Hidd el ez fog legkevésbé hiányozni az SD-5-ből.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Szerintem a hangszeren csak a pedálhoz hozzárendeled a jobb kéz partjait és simán tudod akár a pedállal, akár a sliderekkel a jobb kéz hangeróit szabályozni. A bal kéz az mindig fixen marad, amig annak a potijához nem nyúlsz hozzá.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Maximálisan egyetértek, engem is lenyűgöznek!marton1974 írta:Ezek a hangminták,demók azért önmagukért beszélnek.Sokkal közelebb vannak az élethű megszólaláshoz,mint bármelyik arranger a piacon.![]()
http://www.sud-claviers.com/boutique/au ... anguage=en
Csak miért nem hallom őket vissza a feltett egy-két Ketronos midi alapokban? Főleg a gitárokat?
Üdv.: Apelláta
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Én is készitettem egy dalt a Midjay plusszal.
http://www.4shared.com/music/10zIdMXFba ... _plus.html
Zoli
Én is készitettem egy dalt a Midjay plusszal.
http://www.4shared.com/music/10zIdMXFba ... _plus.html
Zoli
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Az SD-nél a swell eléréséhez fel kell címezni egy gombot a lábkapcsolón. Ez a funkció ott van az audya menüben is a menu/keyboardcontroll/footswitch alatt a funkció az accordion és a left drum között található.Pumika írta:Azért látom értelmét, mert az SD5-nél, hangerőpedált használok, és ha a swell gombal rögzítem a balkéz hangerőt, akkor szólóban tudok adni hangerőpedállal hangerőt a jobb kéz hangszineire. A kiséret, és a többi sáv lower marad a hangerő. Szerintem fontos dolog. Pumi.
De valóban nem fogod használni, hiszen ott van minden a fronton.
Buba
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Valaki legyen kedves elküldeni az audya gyári stilusait,
mert a ketron.it-ről letöltöttek valamiért nem konvertálhatók xd9-re.
Köszi
mert a ketron.it-ről letöltöttek valamiért nem konvertálhatók xd9-re.
Köszi
- manyus
- Kiemelt tag
marton1974 írta:Ezek a hangminták,demók azért önmagukért beszélnek.Sokkal közelebb vannak az élethű megszólaláshoz,mint bármelyik arranger a piacon.
Tedd a szívedre e kezed Marci : az audya is ilyen minőségben szólal meg
de ne az eladó, hanem a felhasználó őszinte véleményét kérném
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Feri,
Az Audya úgy szólal meg a rendszerből, hogy az ember nem akar hinni a fülének. Ebben nincs semmi túlzás. Úgy a stílusok, mint a billentyű hangjait tekintve.
A Márton által feltett link alatt hallható demók semmi hókuszpókuszt nem tartalmaznak, gyári stílus, gyári hangszín.
Abban viszont pl. Asterixnek igaza van, hogy a korg sw sokkal kezelhetőbb. Azonban engem pl egy hangszerben sem a gyártási éve, sem az ára, sem a kezelhetősége nem érdekel, egyetlen dolog érdekel, a hang. Hiszen ha a menüjét nézném, kizárólag korg pa-t vinnék minden buliba magammal. De az utóbbi 2 évben még is egy SD1 plus volt az alsó állványomon, pedig csúnya is, nem is annyira okos, de lehet, hogy jól szól.
(Esküszöm nem akarok eladni semmilyen AUDYA bizgetőt.)

Az Audya úgy szólal meg a rendszerből, hogy az ember nem akar hinni a fülének. Ebben nincs semmi túlzás. Úgy a stílusok, mint a billentyű hangjait tekintve.
A Márton által feltett link alatt hallható demók semmi hókuszpókuszt nem tartalmaznak, gyári stílus, gyári hangszín.
Abban viszont pl. Asterixnek igaza van, hogy a korg sw sokkal kezelhetőbb. Azonban engem pl egy hangszerben sem a gyártási éve, sem az ára, sem a kezelhetősége nem érdekel, egyetlen dolog érdekel, a hang. Hiszen ha a menüjét nézném, kizárólag korg pa-t vinnék minden buliba magammal. De az utóbbi 2 évben még is egy SD1 plus volt az alsó állványomon, pedig csúnya is, nem is annyira okos, de lehet, hogy jól szól.
(Esküszöm nem akarok eladni semmilyen AUDYA bizgetőt.)
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
Nem az a baj az Audyával. Egy nagy baja van, hogy az audió stílusok hangminősége és a többi stílus minősége a midik minőségével együtt köszönő viszonyban sincs egymással.
Ezeket a demókat nem érdemes hallgatni csak akkor, ha csak stílusokkal játszol. Ha arra használod, akkor csak ilyet vegyél, mert ennél jobb nem létezik jelenleg. De hangszíneiben semmi előrelépés az SD-1-hez képest. Legalábbis azok a hangszínek, amik abban is benne voltak, füllel hallhatóan ebben sem szólnak jobban, mert már abban is nagyon jól szóltak.
A supersolo hangok azok jók, de a gyári memóriával használhatatlan, mert alig tudsz betölteni belőle és a töltési ideje elég nagy volt, ahogy én emlékszem 2 év távlatából.
Az Audya egy nagyon réteg hangszer és elég kis rétegnek a hangszere ezek miatt. Ha nem így lenne és csak az audió stílusok demóit hallgatnánk meg, akkor itt a fórumon minden kollégának, akinek felső kategóriás hangszer van, ilyen hangszere lenne. De elég kevés embernek van...
De éljen a Ketron.
Állítólag megfejtették, hogy mitől fagynak le a Ketronok, köztük a MidJay pro is. A midikből kivették a sysex üzeneteket és talán ez megoldotta a problémát.
(by Dememusic.)
Ezeket a demókat nem érdemes hallgatni csak akkor, ha csak stílusokkal játszol. Ha arra használod, akkor csak ilyet vegyél, mert ennél jobb nem létezik jelenleg. De hangszíneiben semmi előrelépés az SD-1-hez képest. Legalábbis azok a hangszínek, amik abban is benne voltak, füllel hallhatóan ebben sem szólnak jobban, mert már abban is nagyon jól szóltak.
A supersolo hangok azok jók, de a gyári memóriával használhatatlan, mert alig tudsz betölteni belőle és a töltési ideje elég nagy volt, ahogy én emlékszem 2 év távlatából.
Az Audya egy nagyon réteg hangszer és elég kis rétegnek a hangszere ezek miatt. Ha nem így lenne és csak az audió stílusok demóit hallgatnánk meg, akkor itt a fórumon minden kollégának, akinek felső kategóriás hangszer van, ilyen hangszere lenne. De elég kevés embernek van...
De éljen a Ketron.
Állítólag megfejtették, hogy mitől fagynak le a Ketronok, köztük a MidJay pro is. A midikből kivették a sysex üzeneteket és talán ez megoldotta a problémát.
- manyus
- Kiemelt tag
- Asterix
- Globális Moderátor
Akkor elnézést kérek, én Pistitől hallottam ezt a megoldást. És úgy értelmeztem, hogy övé a megfejtés...
Tomi, ha már itthon vagy. Nem tennél fel az Audya 4 vokál és mikrofon megszólalásáról valami demót ide?
Tomi, ha már itthon vagy. Nem tennél fel az Audya 4 vokál és mikrofon megszólalásáról valami demót ide?