Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

jacksony95
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 50090Hozzászólás jacksony95
2017.03.14. 19:11

Sziasztok !

Egy nagyon korrekt srácnak köszönhetően lehetőségem volt 2 napot kipróbálni egy vadi új Ketron SD 7-et

Nyilván teljes átfogó képet nem fogok tudni adni a hangszerről ,de annak aki még nem próbálta talán hasznos lehet az a pár információ amit leírok.

A hangszer designja nekem tetszik nagyon full fémház gyönyörű kijelző öröm volt nekem a hangszerre nézni mindössze az apró fekete fill gombok lehettek volna picit nagyobbak kevés fényviszony mellett nehezen láthatóak.

A hangjáról nem akarok ódákat írni ezt már mindenki tudja csak megerősíteni tudom ,hogy pazar.... olyan profizmus köszön vissza amilyet még nem hallottam kísérőautomatikából...

Kezelés: Yamaha után is kellemes volt egyáltalán legalább is számomra nem volt nehéz minden fontosabb dolgot megtaláltam benne segítség nélkül...

Nagyon tetszett,hogy a stílus befejezéseknek "end 1-2-3 Nincs külön gomb hanem az intro 1-2-3 Amint elindítasz egy stílust end-ként funkcionál .... Király ötlet volt !

Hangszínek nagyon jók különösen a vonósok felharmónikusok tetszettek és a gitárok tényleg fantasztikusak.

Jöjjenek a " furcsaságok ,, mert ilyenek is voltak és az első bekapcsolást követően vettem észre a hangszóróból jön valami furcsa alapzaj mint a régi kétkazettás magnókbólés ez sajnos a felvételbe is belekerül ha csinálsz egy dalt pl: Íme egy gyári felvételen is hallható különösen 10 mp-nél

https://drive.google.com/drive/folders/ ... Ug0cmlaaGs

Én ezen szó szerint ledöbbentem közel egymillás gép hogy engedhet meg ilyet magának.

A másik dolog akkor ért amikor pl:egy hangszínt váltottam és beadott egy homokórát vagyis betölti a hangszínt kb 1-2 mp Csakhogy történt olyan,hogy ez a homokóra megállt eszembe is jutott erről egy dal...Igen sajnos lefagyott újraindult ezt kb 3x játszotta el 2 nap alatt azt hiszem a Dj menü-ből való kilépés volt a második pedig ott semmit nem csináltam csak a felületet néztem meg.

Az én vályt fülemnek felfedezhetőek voltak furcsa akadások a stíluskíséret közben Ezek nem zavaró mértékűek inkább furcsák ha a hangszer árát figyelembe veszzük ,akkor méginkább.( Gyári You tube demókon is hallottam ) mint ha valami nem bírná ezt az egész információmennyiséget mozgatni amit a hangszer valós időben csinál.Processzor ? Vagy a rosszul optimalizált algoritmus ? Ezt nem tudom.

Valamint beállítom a stílusban a bal kéz alá a hangszínt és annak hangerejét ezt mentem USER bankba nem jegyzi meg a beállításaimat csak többszöri próbálkozásra... ???

Nagyjából ennyi volt a két nap ha egy nőhöz kéne hasonlítanom az SD 7-et akkor valami olyat mondanék,hogy találkoztam életem legjobb nőjével de egy hisztis p.....csa

Végszó: Bár okozott bosszúságot a hangszer a hangjával mindent igyekszik elsimítani .Megértem azokat is akik szemet tudnak hunyni hibái ellenére is a hangszernek mert a hangját nehéz elfelejteni.

De ha a vásárló oldáláról nézzük mit kapsz most közel egy millióért

-Bekapcsolom susog és mivel a felvételben is visszahallatszik sőt állítólag kihangosításnál is...Ez személy szerint engem nagyon zavar egyáltalán nem profi műszaki megoldást sugall az egész főleg egy hangeszköztől ami gyönyörű hangokat hivatott kiadni magából és idétlen susogással indít...

-Konkrétan minden használatbavételkor lehet számítani fagyásra vagy váratlan újraindulásra.
Az SD7 egyik ,és egyben legijesztőbb - legmegbocsájthatatlanabb jelensége minden kétséget kizáróan ...

Gondoljatok bele ha veszünk egy tabletet vagy tévét és otthon beüzemelve kikapcsol, újraindul minden ember viszi vissza az üzletbe mivel ez nem megengedett és teljes mértékben jogos.

Egy közel 1 milliós hangszer esetében akkor ez hatványozottan igaz ennyi pénzért köszönöm de nem kérek fagyási problémákkal küszködő műszaki terméket se hangszert se tévét semmit. Hisz jóval olcsóbb nem profi hangszerek sem engedik ezt meg maguknak.

Ez olyan mintha kb lenne egy ferrarid de én a Suzukival mégis hamarabb odaérek a meccsre mint te mert állandóan lefullad alattad a ferrarid amit javítani sem tudnak. Szóval értitek. A Hang számomra nem minden de ez az én személyes véleményem.

Lehet mondani ,hogy milyen szarul szól a többi hangszer mellette de Korg-Yamaha felhasználók akkor is rengetegen vannak és ennyi ember nem téved... Kell,hogy bízhass a hangszeredben ha leülsz elé arról nem is beszélve ha egy 200-300 fős ember elé kiállsz vele...

Amíg ezt nem növi ki a Ketron soha a büdös életben nem lesz egy széles körben elterjedt hangszer csak a rajongók körében akik annyira imádják a hangját ( Hozzáteszem jogosan ) Hogy szó szerint mindent elnéznek neki...

Csak,hogy egy tudatos vásárló megnézi mire ad ki ennyi pénzt aki meg beleszalad fejvesztve viszi vissza a hangszerüzletbe teljesen jogosan.

Ami meglepett mert sok emberrel beszéltem ketron ügyben nagyon sokan próbálták már,vagy nyitottak a hangszer felé ezt hangszerboltos is megerősítette de vissza is vitték mert szembesültek vel,hogy az ilyen olyan bugok fagyások stb nem csak mendemondák,hanem nagyon is valósak..

Ennyit szerettem volna .....

A zene szabaddá tesz....

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 50091Hozzászólás Bubamara
2017.03.14. 20:01

Szia!
Örülök, hogy volt lehetőséged kipróbálni a jószágot.
Személyes tapasztalataim alapján, melyet 1,5 év SD7 használatból szűrük le, az a hangszer hibás és vissza kell vinni a boltba.

Az Sd7 semmilyen zajt nem produkál nálam, felvételben sem. Nincs sistergés suhogás stb. Hallottam viszont egy másik sustorgó sd-ről korábban egyik fórumtagtól.

Normál üzemszerű használat közben nem fagy le. Természetesen lefagyasztható, mint minden más gyártmány szándékosan, ill. nem megfelelő fájl használatával. Erre tudnék néhány tippet is adni, ha valaki hűtőgépnek szeretné használni a hangszert. :)
Egy általam ismert bug van a rendszerben, ami bosszantó, de nem teszi használhatatlanná azt. A player egyik segéd funkciója random módon megszűnik működni.
Bízom benne, hogy 4-5 év alatt majd kijavítják azt is a kapkodó olasz fejlesztők. :D

A kis Fill gombokkal kapcsolatos észrevételedre reagálnék, én egyik fil gombot sem használom, mert az A.T. vezérli a fill-t, ha engeded neki. :) Így el sem kell engedned a billentyűt játék közben.

Tehát lehet hibás hangszer a boltokban, de nem a sorozat rossz. Ha meg hibával találkozik a vevő, adja vissza, cseréltesse ki.
Nem mennék el buliba a hangszerrel, ha csak egy alkalommal is lefagyott volna nekem színpadon az elmúlt 1,5 évben. Régen kidobtam volna a kuka mellé, elhiheted.

Szerintem. :)

Szép estét

Buba

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 50092Hozzászólás HunHyper
2017.03.14. 20:50

Bubával egyet tudok érteni... Ilyen hibákat az enyém sem csinál... Az elején nekem is lefagyott 3-szor, de azóta semmi, mert ha tetszik, ha nem,
igenis másképpen kell kezelni, mint egy Yamahát. A titka szerintem az, hogy míg el nem végzi a parancsot, nem szabad újabb parancsot adni neki...
:)

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Hozzászólás: # 50093Hozzászólás kissata
2017.03.14. 20:55

Egy régebbi Joe Cocker stílus az SD1000-en :777
https://dl.dropboxusercontent.com/s/x8b ... r.mp3?dl=0

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 50095Hozzászólás jacksony95
2017.03.14. 21:41

Akkor lehet ez hibás darab lehet ? És azt mondjátok a tiétek nem susog ?

A zene szabaddá tesz....

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 50096Hozzászólás Pumika
2017.03.14. 21:50

Hali az enyém nem csinál ilyen jellegü buggot, teljesen zajtalan. Ès igy van, amig be nem fejezi az előző parancsot ami nem több mint pár tized másodperc, addig nem kell újjat adni neki. Pumi.

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 50097Hozzászólás jacksony95
2017.03.14. 22:13

Hidd el nem volt nyomkodva mint az őrült hangsznváltásnál fagyott le és új hangszer csak és kizárolag gyári tartalmakat néztem rajta...Akkor jó sok hibás darab lehet belőle mert azért sok visszajelzést kaptam még hangszerboltos is felvilágosit ,hogy a ketronnál rengetegen reklamálnak viszik vissza stb...és egy milláért én ugy vagyok vele akkor se fagyjon ha gyorsan nyomkodja az ember amg egy 300 ezres hangszer nem fagy...Ezeknek ennyi pénzért rohadtul strapabrónak kell lenni ...Tul vagyok a pa 600-on 3 év...S770 Tyros 2-3-4 Soha még csak hülyeséget sem csinált egyik sem .Pedig stluszerkesztésnél azért van ,hogy az effektekre ugrok -dobcsere -nem jó vissza stb soha nem fagy....Ha a Media MARKTBA AZT MONDJA AZ ELADÓ EGY 700 ezres OLED tévére ,hogy lassan váltsak a tényekről az RTL -re mert azért fagy le lehet ,hogy a helysznen a fejébe húznám...

A zene szabaddá tesz....

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 50098Hozzászólás almatom
2017.03.15. 00:05

Hogy ha hangszínváltásnál megfagy a hangszer, akkor ott az adott darab hibás!
Az SD7-es csendes, mint a sír! Minimális "zajt" a mikrofonbemenet feltolt potija okozhat de az sem nevezhető zajnak. Sajnos a feltöltött zenét nem tudom meghallgatni, mert valami nyavalyát kér....
Hangszínváltásnál kizárólag csak a RAM hangszíneknél tölt a hangszer! A többi hangbankjai között nincs töltési idő. Sőt: az adott RAM bank éppen betöltött hangszíne addig szól a kezed alatt, amíg az újonnan megnyomott RAM hangszín be nem tölt!!! Nyilván azért volt zajos a hangszered, amiért itt is megfagyott: mert az adott darab hibás.
jacksony95 írta:Az én vályt fülemnek felfedezhetőek voltak furcsa akadások a stíluskíséret közben Ezek nem zavaró mértékűek inkább furcsák ha a hangszer árát figyelembe veszzük ,akkor méginkább.( Gyári You tube demókon is hallottam ) mint ha valami nem bírná ezt az egész információmennyiséget mozgatni amit a hangszer valós időben csinál.Processzor ? Vagy a rosszul optimalizált algoritmus ? Ezt nem tudom.
Én tudom: egyik sem! Ez nem a hangszer hibája, hanem azé, aki megalkotta a szóban forgó audiális dobbal elkészített stílust! Ne menjünk bele, mert bonyolult és nem fogod megérteni......
jacksony95 írta:Akkor jó sok hibás darab lehet belőle mert azért sok visszajelzést kaptam még hangszerboltos is felvilágosit, hogy a ketronnál rengetegen reklamálnak viszik vissza stb...
Na erre mondom azt, hogy: USER ERROR
Valószínűleg azoktól kapod a visszajelzést, akik gyakorlatilag tök bénák maradtak a hangszer előtt, fölött, mellett........

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 50099Hozzászólás HunHyper
2017.03.15. 05:43

almatom írta:....Na erre mondom azt, hogy: USER ERROR......
Na erre mit mondjak Tomi? Ez egy cool mondat... :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:
Én mindig azt mondom, hogy a gép az gép... Azt csinálja, amit a kezelö "mond" neki...
Ha mégsem csinálja, attól még nem feltétlenül a gép vagy a program a hibás...
A számítógépekre is ugyanez igaz...
"User error"... még mindig röhögök... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 50103Hozzászólás jacksony95
2017.03.15. 07:13

Tomi !
Azért ennyien nem bénák a hangszerhez nem 6 általánost végzett emberektől hallotam és maga a hangszerboltos is szó szerint lebeszélt róla.
Elfogadom,hogy lehet hibás széria került hozzám de azt hiszem egyetérthetünk abban ,magam is kereskedelemben dolgozom,hogy ennyi pénzért nem mondhatom azt egy elégedetlen vásárlónak :Nyomkodja lassabban uram ! Ön biztos hülye hozzá ...Mellesleg az sem jogostja fel a hangszert és semmilyen műszaki terméket a fagyásra ha a használója tényleg nem ért hozzá.Max nem boldogul a kezelésével ami egyébként számomra kellemes csalódás volt...Ez egy sallang duma aki ha ennyi pénzt kiad egy hangszerért tuti nem éri be ennyivel én biztosan nem érném be. Na mindegy részemről ezt lezártam mert magam is megszerettem a hangját és ha tényleg nem zúgnak és nem hagynak cserben akár vennék is egyet...De most már csak több napi használat után mondanék rá igent... :777

A zene szabaddá tesz....

Új hozzászólás