|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Érdekes, hogy én nálam mindig kijönnek ezek a hibák de csak ennél a ketron fosoknál.
Mással nem szenvedek ennyit. De már nem foglalkoztat a dolog mert teljesen nem érdekel ez a vonal.
És véletlenül pont ennél az egy típusnál elírták a fejlesztők a programot. Még ez a kisebbik baj lenne de a pitch well
üzenetekkel azóta sem jutottam semmire sem. Pedig Osztrák szervíz az beismerte, hogy voltak ilyen problémák kezdetben
de már kijavították. Na az enyémen nem sikerült. Egy jó pillanatomban nehogy lángra kapjon.
Mással nem szenvedek ennyit. De már nem foglalkoztat a dolog mert teljesen nem érdekel ez a vonal.
És véletlenül pont ennél az egy típusnál elírták a fejlesztők a programot. Még ez a kisebbik baj lenne de a pitch well
üzenetekkel azóta sem jutottam semmire sem. Pedig Osztrák szervíz az beismerte, hogy voltak ilyen problémák kezdetben
de már kijavították. Na az enyémen nem sikerült. Egy jó pillanatomban nehogy lángra kapjon.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
De a hangszeren csak ezt lehet, ezt engedi. Egyébként szerintem bőven elég.Tamás01 írta:Nem, mert én a Midi optimizert használom és ott a velocity értéket nem a komplett dobszettre használom hanem külön külön, dob hangokra Pl. pergő lábdob stb. Igen a hangszerben lehet állítani a hangerőt reverbet, de a velocyty értéken nem lehet változtatni hangszeren belül(legalább is nem tudom hogy lehetne).Pumika írta:Ha a velocity állítod az egész dob szett dinamikája változik erősebb vagy halkabb, A drums mixerben lehet a dob testek hangerejét, reverbet állítani. Pumi
Stíluson belül intro, és fill-nél van velocity, ott ki is lehet vállasztani, melyik cin-nél állítsd, variácionként.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Stíluson belül intro, és fill-nél van velocity, ott ki is lehet vállasztani, melyik cin-nél állítsd, variácionként.
Ezt nem tudtam, kipróbálom, köszi
- Pumika
- VIP
Igen de csak ott van, sőt ahogy írtam is variációnként.Tamás01 írta:Stíluson belül intro, és fill-nél van velocity, ott ki is lehet vállasztani, melyik cin-nél állítsd, variácionként.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
Moderálva: Idézet törölve. Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszolsz, az "idézet" beszúrása TILOS! Bubamara
Picit segíts, hol keressem ezt a részt mert nem találom, illetve megtudod mondani vagy bárki más, miért van az,hogy egy adott stílusnál drum mixerben leveszem 0-hangeröre a dobokat,elindítom a stílust dob ugye nem szól hisz levettem a hangerőt 0-ra(mindet) nyomok egy pörgetést és megszólal a kiütő cín, ez miért van? Ez egy sima midi alapú stílus, Audio dob ki van kapcsolva, drum bank is sört még a drum 1-is illetve mindenhol minden 0-hangerőn van. Olyan mint ha más csatornáról jönne a cintányér. Hogy tudom legalább halkabbra venni?
Picit segíts, hol keressem ezt a részt mert nem találom, illetve megtudod mondani vagy bárki más, miért van az,hogy egy adott stílusnál drum mixerben leveszem 0-hangeröre a dobokat,elindítom a stílust dob ugye nem szól hisz levettem a hangerőt 0-ra(mindet) nyomok egy pörgetést és megszólal a kiütő cín, ez miért van? Ez egy sima midi alapú stílus, Audio dob ki van kapcsolva, drum bank is sört még a drum 1-is illetve mindenhol minden 0-hangerőn van. Olyan mint ha más csatornáról jönne a cintányér. Hogy tudom legalább halkabbra venni?
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Lehet hülye kérdés... de nem lehet, hogy a Groove-ból jön a kérdéses beütés? Csak ötlet, meg lehet nagy hülyeség amit irtam... Ezt a részt alig ismerem... 
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Pumika
- VIP
Moderálva: Idézet törölve. Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszolsz, az "idézet" beszúrása TILOS! Bubamara
Nem írtál , szerintem is csak onnan jöhet. Kipróbáltam nálam sem midi, sem audió stílusnál sincs ilyen észrevétel.
A VIEW menü, azon belül a DRUM, és a kijelző alján látod, kii tudud választani amit szeretnél velocity-vel állítani.
Nem írtál , szerintem is csak onnan jöhet. Kipróbáltam nálam sem midi, sem audió stílusnál sincs ilyen észrevétel.
A VIEW menü, azon belül a DRUM, és a kijelző alján látod, kii tudud választani amit szeretnél velocity-vel állítani.
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 934 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1006 alkalommal
Nos Uraim!
SD40-en pergő hangerő fokozatosan emelve a DRUM MIXER-ben!
https://www.dropbox.com/s/5p37zw2eg43x68b/DOB.mp3?dl=0
SD40-en pergő hangerő fokozatosan emelve a DRUM MIXER-ben!
https://www.dropbox.com/s/5p37zw2eg43x68b/DOB.mp3?dl=0
-
Tamás01
- Kiemelt tag
groove- is le van némítva, megpróbálom felvenni telefonnal
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Én jártam úgy midi és konvertált stílus esetében, hogy egy bizonyos ponton volt egy lábcin vagy más oda nem illő hang... Csak Cakewalkkal tudtam kiszedni, méghozzá egy zongora sávból... 
"Még mindig csak amatőr vagyok..."