Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 50104Hozzászólás Bubamara
2017.03.15. 07:43

Szerintem egy "hangszerboltos", (akit ki tudja milyen érdek fűz az ilyen kijelentésekhez) véleményével szemben nyugodtan elfogadhatod 4-5, 1-2 éve a hangszeren napi szinten dolgozó zenész véleményét. Fölösleges rugózásnak érzem. Meg kell tanulni a használatot és boldogan éltek míg....

Buba

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 50105Hozzászólás HunHyper
2017.03.15. 08:44

Szerintem ez meddö vita...
Vagy megszereti az ember és használja, vagy nem...
Ugyanígy szerintem bármely hangszeren lehet olyan problémás dolgot találni,
ha találni akarunk, ami miatt nem érdemes megvenni... Nem tudom, hogy melyik
hangszerbolt volt az, nem is lényeg... Sok "szakképzett" eladónak fogalma sincs
a termékekröl... Tisztelet a kivételnek...
Rengetegszer elöfordult már, hogy odajött egy eladó, hogy segíthet-e valamiben,
aztán a második mondat után azt mondtam, köszönöm inkább nem... mert kiderült,
fogalma sincs arról amit el szeretne adni...

Szerintem... :D

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 50108Hozzászólás almatom
2017.03.15. 09:01

jacksony95 írta:Azért ennyien nem bénák a hangszerhez
Sajnos pedig de! Mivel körülöttük javarészt mindenki Rolandos, Yamahás, Korgos, ezért még segítséget sem éreznek maguk körül, ami bénító hatással van rájuk. Én megértem ezen emberek érzéseit mert ők azok, akik saját kútfőből nem tudják megfejteni az adott hangszert, tök mindegy, hogy éppen melyik márka előtt ülnek. Olyan eszközzel érzik magukat némileg biztonságban, amihez a sarki fűszeres is hozzá tud adni 1 kilogramm "hasznos" tanácsot. Ezt így meg is értem és sajnálom is őket a kiszolgáltatottságuk miatt.
jacksony95 írta:nem 6 általánost végzett emberektől hallotam és maga a hangszerboltos is szó szerint lebeszélt róla.
1- maga a hangszerboltos is sík hülye a Ketronokhoz, ZÉRÓ TAPASZTALATTAL és az előbb általam leírt (j-l)úzerek véleményét kezeli tényként.
2- saját zsebére nem tud akkora haszonnal eladni egy Ketront, mint amennyit egy másik márkán húz. Na ilyenkor jön a "mellébeszélés" mint az esetemben tegnap egy autókereskedésben az eladó tette, illetve próbálta velem tenni.
jacksony95 írta:Elfogadom,hogy lehet hibás széria került hozzám de azt hiszem egyetérthetünk abban ,magam is kereskedelemben dolgozom,hogy ennyi pénzért nem mondhatom azt egy elégedetlen vásárlónak :Nyomkodja lassabban uram !
Ezt valóban nem, mert normális esetben így nem fagyhat meg semmi! Ha igen, akkor ott az adott készülékkel baj van!
jacksony95 írta:Ön biztos hülye hozzá
Ezt nem mondják.......csak gondolják.
jacksony95 írta:...Mellesleg az sem jogostja fel a hangszert és semmilyen műszaki terméket a fagyásra ha a használója tényleg nem ért hozzá.
Figyelembe véve ezen technikai csodák komplexitását és ebből fakadó helyes használatát, kicsit paradox ez a mondatod de alapvetően egyetértek!

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 50117Hozzászólás jacksony95
2017.03.15. 13:23

Nálam selejtes hangszer volt akkor ez szinte biztos remélem ki tudok próbálni majd egy másikat is ami nem zúg és nem fagy .Mellesleg a hangerőpotija is nulláról minimális csúsztatásra egyből egy határozott hangerőn szólt. Teljesen lehalkítani sem lehetett tuti hibás darab vol. :777
De hiszek nektek mert ezekkel a jelenségekkel kizártnak tartom,hogy együttélnétek csak azért mert jól szól. Amint lesz lehetőségem megnézek egy másikat mert neiem tuti kell egy ilyen csak ne zúgjon és ne fagyjon.

A zene szabaddá tesz....

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 50119Hozzászólás almatom
2017.03.15. 14:36

jacksony95 írta:a hangerőpotija is nulláról minimális csúsztatásra egyből egy határozott hangerőn szólt.
Ez mindegyik SD7-nél így működik: nagyon finomkodni nem tudsz a hanterőpoti legalján, ez való igaz! :shock: Mondjuk kérdés, hogy annyira miért is kellene.........de igaz, ami igaz: nem lehet!

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 50121Hozzászólás HunHyper
2017.03.15. 15:47

jacksony95 írta:...Teljesen lehalkítani sem lehetett....
Nálam le lehet teljesen halkítani... és nincs baj a szabályozással sem... az igaz, hogy nem annyira finom, mint a Yamaha tekerö potija volt,
de teljesen jól szabályozható, nekem semmilyen gondom nincs vele... Szinte teljesen lineális...
;)

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 50122Hozzászólás jacksony95
2017.03.15. 15:52

Tomi az sd 7 ben van lehetőség dalt komponálni ?

Pl: midiben feljátszok egy zongoraalapot vagy dalt utánna vonósokat is adok hozzá meg ilyesmi ? Ezt nem tudtam kipróbálni talán ez a legfontosabb egyik dolog nekem amire szükségem lesz. :777

A zene szabaddá tesz....

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 50124Hozzászólás tacso
2017.03.15. 16:41

Zeneszerzéshez lehet hogy bele kellene vágnod a zeneszerkesztő szoftverek megismerésébe. A dalt meg tudod írni zongorán, a kidolgozásra egy jó daw a legnagyobb lehetőségeket adja!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 50134Hozzászólás Bubamara
2017.03.15. 20:24

Nincs sequencer az új Ketron hangszerekben. Gondolom nem véletlen. Hiszen aligha volt kihasználva a korábbi pl SD1plus, X1 verziókban sziki. Nem gondolom, hogy akad még ember, aki nem gépen dolgozik a dalok elkészítése vagy szerkesztése kapcsán. Optimizálni lehet benne, de feljátszani nem.

Buba

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 50142Hozzászólás HunHyper
2017.03.16. 06:49

jacksony95 írta:...Ez olyan mintha kb lenne egy ferrarid de én a Suzukival mégis hamarabb odaérek a meccsre mint te mert állandóan lefullad alattad a ferrarid amit javítani sem tudnak. Szóval értitek. A Hang számomra nem minden de ez az én személyes véleményem...
Ha egy Suzukit vezetsz éveken át és beülsz a Ferrariba, hidd el, hogy folyamatosan le fog fulladni az elején... De az attól még nem
a kocsi hibája, hogy nem tudod vezetni ill. nem tudsz vele elindulni... Ha gyakorolsz és rájössz hogy kell vezetni, akkor nem hiszem,
hogy aztán bármikor vissza akarnál ülni a Suzukidba...

;)

Új hozzászólás