Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

malko
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 21675Hozzászólás malko
2014.01.30. 15:01

Rolandbk5 írta:Malkó légyszi' magyarázd el nekem, hogy mi a különbség a LIVE drum elnevezés és a GROOVE között?
Mert szerintem nem egyről beszélünk, és ma már másodszor teszem fel ezt a kérdést.
Hidd tudom mi a wav, és a midi között a különbség ... ;)
Mondom, még egyszer soha nem volt ketronom, de az egy óra alatt amíg nálam volt annyit sikerült megfejtem, hogy amit a listában megtalálsz és azt be is tudod hívni, azt lehet midiben is használni. A live dobok elnevezése kb ugyan azt jelentheti mint a tyros4-ben a real drums, ami annyit takarhat, hogy élő dob hangminták. De ez nem azt jelenti, hogy ezt használják az audió stílusokban.Ez csak van, hogy használd midiben meg olyan stílusokban ami nem audió. A groovok nem csak a dobot tartalmaznak ha nem lehet a basszust is meg gitárokat meg ki tudja, hogy mit még. A groovok létrehozása gondolom én, úgy történik, hogy feljátszanak lehet több hangnemben is vagy lehet minden hangnemben pl egy gitár akkordozást utána basszus, dobot stb.... És ez élő hangszerekkel történik és vagy wavbam vagy ki tudja milyen audió formántumban mentik el groovban vagy loop vagy kihogy nevezi. Ezeket a groovokat te utána a hangszeren a ahogy éppen fogod a harmoniákat te vezérled, hogy éppen melyik groove szólaljon meg. Ha valaki jobban tudja, hogy is működik akkor légyszi írja mert ez csak az én elgondolásom. Szóval azért nem említettem a live drumot a grooval mert nem egy a kettő.
És épp ez aggaszt a ketronnál a legjobban, hogy hallasz pl egy jó wau gitárt de midiben még veletlen sem tudsz olyat kreálni mert még az effect mennyiségét nem tudjuk. Ja és nem mondtam azt, hogy összekevered a midit a waval.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21676Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.30. 15:07

Tényleg nem mondtad ... :777

De ezekre gondolok a LIVE DRUM2 lehetőségre, ami most már mind a ketten így gondoljuk, midi lehetőség, de hogyan????

malko
VIP

Hozzászólás: # 21677Hozzászólás malko
2014.01.30. 15:11

Akkor még egyszer. Van ilyen bárhol a listában, hogy live drum2? Mert nekem nincs ilyen hangszerem sajna így megnézni nem tudom.
Ha van ilyen és ha be is tudod hívni mondjuk a jobb kezedre akkor lehet használni a midiben is. Amennyiben nem akkor valószínűleg oda pakolták fel az audió stílusok dobjait de ha elérnéd is használhatatlan lenne mert nem standard kiosztásban szerepelne.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

malko
VIP

Hozzászólás: # 21679Hozzászólás malko
2014.01.30. 15:23

Engem annyira nem is érdekelnek ezek a dobok a ketronba mert alapból jobb van mit bármelyik más automata kíséretes hangszerbe.
Az viszont már annál jobban, hogy ha hallok egy jó distorsion gitárt vagy szép epiano hangot és midiben meg sem tudom közelíteni ez már annál jobban. Akár a tyros4 vagy korgPa3 vesszük 6-8 dsp effectet tudunk rakni egyes midi sávokra. Ennek miért nem írják? Ez abszurd, hogy ez a hangszer csak automata játékra van kihegyezve. A másik dolog meg az és itt be is fejeztem, hogy pl a ketron sd1-ben egy profi midi szerkesztő volt. Ebből miért tüntették el? Na nem mintha nekem annyira szükségem lenne rá csak furcsa. Remélem, hogy péntek estére már többet tudok.

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 21680Hozzászólás manyus
2014.01.30. 15:33

malko írta: Remélem, hogy péntek estére már többet tudok.
Aztán alaposan kivesézni azt a hangszert, nehogy mán hülyén halljunk meg :) :) :)

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 62
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 21682Hozzászólás pap66
2014.01.30. 16:32

Sziasztok !
Tumodásom szerint úgy indult a Ketron magyar disztribúciója,hogy a többi márkához képest jóval több magyar manualt,szakértelmet kapunk ,mint azelőtt a fenti emlitetteknél.
Alma Tomi neve is hozzávolt csatolva a forgalmazóhoz.Nagyon örültünk,hogy végre-végre valahára.Nekem is volt több kérdésem email-ban eleinte,aztán láttam semmi
értelme ,mivel csak hiszegetés volt az egész.Azt tudom,elinditották az audya manuálja forditását magyarra valami horribi összegért.Én ott vagyok fennakadva,hogy adhat ki egy gyártó /kizárólagos/forgalmazási jogot olyan cégnek,ahol ehhez jóformán semmi feltételi adottság nincs?
Nem tudom a dolog okát,miért nem lett ez a Tomi + disztribúció jobban összeforva,nem rám tartozik.Nagyon megértem a fenti témákban lévő keserű szavakat,mondatokat,mivel én is u.igy jártam vele.Viszont én azzal "bümtettem" magamat,hogy most má úgyis megtanulom,ha addig élek is,ha már megvettem.Nos ez az öntanulás talán olyan 80%-ra sikeredett.Ha én lennék a Ketron disztribútor biztosan nem igy gondolkodnék.Már régen kitanitattaam volna magamat minimálisan a hangszerek kezelésében,vagy valamelyik emberemet.Aztán szükség szerint oktatási tanfolyamokat tartanék,lehet,hogy nem ingyen,de szerintem úgyis volna érdeklődés.
Alma Tominak fel is vetném ezennel e javaslatot: olyan nagy dolog volna ilyen oktatási találkozót megszervezni a részedről?Biztosan nem volnának 50-en,de ha már csak
10-en is volnánk akkor is megérné,természetesen nem ingyen!Ha meg elfelejtenénk a tanultakat akkor ismétlés.Biztosan hozzájárulna a Ketron márka népszerűsétéséhez.
Légy szi gondolkodj el rajta,hisz Te értesz hozzá a legjobban.
Azt hiszem a többiek is egyetértenek abban,Neked kellett volna Őket képviselni Magyarországon!
Tisztelettel Péter

malko
VIP

Hozzászólás: # 21683Hozzászólás malko
2014.01.30. 16:59

pap66 írta:Nos ez az öntanulás talán olyan 80%-ra sikeredett.
Na te vagy az én emberem. Eddig hol voltál? Akkor áruld már el légyszi, végre hogy hány darab effectet tudok használni midinél?
Előre is köszi!

Üdv Malkó!

manyus
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 21684Hozzászólás manyus
2014.01.30. 17:07

malko írta: hogy hány darab effectet tudok használni midinél?
Az xd9 nél: reverb, + a három : delay, chorus, distorsion közül választhatsz egyet.
Bár gondolom az audya-ra vagy kiváncsi, de ez is több a semminél ;)

malko
VIP

Hozzászólás: # 21685Hozzászólás malko
2014.01.30. 17:19

Húha!! Na most még bizonytalanabb lettem. Ezt az jelenti, hogy van négy effectem és pl a 13 sávon van egy gitár hangszínem szeretnék egy delayt meg egy torzítót rárakni akkor azt rá rakom + reverb, de akkor gondolom minden sávra csak ezt a négy típust rakhatom. Olyat akkor nem tudok, hogy az egyikre egy phaser kell mondjuk a másik sávra egy rotari a harmadikra egy compresszor. Vagy a delay+chorus meg a distorsion effecteket csak egy-egy hangszerre tudom rárakni + nyilván a reverb? Mert ha az utolsó kérdésem az igaz akkor ez elég gáz. Az első sem olyan jó de legalább jobb:)

manyus
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 21686Hozzászólás manyus
2014.01.30. 17:32

Ha gáz, ha nem az xd9-en szerkesztett midi összes sávjára csak ezekből a 4db effektből választhatsz :cry:

Új hozzászólás