|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Spider pro állványom van. A Tyros1-et már nem tudom felülre tenni, ha kényelmesen akarom használni a Pa3x-el, mert az is tulságosan takarja a Pa3x-et. (A felső szint döntöttsége miatt jobban ki kell húzni a felső szint karját.) És a Roland még annál is nagyobb.

- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Sziasztok.
Nézegettem szintiállványt, végül úgy döntöttem megcsinálom.
Vettem a bátorságot és építettem egy szinti állványt és egy kottatartót a GW8-nak.
Amúgy még mindig tud újat mutatni a GW8.Aminek nagyon örülök.
Nézegettem szintiállványt, végül úgy döntöttem megcsinálom.
Vettem a bátorságot és építettem egy szinti állványt és egy kottatartót a GW8-nak.
Amúgy még mindig tud újat mutatni a GW8.Aminek nagyon örülök.
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Akkor még egy olyan kérdésem lenne hogy a Roland Fatnom X7- el meg tudom e az oldani hogy
pl: lenne benne egy gyári dob ütem pl. bossanova,disco, vagy arkármi más balkézre basszus hangszín, jobb kézre zongora
és mennyire élők a dobok a fantom x7- ben ?
pl: lenne benne egy gyári dob ütem pl. bossanova,disco, vagy arkármi más balkézre basszus hangszín, jobb kézre zongora
és mennyire élők a dobok a fantom x7- ben ?
Ricsike
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Szia B.Bazsi.B.Bazsi írta:Szia! G70 tulaj vagyok 3 éve, nagyon szeretem. Jó gép, már nem gyártják, újonnan nem lehet kapni tudtommal. Nekem 3.0-ás op rendszer van a gépen, lefagyás nulla, teljesen megbízható, nem lassul, nem fagy, semmi bajom nincs vele. Amik lefagyaszthatják azok az ilyen-olyan innen-onnan szedett-vetett midik meg ritmusok. Megmondom őszintén nem tudom hogy lehet-e "USB-síteni", eddig még nem találkoztam olyannal aki ezt szerette volna, megmondom őszintén hogy személy szerint nem látom értelmét, veszel bele egy kártyát - 4 gigásig kezeli a kártyákat- nagyon gyorsan olvas kártyáról. Kevesebbe is kerül, nyűglődésed se lesz vele, csak belerakod és annyi. Floppyról viszont meglehetősen lassan olvas, de hát nem erre van a hangszer kigyúrva. Az EXR-7-esem floppymeghajtója gyorsaságban agyonverte a G70-ét. Összehasonlítgattuk a közelmúltban az általad írt két gépet, ha visszaolvasol szerintem találsz okosságokat, ha kérdésed lenne tedd fel és megpróbálok segíteni benne! Próbáld ki mindkettőt ha van rá lehetőséged, bármelyiket választja az ember mindkettővel dolgozni kell -nem keveset- hogy megszólaljon tisztességesen. Ha találsz kéz alól egy szobában használt "nyers" gépet, akkor főleg neki kell esni. G-70-hez még annyit hogy nem árt ha van benne mííínyimum egy SR-G01-es bővítőkártya. Úgy is mondhatnám hogy kell bele... A nélkül is megszólal, de ha van benne akkor "kibújik belőle a kisördög". Vagy a nagy...aregon írta:Űdv mindenkinek!
Szeretnek egy infot ha szabadRoland G70 et lehet e még ujjan vásárolni,gyártják e még? Meg tanácsot szeretnék kérni hogy szerintetek a G70 el vagy a Korg PA 800
assal járnék jobban?!Lefagyások,rejtetthibák,.belassulások stb.Én nagyon belevagyok zugva a G70-be ,de a pa 800 asfele az USB host miatt huzok inkabb.Meg megszeretnem kérdezni hogy G70 et usb re vagy sd re meglehetne e oldani emulatorral?
Köszönettel:aregon
További szép napot és kellemes zenélést minden kollégának!![]()
G-70 pozitívumai az én szememből nézve:
-baromi jó 76 súlyozott billentyű, tényleg oltári jó.
-gyorsan áthangszerelhetők-átszerkeszthetők benne ritmusok, midik.
-könnyű kezelés, könnyű szerkesztés, felhsználóbarát.
-szerintem a hangszínek is elég jók benne.
-SR-G01-el dögösen megszólal, remek dobok és basszusok vannak rajta melyek telt alapot adnak.
-gyors midifile betöltés, ha midi után automatikával szeretnél játszani csak elindítod a stílust vagy sync start-al lenyomsz egy akkordot, nem kell megvárni hogy végig lejátssza a file-t, ezt nagyon szeretem benne, de kiséretről file-ra váltáskor is így van.
-D-Beam controllerrel kézmozdulatokkal tudsz effekteket, hangokat, arpeggio-kat hozzáadni az előadáshoz.
-teljesen az ízlésednek megfelelőre tudod állítani, elmenteni a felhasználói beállításokat.
-Master EQ, compressor, midikben stílusokban sávonkénti EQ, dobokban dobhangonként külön-külön EQ, dobhangokat külön-külön lehet effektezni: volume, panpot, reverb, chorus, velocity, pitch, cutoff, reso + az EQ-k. Midikben stílusokban hangszínek effektjei: volume, panpot, reverb, chorus, velocity, octave, cutoff, reso, attack, decay, release, vb rate, vb depth, vb delay + az EQ-k. Lehet kevergetni...
-orgona móddal nagyon jó orgona hangokat lehet kikeverni, effektezni lehet a regiszterekkel kikevert orgona hangot, vibrato/chorus effektek,, rotary, overdrive, leakage effekt, beállításaid elmentheted.
-szerkeszthető multi effektek (itt is lehet bogarászni a szerkesztésekben, egy "Reverse DLY" effektnél 27 paraméter állítható), összesen 84 MFX
Ez természetesen nem az összes pozitívuma a a gépnek és nem teljeskörű információk... Ha jól be van állítva jól megszólal ez a gép, csak dolgozni köll rajta. Ha kérdésed merülne fel írd meg és megpróbálok segíteni.
Tegyél már fel légysz egy pár jó mulatós,csárdás stílust és user progit ROLAND G-70 -re optimalizálva....
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Kérek egy kis időt a feltöltésig, teszek föl, csak eléggé el vagyok havazva sok mindennel, a fórumot is csak át szoktam futni, több időm lesz és rakok fel!
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Oké.B.Bazsi írta:Kérek egy kis időt a feltöltésig, teszek föl, csak eléggé el vagyok havazva sok mindennel, a fórumot is csak át szoktam futni, több időm lesz és rakok fel!
Nagyon jó lenne mert az interneten amik közkézen forognak eléggé gagyik,szinte használhatatlanok!
Jó magyaros stílusokra gondolok..../csárdás,mulatós,fox,roma...
- jimmy5
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Yamaha PSR-SX700,IBANEZ RG450
- Adott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 17 alkalommal
Asdert írta:Még keresem a választ.........
Sziasztok!
Érdeklődnék akinek van Roland BK-5 szintije, hogy a ROLAND +2e ( http://www.roland.hu/forum.php ) 52 sorsz. hozzászólásban írják: " Végre már tettek bele 4 PAD lehetőséget is, amihez saját kikevert hangszíneket-effekteket is hozzá tudsz rendelni " . Ez a PAD az a pad amit megszoktunk a kis. autom. szintiknél, de a panelen nem látom ennek a gombját, vagy hozzá lehet rendelni valamelyik billentyűhöz, gombhoz, lábpedálhoz ? Oktáv emelést tud-e, mennyit, valamint hangszín váltáskor ha nyomva tartjuk a billentyűt, mikor vált új hangszínre, azonnal, vagy felengedés után a következő leütésre. Fill-ek és variációk váltása realtime, vagy köv. ütem, ez beállítható? Hangszinei szerkeszthetők, menthetők?
Van-e hozzá szerkesztő progi. Köszi a választ.( A link beidézésekor a roland után tegyél kettő e betűt)
Hello !
-Azért nem látod külön a 4 PAD gombot mert,a 10 hangszíncsalád gombból használ 4 darabot.
1-től 4-ig gombokat lehet erre a célra alkalmazni.
-Oktáv emelést is tud a szinti méghozzá 4 oktávok fel és lefelé is.
-Hangszínváltás AZONNAL történik,semmi késlekedés !!!!
-A hangszíneket eltudod menteni a stílusokhoz rendelve Performace-ba.
-a gyári cd-n a drivereken kívül van egy szerkesztő progi amivel midiből tudsz csinálni stílusokat.
üdvözlettel
jimmy5
- jimmy5
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Yamaha PSR-SX700,IBANEZ RG450
- Adott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 17 alkalommal