Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 21348Hozzászólás Asterix
2014.01.24. 18:01

Neked sem jött be?

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 21351Hozzászólás Asterix
2014.01.24. 18:32

almatom írta:olyan gitársávot csinálhattam volna az audyában midibôl, hogy az állatok a földet verte volna. Meg olyan midifile-t, hogy magad alá vizelsz.
De azért valljuk be őszintén, hogy ez nem az Audya érdeme, mert ha így nézzük a dolgot, akkor a Korgban vagy a Yamahában is meg tudod csinálni ugyanazt a minőséget, tehát innentől kezdve ez nem hangszerfüggő. Jól gondolom?

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 62
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 21354Hozzászólás pap66
2014.01.24. 19:02

Ha megengeditek én is elmondom,hogy "hibrid" verzióban használom az Audyát,főleg Midi-file lejátszásakor.
Ahogy Tomi irja,ha az embert nem elégiti ki ami úgy szól ahogy van,elkezd keresni,kutarni.Én az Audya hangjaival nagyjából
meg vagyok elégedve- mondom ezt úgy,hogy hozzábróbáltam elég sok soft szintit,stb,beleértve az új Logic proX-t is.Mondjuk ezutóbbi
kicsit másra van beállitva-modernebb zenére,de a fúvósok,hammond jobban tetszik a Ketronban.Én a dobot és basszussávot a Mac-ról
engedem,viszont meghagytam lehallkitva az Audyán is,szükség esetére.Igy sokkal élethűbben szól vissza,nem olyan Hifisen.Rotyog
a nagydob,csörög a bőgő,stb.Én igy autentikusan jobban szeretem,mint a tökéletes stúdió "műzenét".Ráadásul ez nem Ketron függő
megoldás/itt már csak az élő stilusjáték vezet/ ahogy Asterix is irja,hanem u.ezt meglehet büttykölni a többi márkával is.
Mese nincs,lépést kell tartani ezzel a rohanó világgal.Hisz nézzetek csak át a Namm-ra /legalább net-en/ mennyi újdonság van kirakva!
P.

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 62
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 21355Hozzászólás pap66
2014.01.24. 19:05

Elnézést Asterix,nem vettem észre a kis "a" betűt a nevednél.Sorry!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 21356Hozzászólás Bubamara
2014.01.24. 19:54

Elnézést kérek, mivel nincs még nagy rálátásom az AUDYA minden tulajdonságára, mivel csak egy viszonylag rövid ideje ismerkedem vele, azonban néhány dolgot picit másként látok.
Asterix írta:Nem az a baj az Audyával. Egy nagy baja van, hogy az audió stílusok hangminősége és a többi stílus minősége a midik minőségével együtt köszönő viszonyban sincs egymással.
Valóban nagyon, nagyon jók az AUDYA saját stílusai, és sok esetben vastagabban és élőbben szól mint az SD1 plus stílusok benne. De ez így van rendjén, hiszen a saját dolgainak nagyon jól kell szólnia, egyébként mi motiválná a zenészt az elmozdulásra. Az kétségtelen, hogy stílusjátékban egyenlőre nem igazán találni hozzá foghatót. Azonban sok stílusnál az SD alapú szól jobban, vagy illeszkedik jobban az adott dalhoz. A dalszerkesztésre még nem sok energiát tudtam áldozni, azonban úgy látom, (Az SD1plus néhány dalának hevenyészett megpiszkálása után, hogy nincs szégyenkeznivalója ezen a téren a hangszernek, még egy ilyen tehetségtelen fakezű is nagyon jó megszólalást képes produkálni az egyébként eredetileg CMS és GMS dalokból is, melyeket már korábban átfaragtam az SD1plus-ra. Szerencsére azonos körülmények között, és egymás mellett van lehetőségem a két vas próbájára.
Asterix írta: Ezeket a demókat nem érdemes hallgatni csak akkor, ha csak stílusokkal játszol. Ha arra használod, akkor csak ilyet vegyél, mert ennél jobb nem létezik jelenleg.
Ez a hangszer elsősorban stílusjátékra épült. Egy sor egyéb kiegészítő szolgáltatással, mint audió lejátszók sokasága és sampler.
Asterix írta: De hangszíneiben semmi előrelépés az SD-1-hez képest. Legalábbis azok a hangszínek, amik abban is benne voltak, füllel hallhatóan ebben sem szólnak jobban, mert már abban is nagyon jól szóltak.
Az SD1plus saját hangjai benne vannak az audyában és nem is szólnak jobban, de nem is kell hogy jobban szóljanak, mert azoktól nehéz már jobba szólni, viszont egy sor olyan hangszínt kapott még az sd-hez képest a hangszer, amely az sd-ből nagyon hiányzott, vagy nem volt elég választék belőle. Pl e. piano jobbnál jobb, vastag párnázott hangszín, elektromos gitárok, melyek eddig szinte teljesen hiányoztak az sd-ből, az orgonák végre életszerűen szólnak és a rotor ott forgat ahol kell. Nem akarok belemélyedni, de a billentyűre osztott sima és program hangszínek jelentős extra töltetet kaptak a korábbi ketronokhoz képest. Nem mert azok gyengék, sőt…., de voltak hiányzó hangszínek.
Asterix írta: Az Audya egy nagyon réteg hangszer és elég kis rétegnek a hangszere ezek miatt. Ha nem így lenne és csak az audió stílusok demóit hallgatnánk meg, akkor itt a fórumon minden kollégának, akinek felső kategóriás hangszer van, ilyen hangszere lenne. De elég kevés embernek van...De éljen a Ketron. :777
Ez egyetlen dolog magyarázza, Ketron hangszer is nagyon kevés embernek van az összes egyéb hangszerhez képest. Az SD1plus a világ egyik legjobb hangszere és hány embernek van? Azt sem tudják mi az. Nincs normális hálózat, normális marketing, tisztességes szervizháttér, support, és nem is volt soha Magyarországon. Árban valahol a pa1xpro és pa2xpro között van, hát tegyük már őket egymás mellé egy rendszeren, az beárazza rögtön. A zenészek nagy része harmad kézből vett infókkal rendelkezik a ketronokról. Így aztán nem is mernek legtöbbet nekimenni a nagy ismeretlennek. Pedig ha tudnák… hogy hány nagy nevet, nagy vasat iskolázott itt a termemben le a jó öreg SD1 plus, hogy mennyivel nyitottabban, tisztábban és élőbben szól szinte mindentől, de ezt most nem ragozom mert nem erről szól a dolog.
Aztán nehogy valaki besértődjön, mert vén megosztom a tapasztalataimat és véleményemet az összehasonlításokról, melyeket volt és van szerencsém elvégezni.
Éljen a Ketron!
:777 :777 :777

Buba

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 21357Hozzászólás Asterix
2014.01.24. 20:20

Bubamara írta:Az SD1plus a világ egyik legjobb hangszere és hány embernek van? Azt sem tudják mi az.
Azért most már az internet világában szerintem tudják az emberek, hogy mi az. Nem hülyék azok. Veszettül jól szól az SD-1 és általában a Ketron hangszerek, de nagyon nehézkes a kezelésük a többi árban hasonló hangszerhez képest. Itt van a kutya elásva szerintem a kezelhetőségnél. :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21358Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.24. 20:23

Ez egy érdekes álláspont Almatomtól. Ami persze nem rossza, csak mégis érdekes.
Sokat csinálgatok magamnak a Logic-al olyan midi dalokat, amiket már elkészítettem a hangszerekre is.
Meg sem közelíti még a Ketron-t sem... És jön az, hogy egy olyan program LESZ nem sokára, ami megoldja realbe a editálást, sávokba belenyúlkálás.
Amikor ez a program megszületik az Almára, akkor lesz egy gazdasági válság a hangszer piacon, mégpedig azért, mert mindenki eladja amije csak van egy ilyen igazán LOGICus laptopos almáért, ami hozzáteszem töredékébe kerül már most is, mint némelyik "csúcs kategóriás" hangszer ... Szerintem hamarosan eljön az idő, mikor az Alma a hangszer piacból is szeretne egy "kis" szeletet. Mint ahogy annak idején egy kosza gondolat volt az iPhone, vagy az iPad. Mostanra olyan területeken használjuk, ahol csak akarjuk. Lehetne arról is vitázni, hogy Logic-Digital Performer-Cubase-Sonar-Pro Tools. Nekem Logic ... :777

Szóval szerintem a Ketron fog a legtovább életben maradni annak ellenére is, hogy a háttér dolgaik nem igazán vannak kitalálva, de ez az Olasz mentalitásnak köszönhető. Ezt vagy elfogadjuk, vagy nem vásárolunk Ketront.

Sikerült rendben tennem a Midjayt, és most, hogy ilyen remekül működik, így valószínű, hogy a Tyros mellé megvásárolom, második cuccosnak. Teljesen jól tud működni együtt a kettő.... :777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 21359Hozzászólás marton1974
2014.01.24. 20:46

" Az kétségtelen, hogy stílusjátékban egyenlőre nem igazán találni hozzá foghatót. Azonban sok stílusnál az SD alapú szól jobban, vagy illeszkedik jobban az adott dalhoz. A dalszerkesztésre még nem sok energiát tudtam áldozni, azonban úgy látom, (Az SD1plus néhány dalának hevenyészett megpiszkálása után, hogy nincs szégyenkeznivalója ezen a téren a hangszernek."

Ebben teljesen egyetértek veled Buba. :777

ÉLJEN A KETRON!!! :777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 21374Hozzászólás marton1974
2014.01.25. 13:51

" Veszettül jól szól az SD-1 és általában a Ketron hangszerek, de nagyon nehézkes a kezelésük a többi árban hasonló hangszerhez képest. Itt van a kutya elásva szerintem a kezelhetőségnél. "

Nézd,ha az ember megvesz egy hangszert,azt azért veszi meg általában hogy használni akarja./Ha nem üzleti szempontból./Ha használni akarja meg fogja tanulni a kezelését.Ha megtanulja a kezelését ,akkor már játszi könnyedséggel fogja tudni kezelni. :777
A KETRON hangszerek megszólalása etalon az arrangerek világában.Ezért veszik meg a hangszert elsősorban.Megszokás kérdése a kezelésük is.Habár már az AUDYA sokkal felhasználó barát mint az előző társai.De ez természetes.

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 21385Hozzászólás Pumika
2014.01.25. 17:13

Na fiuk, akkor most legyen okos az ember: vegyen, vagy nr vegyen Audyát. Éppen a vásárlás előtt vagyok!!!! Pumi.

Új hozzászólás