Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

manyus
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 20754Hozzászólás manyus
2014.01.11. 13:58

"Asterix -Egy kis Audya "
Hát igaz nem vagyok portugál temperamentum, de ez az előadás nekem nem jött be, nem hallottam ki belőle a felhőtlen életörömet, amire az ember el tudja magát engedni , átadva a zenének és a jó hangulatnak. Ez nem elsősorban az audya, és kultúrált hallgatóság hibája, csak úgy komplex ez jött le...
Azé pár kör jéger+sörerrel bizti pozitívabb lenne a véleményem.... :777
Persze mind már mondottam volt, nem vagyunk egyformák.

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 20755Hozzászólás manyus
2014.01.11. 14:20

"Tamás01 Én elhiszem,hogy vannak olyanok akiknek semmi gondjuk nem volt még a Ketronnal de nekem ez a tapasztalatom "

Tamás! Elhiszem, hogy a sok kellemetlenség és csalódás szól belőled, de szerintem ez egy olyan dolog mint a használt autó vásárlás ugyanabból a típusból. Van aki kifogja, nem kell ráköltenie sokáig, semmi lényeges nem romlik el , tehát elégedett.
A másiknál meg egyre-másra jönnek ki a hibák, nem üzembiztos a gépezet, lassan a gatyáját is rákölti, tehát jogosan elégedettlen!
A megoldás egy új hangszer lenne, ami csak te használnál, Te "járatnád" be, Te tartanád "karban".
Tudom ezt nem tudjuk sokan anyagi okok miat megtenni. Sajnos.
De én vallom : a hangszernek "lelke" van, és ha abba már előzőleg beletiportak, azt már nem lehet rendbehozni, főleg ha azt is hozzávesszük, hogy a hangszergyártóknak (az összesnek) nem érdeke, hogy mi hosszútávon egy gépezettel zenéljünk, és ennek érdekében építik meg a konstrukciót .

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20757Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.11. 15:08

Manyus,

Tök igazad van a használt dolgokkal. :777
Viszont, ha most vásárolnék egy zsír új Midjay plust azzal nem merülne fel ilyen probléma?
2011-s kiadás ami nálam van. A Tyros pedig talán 2002-2003- s?
Tudod én inkább azt gondolom, hogy vannak hangszerek amik nagyon sikerültek, pl. Yamaha Psr9000 pro,
Yamaha EX5, Roland G70, Ketron X4 (Amatom). Ha megnézed amik utánuk jöttek azok mind gyengébb.
Szóval én nag yon sajnálom, mert tényleg jól szól, de ez az Olasz trehányság ez bosszant. Amit egyik írásomban itt az oldalon írtam, hogy a reklám lenne a lényeg, és sock kcal kelendöbb lehetne, ja meg a müködés sem hátrány.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 20759Hozzászólás Bubamara
2014.01.11. 15:14

Megkérnék valakit akinek Audya hangszere van, hogy készítsen egy felvételt mp3 és wav formátumban a hangszeren belül a HD-ra majd másolja ki pendrive-ra dugja be a PC-be és számoljon be az eredményről a lejátszást illetően.
Előre is köszönöm!

Buba

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 20760Hozzászólás Tamás01
2014.01.11. 15:32

manyus van igazság abban amit írtál. Anyagi okok miatt az utolsó hangszerem amit új- hangszerként vásároltam az a Yamaha psr3000-volt. Azóta csak használt hangszereim voltak. Egy dolgot tapasztaltam, hogy akárhányszor ketron-om volt, annak tuti,hogy volt valami baja, amiket leírtam. Többnyire Roland hangszereim voltak vannak, mind használtan vettem, leszögezném nem akarom fényesíteni a Rolandot de, va7, va76, 1db.em2000, e60,G7 és egyik hangszernek se volt soha de soha semmi baja. De volt Tyros 1, pa60, pax1, de azoknak sem. Ezek a hangszerek nem voltak uj hangszerek. Innentől kezdve, mondhat nekem bárki bármit. Annyit eltudok képzelni, ha újkorában vettem volna meg a Ketronot nyilván nem lett volna semmi gondjuk, de ez azt jelenti, nem tartós hangszereket gyártanak. Ne értsétek félre, nem leszólni akarom a Ketront aki szereti és nincs baja az használja egészséggel, én csak a saját tapasztalataimat osztom meg velük kapcsolatban.

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 20761Hozzászólás Bubamara
2014.01.11. 15:33

Rolandbk5!

Mindennel merülhet fel probléma, ha tök új azért, mert még nem kiforrott, ha pedig használt, azért mert teledugdossák nem belevaló fájlokkal, nem a leírásnak megfelelően használják, (mert el sem hajlandóak olvasni a felhasználóit, vagy nincs is nekik olyan), vagy műszaki hiba lép fel, esetleg ezek együttesen. Ami elromolhat az el is romlik....

A másik gondolathoz kapcsolódva, 2000 után rohamosan visszavettek a gyártók a hard minőségéből, milyenségéből és alávetettek minden terméket a fogyasztás centrikus szemléletnek és az extraprofitnak.
A 20. század végén nagy eszközök készültek, és ez igaz a hangszerekre is. Nem 2-3 évre tervezték meg a termékeket, hanem 15-20-ra. A nagy gyártók a felső kategóriás vagy prémium termékeiket nem engedték leányvállalatoknál gyártani . Igaz a hangszerek reál értéken drágábbak is voltak mint ma. Csak az i30HD árából indulok ki, ami 2000-2001 magasságában 730.000.- Ft-ba került. azóta eltelt 14 év, ha azzal az igényességgel és szemlélettel készülnének a hangszerek minimum 1,5 M Ft-ba kellene kerülnie egy 5 oktávos pa3x-nek, mert a forint minimum annyit inflálódott. De ezekben a hangszerekben már alig találsz anyagot. A fém hangszerek is egy tenyérnyi alaplap, egy tápegység, esetleg (jó esetben egy kimeneti panel), egy lufi házban, aztán csókolom. Amit korábban hardware elemek oldottak meg a hangszeren belül, az mára mind az os részeként egy számsorrá változott.

Buba

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20763Hozzászólás tommid
2014.01.11. 15:59

Tisztelt fórumozók!

Annyira "temetitek" a Ketron hangszereket. Biztos volt rossz élményetek, én nem kétlem a ketronokkal kapcsolatban.
Eleinte nekem is okozott némi fejtörést, de szerintem minden hangszerrel vannak ilyen-olyan gondok.
Az első problémából nem kellene azonnal végleges következtetést levonni. Kicsit több kitartással sok örömet szerezhetünk magunknak.
Szeretnék Veletek megosztani olyan munkámat amit Midjay Plus -al készítettem.
Nem stúdióban! (arranger-rel feljátszva , midifile) a modulra felvéve direkt wave-ban készültek az alapok:

Mindenkinek szívesen segítek Midjay Plus-al kapcsolatban. Tel.: 0630 9830 776 , tommid@freemail.hu

Esetleg ha valakit érdekel eladó a Midjay Plus-om természetesen garanciával, csak azért eladó, mert újabb ketron-ra aspirálok. (Midjay Pro).

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 20765Hozzászólás Asterix
2014.01.11. 16:20

Szerintem senki nem temeti a KEtron hangszereket. Nekem a mai napig a szívem csücske a Ketron. Ha kulturált áron kapnék SD-1-et szerintem újra vennék egyet, pedig azzal is volt bajom.
De amit meg kell mondani, azt meg kell mondani. Az SD-1 mikrofon problémái nálam is jelentkeztek, pedig nem szólt volna rosszul, de nem lehetett benne megbízni. A MidJay+ amikor Norbitól megvettem már az mp3 egyik fele nem szólt. Mondták, hogy ezek típushibák, így csak takarítsam meg a tűzős sarukat az mp3 panelról a kimeneti panelra menően. Szétszedtem a gépet, gyakorlatilag egy kisipari, gagyi összeszerelés nézett velem farkasszemet. De a hiba ezzel tényleg megoldódott. És azért ez a kütyü majdnem fél milla volt újonnan. Még használtan is 300 körül fizettem érte, de inkább fölötte.
Én elismerem, nagyon jól szólnak a KEtron hangszerek. Nekem az a nyers, kemény hangzás nagyon bejön. De minden elismerésem azé a kollégáé, aki egy szál Ketron hangszerrel ki mer állni a színpadra minden "biztosítás" nélkül. Én az SD-1-el sem mertem soha.
Meg lehet szokni a MidJAy kezelését biztosan, de akinek egyszer volt egy SD-1 hangszere, az utána a fejét a falba veri, ha a MidJayt kell használnia. Azért azt tudni kell, hogy a MidJaynek nem elsősorban arranger feladata van és másodsorban midi, mp3, stb, mint az Audyának, hanem ez egy lejátszó modul, amibe tettek arrangert az eladhatóság kedvéért. De a stíluslejátszás, hangszínválasztás nem egy leányálom azon a hangszeren, bárki bármit mond. :777 :777

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 62
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 20770Hozzászólás pap66
2014.01.11. 17:11

Szia Buba !

Megcsináltam a wav felvételt.Nem tudom mire vagy kiváncsi,én nem nagyon
veszek észre semmit,talán csak azt,hogy az audyában halkabban szól a wav,mint a stíljáték.

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 20771Hozzászólás Bubamara
2014.01.11. 18:04

Szia,
Köszönöm a gyors segítséget! Igen, a felvétel halkabb, mint az eredeti. Kérlek tedd át a számítógépbe és próbáld lejátszani. Valamint egy midi részletet is vegyél fel és hasonló képen vidd ki a számítógépbe és indítsd el. Várom megtisztelő válaszod a számítógépen tapasztaltakkal.

Buba

Új hozzászólás