Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

almatom
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 50454Hozzászólás almatom
2017.04.02. 08:39

Ez esetben fizettek is a Korgnak, hogy 1 potméteres crossfade lehessen a két player között!
Sőt: még a dönthető display miatt is fizet az, aki használja és nem ő védette le!

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 50461Hozzászólás jacksony95
2017.04.02. 12:31

Igen a mérnököknek kellene,hogy kreatívak legyenek a teknika meg ma már nem ismer lehetetlent. A kijelzővel nekem amúgy nem lenne bajom hisz gyönyörű és informatív.Talán lehetne nagyobb kijelző és a stílusok teljes körű szerkeszthetőségét hiányolom de nagyon és a sequvenszert a pici fekete gombok tervezését is jobban át kellett volna gondolni.De mivel az Sd9 is viszi tovább a design-t így nyugodtan bele lehet törődni,hogy ez ilyen és így kell elfogadni.
Amúgy meg egyik hangszer sem tökéletes de a legjobb megszólalásban zavarbaejtően elhúz a Ketron minden más aranger mellett nincs mese ezé a hangzásé a jövő........

A zene szabaddá tesz....

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 50463Hozzászólás jacksony95
2017.04.02. 12:49

powersparc írta:
jacksony95 írta:Ha egy gyári piszkálatlan Yamaha vagy korgal összehasonlitjuk egyenesen siralmas lesz a különbség a Ketron javára....
Így van, de azok is tudnának úgy szólni ha normális hangokat raknának bele, olyan Ketron minőségűeket... Nyilván a samplerrel ezért melóznak Viski Bálinték is.

Ez a samplerezgetés egy küszködés nagyon sok és fáradságos melót igényel és akkor is max csak jobb dobok lesznek ha a Ketronban barátibb lenne a Stílusszerkesztés minden nagyképűség nélkül mondhatom tucatnyi ember döntene a Ketron mellett csak az én körömben :) De ők pa4x Pa 3x Tyros 5 stb....Vettek....Azzal viszon tisztában kell lenni a Ketron nem egy mulatós hangszer.....Viszont nagyon pici választja el attól ,hogy minden idők legjobb arangere lehessen ez pedig nem más mint a stílusok szerkeszthetőségének teljes mellőzése a hangszerből....A modeling funkciót hagyjuk és amikor kimodod valakinek,hogy Cubase meg ilyen komolyabb szerkesztőkkel lehet csak stílust készíteni vagy saját basszusmenetet írni ,holott Korg - yamaha 10 mp még a szőr is feláll a zenészek hátán szerintem teljesen jogosan. Pc az pc a hangszer meg hangszer....

A zene szabaddá tesz....

almatom
VIP

Hozzászólás: # 50464Hozzászólás almatom
2017.04.02. 14:40

powersparc írta:Viszont olyan zenész ismerősöm véleményére támaszkodtam a multi hangszínek ügyében, aki szintén ezért nem vett SD7-et (a kezelhetőségét leszámítva) és úgy tudtam hogy teljesen hitelesek az információi, ezért bocs!
Ne viccelj! Nincs miért bocs-ot kérj, Power! :777
Egyébként meg látod, hogy az ennyire inkompetens személyek által terjesztett butaságok híreszteléseinek Te is beültél?! Van egy sejtésem, hogy ki ez az ismerősöd.... ;)
powersparc írta:Az SD9-et meg 1 éve tervezgetik, ígérgetik, miközben az SD7 76 billentyűs verziójának indult.
Az SD9-el az Audyát fogja frissíteni a Ketron, attól függetlenül, hogy az SD9 sokkal közelebb áll minden téren az SD7-hez, mint az Audyához. Az SD9 lesz majd megjelenésekor a zászlóshajó. (ez jelenleg még mindig az Audya)
powersparc írta:Abban igen hogy a Ketronok páratlanul jól szólnak, de ezt nem is vitattuk. Az innováció lenne a lényeg még.
Tökéletesen egyet értek!

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 50465Hozzászólás tommid
2017.04.02. 17:48

Hosszú éveken keresztül Roland hangszerekkel dolgoztam. A Korg PA1xpro óriási változást hozott a hangzásba. Nagyon megszerettem. A ketron hangszereket nem kell megvédelmezni! Nem akarok senkit meggyőzni a ketron milyenségéről! Ezzel szemben semmilyen más márkát nem hasonlítok össze a ketronnal. Pusztán azért mert nincs értelme. Már a solton ms-50 is a maga idejében nagyon jó volt. A ketron hangszerek évről-évre egyre jobbak. Ezt szerintem senki sem vitatja. Viszont nem kell hogy mindenkinek tetszen. Ha nem tetszik ne vegyél. Az SD-9 a legjobb idáig kitalált ketron hangszer ami nagyon feltette a lécet a többi márkának! :!:
Az innováció is előbb-utóbb megérkezik. Személy szerint nagyon várom az SD-9 modul változatát, vagy annál is jobbat. :idea:

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 50466Hozzászólás Bubamara
2017.04.02. 18:29

Nem értem miért akartok a Ketronokból Korg, vagy Yamaha hangszereket csinálni.
Akinek Korg kell vegyen azt, esetleg egészítse ki egy SD1000 modullal és a Ketron sound is jelen lesz a hangzásában. Miért kellene uniformizálni mindent. Pont az a jó, hogy nem egy kaptafán van az említett cuccokkal.

Az életemben nem volt jobb hangszerem az SD7-től. Nekem találták ki.

Eszméletlen, hogy miket magyaráztok bele ebbe a hangszerbe, kevés lenne az effekt?, szerintem meg sok. 8 hangot egymásra? mi a gránátnak, amikor egy is vastagabb, mint a legtöbb hangszerben együtt 3. :D vicces okfejtések. Természetesen egymásra lehet pakolni és lehet kombi jellegű hangszíneket készíteni így benne, ha valaki azt szeretne, de a hangszer jellegét és koncepcóját, mint arranger tekintve értelmetlen.

szeva

Buba

almatom
VIP

Hozzászólás: # 50469Hozzászólás almatom
2017.04.02. 19:24

powersparc írta:...az SD9-től vártam volna többet, főleg effektekben mert szerintem az sose rossz ha van.
4 insert effekt lesz az SD9-ben. Az, hogy ez sok vagy kevés, azt mindenki maga döntse el magának!
powersparc írta:Nagyon körbe szokta járni a témát...
Nagyon??? Akkor lehet, hogy alább hagyott a kitartása a kollégának. :D Vagy csak szimplán elfelejtette rajta hagyni az úját a kijelzőn lévő hangszerikonokon..... ;)

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 50472Hozzászólás Bubamara
2017.04.03. 07:49

powersparc írta: Nem akarunk Yamahát csinálni a Ketronból meg Rolandot sem a Korgból. Egyszerűen csak amit azokba hasznos dolognak megismert az ember, hiányzik a másikból, de nem olyan jelleggel, hogy azzá akarjuk varrni a Ketront és Buba Te mondod mindig, hogy a Ketron még kaszniban is ugyan azt tolja az SD1-től. ;) Én csak arra volnék kíváncsi, hogy tudnának-e mást is kitalálni?(nem Zetorra gondolok hogy azt gyártsanak)
Ide csak egy kérdéssel válaszolnék. A T1-2-3-4-5 vagy a pa1-2-3-4 kasznija között találsz bármilyen érdemi különbséget? Nem gondolom, hogy ha egy másik kaszniba tennék a cuccot az bármin változtatna.
Egyébként a legstrapabíróbb note kasznik (IBM Lenovo T sorozat az eltelt 10 évben nem változtattak legfeljebb néhány méretben. Ami jó az úgy jó ahogy van.

powersparc írta: Az tény hogy egy SD7 1 hangja vastagabb mint a Korg M1 8 partos kombija, de ne mond hogy ezt Te utálod a Korgban hogy 8 part van! :lol: Akár vicces okfejtések akár nem, másak a nézőpontok helyenként.
Az arrangerek meg leginkább mára arranger workstationök. Azaz ha van egy fasza hangú hangszered az lehet varrógép is meg szinti is. (Lásd Korg i30 Program mód.) Na mindegy...
Viccesek, mert hozzá nemértésből adódóan íródnak. Én ha valamit nem tudok, kérdezek és nem következtetéseket vonok le. :)
Az SD7 voice gombja mögött megtalálod az i30, vagy bármely KORG program módját a teljes szerkesztési metódussal és nem 2 hanem 3+1 hanggal. Tehát olyan hangot csinálsz magadnak, amilyet csak szeretnél.
Dehogy utálom a 8 partos kombi módot, biztosan nem véletlenül tartok N264 és Triton hangszert itthon, csak nem az arrangerben van a helye. Mert agyonvágná a hangszerelést. Élő bandában nagyon hasznos. Ez azonban egy arranger ahol a végső hangszerelés a döntő, legyen szó style, vagy song alapról.
powersparc írta: Nyilván akinek Ketronja van az meg kissé elfogult is vele. 8-)
Bizonyára van nem kis kötődés egy olyan hangszerhez, melyet élete legjobb cuccának tart az ember, de elfogultságnak nevezni nem igazán lehet, vagy ha az, akkor épp olyan elfogultsággal írom a KORG hangszereimről is amit írok. Tudod, hogy nem hallomásokból vett infók alapján szoktam kialakítani a véleményemet. Hiszen jelenleg is van a szekrényemben i30HD, pa1xproelite, sd1plus, N264, Trinity plus, VK7, Ext76, VA76 hangszerem, csak hogy a felszínt érintsem.

Amikkel eddig napokra, hetekre esetleg hónapokra összehasonlíthattam az SD7 hangját otthon, nyugodt körülmények között és alaposan körbejárva, az:
Tyros1,2,3,4, 9000 pro, 9000, i30, pa1xpro, 2xpro, 3xpro 3xle, G70, E80, BK5, SD1plus, X1, XD3, Audya.

Szinte, csak a Ketronok között találtam hangban olyat, amelyik nem fényévekkel szólt gyengébben, vagy megállta a helyét mellette. (SD1plus, Audya) leülsz egy hétre egy pa, vagy T mögé, szerkesztgetni, beállítani és amikor már nagyon jónak hallod az eredményt, másnap bekapcsolod a ketronodat és nem túlzok, elmegy a kedved a másik hangszertől.
Tehát nem a 6-7 effektes cuccok voltak Nándi. Más a hangkeltés, más mintavétel, teljesen más a koncepció.

Buba

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 50473Hozzászólás HunHyper
2017.04.03. 08:13

Erre írtam én anno...
2 féle ember van... Aki szereti a Ketront és aki nem...
Én nem túlzok, ha azt mondom, Yamaha párti voltam az elmúlt 15-18 évben...
Csak Yamahákat püföltem, egy kivétellel... Egy Rolandot használtam kb. egy hónapig...
Aztán hangszercsere elött kipróbáltam jónéhány hangszert, Korg, Yamaha, Roland, Ketron...
Mindegyikben volt olyan dolog, ami tetszett, de mindent összevetve úgy éreztem, a Ketron SD7 rám van szabva,
azt kapom, amire szükségem van, persze volt pár dolog, ami a Yamahában jobban tetszett, vagy éppen a Korg-ban,
de mindent összevetve ez felelt meg legjobban az igényeimben.
Ha tökéletes hangszer létezne, akkor mindenkinek az lenne... De szerencsére nincs tökéletes hangszer, így mindenki
kedvére válogathat. Ha valaki a Korgot szereti, vegyen azt, aki a Ketront, az vegyen Ketront...

:lol:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 50474Hozzászólás HunHyper
2017.04.03. 08:15

Ha most "be akarnék szólni", azt mondanám...
Két ember létezik, akinek Ketronja van és aki csak álmodik róla... :lol: :lol: :lol:

:777

Bocsi, ezt nem hagyhattam ki...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Új hozzászólás