|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Aha! Itt egy vezérlő Tr 909 dobgép és stepsequenser dolgozik a videón, az küldi szinkronban a midi ütemet a hangszer felé, ami a lefogott hang magasságában megszólal. Huh! Hát ez nekem kimaradt annak idején! Javaslom hogy keresd meg Powersparc kollégát privátban, én róla tudom elképzelni hogy tud mondani olyan kompakt berendezést, ami mind sequenser, mind hangbank módban megfelel. Ajánlom még a https://hitspace.hu/ oldalt, illetve az itt dolgozó kollégákat, ők szakértők a kérdésben!
Eszköz szempontjából hirtelen ezt találtam:
https://hitspace.hu/arturia-beatstep-pro-1.html
Ezen a videón egy Moog cuccal van szinkronban:
Üdv!
Eszköz szempontjából hirtelen ezt találtam:
https://hitspace.hu/arturia-beatstep-pro-1.html
Ezen a videón egy Moog cuccal van szinkronban:
Üdv!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
jupiter 8
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: roland fa 06
- Adott köszönetek: : 1 alkalom
Valószínű,hogy mivel nem mai gyerek vagyok,(de nem is vagyok még öreg
"Talán vmi arpeggiatoros történet lehet"-------Igen nagyon hasonló--- közel jársz!
az fa 06 nem képes arra az egyszerű dologra amit én keresek!(ez nagyon bosszantó
Mivel én régen yamaha psr 400-as géppel csináltam zenéket,(aki ismeri ma már kész röhej....de lehet,hogy régen is az volt
tudom hogy vannak ilyen szintik ,abban már akkoriban is meg volt ez a tudás(bal kézzel váltom a basst jobbal játszom a szólót)
és mindez EGY SZINTIBEN!!!!!Valószínű,hogy a problémám megoldására a kísérő automatás szinti adja a választ!Mivel a psr 400 is az volt!
A bk5-őt nézegetem most.
A motif az lehet,hogy jó ötlet,vagy mox 6 ezeket régen is nézegettem!
Azért köszi a válaszokat és a segítséget!
- padisaxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Yamaha SX900, Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 365 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia!powersparc írta:G70
Van egy Compact Flash kártya hangszerhez. Ha leformázom a hangszerben, minden oké, ezt ki is írja. Ha berakom külső olvasóba win7 alá, az azt kiabálja néha, hogy a lemezt használat előtt formázni kell. Ha rányomom ilyenkor a win formázóját, kis idő múlva kiírja hogy nem lehet formázni a lemezt. Visszarakom a hangszerbe, ott megint minden oké.
Mi a fasz baja van akkor a ringyówznak szerintetek???
Szerintem légy óvatos és egy vadi új CF kártyára cseréld a régi kártyádat. Én USB-vel jártam hasonló képen és egy idő után már az S900-am sem ismerte fel.
1. Ha viszont új kártyáról van szó, használd a kártyát egy másik USB csatlakozón. Néha az USB portok illesztő programja meghülyül.
2. Esetleg a kártyaolvasónál az egyik tű el lehet hajolva. Ismerősöm járt így, csak Ő fordítva. Nem tudta a hangszeren formázni a kártyát, de olvasni olvasta.
Kiderült hogy egyszer benne felejtette a hangszerbe a kártyát és szállítás közben elmozdult, kicsúszott a kártya és a hangszerben elhajtotta az egyik csatlakozó tűt.
Zene nélkül lehet élni, de minek....
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Sziasztok! Feltennék egy "buta kérdést," megtudnátok nekem mondani, melyik jobb hangszer és miért, Bk-9 vagy az EA7? Ugyan is azt olvastam, hogy a Bk a zászlóshajó, de ahogy látom nincs benne sampler,(ea7-ben van) mikrofonra csak reverb-van, ha jól látom az ea7-ben van reverb, delay, 100 stílussal több van az ea7-ben... Akkor, miért drágább 100eft-al a bk. -és miért, mi az a plusz amiért a bk9 jobb. Mióta elvarázsolt a varranger szoftveres varázsa azóta nem követem a gyári hangszereket.... Előre is köszönöm a választ.
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
A bk9 egy alapból túlárazott hangszer volt. Az E-A7 is az, de talán nem olyan mértékben. A Bk9 76 jobb minőségű billentyűt kapott és orgonamodult. Az Ea7.samplert, aminek a használhatósága hááát....Arra mindenképpen jó, hogy a Dinamix profi sample dolgokat fogadja.Nálam ez menti meg a hangszert a dobszekció szempontjából.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
Sziasztok! Jól hallom youtube demókalapján, hogy az ea7, bk9 dobszerkói nem azonosak? Bk9 javára billen a mérleg? köszönöm.
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Bk9 alapból tartalmaz a bővítő kártyákból hangszíneket, ezek megdobják a minőséget. Az Ea7.ben nincs, és nem kompatibilis a Roland ingyenesen tölthető sound tárával sem! Valaki érti? 
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tacso 2017.04.16. 07:49-kor.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
akkor jól hallom amit hallok
tacso, bk9 txt-szövegfájlt stílusokhoz lehet-e hozzárendelni?
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Szerintem egyikhez sem!
-
slyer
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Sziasztok!
Kaptam pár dynamix hangszínt-dobot,ami nincs meg nekem yamira,de a formátuma roland ea7,ust udk!!!
Nincs vkinek elérhető ea7-e,amivel a wave-ket ki tudná nekem menteni?A fizetség a kapott hangszínek,ami elég jó áron kerül eladásra!Köszi és üdv
Kaptam pár dynamix hangszínt-dobot,ami nincs meg nekem yamira,de a formátuma roland ea7,ust udk!!!
Nincs vkinek elérhető ea7-e,amivel a wave-ket ki tudná nekem menteni?A fizetség a kapott hangszínek,ami elég jó áron kerül eladásra!Köszi és üdv
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A