|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Apelláta, ahogy írod, annyi különbséggel,hogy nem kell 10-év csak gondolj a varrangerre, 1-bajom van vele,hogy nem bízom a Windows-ba, tapasztalatból tudom,hogy amikor nagyon beakarom kapcsolni a gépet,ő nem kapcsol be, ezért nem merném rábízni az éjszakát. Ipad-ra, miért nem írják meg a varrangert?
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
"10 év múlva hangszerboltba már csak master billentyűért megyünk. Onnan meg a Tesco-ba egy iPad-ért, és meg van az áhított hangszerünk. Sőt lehet, hogy mindent megkapunk a Tesco-ban is, hisz már árulnak ott is Casio-kat.
A billentyűs szintetizátorok és arrangerek kora meg már csak történelem lesz.
Persze ez nem azt jelenti, hogy ez rossz irány, csak..."
Ezt mondtam én is.De a G-70,Tyros 2 tulajok,jól le is hurrogtak...
A billentyűs szintetizátorok és arrangerek kora meg már csak történelem lesz.
Persze ez nem azt jelenti, hogy ez rossz irány, csak..."
Ezt mondtam én is.De a G-70,Tyros 2 tulajok,jól le is hurrogtak...
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
.... és 10 év múlva nem a Chris és Greg midi fog riogatni az Artisjus-sal, hanem a Microsoft a szoftver rendőrséggel. Valószínűleg annyi legális op. és zenei szoftverek lesznek a fellépő zenészek "hangszereiben", mint manapság legálisan megvásárolt midi fájl. 
Üdv.: Apelláta
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Idén bele akarok mélyedni az Ipad adta előnyökbe, mert még kábel nincs..
A Garageband is zseniális, valami 3eft-os progi, amit a Casión is mutat a csávó..
Én még csak ismerkedem vele!
A Garageband is zseniális, valami 3eft-os progi, amit a Casión is mutat a csávó..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- kisleveli
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Roland GW-8
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapcsolat:
Uraim! Lenne egy nagy kérésem. Ránézne valaki erre a stílusra? Ahogy rámegyek, hogy kiválasszam, lefagy a gép. (10 alkalomból 8szor). Már mindent próbáltam, konvertáltam, mentettem,de nem bírok vele, és más, hasonló stílusom nincs...
Köszönettel!
Köszönettel!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Sziasztok!
Mi a véleményetek....Roland VA76-ot érdemes lecserélni Roland BK5-re?
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- claasy
- Kiemelt tag
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Szia!GabEsz írta:Sziasztok!
Ezt csak szerintem Te tudod eldönteni, úgy,hogy ha van lehetőség a VA76-ot és a BK5-öt egymás mellé, alá tenni kipróbálni és meghallgatni lehetőleg ugyan azon a cuccon mind kettőt.
Mindkét hangszernek meg van a maga előnye és hátránya, lásd pl.: kezelés, billentyűzet,megszólalás,stb.
Véleményem szerint a Va76 egy igen komoly hangszer, ami a mai viszonyok között is megállja a helyét.( Ez csak az én véleményem, mondom mindezt úgy,hogy nem volt Va76-om, csak a netre hagyatkozva amit láttam és hallottam. Viszont BK5-öm van. Nem rossz hangszer ez sem)
De biztosan mondanak még véleményt és dolgokat mások is és többet mondanak mint én amit tudok.
- GabEsz
- Kiemelt tag
Az az igazság hogy a VA76 még ma is megállja a helyét, de azért már csak 11-12 éves.
ZIP és a floppy meghajtó ma már lassan csak múzeumban lesz megtalálható. A hangjával nincs gondom, persze hogyha a Korg PA600-al hasonlítom össze akkor alul marad a csatában. Érintőkijelzőjét és a billentőjét nagyon szeretem. A kérdés hogy mennyire bízhatok meg "benne" a jövőben, nem hagy-e egyszer cserben egy buli közepén.
BK5...tudom nem csúcskategória...nem is várok el sokat tőle. Konkrétan csak annyit, hogy jól szóljon, könnyen kezelhető legyen. Persze a kijelzőhöz azért hozzá kell szokni. na de legalább ZIP helyett USB-s.
Tényleg nagy cumón kéne meghallgatni...de ahhoz meg kell vennem.
ZIP és a floppy meghajtó ma már lassan csak múzeumban lesz megtalálható. A hangjával nincs gondom, persze hogyha a Korg PA600-al hasonlítom össze akkor alul marad a csatában. Érintőkijelzőjét és a billentőjét nagyon szeretem. A kérdés hogy mennyire bízhatok meg "benne" a jövőben, nem hagy-e egyszer cserben egy buli közepén.
BK5...tudom nem csúcskategória...nem is várok el sokat tőle. Konkrétan csak annyit, hogy jól szóljon, könnyen kezelhető legyen. Persze a kijelzőhöz azért hozzá kell szokni. na de legalább ZIP helyett USB-s.
Tényleg nagy cumón kéne meghallgatni...de ahhoz meg kell vennem.
- claasy
- Kiemelt tag
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Sajnos a ZIP és floppy meghajtó fénykora lejárt. De még mindig adott a lehetőség,hogy "floppy emulátor"-ral kiváltsad a floppys részt. Nincs hangszerbolt a közeledben ahol esetleg menne a próba?
Véleményem szerint a BK-nak eléggé átlátható a menüje, és ezért szerintem könnyen kezelhető. Na igen a kijelzője eléggé "kicsi", de azért ezt is meglehet szokni. Neked viszont biztosan furcsa lesz, (lenne) a VA76 után. A Korgról nem tudok nyilatkozni, mert nem volt még. Azt is a neten szoktam nézni és hallgatni.
A BK viszont a "kicsi" árhoz képest sok szolgáltatást nyújt, amit szem előtt kell tartani.

Véleményem szerint a BK-nak eléggé átlátható a menüje, és ezért szerintem könnyen kezelhető. Na igen a kijelzője eléggé "kicsi", de azért ezt is meglehet szokni. Neked viszont biztosan furcsa lesz, (lenne) a VA76 után. A Korgról nem tudok nyilatkozni, mert nem volt még. Azt is a neten szoktam nézni és hallgatni.
A BK viszont a "kicsi" árhoz képest sok szolgáltatást nyújt, amit szem előtt kell tartani.
- GabEsz
- Kiemelt tag
Hát nem tudom....a floppy emulátoros átbütykölést nem tartom jó megoldásnak, állítólag macerás utána a kezelése.