Mondom, még egyszer soha nem volt ketronom, de az egy óra alatt amíg nálam volt annyit sikerült megfejtem, hogy amit a listában megtalálsz és azt be is tudod hívni, azt lehet midiben is használni. A live dobok elnevezése kb ugyan azt jelentheti mint a tyros4-ben a real drums, ami annyit takarhat, hogy élő dob hangminták. De ez nem azt jelenti, hogy ezt használják az audió stílusokban.Ez csak van, hogy használd midiben meg olyan stílusokban ami nem audió. A groovok nem csak a dobot tartalmaznak ha nem lehet a basszust is meg gitárokat meg ki tudja, hogy mit még. A groovok létrehozása gondolom én, úgy történik, hogy feljátszanak lehet több hangnemben is vagy lehet minden hangnemben pl egy gitár akkordozást utána basszus, dobot stb.... És ez élő hangszerekkel történik és vagy wavbam vagy ki tudja milyen audió formántumban mentik el groovban vagy loop vagy kihogy nevezi. Ezeket a groovokat te utána a hangszeren a ahogy éppen fogod a harmoniákat te vezérled, hogy éppen melyik groove szólaljon meg. Ha valaki jobban tudja, hogy is működik akkor légyszi írja mert ez csak az én elgondolásom. Szóval azért nem említettem a live drumot a grooval mert nem egy a kettő.Rolandbk5 írta:Malkó légyszi' magyarázd el nekem, hogy mi a különbség a LIVE drum elnevezés és a GROOVE között?
Mert szerintem nem egyről beszélünk, és ma már másodszor teszem fel ezt a kérdést.
Hidd tudom mi a wav, és a midi között a különbség ...![]()
És épp ez aggaszt a ketronnál a legjobban, hogy hallasz pl egy jó wau gitárt de midiben még veletlen sem tudsz olyat kreálni mert még az effect mennyiségét nem tudjuk. Ja és nem mondtam azt, hogy összekevered a midit a waval.