Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 50475Hozzászólás Bubamara
2017.04.03. 08:22

"Minek álmodni ha ébren is jó?"
Álmodni olyan dolgokról szoktam, melyek reálisan nem, vagy csak nagyon nehezen érhetőek el, (űrhajóból látni a földet, Hazánk teljes szabadsága és függetlensége, politikai pártok kitakarítása a közéletből, a többit tervezem. :)

Buba

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 50476Hozzászólás Zongorista28
2017.04.03. 10:20

...ha már az álmodozásnál tartunk. Én a mai napig álmodozom egy Audya 4-ről. Ami ma már annyira nem is elérhetetlen! Előbb-utóbb az állványomon lesz!

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 50481Hozzászólás malko
2017.04.03. 12:03

Üdv!

Szeretnék egy pár észrevételt írni a Ketron sd1000 modulról. Előre kikötöm nem pocskolni szeretném csak leírni azokat a dolgokat amiket tapasztaltam és ki-ki majd eldönti, hogy most ez jó vagy nem.

Szóval Buba barátom jó voltából sikerült venni egy ilyen kis szerkezetet. Csak azért kell nekem ez a modul, hogy a dob és a basszus ezen szólaljon meg. A tyros4 -el is megoldható az, hogy csak bizonyos sávok kerüljenek kiküldésre. Ez a része rendben is van. Át néztem a dob hangszíneket egyesével és bizony sok dobszet majdnem egyforma kisebb nagyobb eltéréssel. A baj ott kezdődött, hogy egyik dobszettben pl a nagydob a jó másikban meg a cinek, vagy tamok. Mivel szerkeszteni ebben nem lehet dobszettet ezért úgy kell megoldanom a problémát, hogy több sávon kell használnom a dobot. Na ez része nem ment olyan egyszerűen de nagy nehezen sikerült megfejtenem a sys ex üzenet így már több sávon is tudom a dobot szerkeszteni. Na mondom, ez is megoldódott.

És akkor egy másik problémába ütköztem. Szerkeszteni ugye számgépen szeretném a nótákat de hogy oldjam azt meg, hogy mind a két hangszer megszólaljon és csak azok a sávok amiket én szeretnék.
A tyrossal semmi gond, de mivel ez egy modul itt nincs lehetőség a sávokat letiltani és az a legrosszabb az egészben, hogy még sys ex üzenetekkel sem lehet mert a fejlesztők erre nem gondoltak. Már kezdtem elkeseredni de a végén azt találtam ki,hogy mi lenne ha cakewalkban egyszerre két midi kimenet állítanék be. Van egy usb ami tyros-hoz kapcsolódik és egy roland midi kábel ami a ketron modulhoz. Szépen kijelöltem mind kettőt engedte. És szépen sávonként betudom állítani, hogy melyik sáv melyik hangszeren szóljon. Ez is kipipálva na mondom neki esek egy nótának.
Haladok szépen szól minden mint az atom egyszer csak hallom, hogy a basszus hamis visszacsévélem egy kicsit már meg jó. Na ezt eljátszotta velem vagy kétszer és sajna az van, hogy a pitchwell üzeneteket nem jól kezeli le amit utána a külföldi fórumon is írtak is, és azt, is, hogy az update megoldja majd. Le is töltöttem fel is ment ahogy kell de csak annyi lett megoldva, hogy usb-én jól működik de a midinél katasztrófa. Így most nem tudom mi lesz mert sajna összekötni a tyrossal csak midi kábelen keresztül lehet. Így vagy csak olyan midiket játszatok le amiben nincs hajlítás a basszusban vagy hagyom az egészet. Ha valaki tud valaki megoldást erre azt megköszönném.

Egyébként nagyon jól így a párosítás ha lesz időm majd csinálok egy felvételt. 3 sávon már egész jól meg lehet oldani a dobokat és tényleg nagyon korrekt a kettő együtt. Viszont a mai "modern hangszínekben " és dobokban sajna nagyon szegényes ez a modul. Ezért nem is tudnám ezt elképzelni magamnak önálló hangszerként. Van még egy-két probléma amit észre vettem pl. a distorsion gitár hangerejét ha leveszem akkor oda lesz a torzítás mértéke is. Az optimizer 8.-as sem alkalmas ezen modul teles szerkesztésére. Még mindig a cakewalk 8-as sokkal jobb erre a célra. De azért kitartok és ha megoldódik a ptchwell probléma akkor lesz a modul ha nem akkor megyen tovább.

Ja csak még annyi, hogy ár/érték arányban a legjobb ma ami vehető a piacon.

Bocs ha hosszú voltam.
Üdv Malkó

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 50485Hozzászólás jacksony95
2017.04.03. 15:52

Csak én hallom úgy ,hogy megakad a stílus 0:30 NÁL vagy lejátszó hiba ? Ketron SD9

A zene szabaddá tesz....

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 74
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 50487Hozzászólás Karesz
2017.04.03. 18:54

Én arról álmodtam az éjjel,hogy annyi eprem termett,hogy simán tudtam venni egy sd7-et :D :D :D

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 50488Hozzászólás HunHyper
2017.04.03. 19:01

Úgy legyen!!!
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 50489Hozzászólás HunHyper
2017.04.03. 19:04

jacksony95 írta:Csak én hallom úgy ,hogy megakad a stílus 0:30 NÁL vagy lejátszó hiba ? Ketron SD9
Szerintem ez nem az SD9 hibája... :777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 50490Hozzászólás malko
2017.04.03. 19:22

Felvettem egy kis részt, hogy midi kábelen mit produkál az sd1000. Jó lenne ha valaki megtudná fejteni, hogy mi is lehet a baj.
Bocsi a rossz képminőségért nem tudom miért lett ilyen rossz de azért lehet látni, hogy ott van neki a 0-ás üzenet.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 50491Hozzászólás MMaestro
2017.04.03. 19:35

Tényleg rossz lett a képminőség. Nem lehet látni, csak te látod, vagy nem elég nagy a kijelzőm.

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 50492Hozzászólás tommid
2017.04.03. 19:41

SD9 demok A ketron ilyet még soha nem csinált, hogy bemutatás előtt ennyi demó anyagot feltegyen!!!!!!
Na szerintem erre nem lehet gombot varrni! :yahoo:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tommid 2017.04.03. 19:53-kor.

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Új hozzászólás