|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Piercarlo
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Yamaha PSR-SX700
- Adott köszönetek: : 145 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 86 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Gondolhatam volna, hogy nem tudsz letölteni, mert te is újonc vagy. Sebaj, felraktam a zip fájlt a dropboxba, innen letöltheted: https://www.dropbox.com/s/0byl2l5iwnjw4 ... 1.zip?dl=0
Egyébként tegnap szembesültem vele, hogy az én hangszeremen csak az 1.10-es firmware van és nem az 1.11-es. Egyelőre nem raknám fel, mert akkor törlődnének a saját beállításaim, aminek a visszaállítása kicsit körülményes. Szóval ha letöltötted és felraktad az 1.11-es a hangszeredre, akkor kérlek, hogy oszd meg a tapasztalataidat!
Egyébként tegnap szembesültem vele, hogy az én hangszeremen csak az 1.10-es firmware van és nem az 1.11-es. Egyelőre nem raknám fel, mert akkor törlődnének a saját beállításaim, aminek a visszaállítása kicsit körülményes. Szóval ha letöltötted és felraktad az 1.11-es a hangszeredre, akkor kérlek, hogy oszd meg a tapasztalataidat!
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Az, hogy a file neve "E-60 OS 1_1_1.sys" nem probléma? Azt tudom, hogy az E-50-es és a 60-as majdnem megegyezik (azt hiszem csak a billentyűk számában tér el), de az E-60-as szoftvere jó az E-50-re is? És ha igen, frissítésnél az E-50-es nem fog kiabálni a file név miatt, hogy az nem erre való???
Köszönöm.
Köszönöm.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Piercarlo
- Kiemelt tag
Hát ezt nem tudom, de a biztonság kedvéért inkább az E-50-eshez kiadott firmware frissítést használd. Íme: https://www.dropbox.com/s/snjaeuf032xun ... 1.zip?dl=0
A zip fájl tartalmaz egy német nyelvű leírást is, ha az jobban menne, mint az angol. De ha egyik sem megy akkor szólj, és segítek!
A zip fájl tartalmaz egy német nyelvű leírást is, ha az jobban menne, mint az angol. De ha egyik sem megy akkor szólj, és segítek!
- Piercarlo
- Kiemelt tag
Izgatott, hogy mi lehet a különbség az 1.10-es és az 1.11-es firmware között, úgyhogy a hétvégén felraktam az utóbbit az E-50-esre. A megadott útmutató szerint jártam el, így kb. 20-25 percig tarthatott. A jó hír, hogy csak beállítások vesztek el, a belső memóriára elmentett midik, stílusok, stb. nem. Eddig használat közben nem vettem észre semmilyen változást az 1.10-eshez képest, igaz hibát sem: minden működik tökéletesen. Szóval BodziLalikirály frissíts te is bátran!Piercarlo írta:Egyébként tegnap szembesültem vele, hogy az én hangszeremen csak az 1.10-es firmware van és nem az 1.11-es. Egyelőre nem raknám fel, mert akkor törlődnének a saját beállításaim, aminek a visszaállítása kicsit körülményes. Szóval ha letöltötted és felraktad az 1.11-es a hangszeredre, akkor kérlek, hogy oszd meg a tapasztalataidat!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Roland G70 tulajok! Van a G70-ben lehetőség .txt fájlokat felvinni és hasonlóan mint Yamahánál/Ketronnál stílus játék közben olvasni, esetleg "regisztrációhoz" hozzárendelni?
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Van lehetőség txt file-t bevinni, de csak azért hogy midifileba beilleszd, lapozni és olvasni stílusjáték közben nem lehet.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Nos, tegnap végre volt időm, hogy megcsináljam a frissítést!Piercarlo írta:Izgatott, hogy mi lehet a különbség az 1.10-es és az 1.11-es firmware között, úgyhogy a hétvégén felraktam az utóbbit az E-50-esre. A megadott útmutató szerint jártam el, így kb. 20-25 percig tarthatott. A jó hír, hogy csak beállítások vesztek el, a belső memóriára elmentett midik, stílusok, stb. nem. Eddig használat közben nem vettem észre semmilyen változást az 1.10-eshez képest, igaz hibát sem: minden működik tökéletesen. Szóval BodziLalikirály frissíts te is bátran!Piercarlo írta:Egyébként tegnap szembesültem vele, hogy az én hangszeremen csak az 1.10-es firmware van és nem az 1.11-es. Egyelőre nem raknám fel, mert akkor törlődnének a saját beállításaim, aminek a visszaállítása kicsit körülményes. Szóval ha letöltötted és felraktad az 1.11-es a hangszeredre, akkor kérlek, hogy oszd meg a tapasztalataidat!
Köszönöm a segítséget, Piercarlo -nak!!
A kapott instrukciók alapján, mindent töröltem (mentés után), majd a frissítés után visszaraktam. A saját mentett beállításaimat is (*.USG, Midiset).
Viszont az előtte elmentett és a saját *USG file-okhoz tartozó beállítások (Reverb, Chorus, Dobszett) visszatöltés után nincsenek meg.
Jó dolog, hogy a V-LINK"-nek vannak plusz lehetőségei, ez tetszik is.
Viszont!
Eddig egy bosszantó dolgot találtam az 1.1.1-es szoftverben ami pont a V-link-hez tartozik. Egyik másik gyári userprogram (*.USG) betöltéskor aktiválja és párszor olyan funkciót rendel hozzá ami néha bezavar a játékba.
Épp ezért (is)!
Én kivettem (töröltem) a számomra felesleges "userprogram"okat (*. USG, *.USP), a "demo" midijeit, az egyetlen beépített "song" file-t és a hozzátartozó *.txt file-t, és az ezekhez tartozó a "DB" könyvtárban található adatbázis file-okat. Így nyertem jó pár megabájt szabad helyet.
Egyenlőre nem volt időm jobban tesztelni a hangszer funkcióit. Annyi jó hír, hogy eddig nincs fagyás, kényszerű leállás, stb... hiba.
Amint bármi más felmerül megosztom!
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
ajtony77
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: yamaha psr 550 szintetizátor
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 6 alkalommal
Mely egyéb stílusok jók a Roland em 50-re? Mivel kompatibilis a Roland em50?
-
Ferencke30
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Roland BK 5
- Adott köszönetek: : 18 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 12 alkalommal
Re: Roland stílusok, hangszínek - Feltöltések
Sziasztok! Olyan Kérdésem volna, hogy milyen programmal tudok Yamaha stílusokból roland stílusokat készíteni? Ha lehet akkor írjátok le a lépéseket is az adott programhoz. Köszi Üdv: Ferencke30