Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 5173Hozzászólás Zeneboy
2012.04.28. 10:30

almatom írta: Ez ilyen formában nem igaz!
Az XD9 24 mb-os hullámformával dolgozik, míg az SD1 48mb-tal.

Audya még nagyobb...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 5174Hozzászólás Tamás01
2012.04.28. 11:15

almatom írta: Ez ilyen formában nem igaz!
Az XD9 24 mb-os hullámformával dolgozik, míg az SD1 48mb-tal.
Szia Tamás! Én csak azt írtam amit a használati utasításban olvastam, ott azt írják idézem: Az sd1 utódja,ahelyett hogy mint a szokásos általában a hangszer képességeit és hangját csökentettűk volna,mi inkább egy olyan tipus fejlesztését tekintettük fontosnak,mely kompromisszumok nélkül megtartja vezető elődjének hangminőségét stb.

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 5473Hozzászólás marton1974
2012.05.13. 16:39

Üdv.
Ketron SD1 magyar használati útmutatót keresnék.Légyszi segítsetek.Előre is köszönöm.
:ugeek:

crybaby
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 5533Hozzászólás crybaby
2012.05.17. 09:12

Üdvözlök Mindenkit!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a döntésemben, megéri e lecserélni egy yamaha psrs900-ast egy Ketron sd1-re. Nagyon nem ismerem a Ketronokat, bár nézegettem videókat, de nem sok jó minőségű van neten, abból sok minden nem derül ki. Az tudom, hogy a dob hangjai azok elsőosztályúak, de kíváncsi lennék a gitár és a többi akusztikus illetve szinti hangaira is. Ha esetleg lenne valaki aki megosztaná a tapasztalatait ilyen téren annak nagyon megköszöném.
Ja és még néhány technikai kérdés: hogyan illesztem a Pc-hez? ilyen soros-usb konverterrel?, hdd és a samplerbe -re lehet feltölteni hangokat ezen a kábelen kerseztül vagy floppy-ról kell? Win7-re van driver?

Nagyon köszönöm a segítséget!

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 5534Hozzászólás viskib
2012.05.17. 09:59

Üdv. crybaby

Ez már nagyon sokat fel hozott téma többet között én is fel hoztam már az SD-1 -et

Én xD9-et próbáltam tyros1-em el szemben dobokat simán verte hangszínek elég gyengék voltak SD-1-ben már biztosan azok is jobbak.

Kapcsolat-ot biztosan tudsz kötni számítógéppel különben nem tették volna bele 8-)

Én nekem még soha nem volt ketron-om de más hangszerek igen valamelyikben csalódtam valamelyikben nem ki kell próbálod egyet hozzá hogy ezt meg tud én is így tudtam meg.

De! ha neked nem kell az SD1-csere nekem szívesen át passzolhatod TYROS1-et adnék érte újszerű-t és CUSTOM DOBOKKAL- nem olyan mint amilyennek képzelnéd 8-)

Többi kérdésre válaszolva mindent meg lehet vele oldani ha el akadsz itt biztosan segítenek szerintem minden ugyan úgy szerezhető hozzá

http://ketron.com/itemdetails.asp?mod=SD1 -nézz be ide is

Jó hangszer az SD1 :777

Ricsike

crybaby
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 5535Hozzászólás crybaby
2012.05.17. 10:10

viskib írta:Üdv. crybaby

Ez már nagyon sokat fel hozott téma többet között én is fel hoztam már az SD-1 -et

Én xD9-et próbáltam tyros1-em el szemben dobokat simán verte hangszínek elég gyengék voltak SD-1-ben már biztosan azok is jobbak.

Kapcsolat-ot biztosan tudsz kötni számítógéppel különben nem tették volna bele 8-)

Én nekem még soha nem volt ketron-om de más hangszerek igen valamelyikben csalódtam valamelyikben nem ki kell próbálod egyet hozzá hogy ezt meg tud én is így tudtam meg.

De! ha neked nem kell az SD1-csere nekem szívesen át passzolhatod TYROS1-et adnék érte újszerű-t és CUSTOM DOBOKKAL- nem olyan mint amilyennek képzelnéd 8-)

Többi kérdésre válaszolva mindent meg lehet vele oldani ha el akadsz itt biztosan segítenek szerintem minden ugyan úgy szerezhető hozzá

Köszi a reagálást!

A pc kapcsolattal kapcsolatban:D az evidens, hogy összelehet vele kötni, ugye Midi kapcsolat az alap. de a Pc kapcsolat arra való-e hogy a Hdd-re vagy esetleg a Sapmler részébe töltsünk fel állományokat?

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 5536Hozzászólás viskib
2012.05.17. 10:17

crybaby írta:
viskib írta:Üdv. crybaby

Köszi a reagálást!

A pc kapcsolattal kapcsolatban:D az evidens, hogy összelehet vele kötni, ugye Midi kapcsolat az alap. de a Pc kapcsolat arra való-e hogy a Hdd-re vagy esetleg a Sapmler részébe töltsünk fel állományokat?
Ketron- Profi beszámolóhoz ALMATOM-ot ajánlom, remélem hozzá szól ;)

Ricsike

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 5614Hozzászólás Bubamara
2012.05.24. 21:23

Asterix írta:Én használtam Audyát. Gyorsan eladtam, mint ahogyan rengetegen eladják azt a hangszert. Rengeteg az apró hibája. Fantasztikusak az audió alapú stílusai, de ahhoz képest a midijei rosszul szólnak. A midi alapú SD-1-ből konvertált stílusai, amik a 4-es szofttal jöttek sokkal rosszabbul szólnak, mint az SD-1-ben az eredetiek Akárhogy próbáltam az Audyát beállítani, az SD-1 ezekben jobban szólt.
A szóló hangokban nem lehet érezni a különbséget az SD-1 és az Audya között.

SD-5-höz nincs, de SD-1-hez van gépkönyvem.
Kecskeméten lefordíttatták az Audya 5 gépkönyvét már. Telefonszámban tudok segíteni privátban.
Kedves "Asterix" Leköteleznél, ha valamilyen formában hozzásegítenél az SD1 magyar kezelésihez. Jelenleg egy SD1 plust használok, és gyér angol tudásom miatt sajnos nagyon nehezen haladok a hangszer megismerésével.
Üdv,

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 5624Hozzászólás Asterix
2012.05.26. 08:22

Próbáltam már feltölteni, de valami miatt minden oldalon leakad a feltöltése... :dash2:

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron stílusok, hangszínek - Feltöltések II

Hozzászólás: # 6674Hozzászólás Attila
2012.07.25. 13:26

Örömmel vesszük a bejelentést, várjuk a további információkat.
Tisztelettel Atti

Atti

Új hozzászólás