Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

MMaestro
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 49599Hozzászólás MMaestro
2017.02.26. 13:27

Bubamara írta:Felhívott egy tag, nézzem meg a hangszerét mert sugárzik..... újra sugárzik.
Talán a hangszer környezetében kellene szétnézni a szobájában, fellépési helyén, kábelek, trafók, tápegységek, antennák ügyében.
Bubamara írta: pa50-et is gyakran hoznak a kevésbé iskolázott észak borsodi úriemberek, miután beleerőszakolták a pa80 mentését. .
Ha ez a KORG mentés is SysEx, akkor lehetetlen beleerőltetni egyik hangszer mentését, másik típusba. Egyszerűen figyelmen kívül fogja hagyni, már a fejlécben lévő gyártó utáni hangszerazonosítótól kezdve.

A firmware frissítéshez még annyit, hogy a Roland MC50-el kipróbáltam, hogy beleírtam abba a fájlba, amit be kellett töltenie, hogy okosabb legyen. Nem összevissza, hanem egy bizonyos helyen, amit majd úgyis meglátok (vagy nem?!?!) ha sikerült betöltenie. Nos csinálta, csinálta, majd közölte, hogy hibás a fájl, tehát van valami ellenőrző összeg is a végén, ami biztosítja, hogy nem lehet hibás fájlt beletölteni flash-elés közben. De nem fagyott le ettől és nem akadt ki, hanem újraindult a korábbi tudásával.
Csodálkoznék, ha ez nem lenne benne minden gyártó összes hangszerének firmware frissítési procedúrájában!!!

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 49602Hozzászólás galambjozsef
2017.02.26. 13:55

Bubamara írta:Vannak ám felhasználók között is táltosok.
Megtörtént:
Felhívott egy tag, nézzem meg a hangszerért mert sugárzik. Gondoltam biztosan Csernobilban volt előtte fellépése.
Buba, sugárzik az én gépem is :) Megnéznéd ?? :) Ha bekapcsolom, világit, és muzsikálnom kell rajta, és hangok is jönnek belőle :)

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 49603Hozzászólás almatom
2017.02.26. 14:22

Azért örülök, hogy MMaestro a tisztánlátásával és tudásával itt, köztünk van! :777

almatom
VIP

Hozzászólás: # 49605Hozzászólás almatom
2017.02.26. 14:26

powersparc írta: Inkább csak az az érthetetlen hogy ehhez az engedélyt mindig szerviz módba lépve adja meg a hangszer hogy hozzáférjen az amúgy védett flashez, s innen büdös kissé a dolog számomra is, hogy egy mezei zenei midi fájl ezt hogyan érné el??? :shock:
Na látod! És ott sem midifile-lal fogsz beírni a hangszer chip-jépe de még csak sysex utasításokkal sem!!!!
powersparc írta:Ugyanakkor ez a Varga miért csinálna hülyét magából?
Azért, mert az! Aki ilyet mond, az sík hülye a témában!

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 49607Hozzászólás MMaestro
2017.02.26. 15:51

B.Bazsi írta: az em55-nél és az exr-7-nél ... csak bizonyos fileoknál fagyott le a hangszer
Kedves B.Bazsi! Szívesen "szakértem" neked is azokat a bizonyos fájljaidat, ha tényleg érdekel. (Powersparcnak is felajánlottam.)

almatom
VIP

Hozzászólás: # 49608Hozzászólás almatom
2017.02.26. 17:00

Sőt: én még asszisztálok is hozzá! :lol: :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 49609Hozzászólás Bubamara
2017.02.26. 17:37

MMaestro írta:
Bubamara írta: pa50-et is gyakran hoznak a kevésbé iskolázott észak borsodi úriemberek, miután beleerőszakolták a pa80 mentését. .
Ha ez a KORG mentés is SysEx, akkor lehetetlen beleerőltetni egyik hangszer mentését, másik típusba. Egyszerűen figyelmen kívül fogja hagyni, már a fejlécben lévő gyártó utáni hangszerazonosítótól kezdve.
A pa hangszerek .set mappa alatt tárolják mentéskor a belső beállításaikat hangszíneket, stílusokat, és minden egyebet, beleértve a globális beállításokat is.
A pa80 alapjaira készült a pa50, de nem teljes a kompatibilitás érthető okok miatt, hiszen lényegesen kevesebb hard elem van a pa50-ben, mint a nagy tesóban. De van átjárás, sok dolgot egyesével át lehet lapátolni bele, de véleményem szerint a globális beállításikkal próbálkoznak az úriemberek.
Több hangszert is kifektettek már, legnagyobb örömömre, hiszen én megjavítom. kérdésemre, hogy mi történt a hangszerrel utoljára, mielőtt néma lett minden esetben az volt a válasz a pa80 beállításokat töltötték bele.

Buba

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 49611Hozzászólás B.Bazsi
2017.02.26. 18:37

MMaestro írta:
B.Bazsi írta: az em55-nél és az exr-7-nél ... csak bizonyos fileoknál fagyott le a hangszer
Kedves B.Bazsi! Szívesen "szakértem" neked is azokat a bizonyos fájljaidat, ha tényleg érdekel. (Powersparcnak is felajánlottam.)
Köszönöm szépen Mmaestro, de az ominózus midik már régen egy képzeletbeli miditemetőben nyugosszák örök álmaikat... :777

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 49614Hozzászólás ---Qgli---
2017.02.26. 19:03

B.Bazsi írta:Áron cimborám aki a Siroki talin ott volt vett egy pa600-at, én meg adtam neki fileokat, gm-esítve. Szólt pár nap múlva hogy nem tudja menteni hangszerelés után a fileokat, mondtam neki bemegyek hozzá és megnézem a g70-en. Halljátok, némelyik fileban annyi szemét volt kis híján elaludtam mire kijelöltem törlésre. Csodálkozom hogy nem fagyasztotta le a hangszerét. Kitakarítgattam neki, csont nélkül mennek, tud menteni. Nem tudom hány hangszert jártak meg azok a fileok...
Ahogy almatomi írta annak idején: Ezekben a file-okban benne van a fél ország tudománya! :cry2:

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 49615Hozzászólás B.Bazsi
2017.02.26. 19:08

Benne bizony háromszor is...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Új hozzászólás