|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
szabesz80
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Tyros 3
- Adott köszönetek: : 282 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 261 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Nagyon szépen köszönöm a segitségedet kitöröltem a MAssistant és nem volt backupom.üdv.Szabi.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Üdv
Olyan gondom volna Roland va76, elindítom a midit, eltelik 2-3mp mire megszólal, elindulni elindul de nem szól a dal. Ketron-nál a menüben kipipáltam valamit (pontos nevét nem tudom) akkor a midi üres részét átugorta és ha elindítom azonnal megszólal. A Rolandoknál van ez a funkció?
Olyan gondom volna Roland va76, elindítom a midit, eltelik 2-3mp mire megszólal, elindulni elindul de nem szól a dal. Ketron-nál a menüben kipipáltam valamit (pontos nevét nem tudom) akkor a midi üres részét átugorta és ha elindítom azonnal megszólal. A Rolandoknál van ez a funkció?
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Zenész kollégám vett egy BK3-at, és jó lenne ha valaki, mondjuk MC Miki tudna segíteni... Performance beállításokat akartunk menteni, de az Istennek nem akarta a gép azt amit mi. Gépkönyv szerint csináljuk, és nem menti el a beállítást. Kiválasztok stílust, hangszínt, tempót, stb, elmentjük, aztán amikor a 3 mentett beállítás után az elsőt ki akarom választani, akkor csak az utolsóként használt stílust és hangszínt adja, az előzőeket nem.
Tegnap már egy kisebb agyvérzés kerülgetett mikor egy óra próbálkozás és gépkönyv bújás után is ott tartottunk ahol a part szakad....

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 65
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Most készitettem egyet probábol, kiválasztod a stilust,hangszint,tempot mint irtad, a performace list-ben ki kell választani a mappát amibe menteni akarod,ha nem akkor mindig készit egy my list 1-2-3 stb.... ha már mentettél korábban akkor a kell legyen my list 1 mappa azt válaszd ki és whrite performance, kell irni neki nevet és még egyszer whrite performance, utána a performace list gombbal elöhivhato, ha kétszer nyomod meg a performance list gombot akkor megjelennek az adott mappák,ha többet is csináltál már.
Lehet a régebbieket azért nem találod,mert már több list van készitve,mert nem választottad ki a mappát elöre,hogy hova mentsen és mindig újat készitett, a performace list gomb többszöri megnyomásával ezek megjelennek.

Lehet a régebbieket azért nem találod,mert már több list van készitve,mert nem választottad ki a mappát elöre,hogy hova mentsen és mindig újat készitett, a performace list gomb többszöri megnyomásával ezek megjelennek.
Üdv. Miki!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Alaposan letesztelik minden szempontból. Igényes és tartós darabok is, ráadásul piszok jó hanggal. 
Buba
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1148 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
B.Bazsi írta:Sziasztok Rolandos kollégák! Akiknek G70 van, nekik írnám a következőt. Ha megvan valakinek a Kocsis Jani által használt csárdás stílus, de nem úgy szól a dobja ahogy esetleg szeretné annak tudok mutatni egy trükköt. Az enyémben ugyanis egy az egyben úgy szól mint a régi E-sorozat "standard 1"-es dobja. A lábdob, pergő, tamok, cinek, minden, a régi jellegzetes Roland Standard dobhangon szól. A dobkészlet neve CM-64/32L, ne keressétek a dobkészletek között mert nincs, és nem is az SR-G01-es kártyán van, kártya nélkül is szól így. Sikítson ha valakit érdekel a trükk és itt leírom hogy mit kell csinálni. Akinek E-50, 60 van, azok is jelezzenek már, próbálják ki ők is, kíváncsi vagyok hogy az ő gépükben is működik-e a dolog! Ezt a dobkészlet MIDI-kben is szól, stílusokban is. Ha már mindenki tudja csak nekem "újdonság" ez, akkor én kérek elnézést...![]()
![]()
Engem erdekelne ez a trukk.
- B.Bazsi
- VIP
Este megosztom veled ha gép előtt leszek!
- B.Bazsi
- VIP
Írd át a dob kódját a következőre:
CC0 -0
CC32 -4
Program Change -128
CC0 -0
CC32 -4
Program Change -128
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1148 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Meg tudna mondani valaki, hogy BK 3-nal, hogy lehet a beallitasokat a belso memoriara menteni, mert nekunk eddig csak pen drive-ra sikerult es az is megbuggyant, igy kezdhetjuk elolrol.
- lacalaca
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: roland va7,roland bk5 ,korg pa2xpro
- Adott köszönetek: : 300 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 231 alkalommal
Szia gabati...nem lehet menteni,mert nincs belso memoriaja,ugyan ugy mint a bk5 nek sem...csak a stickre 
UDV;N.GY.Laci