|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
zenetibi
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa 3X
- Adott köszönetek: : 29 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 84 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok,
Roland EXR E2 Usb telepitő szoftwerre lenne szükségem.Akinek megvan légyszii küldje el nekem a zenetibi********** Előre is kösz!
Moderálta Vladimir
Roland EXR E2 Usb telepitő szoftwerre lenne szükségem.Akinek megvan légyszii küldje el nekem a zenetibi********** Előre is kösz!
Moderálta Vladimir
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 36
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Hát... Itt van a Roland US. oldala, de ezen sem találom neked, viszont másnak is jól jöhet! Azért nézd át, mert egyes típusok drivere, több hangszerhez is jó amit mellé is írnak... Egyébként nem tudtam, hogy az E2-höz kell usb telepítő a pc kommunikációhoz, mert már az Exr 3, 5, 7, szériához sem kellett... Na de mindig tanul valamit az embör... Pacsi
http://www.rolandus.com/support/updates_drivers

http://www.rolandus.com/support/updates_drivers
Picasso
-
exre2
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Tyros 4 Roland Prelude
- Adott köszönetek: : 53 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 58 alkalommal
- Kapcsolat:
Es mik a hatranyok?sax.sax írta:Azzal bizonyára nem írok újat, hogy bizonyos hangzásbeli különbség mindig is volt a roland és korg hangszerek közt.
Sok-sok általános dolgot nem említek..mic. bemenet..stb..
Előnyök.
A hangszer stabil, jól összevan rakva. Nem éreztem "gagyi" minőséget. 76 billentyű, és stabil billentés érzet!!!!!
További info topic16-470.html
-
tibi78
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: tyros2
- Adott köszönetek: : 333 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 44 alkalommal
Sziasztok valaki meg tudná nekem mondani, hogyan tudom a va7-en a midi számok kottáit előhívni? köszönöm előre is
-
sklevente
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Roland va-7
- Adott köszönetek: : 13 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 7 alkalommal
Sziasztok.Hát én erre nem jöttem rá hogyan lehet.Van aki mondta hogy nemis lehet.Talán egy igazi szaki rud segiteni.Sok sikert.
- sax.sax
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Roland BK9 Roland BK5 Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 30 alkalommal
Üdv.exre2 írta: Es mik a hatranyok?
Roland Bk9 hátrányai "Szerintem".
A Két kijelző...Nekem ez így még mindig kicsi..
A Lyric betű nagysága nem változtatható...Kicsi..
Az egész hangszer (hangsúlyozom) az én fülemnek nem képez teljes "egységet"
hangzásban. Van stílus ami nagyon jól szól és jól meg van írva,
de ennek az ellenkezője is jelen van.
Hangszínekre ugyanez vonatkozik, vannak rendkívül átütő vastag hagszínek,
és kevésbé jók is persze.
Ahogy írtam, ha valaki a hangszert "saját magára" formálja,
és kiaknázza azt a tökéletes 30%-ot amire szükség van,
akkor ez egy remek hangszer.
Audio key-loop funkciót nem részleteztem, ami egyedi
és a lehetőség-e téren szinte végtelen.
Két videó erről.
- kisleveli
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Roland GW-8
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapcsolat:
Véleményetekre lennék kíváncsi. Szeretném elcserélni a hangszeremet, Rolandra pártolnék át
. Cserélni szeretnék mindenféleképpen, mivel pénzem nincs még egy hangszerre. A szóba jöhető modellek a Roland GW-8 és a Roland Prelude. Nem tudom melyikőtöknek melyikkel milyen tapasztalata van,szívesen látok minden hozzászólást 
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Sziasztok!
Szia "kisleveli"!
Nekem volt mindkét szinti. Gw8 és Prelude is. A legfontosabb,hogy Yamaha után biztos,hogy furcsa lesz, akár melyik szinti mellet döntesz.Szinte ugyan az mindkét szinti, csak a Prelude ír szöveget még a Gw8 nem. A Preludeban azt hiszem több hangszín vagy stílus van, és van benne hangszóró, még a Gw8 hangszóró nélküli.
Viszont a Gw8-on van "analog modifity" funkció (2db forgó potival tudsz effektezni úgy,hogy nem kell a menübe lépni), a Preludeon nincs ilyen.(itt a menüben tudsz effektezni)
Kezelhetősége mindkettőnek elsőre eléggé "rázós", de meg lehet szokni. Ha átlátod a menüt akkor már könnyen boldogulsz.
Hangszínek jók bennük, a stílusok szintén.( főleg a "Gold stílusok".)
A Gw8 nekem mindig fagyott, egy komolyabb fájl leállította, de lehet,hogy én nem értettem hozzá azért. ( lehet,hogy szoftver frissítés segített )Nem mindegy milyen márkájú és mekkora pendrájvot használsz hozzájuk (erre a Gw8 és a Prelude is "allergiás") Kingston, Technika, Sandisk 2-4gb a jó hozzájuk.
A Prelude viszont első bekapcsoláskor elhangolódott.( itt szintén szoftver frissítés vagy a "pitchbend kar cseréje segített)
Annyit el kell,hogy mondjak, hogy kihangosítva jó cuccon nagyot szólt mindkét szinti. Tehát azért ha jól be van lőve, tud.
Dióhéjban ennyi lenne, DE!
Van még több dolog, de most nem jut eszembe, de van itt fórumon jó néhány barátom aki biztosan elmondja neked az összes jó és rossz tulajdonságait eme két általad kérdezett hangszerről.
Szia "kisleveli"!
Nekem volt mindkét szinti. Gw8 és Prelude is. A legfontosabb,hogy Yamaha után biztos,hogy furcsa lesz, akár melyik szinti mellet döntesz.Szinte ugyan az mindkét szinti, csak a Prelude ír szöveget még a Gw8 nem. A Preludeban azt hiszem több hangszín vagy stílus van, és van benne hangszóró, még a Gw8 hangszóró nélküli.
Viszont a Gw8-on van "analog modifity" funkció (2db forgó potival tudsz effektezni úgy,hogy nem kell a menübe lépni), a Preludeon nincs ilyen.(itt a menüben tudsz effektezni)
Kezelhetősége mindkettőnek elsőre eléggé "rázós", de meg lehet szokni. Ha átlátod a menüt akkor már könnyen boldogulsz.
Hangszínek jók bennük, a stílusok szintén.( főleg a "Gold stílusok".)
A Gw8 nekem mindig fagyott, egy komolyabb fájl leállította, de lehet,hogy én nem értettem hozzá azért. ( lehet,hogy szoftver frissítés segített )Nem mindegy milyen márkájú és mekkora pendrájvot használsz hozzájuk (erre a Gw8 és a Prelude is "allergiás") Kingston, Technika, Sandisk 2-4gb a jó hozzájuk.
A Prelude viszont első bekapcsoláskor elhangolódott.( itt szintén szoftver frissítés vagy a "pitchbend kar cseréje segített)
Annyit el kell,hogy mondjak, hogy kihangosítva jó cuccon nagyot szólt mindkét szinti. Tehát azért ha jól be van lőve, tud.
Dióhéjban ennyi lenne, DE!
Van még több dolog, de most nem jut eszembe, de van itt fórumon jó néhány barátom aki biztosan elmondja neked az összes jó és rossz tulajdonságait eme két általad kérdezett hangszerről.
- kisleveli
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Roland GW-8
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Claasy!
Köszönöm a kimerítő válaszodat. Volt régebben Rolandom a kezeléssel nem lesz baj. Az csere igazi oka az az hogy szeretném kiváltani a hangszer tetején levő mp3 lejátszót
. Ez érdekelt igazából, hogy a hangszínek stb ugyanazok-e, mert a használatijukban ugyanazok vannak, de pl a Prelude-l egy technos-keményebb hangszínt nem hallottam a Youtube-on, azért gondoltam, hogy különböznek.
Köszönöm a hozzászólásodat!
Üdv
Köszönöm a kimerítő válaszodat. Volt régebben Rolandom a kezeléssel nem lesz baj. Az csere igazi oka az az hogy szeretném kiváltani a hangszer tetején levő mp3 lejátszót
Köszönöm a hozzászólásodat!
Üdv
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 36
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Szia Kisleveli,
Claasynál valószinűleg valami frissítési balhé lehetett, mert egy dekányit sem fagy a GWnyóc se nálam, se Budai Janikánál, pedig használunk nagyobb fájlokat is gazdagon... A Prelude más hanggenerátorral rendelkezik, mert a GW-ben a SONIC CELL motorja dolgozik, ami mind a mai napig megállja a helyét. A Gw súlya össz. 6 kg, ezért is szeretem mert nem kell cipelni mázsákat... Nagyon jól használható külső hangeszközzel,/Ext. Input/ és simán gyorsan kezeli a 4 gigás pent is. Én 3 éve nyúzom lassan, és nem áll szándékomban lecserélni másra, lásd BeeJay Budai sem nagyon cseréli le. Az analog modify potikkal, azonnal 8 funkciót tudsz állítani a lower és az upper szekcióban egyaránt 1 gombnyomással valós időben játék közben, a Preludenél ezt nem tudod megtenni csak ha belépsz a menüjébe... A GWvel szemben inkább a Prelude a "haknis" hangszer a szövegkijelzés miatt, de szerintem a GWben jobban szerkeszthetők a hangok valós időben olyannyira, hogy egy zongora/gitár húrrezgését-húrpengését is tudom állítani. Jó hangszer mindkettő, én maradok a YamahaGWnyóócnál /Kecsi mikor nálam kipróbálta/
nekem nem szükséges a szövegkiírás, inkább a szólisztikus hangszínek használata a bandában, pedig egész jó gyári stílek is vannak benne. Hát... Kisleveli barátom te pedig kéne hogy nyüstöld egymás mellett mindkettőt....
Pacsi
Claasynál valószinűleg valami frissítési balhé lehetett, mert egy dekányit sem fagy a GWnyóc se nálam, se Budai Janikánál, pedig használunk nagyobb fájlokat is gazdagon... A Prelude más hanggenerátorral rendelkezik, mert a GW-ben a SONIC CELL motorja dolgozik, ami mind a mai napig megállja a helyét. A Gw súlya össz. 6 kg, ezért is szeretem mert nem kell cipelni mázsákat... Nagyon jól használható külső hangeszközzel,/Ext. Input/ és simán gyorsan kezeli a 4 gigás pent is. Én 3 éve nyúzom lassan, és nem áll szándékomban lecserélni másra, lásd BeeJay Budai sem nagyon cseréli le. Az analog modify potikkal, azonnal 8 funkciót tudsz állítani a lower és az upper szekcióban egyaránt 1 gombnyomással valós időben játék közben, a Preludenél ezt nem tudod megtenni csak ha belépsz a menüjébe... A GWvel szemben inkább a Prelude a "haknis" hangszer a szövegkijelzés miatt, de szerintem a GWben jobban szerkeszthetők a hangok valós időben olyannyira, hogy egy zongora/gitár húrrezgését-húrpengését is tudom állítani. Jó hangszer mindkettő, én maradok a YamahaGWnyóócnál /Kecsi mikor nálam kipróbálta/
Pacsi
Picasso