Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

MMaestro
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 50518Hozzászólás MMaestro
2017.04.05. 00:37

malko írta:Az lehet, hogy egy midi kábel a hunyó, de hogy mind a kettővel ezt csinálja az már kicsit gyanús.
Milyen kettővel csinálja? Linkelted, hogy milyen van neked, de van egy másik is?
rodymusic írta:Ehhez rakhattunk volna akár egy tucat midikábelt, egyikkel sem lett volna másabb a helyzet, akkor is ugyanezeket a dolgokat produkálta volna.
Miért vagy ebben biztos? Megtettetek mindent, hogy kizárjátok a midi kábel hibát?
malko írta:Én szívesen átküldök bárkinek bármennyi midit de nincs értelme mert amiben hajlítás van mindegyikkel ezt csinálja KIVÉVE AZ USB PORT ott minden hibátlanul működik. Ha nem lenne jó a midi akkor ott is gatyázna velem.
Miért vagy ebben biztos? Megtettél mindent, hogy kizárd a midi kábel hibát?

Megírtam neked privát üzenetben, de nem vettél komolyan. A kábelt le tudod tesztelni úgy, hogy ugyanazt az SMF-et játszod le kétszer a szgéppel. Az első esetben összekötöd a szgépet és a Tyrost USB printer kábellel és felveszed a Tyrossal az adatfolyamot. Azután összekötöd a szgépet a Tyrossal de most a hagyományos midi kábellel, és felveszed a jelfolyamot. Az újonnan keletkezett 2 fájlnak és az eredetinek, tehát mindháromnak meg kell egyeznie. Én vállaltam, hogy összehasonlítom neked, kielemzem mindhármat. Nem küldtél semmit. Sajnálom!

Egyébként én még fordítva is megcsinálnám, hogy a Tyrossal játszom le és a szgéppel veszem fel USB és hagyományos kábellel is. És mind az 5 fájlnak meg kell egyeznie.
E kísérletekben azzal most ne foglalkozzunk, hogy az órajelet kiadjuk, vagy ne! A midi event-ek sorrendje nem változhat, amilyen sorrendben lejátssza a szgép, abban a sorrendben kell rögzítenie a felvevőnek, az időzítés most legyen mindegy. De mindegyik event-nek látszódnia kell, nem veszhet el egy sem.

De mondok még cifrábbat! Legyen a Master a szgép, ez lejátssza az SMF-et. Átmegy a jel a Ketronba (Slave) hagyományos kábelen és a KetronThru aljzatából tovább a Tyrosba (ez is Slave) egy másik hagyományos kábellel. Hallgasd most a Tyrost, kiderül megkapta-e a hajlító parancsokat, illetve a nullát.
Ha az összekötő MIDI kábelhibát kizárhatjuk, akkor marad az, hogy a modulban lesz a hiba. Malko! Kizárhatjuk?
Üdv: MMastro

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 70
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 50521Hozzászólás ---Qgli---
2017.04.05. 07:02

rodymusic írta:Mert oké, elismerem, a dobok a basszusok, és az elektromos zongorák k*rva jól szólnak benne, d
Ezt már annyian mondták, de akkor Almatomi miért használ mellé Dr880-at? ( Már valahol csak meghallgatom, ha lesz rá időm )

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 50522Hozzászólás ---Qgli---
2017.04.05. 07:08

Itt az Ketronnál azt látom az eddigi kommentekből, hogy valaki egekig magasztalja a Ketront, vagy kifejezetten utálja.
És az az érdekesség még mindig fennáll számomra, hogy az SD7 a legjobban szóló arranger, de sem Malkó, sem Viskib sem Asterix nem cserélte le a hangszerét SD7-re. Most én tőlük kérdezném: Miért???

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 50524Hozzászólás almatom
2017.04.05. 07:38

---Qgli--- írta:
rodymusic írta:Mert oké, elismerem, a dobok a basszusok, és az elektromos zongorák k*rva jólEzt már annyian mondták, de akkor Almatomi miért használ mellé Dr880-at? ( Már valahol csak meghallgatom, ha lesz rá időm )
Azért, mert sokkal jobban szól! És sokkal több lehetőség van egy ilyen önálló kütyüben, mint bármilyen built-in dologban!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 50525Hozzászólás ---Qgli---
2017.04.05. 07:50

almatom írta:Azért, mert sokkal jobban szól!
Akkor most már végképp elvesztem. Akkor a legjobbak a Ketron dobjai, de sokkal jobb a DR880?
Akkor most ki van kivel?

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 50527Hozzászólás almatom
2017.04.05. 07:56

rodymusic írta:hiszen a Ketron a Gem chipjeit és hangszinváltásait örökölte. Vagy tévednék?
Totális tévúton vagy, Rodymusic....

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 50528Hozzászólás malko
2017.04.05. 08:14

Bocsi MMaestro ha úgy érzed, hogy nem vettelek komolyan. Minden segítséget elfogadok de a fájl küldésnek semmi értelme nincs mert mindegy olyan midivel csinálja amiben van hajlítás.
MMaestro írta: Milyen kettővel csinálja? Linkelted, hogy milyen van neked, de van egy másik is?
Persze van még másik is a típusát nem tudom de azért is nem lényeg mert a hangszerbe teszem a midit és két sima midi kábellel is ki lett próbálva és ugyan az a helyzet. Sőt úgy is, hogy számgép ketron onnan thru tyros. Ketron beakad yamahánál semmi gond.

Nem tudom milyen kábelt szerezzek még be. Ha másnál ez jól működik akkor én valószínűleg kifogtam egy hibásat.
Csak azt nem tudom,hogy nincs itt egy ember aki ezt a modult használja midi kábelen keresztül midi fájlok lejátszására.

Ha lesz időm akkor felveszem neked majd, hogy csak simán összekötöm a tyrossal és pl egy zongora hangszínen megtolom a pitchband kart elég furcsa hangod ki ad csak épp normálisan nem hajlít. Ha egy dobsávra rakom ott semmi gond tökéletesen megoldja. Szóval itt ennek a történetnek vége. Meg várom Syler barátomat még , hogy neki jól működik-e.
De most is felajánlom, hogy elküldöm a modult tesztelésre akinek kell, mert háta én vagyok a béna.

Üdvb Malkó

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 50529Hozzászólás Tamás01
2017.04.05. 08:47

Mint már írtam, varranger2-t használok sd2-vel, mikor kezdtem 3-kábelt próbáltam ki, mire sikerült hibamentessé tennem a cuccot. PitchBend hiba,beragadtak a harmóniák, sokat szívtam vele.

malko
VIP

Hozzászólás: # 50530Hozzászólás malko
2017.04.05. 08:50

almatom írta: Totális tévúton vagy, Rodymusic....

Bocsi Tomi de azért annyira nem jár tévúton mert a Ketron sd1000 a francia dream chip 3000 használja míg régi gem hangszerek ugyan ezen cég régebbi chipjeit.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

malko
VIP

Hozzászólás: # 50531Hozzászólás malko
2017.04.05. 08:52

Tamás akkor milyen midi kábelt vegyek? Hangszer és modul közé kell.

Új hozzászólás