Én is így teszek, ez csak némi információszerzés akart lenni.B.Bazsi írta:Én a "magad Uram, ha szolgád nincs" elvet követve nekifogtam sajátok készítésébe. Ha te is így teszel olyat csinálsz ami neked tetszik, olyanod lehet amilyen senki másnak!Ferencke30 írta:Illetve honnan tudok letölteni még hangmintákat zenei frázisokat.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Ferencke30
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Roland BK 5
- Adott köszönetek: : 18 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 12 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Néztem, keresgéltem már a neten, de nem jártam sikerrel, ezért gondoltam hogy megpróbálok csinálni.
Nekifogtam mókolgatni audio loopokat a hangszerre. Youtube-os videókat alapul véve
gondoltam felveszem a hangszerbe a nagy produkcijókat. (a hátamra ki lehetett volna tűzni az iskolából ismerős "Hülye vagyok, üssetek!" - felíratú papírcetlit... ) Lényeg hogy ez a megoldás nagyjából nem jó. Inkább azt mondanám van jobb, legalábbis nekem jobb. Boss BR1200 bekapcs, mikrofon-hangszer ráköt, laptop cool edit-tel, na ez már így lehet valami. A munkamenet a következő:
1. felvétel Boss-al. Miért ezzel: elsősorban mert nagyon tisztán vesz fel, jó eséllyel a végeredmény is jó lesz.
2. Boss-ból hang kimentése laptopra waw-ban. Miért? Mert sokkal könnyebb megvágni laptopon a felvett anyagot, mint a Boss-ban.
3. Cool Editben hanganyag behívása- megvágása. Miért: mert könnyű vágni. Nagyon pontosan kell megvágni mert saját magam munkáját könnyítem a későbbiekben. Erről az 5-ös pontban.
4. Megvágott anyagok tetszés szerinti rendezése, eq, effekt-hangerő arányok beállítása, mentés waw-ba.
5. Kész anyag másolása pendrájvra, be a hangszerbe. Audio key menü, célbillentyű kiválasztása, kívánt anyag kiválasztása, kezdő és végpont beállítása -ha nem pontosan vágtam meg az anyagot. Ha pontosan, akkor ezt a pepecselést el lehet kerülni, nem lesz az hogy "jajj még mindig nem onnan ismétlődik ahol kéne, jajj még mindig késik, jajj ez más siet stb." Ezután beállítom még a menübe amit akarok, szinkronizálás, loop, hangerő, stb. és kész.
Nekifogtam mókolgatni audio loopokat a hangszerre. Youtube-os videókat alapul véve
1. felvétel Boss-al. Miért ezzel: elsősorban mert nagyon tisztán vesz fel, jó eséllyel a végeredmény is jó lesz.
2. Boss-ból hang kimentése laptopra waw-ban. Miért? Mert sokkal könnyebb megvágni laptopon a felvett anyagot, mint a Boss-ban.
3. Cool Editben hanganyag behívása- megvágása. Miért: mert könnyű vágni. Nagyon pontosan kell megvágni mert saját magam munkáját könnyítem a későbbiekben. Erről az 5-ös pontban.
4. Megvágott anyagok tetszés szerinti rendezése, eq, effekt-hangerő arányok beállítása, mentés waw-ba.
5. Kész anyag másolása pendrájvra, be a hangszerbe. Audio key menü, célbillentyű kiválasztása, kívánt anyag kiválasztása, kezdő és végpont beállítása -ha nem pontosan vágtam meg az anyagot. Ha pontosan, akkor ezt a pepecselést el lehet kerülni, nem lesz az hogy "jajj még mindig nem onnan ismétlődik ahol kéne, jajj még mindig késik, jajj ez más siet stb." Ezután beállítom még a menübe amit akarok, szinkronizálás, loop, hangerő, stb. és kész.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
Ha minden rendben megy, holnap érkezik az ipad a békához...

- B.Bazsi
- VIP
No meggyütt az ájped a bk9-hez.
Kb 20-25 perces kötelező bűvölés után ( fiók készítése, appok letöltése, driver letöltés) lett egy bazi nagy színes érintőkijelzőm. Gyorsabb keresni az usereket, hangszíneket, stílusokat. És ami nagyon jó, hogy a hangszert és a padot egymástól függetlenül lehet kezelni, ha a hangszeren mászkálok a menükben, mappákban, az ipad nem követi hanem azon a beállításon van amit utoljára hagytam, közben azt keresek amit akarok rajta és EZ HIÁNYZOTT NEKEM!!! Úgyhogy öröm és bódottá van!!! Viszont úgy látom csak a belső stílusokat kezeli, na de minek akarok és stílusokkal hangszínekkel külön szarakodni, el kell menteni userbe oszt viszlát! Szóval nagyon jól működik most már a dolog, meg van bocsájtva a Rolandnak ez a hibája! Hajrá BK9!!!

- Zimruska
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha SHS200,Roland E-15, Roland EM25, midjaypro
- Adott köszönetek: : 30 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 18 alkalommal
Kb értem is hogy mit csinálsz, DE a tempo szinkront hogyan miként?B.Bazsi írta:A munkamenet a következő:
és a békásoknak hogyan lesz phr belőle?
Teccikérteni
Ne ismételd az egész hozzászólást, lehetőleg, ha az a válaszodhoz közeli időpontban született, akkor minél kevesebbet idézz, hogy mindenki a te hozzászólásodat tudja olvasni, ne azt, amit már egyszer elolvasott!
További szép napot, jó fórumozást!
Asterix
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Hello Zimrus!
Mit szeretnél tulajdonképpen a Rolanddal?
Zoli
Zoli
- B.Bazsi
- VIP
Teccekérteni, a tempó val kapcsolatban: amiket küldtem 140-es tempóval vettem fel, annyival lettek megszerkesztve. Az audio key menüben meg kell adni hogy az adott audio anyag hanyas bpm-re vonatkozik, itt megadtam a 140-et, és hiába volt 150-es bpm-el elmentve a stílusom, automatikusan hozzá gyorsította a hangszer az audiót. Tehát 150-el ment az audió anyag is, ugyanúgy mint a stílus. És a menüben be kell állítani hogy szinkronba menjen a stílussal, ellenkező esetben marad a gyári tempójában az audió, hiába csavarod a tempót csak a stílus fog gyorsulni. Nálam tökéletesen működik. Sikíts ha gondod van!Zimruska írta:Kb értem is hogy mit csinálsz, DE a tempo szinkront hogyan miként?
és a békásoknak hogyan lesz phr belőle?
Teccikérteni
- B.Bazsi
- VIP
Zimrus, ha nem boldogulsz vele elküldöm privátban a számom és csörgess meg! Leülsz a gép elé te is meg én is és összehozzuk valahogy!
- Zimruska
- Újonc
- Zimruska
- Újonc
Tulajdonképpen szeretnék rájönni, hogy a padokhoz hogyan tudom Bazsi wav-jait hozzárendelni. készítettem user hangszínt belőle de az ugye nem állja meg a helyét... A paod beállításánál van mód hangszínnel feljátszani, vagy user hangszín egy bizonyos hangját kitartani, illetve van mód behíni padot....Rolandbk5 írta:Hello Zimrus!
Zoli