Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 23432Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.23. 23:54

Sziasztok,

Sokat rágódtam ezen a Midjay dolgon, hogy megvásároljam e vagy sem.
Azt a döntést hoztam, hogy még sem vásárolom meg. Sokban segített Almatom mostani hozzászólásai. A Dejavu meg volt mint a Lionstracs-nél. Mikor döntés előtt voltam - mérleg mivoltom miatt - megkérdeztem szakikat, akiknek adok a szavukra, hogy mégis jó ötlet e egy ilyen ismeretlen vízre evezni, és mit gondolnak. Azt a választ kaptam, hogy ennél jobb ötletet nem is találhattam volna ki, ez lesz a nagy megoldás. Akkoriban egy Fantom X7, és Tyros2 "boldog" tulajdonosa voltam, ezeket a hangszereket adtam el a Lionstracs-ért. Akkor már ismertem Almatomot is, és természetesen megkérdeztem tőle is, hogy is tegyek. Mi mást mondott volna, hogy persze ez szenzációs dolog lesz, és itt meg is említeném, hogy pont tőle hallottam a Lionstracs-ről. Most már elmondhatom, hogy életem legrosszabb döntését hoztam meg. Természetesen én hoztam a döntést, nem más. Viszont most a Ketron körüli vita miatt, elbizonytalanodtam, és ennek hangot is adtam valahol feljebb. Azt a választ kaptam, hogy a Midjay "elég öreg hangszer ahhoz, hogy jó legyen". :lol: A elmúlt hangszer vásárlási szokásaimat megváltoztatva, most még nem vásárolom meg az első Ketronomat. Hátha bejön az az elméletem, hogy amire a "szakik" azt mondják, hogy jó azt át kell gondolni, mert szerintem az a rossz, és amire azt mondják, hogy rossz az lesz a jó választás.
Minden esetre én megfogom nézni a Midjay pro-t, - tudom szívem joga - és ha elnyeri a tetszésemet, akkor inkább arra szedem össze a pénzem. Attól függetlenül, hogy a seprűs beütője jó vagy sem. Sajnos a kompromisszum mindig is lenni fog. Akkor is ha az Apple fog esetleg hangszert gyártani. Mert azért az Apple - ami természetesen nagyon is jó - pont az a cég, ahol a kompromisszum hatványozottan működik. Miért lenne másképp, ha hangszert gyártana? Az sem lenne jó, mert :roll: csak. :lol: Nekem nagyon is tetszik a Midjay pro, mert ha mérlegelek, és összehasonlítom az árát - mert nálam az számít, ha nem lopod a pénzt - mit kapnék olyan 600.000 körül? Tyros3 nem rossz, csak némi gond van a billentyűzetével. Aztán? Psr950? Pa900? Bk9? :roll: :lol: Én ezt veszem figyelembe, mert a pénzt igazán kemény munkával teremtem elő. Én is vásárolnék Audaya-t, mert tetszik, egybe van minden, de sajnos annyi rendezvényem még nincs, hogy akár részletre megtudja vásárolni, ha persze a részlet fizetés megoldható lenne. Mert ez is - részlet fizetés - csak nálunk nincs még ez elfogadva, de ez is olyan mint a Ketron marketingje. Teljesen mindegy lehetne, mert a pénz mindenhogyan meglenne, akár kamatosan is. Mit várok ebben az országban, mikor az albérlet is CSIKI, bár a világon mindenhol elfogadott, és működik. Bocs ... :777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 23433Hozzászólás marton1974
2014.03.24. 02:58

Üdv.
Ha stílusokkal játszol többet az AUDYA jobb választás,habár a MIDJ PRO is nagyon jól meg tud szólalni e téren is.De ha midiket használsz többet akkor meg a MIDJ PRO a te hangszered.A MIDJAY PLUS-t ne eröltesd.Igaz duplája pénzben a PRO,de annyival többet is ér,mèg ha nincs is benne az az említett seprős beütő...de egy nagyon komoly dobszerkesztőt tartalmaz a kis kütyü.Az biztos hogy ha a megszólalást nézzük,nincs a piacon most egyetlen egy arranger se ami ezt jobban tenné!De te tudod,nézz körül nagy a választék...főleg a "közép mezőnyben"itt már rengeteg kínai csodát kiadtak a gyártók /KORG PA300,600,900...stb.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23434Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.24. 04:17

Meg sem fordul a fejemben, hogy a közép mezőnyből válogassak. Én főként midizek.
Nem kérdés, de mindaddig nem vásárolok, amíg nem hallom, látom.

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23436Hozzászólás tommid
2014.03.24. 07:20

almatom írta: De komolyan mondom, hogy nem tudom megérteni azt, aki ilyen kínálatokért pénzt ad!
Tudom, hogy megalkuvás Midjaypro-t venni, de egyben előrelépés is. Kicsit sokallom az árát, de ez a piac már csak ilyen. Biztos vagyok benne, hogy nekem jó lesz, s nem fogom megbánni! Senkit nem akarok meggyőzni arról, hogy a Midjaypro milyen. Akit viszont még is érdekel egy dolgot megígérhetek. A modullal kapcsolatos minden jó és rossz élményemet közzé fogom tenni. Mindenki okulására.
Ennek a fórumnak az lenne a lényege hogy segítsük egymást. :!:

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23437Hozzászólás manyus
2014.03.24. 07:42

tommid írta: Ennek a fórumnak az lenne a lényege hogy segítsük egymást. :!:
Részemről megszavazva ;)

Valamiért úgy érzem, hogy az utóbbi időben túlzott negatív kampány folyik a ketron ellen :unknown:
Jah, el is felejtetem, hogy választás lesz nemsokára :D
Én mindent figyelembe véve csak a ketronra szavazok továbbra is :dance:

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 23438Hozzászólás Apelláta
2014.03.24. 09:22

Attila írta: A Korg pl. megadta a lehetőséget, hogy a felhasználók írják meg a véleményüket, igényeiket, azzal a motivációval, hogy javítsanak a minőségen. Erre mit kér az átlagfelhasználó :?: .......... - iPad csatlakozást jobb esetben, és ez már igényes kérés a részéról :lol: . Kérdem én, hányan írtunk innen közülünk ezzel kapcsolatban a Korg fele ??? - mert amit itt írogatunk, azt nem fogják elolvasni ók !
Szóval hosszú :!:
Én a Pa3-al kapcsolatosan írtam pár sort. Hogy meghallgatásra talált e, majd az új OS telepítése során kiderül. Bár nem sok reményt fűzök hozzá. :(

Üdv.: Apelláta

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23440Hozzászólás manyus
2014.03.24. 13:39

Talán érdemes lenne hivatalosan (angol nyelven - érthetően megfogalmazva) megkeresni a gyártókat a problémákkal, meglátásokkal, de nem egyenként, hanem mint az adott hangszer felhasználók népes tábora.
Így nagyobb eséllyel reagálnának rá, és vennék komolyan....

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23441Hozzászólás Attila
2014.03.24. 14:11

Na igen manyus :yahoo: , ezen kéne "filózni" ! Igazad van.
Hiába marjuk itt egymás oldalát, (ez csak még jobb lehet a gyártóknak), hanem sokkal inkább az összefogás és közös erő lenne a lényege és kiindulópontja egy "jobb világnak". - Nem sok esélyt látok erre - bocsi, de így van.

Api, az O.S.-al kapcsolatban érhet meglepetés :arrow:

Almatom, mindenki olyan vasat vásárol és annyi pénzért, amilyent akar és amennyiért csak bír ! Rengeteg embert ismerek aki értelmetlenül ad ki ennyi lóvét sokkal haszontalanabb dolgokra. Ha pl. cigiznék, az napi 13 Ron, havi 39o, évi 468o.......... - tehát két és fél év alatt füstbe ment a "vas" ára, és még irgalmatlanul káros is. Mondhatnék egyéb példát is.
Ez a "vas" viszont abszolut nem ártalmas és még hoz valamennyit a konyhára is. :777

Atti

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23495Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.27. 16:27

almatom írta:Meghallgattam........ de az tisztán hallható, hogy normális Rhodes piano hangot ez sem tud, mint ahogyan senki más a nordon kívül. Egyszerűen vicces az egész kínálat, A-tól Z-ig.
Defektes hangmérnökök, -de fôleg süketek- dolgoznak Kurciéknál is, csak úgy mint mindenhol. De komolyan mondom, hogy nem tudom megérteni azt, aki ilyen kínálatokért pénzt ad!
Süketek? ... :lol:
Előbb vennék Kurzweilt mint Nordot. Mert a Nord egy szenzációs hangszer, viszont az mellé kell még egy szinti, mert csak zongorázni egész éjjel az úgy picit unalmas. Bár egy Midjay pro és Nord, az már jó húzás... ;)
Viszont itt nem értem a sokakat, miért nem vásárolnak ilyen összeállítást? A Midjay hozná amit kell, na meg Nord is. ... :D
Azt gondolom, hogyha valaki iagzi hangokat szeretnek, akkor válassza azt az utat. Ha igazi, élethű realisztikus dobot szeretne valaki, akkor vegyen be a zenekarba egy IGAZI dobost, ahol akár a seprűs beütés is akár 20 másodpercig is tud szólni.
Ha Fender zongorát szeretne valaki, akkor vegyen egy Fendert és nem kell kompromisszumot kötni. A nagy színpadokon kilehet szúrni azokat az előadókat, akik nem hajlandóak a kompromisszumra, orr biztos van Hammond, és Fender zongora is, meg mondjuk Moog, Nord, Korg, Yamaha, és Roland, de az is lehet, hogy Alesis, vagy Kurzweil.
A Midjay pro, és az Audaya is kellőképpen tudja pótolni ezeket a hangszereket, de igen kell-szükség van a kompromisszumra. Sajnos az egész életünk erről szól. Nem lehet mindenki szájízére tenni. Most az A-Z-ig gyártók közül, akik arranger-es gépeket gyártanak, és "fejlesztenek", szerintem a Ketron magasan kiemelkedik a sorból, még mindig. Én ha fejlesztő mérnők lennék egy ilyen cégnél, és igen befolyásos, akkor biztosan csak a modulis lehetőségeket erőltetném, és azt gondolom, hogy olyan szintekre is el lehetne jutni, ahol eddig még nem járt a cég. Már egyik írásomban utaltam rá, hogy egy olyat készíteni, mint a Korg az M3-Radias modulokkal csinált, csak szélesebb felhasználói rétegeket is megcélozni, itt gondolok az arranger-s részre. Szenzációs lehetne, nem kellene nagy befektetéseket eszközölni a kasznira, és mindenki azt a billentyű méretet választhatná, amire szüksége lenne. Nem kelle abban sem kompromisszumot kötni, hogy pl. a Tyros idáig csak 61 billentyűzetes volt, most valaki felébresztette őket, mert körülöttük mindenkinél van már 76 lehetőség is, ami még mindig nem 88, de már jobb. Szóval olyan soha nem lesz, ami tökéletes, aki meg arra vágyik, és nem hajlandó kompromisszumot kötni, annak még igen sokat kell várnia.

:777 :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23496Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.27. 16:42

tommid írta: Tudom, hogy megalkuvás Midjaypro-t venni, de egyben előrelépés is. Kicsit sokallom az árát, de ez a piac már csak ilyen. Biztos vagyok benne, hogy nekem jó lesz, s nem fogom megbánni! Senkit nem akarok meggyőzni arról, hogy a Midjaypro milyen. Akit viszont még is érdekel egy dolgot megígérhetek. A modullal kapcsolatos minden jó és rossz élményemet közzé fogom tenni. Mindenki okulására.
Ennek a fórumnak az lenne a lényege hogy segítsük egymást. :!:

Szerintem semmi megalkuvás nincs benne, inkább a jobbra törekvés. Az ár az szubjektív.
Már várom, hogy meglegyen neked Tamás, megfoglak látogatni... :777
Már látom előre, ha lesz tényleg olyan esetleges hibája a Midjay pro-nak (nem gondolom, hogy lesz), akkor jönnek majd a "sakálok", és nagyon okosakat fognak tudni mondani, a vakvilágba.... :D
Természetesen nincs tökéletes, biztos ennek is leszek ilyen-olyan dolgai, amik másoknak elfogadhatatlanok, de minden megszokás kérdése. Én biztosan megfogom tudni szokni a Pro-t is. (mert megakarom)

Új hozzászólás