|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Na itt vagyok ragyogok, most jutok gép elé... Hát, fejtörést okoz Nándi a problémád, nekem akkor volt ilyen gondom mikor nem a database managerrel hanem simán a g70 mappájából töröltem ki file-t a számítógépen. Csináltál ilyet? Ha igen, a file not found üzenet oka ez lehet, ha nem törölsz hanem áthelyezel file-okat ugyanígy, akkor is produkálhatja a file not found-ot. Ami az ötletem lenne azt már megcsináltad ahogy olvastam, más egyéb nem jut eszembe, a "file not found" file-okat viszont már szerintem nem tudod visszahozni. Okos bármennyire szeretnék lenni nem tudok, mert gyakorlatilag ugyanezt csináltam volna mint csináltál....huh.... talán javasolnék egy teljes szoftver újratelepítést-factory reset-et, majd a saját cuccokat megpóbálni újra felrakni a put new mappákba. Sajnos más nem jut eszembe.
Még annyi hogy én rühellem a database managert, csak azért használtam, hogy a fantom fil-eokat eltávolítsam, másolni-törölni mindig a hangszerben csináltam-csinálom.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
Ne haragudjon meg ez a Varga Jancsi de ez szerintem hülyeség... Az én hangszeremre én raktam fel odahaza a 3.02-t, a rolandee-n rajta volt részletesen a telepítés, frissítés menete mindenféle kód nélkül. Fenn van-volt az összes telepíthető operációs rendszer, most akkor mi is van...??? Milyen kód meg mi...??

- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Na ez a sysex kódos "vírus" mindent űberelt!!!
Hogy a bánatba tudna egy sysex üzenet tönkre tenni egy hanggenerátort?! Megmondom: sehogy!!!
Pc-ken volt olyan csomag -exe file formályában- amit ha feltelepítettél, akkor a gépeden lévő összes
Midifile-t megkereste a program és tele kúrta a fejlécet úgy, hogy az összes midifile használhatatlan pett. Ilyen volt valóban. De, hogy hangszereket midifile-okkal tönkretenni, na azért az minden képzeletet felül múló dolog...........
Midifile-lal az életedben nem írsz bele egy hangszer flash rom-jába! És ilyeneket még "szakember" híresztel......... Bravo!!!
Hogy a bánatba tudna egy sysex üzenet tönkre tenni egy hanggenerátort?! Megmondom: sehogy!!!
Pc-ken volt olyan csomag -exe file formályában- amit ha feltelepítettél, akkor a gépeden lévő összes
Midifile-t megkereste a program és tele kúrta a fejlécet úgy, hogy az összes midifile használhatatlan pett. Ilyen volt valóban. De, hogy hangszereket midifile-okkal tönkretenni, na azért az minden képzeletet felül múló dolog...........
Midifile-lal az életedben nem írsz bele egy hangszer flash rom-jába! És ilyeneket még "szakember" híresztel......... Bravo!!!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Én meg visszamondtam volna neki, hogy én ezt a kénes lerakódást kimentettem sysex-ként!powersparc írta:"kénes kigőzölgés volt tapasztalható a lakhelye közelében" és ez lerakódott évek alatt a hangszer érintkezőin... - mondá a szervizes.
- B.Bazsi
- VIP
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Vannak ám felhasználók között is táltosok.
Megtörtént:
Felhívott egy tag, nézzem meg a hangszerért mert sugárzik. Gondoltam biztosan Csernobilban volt előtte fellépése.
Az úriember elhozta a T2-t ami össze volt ragasztgatva sötét fóliával. Kérdésemre, hogy minek az rá, azt felelte, hogy érzékeny a fényre. minden led és az LCD is le volt sötétítve de kajakra. Majd előadta a problémát. Ha játszik a hangszeren, ég a bőre és sugárzást érez. Már a HD-t is kibelezte belőle, mert szerinte az is sugárzott, illetve mágneses zavarokat okozott... ILYET TE...
Geiger-Müller számlálóm éppen kölcsön volt adva az oroszoknak élelmiszer ipari gépek méréséhez
, így kénytelen voltam a bőrömre hagyatkozni.
Mondtam hagyja ott, majd kitalálok rá valamit. Használtam egy pár órán ár, én semmit nem tapasztaltam az elmondottakból. (még jó hogy)
Aztán szétkaptam és a burkolati elemek teljes belső oldalát kiárnyékoltam alu öntapadós fóliával vagy 5 rétegben és bekötöttem a groundra.
Ember elvitte a jószágot, és használta 3-4 napig teljes megelégedettséggel, amíg tartott a pszichoszomatikus hatás, majd érdeklődésemre egy hét múlva elmondta, hogy újra sugárzik a PVC citera és nagyon csalódott, mert azt hitte, én jó szakember vagyok. TE HALLOP?... JÓ SZAKEMBER....
Mondtam neki, talán gitároznia kellene akusztikus gitáron, vagy esetleg harangozni, ott kevesebb a mágneses és egyéb sugárzás okozta probléma.
A midi fájlokkal kapcsolatban bizony nem szabad elzárkózni azon lehetőségtől, hogy a fájlokban található adatok, esetleg károsan befolyásolhatják a hangszerünk működését. Én nem vírusra gondolok, hanem más hangszerek system üzeneteire. A legtöbb PVC tárogató zokon veszi, ha tízesével toljuk bele a más gyártók hangszereire megírt cuccokat. Általában kikapcsolás rendbe hozza a dolgot, de gyakran találkozom olyan problémákkal a rendszer működésében, mely csak újratelepítéssel orvosolható. De teljesen megnémult pa50-et is gyakran hoznak a kevésbé iskolázott észak borsodi úriemberek, miután beleerőszakolták a pa80 mentését.
Ezekre a rendszert általában csak nagy nehézségek árán lehet újrarakni és a bkp is hasonló módon csak sokadik alkalomra másolódik be a flash-be rendesen.
Nagy az isten állatkertje, bizony. A kapu pedig évek óta nyitva áll rajta.
Megtörtént:
Felhívott egy tag, nézzem meg a hangszerért mert sugárzik. Gondoltam biztosan Csernobilban volt előtte fellépése.
Az úriember elhozta a T2-t ami össze volt ragasztgatva sötét fóliával. Kérdésemre, hogy minek az rá, azt felelte, hogy érzékeny a fényre. minden led és az LCD is le volt sötétítve de kajakra. Majd előadta a problémát. Ha játszik a hangszeren, ég a bőre és sugárzást érez. Már a HD-t is kibelezte belőle, mert szerinte az is sugárzott, illetve mágneses zavarokat okozott... ILYET TE...
Geiger-Müller számlálóm éppen kölcsön volt adva az oroszoknak élelmiszer ipari gépek méréséhez
Mondtam hagyja ott, majd kitalálok rá valamit. Használtam egy pár órán ár, én semmit nem tapasztaltam az elmondottakból. (még jó hogy)
Aztán szétkaptam és a burkolati elemek teljes belső oldalát kiárnyékoltam alu öntapadós fóliával vagy 5 rétegben és bekötöttem a groundra.
Ember elvitte a jószágot, és használta 3-4 napig teljes megelégedettséggel, amíg tartott a pszichoszomatikus hatás, majd érdeklődésemre egy hét múlva elmondta, hogy újra sugárzik a PVC citera és nagyon csalódott, mert azt hitte, én jó szakember vagyok. TE HALLOP?... JÓ SZAKEMBER....
A midi fájlokkal kapcsolatban bizony nem szabad elzárkózni azon lehetőségtől, hogy a fájlokban található adatok, esetleg károsan befolyásolhatják a hangszerünk működését. Én nem vírusra gondolok, hanem más hangszerek system üzeneteire. A legtöbb PVC tárogató zokon veszi, ha tízesével toljuk bele a más gyártók hangszereire megírt cuccokat. Általában kikapcsolás rendbe hozza a dolgot, de gyakran találkozom olyan problémákkal a rendszer működésében, mely csak újratelepítéssel orvosolható. De teljesen megnémult pa50-et is gyakran hoznak a kevésbé iskolázott észak borsodi úriemberek, miután beleerőszakolták a pa80 mentését.
Nagy az isten állatkertje, bizony. A kapu pedig évek óta nyitva áll rajta.
Buba
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Most updatelem a Roland E-A7 hangszert 2.01 re. Zsenge fél óra a művelet... 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Mi a véleményem? Az, hogy ez marhaság.
Tegye fel a kezét közületek, akinek a hangszere így ment tönkre, vagy alaplapcserés lett! De ismertek ti sok más zenészt is, aki itt nem tag, hallottatok tőlük ilyen esetről? Meg is válaszolom, NEM!
Én foglalkoztam a gondolattal, hogy írok programot Windows alá, ami SMF-el dolgozik. (ne félj, nem vírust!!!). Idézek magamtól: "Kedvenc olvasmányom a MIDI Implementation Chart". Vettem ilyen könyveket, amiben benne van az összes hangszer összes MIDI specifikációja kigyűjtve. Ezt egészítgetem ki, az azóta megjelent hangszerekkel. És persze gyűjtöm a nem dokumentált üzeneteket is. Kértem is kb 1 hete, hogy küldjetek, vagy tegyetek ide olyan fájl részletet, amit ott leírtam. De segítek is szívesen bárkinek értelmezni egy System Exclusive üzenetet.
Ez a szervizes Háry János felültet mindannyiunkat, ha hagyjuk magunkat.
Az exclusive üzenet F0-val kezdődik, utána jön(nek) a gyártó azonosító bájtja(i). Ez eleve megszabja, hogy melyik gyártó melyik hangszerének szól azt ezt követő bájtsorozat. Tehát nem lenne elég megírni Rolandra, Korgra, Yamahára, hanem azon belül az összes típusra is meg kellene írni. Tudható az is, hogy ha egy hangszer kap egy nem neki szóló üzenetet - pl. Roland hangszer, Korg azonosítóval rendelkező bájtsorozatot - akkor azt figyelmen kívül fogja hagyni, és nem fog tőle lefagyni!!! Csak a neki szóló üzenetet kezdi bájtról bájtra értelmezni és végrehajtani. Azt látom, hogy sokan félnek ettől, mert nem ismerik, nem olvastak utána. Sajnos ismerek én is olyan "kollégát", aki megvette a használt hangszert egy teli pendrájvval és nem érdekli a gépkönyv, sem a hangszer részletei, szolgáltatásai. Remekül tudja a Start és Play gombokat kezelni, és ennyi. Retteg, hogy vírusos lesz a hangszere.
Fiúk! A hangszer nem lehet vírusos!!! Lefagyni lefagyhat, de az nem vírus( és nem is SMF-ben lévő Sysex!!!), hanem a hangszerben lévő rossz oprendszer miatt van. Emiatt adják ki az újabb oprendszereket, azaz javítgatják utólag a gyártók. Az ilyen úgynevezett firmware frissítés nem SMF-el történik. Nem MIDI fájlban van benne. Ez teljesen más formátum és a hangszer is csak akkor, csakis abban az esetben foglalkozik vele, ha erre speciális üzenetet (gombnyomást és utána megerősítést kap, vagy pl egy bizonyos gombot nyomva tartva kapcsoljuk be a hangszert (de még ott is rákérdez, hogy biztosan ezt akarod?). De vírust így sem fog tudni betölteni, pláne nem megfertőződni tőle. Vírus a Windows oprendszerekre terjedt el, és a számítógépeken tehet kárt. Legrosszabb esetben letörölheti/átírhatja/titkosíthatja a vincseszteren lévő fájlokat. Na ettől viszont féljetek!
Üdv: MMaestro
UI: az egyik mondatom megtetszett, ezt használom ezentúl aláírásnak...
Én foglalkoztam a gondolattal, hogy írok programot Windows alá, ami SMF-el dolgozik. (ne félj, nem vírust!!!). Idézek magamtól: "Kedvenc olvasmányom a MIDI Implementation Chart". Vettem ilyen könyveket, amiben benne van az összes hangszer összes MIDI specifikációja kigyűjtve. Ezt egészítgetem ki, az azóta megjelent hangszerekkel. És persze gyűjtöm a nem dokumentált üzeneteket is. Kértem is kb 1 hete, hogy küldjetek, vagy tegyetek ide olyan fájl részletet, amit ott leírtam. De segítek is szívesen bárkinek értelmezni egy System Exclusive üzenetet.
Ez a szervizes Háry János felültet mindannyiunkat, ha hagyjuk magunkat.
Az exclusive üzenet F0-val kezdődik, utána jön(nek) a gyártó azonosító bájtja(i). Ez eleve megszabja, hogy melyik gyártó melyik hangszerének szól azt ezt követő bájtsorozat. Tehát nem lenne elég megírni Rolandra, Korgra, Yamahára, hanem azon belül az összes típusra is meg kellene írni. Tudható az is, hogy ha egy hangszer kap egy nem neki szóló üzenetet - pl. Roland hangszer, Korg azonosítóval rendelkező bájtsorozatot - akkor azt figyelmen kívül fogja hagyni, és nem fog tőle lefagyni!!! Csak a neki szóló üzenetet kezdi bájtról bájtra értelmezni és végrehajtani. Azt látom, hogy sokan félnek ettől, mert nem ismerik, nem olvastak utána. Sajnos ismerek én is olyan "kollégát", aki megvette a használt hangszert egy teli pendrájvval és nem érdekli a gépkönyv, sem a hangszer részletei, szolgáltatásai. Remekül tudja a Start és Play gombokat kezelni, és ennyi. Retteg, hogy vírusos lesz a hangszere.
Fiúk! A hangszer nem lehet vírusos!!! Lefagyni lefagyhat, de az nem vírus( és nem is SMF-ben lévő Sysex!!!), hanem a hangszerben lévő rossz oprendszer miatt van. Emiatt adják ki az újabb oprendszereket, azaz javítgatják utólag a gyártók. Az ilyen úgynevezett firmware frissítés nem SMF-el történik. Nem MIDI fájlban van benne. Ez teljesen más formátum és a hangszer is csak akkor, csakis abban az esetben foglalkozik vele, ha erre speciális üzenetet (gombnyomást és utána megerősítést kap, vagy pl egy bizonyos gombot nyomva tartva kapcsoljuk be a hangszert (de még ott is rákérdez, hogy biztosan ezt akarod?). De vírust így sem fog tudni betölteni, pláne nem megfertőződni tőle. Vírus a Windows oprendszerekre terjedt el, és a számítógépeken tehet kárt. Legrosszabb esetben letörölheti/átírhatja/titkosíthatja a vincseszteren lévő fájlokat. Na ettől viszont féljetek!
Megerősítem, amit Tomi mond. Ez a rendelésre megírt "Magyar karaoke pack.zip" , vagy hasonló nevű gonosz fájl kicsomagoláskor átírja a számítógépen lévő összes MIDI fájl fejlécét - ezáltal tökéletesen használhatatlan lesz -, kivéve azokat, amelyek ebben a zipben voltak benne.almatom írta:...Pc-ken volt olyan csomag... tele kúrta a fejlécet úgy, hogy az összes midifile használhatatlan lett
Üdv: MMaestro
UI: az egyik mondatom megtetszett, ezt használom ezentúl aláírásnak...
- B.Bazsi
- VIP
Áron cimborám aki a Siroki talin ott volt vett egy pa600-at, én meg adtam neki fileokat, gm-esítve. Szólt pár nap múlva hogy nem tudja menteni hangszerelés után a fileokat, mondtam neki bemegyek hozzá és megnézem a g70-en. Halljátok, némelyik fileban annyi szemét volt kis híján elaludtam mire kijelöltem törlésre. Csodálkozom hogy nem fagyasztotta le a hangszerét. Kitakarítgattam neki, csont nélkül mennek, tud menteni. Nem tudom hány hangszert jártak meg azok a fileok...
- B.Bazsi
- VIP
Az akkor mitől volt nekem az em55-nél és az exr-7-nél hogy csak bizonyos fileoknál fagyott le a hangszer?