra nyomva előjön egy beállítási lehetőség és ott van a "LOCK" is. Ezután másik stílust kiválasztva a tempo marad azon ami eddig be volt állitva!!! Egy dolog viszont megemlítést érdemel!
Ez csak stílus váltásnál marad így!!!
Ha előre beállított és elmentett (Music Assistant) dolgot töltünk be akkor a tempo lock nem él, vagyis olyankor az elmentett beállításokat és ezzel azt a tempot is tölti be.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Lali, azonos tempóval mented el a két regisztrációt.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
HunHyper
- VIP
Na, ma is tanultunk valamit... 
- Asterix
- Globális Moderátor
Én értettelek,csak félreérthetően fogalmaztam. A tempo zárolására van egy külön Lock gomb a tempó +- mellett. Ez a gomb a beállított tempót zárolja, nem alapra állít. Ezt se songbook, se reg mem nem írja felül. Viszont kézzel átállítható így is a tempó érték.
- Asterix
- Globális Moderátor
Ez minden hangszernél így van. A Korgnál is az STS csak hangszínekre használható egy stílushoz rendelve. Yamin ugyanígy... Ketron Sd7 dettó...
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Ha azonos tempóval mentem a két dal regisztrációját akkor természetesen nem kell attól tartani, hogy más lesz a tempó user (mentett) beállítás betöltésénél.B.Bazsi írta:Lali, azonos tempóval mented el a két regisztrációt.
De én csak példának írtam a 2 dalt.
Viszont ha a 2 dal más-más tempóval van mentve "user"-be akkor hiába van a tempo lock-olva mindenképpen átáll a mentés szerinti tempóra.
Ha valaki előre átgondolt és mentett műsort ad elő akkor persze egyszerű a dolog mert úgy állitja be a dalokhoz a beállításokat, hogy megállás nélkül tudja egyiket a másikba úsztatni.
De én sokszor egy-egy dal után nem biztos, hogy a megszokott következőt kezdem játszani így a user beállítás csúnyán fog szólni átváltásnál, ezért a tempo lock-al egy másik stílussal kezdem a kért dalt az előzőre ráúsztatni.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Lali a G 70-nél a következő képpen lehet megoldani: van a képernyőtől balra egy Hold gomb, azt ha hosszan megnyomod a képernyőn megnyilik egy menü, ott ki tudod jelölni, hogy mi az, ami nem kellene változzon stilus váltásnál. Kiválasztod ami kell neked, utána kilépsz abból a menüből és megnyomod/bekapcsolod a Hold gombot (a led világit, ha aktiv). Én nagyon sokat használom a G 70-nél ezt a lehetőséget. Sok mindent ki tudsz választani, hogy ne változzon meg stilus váltásnál.Pl. hangszin beállitás, tempo, transzponálás, stb. Jelzem, hogy az én G 70 billentyűmön a 3.02 operációs rendszer fut.
Üdv. Attila
Üdv. Attila