Szerintem senki nem temeti a KEtron hangszereket. Nekem a mai napig a szívem csücske a Ketron. Ha kulturált áron kapnék SD-1-et szerintem újra vennék egyet, pedig azzal is volt bajom.
De amit meg kell mondani, azt meg kell mondani. Az SD-1 mikrofon problémái nálam is jelentkeztek, pedig nem szólt volna rosszul, de nem lehetett benne megbízni. A MidJay+ amikor Norbitól megvettem már az mp3 egyik fele nem szólt. Mondták, hogy ezek típushibák, így csak takarítsam meg a tűzős sarukat az mp3 panelról a kimeneti panelra menően. Szétszedtem a gépet, gyakorlatilag egy kisipari, gagyi összeszerelés nézett velem farkasszemet. De a hiba ezzel tényleg megoldódott. És azért ez a kütyü majdnem fél milla volt újonnan. Még használtan is 300 körül fizettem érte, de inkább fölötte.
Én elismerem, nagyon jól szólnak a KEtron hangszerek. Nekem az a nyers, kemény hangzás nagyon bejön. De minden elismerésem azé a kollégáé, aki egy szál Ketron hangszerrel ki mer állni a színpadra minden "biztosítás" nélkül. Én az SD-1-el sem mertem soha.
Meg lehet szokni a MidJAy kezelését biztosan, de akinek egyszer volt egy SD-1 hangszere, az utána a fejét a falba veri, ha a MidJayt kell használnia. Azért azt tudni kell, hogy a MidJaynek nem elsősorban arranger feladata van és másodsorban midi, mp3, stb, mint az Audyának, hanem ez egy lejátszó modul, amibe tettek arrangert az eladhatóság kedvéért. De a stíluslejátszás, hangszínválasztás nem egy leányálom azon a hangszeren, bárki bármit mond.