Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Yoczy
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg Pa2xpro
Adott köszönetek: : 109 alkalommal
Kapott köszönetek: : 73 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 23270Hozzászólás Yoczy
2014.03.16. 08:56

Sziasztok,

Mikor eldöntöttem hogy veszek egy hangszert ismételten elkezdtem nézegetni milyen is legyen.
Hangzás világban a Ketron volt az ami legjobban megfogott és eldöntöttem beállok a Ketronosok sorába....
Minden hangszerből ki lehet hozni jó hangzást csak melyiknél több melyiknél kevesebb munkával.....
Eldöntöttem Ketron XD9 ,le is beszéltem szuszitibivel kell a hangszer még Manyus kollégától a használatit is elkértem.....
Na de térjünk vissza......jött egy számomra jobb összeállitás CME UF8 Ketron SD2 nagyon tetszett igy ez maradt....(kalapácsmechanika ketron hangás stb)
Az az egy biztos hogy a következő hangszerem is biztosan ketron lesz...
Természetesen ez saját vélemény így mindenki döntse el,hallgassa meg egymás melett a hagszereket hogy neki melyik tetszik a legjobban...

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 23272Hozzászólás Gyuley
2014.03.16. 10:51

Bubám!

Ezt a "gusztustalan" :lol: pörköltpatyt, gyümölcspárlatok tesztelésével egyetemben megejtjük egyszer ígérem,persze a megfelelő párlatot majd én intézem ;) és persze felhőtlen billentyű nyomkodással egybekötve :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 23273Hozzászólás Gyuley
2014.03.16. 10:59

Tomikám!

Az igazság az, hogy ilyen hangszer gyárilag egyik varrógépben sincs, és ahogy korábban írtad, 50 évig még nem is lesz de.....
A hangszerek sampler lehetőségeit nem szabad kizárni a versenyből, és jó eredményeket lehet elérni ezen a téren, ha ráfekszünk a dologra, és így már egész jó hangszereket adoptálhatunk a legjobb vsti-k ből, ami azért már meg tud szólalni igen korrektül!

Íme egy próbálkozásom ebben az irányban, igaz nem Ray Charles-os beállítással, de egy Mark1-es e-piano adoptáció T2-re, ez még egy teszt minta, és úgy érzem muszáj lesz 4 leyer helyett mind a 8 leyert használni, hogy tökéletesebb legyen, de azért már így is sokkal jobb mint amik a varrógépekben alapból vannak!
https://soundcloud.com/t2sample/mark1-epiano

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 23279Hozzászólás bohocotto
2014.03.16. 22:46

Gyuley.Nem akarok tolakodó lenni,de hova mész kölföldre???Csak azért kérdem ,mert én is itt élek már régóta.Gondoltam hátha erre a vidékre jössz.Bocsi,h zavarlak a faszságaimmal.

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 23281Hozzászólás Gyuley
2014.03.17. 07:35

Ottó!

Német-be megyek, pontosabban a volt kelet-német területére, Magdeburg-ba, ott élnek a hugomék is, és már a szüleim is egy ideje!

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23282Hozzászólás manyus
2014.03.17. 08:01

Gyuley írta:
Német-be megyek, pontosabban a volt kelet-német területére, Magdeburg-ba,
Találd meg a számításaidat.
De már az is sokat jelent, hogy a családoddal lehetsz.

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 23290Hozzászólás slyer
2014.03.17. 23:00

Szisztok!
Találtam pár használható demót az audyáról!

http://www.camaro24.pl/style-files,c77.html

Ezeket a stílusokat a lengyelek írták,le a kalappal!Ők dolgoznak a yamahamusicsoft-nak is.

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23294Hozzászólás manyus
2014.03.18. 08:08

Skacok !
Ezek hagyományos, vagy audio stilusok ?
Átváltva 1330Ft/db. Nem is vészes (már akinek bejön). Nem tudom mennyi munka lehet egy ilyet elkészíteni, de Almatomi tudna erről mesélni....

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23297Hozzászólás Rolandbk5
2014.03.18. 08:55

Sziasztok,

Nekem nem olyan régóta van Ketron. Azon az állásponton voltam nem olyan régen, mint Gyuley, hogy a Yamaha azért megbízható, és sokan rossz véleménnyel voltak a Ketronokról, a Midjay plus-ról meg végképp. Azt kell mondjam, hogy megváltozott a véleményem a Ketronról, és most ott tartok, hogy nem kell más. Eddig visszatartottam a Tyros-t, mert hát kitudja címen, de már nincs rá szükségem. A Midjay mellett nem tudom mire használni, masterkeyboardnak meg kicsit drága, meg igazából kevés is.
Nem bántam meg, hogy Ketronra váltottam, és mostanában nem fogok más hangszer vásárolni. Nekem a színpadon egyáltalán még jelét sem mutatja, hogy esetleg leakarna fagyni. :D
Én ezt a Ketron kipróbálni hoztam el a barátomtól, mert nála a szekrényben volt nem használta. Azért nem, mert valaki olyan dolgokat töltögetett rá, és olyan dolgokat törölt, amiket nem kellett volna. Egy rakat szerencsétlenség volt. Azt mondták neki, hogy a winyo valamelyik fontos rendszere meghibásodott, és azért nem látja a számítógép. :lol: :lol: :lol: (Itt megjegyezném, hogy nem winyó baj volt ... :dash2: :dash2: )
Lett bele vásárolva egy másik winyó, és Tamás segítségével teljesen újra sikerült raknom a Midjay-t, és a legújabb szoftvert megkapta, és azóta kifogástalanul működik. :yahoo:
Érdekes, ahogy az ember öregszik, úgy változik az igény. Nekem nagyon sok hangszerem volt, és hobbim volt cserélgetni, teljesen értelmetlenül. Voltak olyan hangszereim is, amik mostanság is hiány cikknek számítanak, mert akiknek van nem válnak meg tőle, AlmaTomhoz hasonló okok miatt.
De ennyire sosem voltam nyugodt, és soha nem készültek ennyire könnyen a dalok, mint a Ketronnal. :lol:
És ami durva, hogy laikusok is észreveszik a különbséget. Nem tudják, hogy mitől - bár én sem :lol: - de jobban szól. Nem tolakodik a basszus, van alja a dobszettnek. Oké a gitárok nem valami extrák, de egy jó keveréssel a megfelelő helyre berakva igazán jól tud szólni.

Nem vennék most már mást ... :777 :777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 23298Hozzászólás marton1974
2014.03.18. 09:34

Ez való igaz így van.Nekem is rengeteg hangszerem volt,de úgy mint a KETRON egyik se szólt.A gitárok pedig már az új SD1000-es modulban és a MIDJ PRO-ban már tökéletesen megszólalnak.
Kis méret,könnyű súly és minőségi megszólalás... :777
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2014.03.19. 20:12-kor.

Új hozzászólás