Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 21502Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.27. 14:49

Sziasztok,

Ez az audio szerkesztgetés ez tényleg ekkora dolog?
Szerintem nem ez a Ketron erőssége.

https://soundcloud.com/zotti75

Ezt ma csináltam, egy minta. Erről a következőket kell tudni:
- zongora Logic
- bass Logic
- voice Logic
- Rap Logic
- drum Ketron Midjay Plus

Na ez a durva, hogy simán bele tudtam úgy rakni, hogy semmi effekt, csak ahogy jött a Ketronból.

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 21504Hozzászólás manyus
2014.01.27. 15:59

Rolandbk5 írta: Ez az audio szerkesztgetés ez tényleg ekkora dolog?
Én nem tudom mekkora dolog az audió szerkesztés, mert nem foglalkoztam vele, nem is értek hozzá.
Viszont az egyszerű felhasználóknak ezek a funkciók a ketronban sokat jelenthetnek, mert ahogy kivettem elég normálisan kivette az éneket a nótából, traszponálás is működött, és még sok más is....
Nyilván egy zeneszerkesztő progival, sokkal jobban, tökéletesebben lehet dolgozni, de szerintem nem célszerű az audya adta audio kezelési lehetőségekkel egy kalap alá venni.......

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21506Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.27. 16:22

Valóban, de szerintem ez inkább paraszt vakítás, mint hasznos lehetőség.
Az nem rossz, ha lehet tempózni, vagy transzpozni, de az, hogy éneket kivegye az audióból, az nálam inkább gázabb, mint, hogy midit használsz, és nem CSAK stílust.
Őszintén, ki használja ezt a funkciót? Vagy mikor lehet ennek hasznát venni? Szerintem soha. Ez egy karaoke cuccban nem rossz dolog, de most dj-zünk, vagy zenélünk?
Megint azt gondolom, hogy nem ettől a funkciótól lesz az az Audaya ami, hanem a hangjától. Attól lesz más, attól lesz élő, és nem attól, hogy a Kis Grofó Gigolo c. szenzációs zenéjéből kivesszük az éneket. Hát én ezt gondolom.

A dallal amit feltettem ide, csak az szerettem volna bemutatni, hogy a szoftveres hangok mellé simán oda lehet tenni a Ketron Midjayt is. Nem az volt a lényeg, hogy szoftveresen hogyan tudom megcsinálni, mert mint tudjuk, - aki tudja - hogy nyilván nagyobb a lehetőség egy szoftveres felületen, mint egy hangszer felületén. De ez így normális. Ebben semmi extra nincs. Ja és sajnos azt kell mondjam, hogy a szoftver amit használok nem tudja ennyire egyszerűen kivenni az éneksávot.
De én erre azt az egyszerűbb változatát választom, hogy nem énekelem fel amit nem szeretnék az audió dalban hallani. :777

Remélem nincs harag ... :777 :777 ;)

manyus
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 21509Hozzászólás manyus
2014.01.27. 16:52

Rolandbk5 írta:Valóban, de szerintem ez inkább paraszt vakítás, mint hasznos lehetőség.
Az nem rossz, ha lehet tempózni, vagy transzpozni, de az, hogy éneket kivegye az audióból, az nálam inkább gázabb, mint, hogy midit használsz, és
Nekem erről más a véleményem:
a midit is sokan használják alapnak, ki mennyire ért hozzá úgy szerkeszteti, alakítgatja a saját hangszeréhez.
Az miért ciki, ha ugyenezt megteszed egy audio alappal, kidolgozod a részleteket saját ízlésed és tehetséged szerint,
a készterméket beteszed egy audyába, leveszed a hangot, ráénekelsz, esetleg egy kis szólójátékot is beiktatsz ? Abban igazad van, hogy csak ezért felesleges pénzkidobás ilyen hangszert venni.
De felfoghatjuk ezt egy plusz szolgáltatásnak, ami egyátalán nem rontja az audya többi jó tulajdonságát
Nincs harag. Sokan vagyunk és sokfélék, de a zene valamilyen szinten mindíg összeköt bennünket :777

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 21571Hozzászólás tommid
2014.01.28. 12:19

Pumika írta:Amit kiszemeltem magamnak, az 5.0 softja van, az mondta a gazdája, hogy 4-es op-al egyszerfagyott le, ezzel az újj op-al nem. Számíthat ha az újabik op-van rajta?
Minden OS fejlesztés jobbá, használhatóbbá teszi a hangszert, de nem okvetlenül befolyásolja a fagyást.A szünetmentes tápot viszont imádja az AUDYA mert fontos, hogy egyenletes tápfeszt kapjon!Bár nem olcsó mulatság, de hasznos!
Az AUDYA 5.0 Update által nyújtott javítások:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=hu
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tommid 2014.01.28. 12:51-kor.

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

tommid
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21573Hozzászólás tommid
2014.01.28. 12:39

Kedves Fórumozók!

Volna egy észrevételem ami talán magyarázatot ad a ketronok fagyására.Ha belenézünk egy midi file-ba találunk roland, korg, yamaha exlusive adatokat egymás hegyén-hátán.Minden gyártó cég igyekszik úgy megalkotni a szerkesztést, hogy az elkészült "átirat"-ban az exlusive adatok a lehető legjobban előre kerüljenek.
Az a tapasztalatom, ha kitöröljük ezeket az exlusive adatokat és meghagyjuk a ketron-ét és így mentjük el az átszerkesztett file-t vége a fagyásnak.
(Szerintem a polifónia fogy el.Tudom nem kellene figyelembe vennie más exlusive-okat a ketronoknak ,de talán ez lehet az ok.)
Kinek milyen tapasztalata van az exlusive törlések után?

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

tommid
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21574Hozzászólás tommid
2014.01.28. 13:23

manyus írta:Egy kis audio szerkesztgetés ketronéknál:
Sajnos nem csak az ének hangot tompítja el, ha nem a zene is elkopik!
Szerintem sem használják ezt a funkciót alapok készítésére!
Ettől még a midi is 100x jobban szól az XD9-ben is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tommid 2014.01.28. 17:20-kor.

manyus
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 21575Hozzászólás manyus
2014.01.28. 15:05

tommid írta:Sajnos nem csak az ének hangot tompítja el, ha nem a zene is elkopik!
Ettől még a midi is 100x jobban szól az SD9-ben is! xd9 :!:
Senki nem állította hogy ezt a lehetőséget alapok készítésére szánták volna,
én csak azt mondtam hogy nem felesleges ez a funkció, mégha nem is ezért szeretjük (már aki)
a ketront. Az hogy nem tökéletes ez az énekhangnémítás, figyelmesen végighallgatva ezt a felvételt,
én is elismerem. Ámbár ebben a témában se ártana, ha olyan mondana véleményt, aki valóban ismeri az audya audió kezelési lehetőségeit, mert szerintem ez a néger csávó nem állt a helyzet magaslatán !
Gondolom szakértőbb beállítással azért jóval többet ki lehet hozni a hangszerből az audió terén,
mint amennyi bejátszáson keresztül hallható volt. Ha mégsem, akkor meg tévedtem :cry2:
De vannak itt szakik akik rendelkeznek audyával : Buba, Almatom, és a többiek .....
Kiváncsi lennék az Ő véleményükre is. ;)

tommid
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21593Hozzászólás tommid
2014.01.28. 17:59

tommid írta:
Sajnos nem csak az ének hangot tompítja el, ha nem a zene is elkopik!
Ettől még a midi is 100x jobban szól az XD9-ben is!
Csak annyit szeretnék még elmondani az audióból való éneksáv eltávolítására, hogy ezt a funkciót már a MIDJAY PLUS is tudta.
Ugyanúgy WAVE tempóváltást, transzponálást is.Szerintem teljesen haszontalan dolog.A WAVE tempóváltás, transzponálás az természetesen hasznos és jól működik!

tommid
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21596Hozzászólás tommid
2014.01.28. 19:05

Azt hiszem már érintettük a témát.Tudtommal jelenleg nincs olyan program ami ki tudná törölni,
vagy lehalkítani az éneksávot egy audió file-ban anélkül hogy ne rontana sokat a zene minőségén.

Új hozzászólás