|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
És a Moszkva parti esték. Ezért érdekes a történet. Miért magyarnak írták?
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Nem azért adom el, mert nem tetszik....sőt! Bitang!HunHyper írta:Ez nekem sem hiányozna...
De az üzletbe nem tudod visszavinni? Sok helyen van 60 napos pénz visszafizetési garancia...
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Hát sajnos nem. Ugyan az a helyzet mint eddig hiába tettem fel egyesével a frissítést. A szervízes sráccal is beszéltem az annyit sem tud róla mint én. Szóval feladtam ezt a ketron vonalat. Egyébként is a dob miatt kellett volna főleg de ha nem jó akkor nincs mit tenni.powersparc írta:Megoldódott az SD1000 midi probléma Malko
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 70
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Melyiket ajánlanád?
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Nem esküszöm, hanem "csak" ezt használom!powersparc írta:Almatomi mint ha erre esküdne:
Egyébként kár is nézni egy gyári DR 880-ast a neten, mert úgy szól sz@rul, ahogy van!
Az egészet -úgy, ahogy van- teljesen kidobtam és gyakorlatilag 1 darab hangszín sincs, amit használok a gyári beállítások közül. Azok borzalmas rosszul vannak beállítva!!!!!!!!!!! Még jó, hogy valaki azokra az ócska beállításokra rábólintott a Rolandnál, hogy: "na ez az!!!"
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Malko!
Ha csak dob kell, akkor miért nem Ez drummer VST?
Ha csak dob kell, akkor miért nem Ez drummer VST?
malko írta:Hát sajnos nem. Ugyan az a helyzet mint eddig hiába tettem fel egyesével a frissítést. A szervízes sráccal is beszéltem az annyit sem tud róla mint én. Szóval feladtam ezt a ketron vonalat. Egyébként is a dob miatt kellett volna főleg de ha nem jó akkor nincs mit tenni.powersparc írta:Megoldódott az SD1000 midi probléma Malko
- forissandor
- VIP
Tegnap este ritka pillanat adódott, egy állványon volt az SD1, SD7 és egy Audya 5.
Utóbbi nem az én tulajdonom, bár a végén már akár lehetett volna is, egyik felvidéki ismerősöm hozta hogy rakjam már rendbe szoftosan, mert össze vissza másolgattak, törölgettek belőle mindent, azért nem megfelelően működött.
Ez a vélemény saját, de talán hasznos. Az is lehet, szeretem a szart, vagy bot fülem van, ezért bocs.
Esztétikumra mindenképp az Audya a legszebb és nagyon átgondolt kezelőfelületet kapott, minden funkció kézre esik, minden tolópoti ott van ahol kell, igaz új dal/midi indításakor visszaáll minden a regisztrált értékre, az SD7 ebből a szempontból tényleg favorit. Az SD7 ben viszont nem csináltam regisztrációt, ott nem tudom megmaradnak-e az értékek.
Megszólalás...... fúúú, ezért kapni fogok. Kísérőautomata része, az elgondolása, a megszólalása szintén az Audyának a legjobb, bár a hangképe kicsit csilingelős úgy is, hogy minden lineárban jön. Az audio drumoknál a kis akadások már nem annyira bántják az én fülemet, élőben nem észrevehető. A hangszínek szépek, kidolgozottak, a zongorája kiváló, gitárok közül vannak jók (bár a Yamaha Tyros széria jobb) illetve az SD7 is, de fúvós részben egyértelműen az SD1 plus a favorit. Harmonikánál is én az SD1 -et favorizálom. Az SD7 stílusai nagyon kifinomultak, kár a stílusszerkesztő hiányáért (a PSR 1000 be befért), na de a modellingel lehet azért faragni. A stlus szerkesztésnél egyértelműen az SD1 a nyerő, baromi jó és egyszerű.
A midi lejátszó része az SD7nek beszarás..... pfff, ez kegyetlen jó, bár egy Korg dobszerkesztő igen jó volna bele..... de. És itt a de.
Egy nagyon alap midit betettem mindkét hangszerbe, Darabokra törted a szívem. Ismétlem, sd7 ben beszarás, a többiben van pár munkaóra. A sorrend itt 1.SD7,2.SD1,3.Audya. De ha a gitárokat kiveszem a midiből, akkor azt kell mondani, az SD1 hihetőbb.
A billentyűzete iszonyú jó mindegyiknek.
Manual bőgővel-zongorával rájátszani egy dobsávra mindenképp az SD1 a nyerő.
Összességében jó teszt volt, nekem, magamnak. Ha semmim nem lenne csak pénzem, nem tudom melyiket venném. Az tuti, hogy az Audya egy nagy befejezetlen könyv olyan mint egy playmate: imádom, de otthonra nem kéne.
Az SD7 új, szép és bitang. Mikor meghallgattuk Buba hangrendszerén a Korg Pa3x Le mellett, elég sovány volt a japán technika. De a stílusszerkesztő hiánya engem nagyon bosszant, hangsúlyozom, lehet nélküle élni, mert a gyári stílusokkal mindent, de mindent el lehet játszani a vendéglátóban. A midi részéhez foghatót soha nem hallottam.
Az SD1 plus meg egy öreg vas, de minden benne van, ami kell. Ha életem végéig csak eggyel muzsikálhatnék, amit mindenhová, mindig elvihetek és nem fosok hogy megáll, szerintem ez lenne az.
Utóbbi nem az én tulajdonom, bár a végén már akár lehetett volna is, egyik felvidéki ismerősöm hozta hogy rakjam már rendbe szoftosan, mert össze vissza másolgattak, törölgettek belőle mindent, azért nem megfelelően működött.
Ez a vélemény saját, de talán hasznos. Az is lehet, szeretem a szart, vagy bot fülem van, ezért bocs.
Esztétikumra mindenképp az Audya a legszebb és nagyon átgondolt kezelőfelületet kapott, minden funkció kézre esik, minden tolópoti ott van ahol kell, igaz új dal/midi indításakor visszaáll minden a regisztrált értékre, az SD7 ebből a szempontból tényleg favorit. Az SD7 ben viszont nem csináltam regisztrációt, ott nem tudom megmaradnak-e az értékek.
Megszólalás...... fúúú, ezért kapni fogok. Kísérőautomata része, az elgondolása, a megszólalása szintén az Audyának a legjobb, bár a hangképe kicsit csilingelős úgy is, hogy minden lineárban jön. Az audio drumoknál a kis akadások már nem annyira bántják az én fülemet, élőben nem észrevehető. A hangszínek szépek, kidolgozottak, a zongorája kiváló, gitárok közül vannak jók (bár a Yamaha Tyros széria jobb) illetve az SD7 is, de fúvós részben egyértelműen az SD1 plus a favorit. Harmonikánál is én az SD1 -et favorizálom. Az SD7 stílusai nagyon kifinomultak, kár a stílusszerkesztő hiányáért (a PSR 1000 be befért), na de a modellingel lehet azért faragni. A stlus szerkesztésnél egyértelműen az SD1 a nyerő, baromi jó és egyszerű.
A midi lejátszó része az SD7nek beszarás..... pfff, ez kegyetlen jó, bár egy Korg dobszerkesztő igen jó volna bele..... de. És itt a de.
Egy nagyon alap midit betettem mindkét hangszerbe, Darabokra törted a szívem. Ismétlem, sd7 ben beszarás, a többiben van pár munkaóra. A sorrend itt 1.SD7,2.SD1,3.Audya. De ha a gitárokat kiveszem a midiből, akkor azt kell mondani, az SD1 hihetőbb.
A billentyűzete iszonyú jó mindegyiknek.
Manual bőgővel-zongorával rájátszani egy dobsávra mindenképp az SD1 a nyerő.
Összességében jó teszt volt, nekem, magamnak. Ha semmim nem lenne csak pénzem, nem tudom melyiket venném. Az tuti, hogy az Audya egy nagy befejezetlen könyv olyan mint egy playmate: imádom, de otthonra nem kéne.
Az SD7 új, szép és bitang. Mikor meghallgattuk Buba hangrendszerén a Korg Pa3x Le mellett, elég sovány volt a japán technika. De a stílusszerkesztő hiánya engem nagyon bosszant, hangsúlyozom, lehet nélküle élni, mert a gyári stílusokkal mindent, de mindent el lehet játszani a vendéglátóban. A midi részéhez foghatót soha nem hallottam.
Az SD1 plus meg egy öreg vas, de minden benne van, ami kell. Ha életem végéig csak eggyel muzsikálhatnék, amit mindenhová, mindig elvihetek és nem fosok hogy megáll, szerintem ez lenne az.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Köszi ezt a szuper leírást...
Gondolkoztam már rajta, hogy ha egy 2. szintit akarnék az SD7 mellé, akkor mi lenne a legjobb választás...?
Akkor magamban arra jutottam, hogy egy SD1 plus lehetne hozzá a legjobb választás, mert már elég olcsón kapható,
de még így is, hogy egy régi vas, nagyot szól...
Na most ez a leírás még jobban megerősítette a saját gondolatomat...
Üdv: Roland
Gondolkoztam már rajta, hogy ha egy 2. szintit akarnék az SD7 mellé, akkor mi lenne a legjobb választás...?
Akkor magamban arra jutottam, hogy egy SD1 plus lehetne hozzá a legjobb választás, mert már elég olcsón kapható,
de még így is, hogy egy régi vas, nagyot szól...
Na most ez a leírás még jobban megerősítette a saját gondolatomat...
Üdv: Roland
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- forissandor
- VIP
A harmadik éjszaka vagyok túl az SD7 nyomogatásán. Összemidiztem az SD1-el, hogy ne bántsam a klaviatúráját
A stílusszerkesztő hiánya..... már nem is annyira hiány. Bármilyen nótát megszerkesztettem az SD1-en, a .pat formátum konvertálását .kst -be pillanatokon belül elvégzi. Engem a dob sáv meg a bőgő izgat mindig, a többi majd lesz valahogy.. Szóval adott egy dob meg egy bőgő, utána pakoltam alá a modellinggel egy groove-ot, egy szőnyeget meg egy gitár riffet, a megszólalás pedig 100%.
Az Audyánál készített műsoromat minimális piszkálgatás után játssza, tehát pár perc alatt elkészül a regisztráció.
Az Audyánál beállított midiket (hangerőarányok, hangnem, markerek, stb) minimális változtatással játssza. Ha a hangszert magamnak akarom buliba vinni, azt gondolom SD1-ről vagy Audyáról való átállás során egy-két hét munka után teljes mértékben vállalható.
A stílusszerkesztő hiánya..... már nem is annyira hiány. Bármilyen nótát megszerkesztettem az SD1-en, a .pat formátum konvertálását .kst -be pillanatokon belül elvégzi. Engem a dob sáv meg a bőgő izgat mindig, a többi majd lesz valahogy.. Szóval adott egy dob meg egy bőgő, utána pakoltam alá a modellinggel egy groove-ot, egy szőnyeget meg egy gitár riffet, a megszólalás pedig 100%.
Az Audyánál készített műsoromat minimális piszkálgatás után játssza, tehát pár perc alatt elkészül a regisztráció.
Az Audyánál beállított midiket (hangerőarányok, hangnem, markerek, stb) minimális változtatással játssza. Ha a hangszert magamnak akarom buliba vinni, azt gondolom SD1-ről vagy Audyáról való átállás során egy-két hét munka után teljes mértékben vállalható.