Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

jacksony95
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 49944Hozzászólás jacksony95
2017.03.08. 19:06

Igazad van Buba de gyárilag egy hangszer sincs mulatózásra úgymond kiképezve tehát magad uram ha szolgád nincs ... Itt már nem arról van szó jó e a hangszer ,hanem mennyire segítőkész és formálható a saját ízlésedre a megvásárolt hangszer. Arról meg ne is beszéljünk,hogy van aki a hangszer használatával sem boldogul nem,hogy komolyabb zeneszerkesztő szoftverekkel stílust csinálni :) Szerintem ez az a pont ahol sokkal nagyobb szabadságot kellene adnia egy ilyen árú hangszernek . Yamahán ennek a szabadságnak az az ára,hogy hifihangzás.... A másik,hogy egy csibészes kontra gitáros nincs egyetlen yamaha stílusban sem.....Egyszerű és nagyszerű minden stílus rajta és kész semmi különös...

A ketronban érzed a zenét ott van a basszus gitáros melletted nem azt érzed,hogy automata A-B-A-B-A-B.... a stílusokban semmi sallangot nem hallottam igazából míg a yamahában nem győzöm irtani a sok felesleges csilingeléseket... :) Arra adjon nekem valaki választ,hogy wave formátumot pl: szájbőgőt lehet e egy stílusba írni ?

A zene szabaddá tesz....

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 49945Hozzászólás tacso
2017.03.08. 19:21

Ha van benne sampler...

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 49946Hozzászólás jacksony95
2017.03.08. 19:56

Nekem csak ilyen dolgokra lenne szükségem másra nem nagyon mivel bivaly erős a hangszer paletta de azt is olvastam nem minden gyári hangot lehet stíluskészítéshez felhasználni a fene tudja .Amíg ezekre nem kapok választ addig nem ugrok bele nem vagyok képben még pár dologgal.

A zene szabaddá tesz....

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 49947Hozzászólás HunHyper
2017.03.08. 20:04

Az SD7 yamahásan mondva "Mega Voice"-ait nem lehet felhasználni, csak jobb jézre...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 49953Hozzászólás almatom
2017.03.08. 23:19

Ezt hogy érted, Roli?

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 49956Hozzászólás Bubamara
2017.03.09. 06:51

Allin írta:Szia!
Sajnos a rossz hír hogy a hangszer viszont akármennyire is jó gyakorlatilag eladhatatlan. 50x több Yamahát eladsz míg egy Ketront és ez nem vicc.
Nem eladhatatlan, legfeljebb hülyéknek akarták eladni, akik a nyomorult yamaha vagy roland hangszerüket keresték benne.
Magam is adtam el nyáron, kevesebb mint 2 hét alatt.
A yamaha eladhatóságban teljesen igazad van, viszont az a kérdés, hogy üzletelni akar vele valaki vagy használni. Ha magamnak veszek egy hangszert, mert abban látom a számomra legalkalmasabbat magasan lesz@rom, hogy eladható e, vagy van e nála gyorsabban eladható. Veszem, nem eladom.
De itt nem bizniszről szól jelenleg a beszélgetés.
Természetesen alaposan körbe kell járni a kérdést, hogy az adott feladatra a legalkalmasabb e a hangszer. Ha nem az, akkor nem is kell gondolkodni a megvételén.

Buba

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 49960Hozzászólás HunHyper
2017.03.09. 07:46

almatom írta:Ezt hogy érted, Roli?
Miért? Nem úgy van, hogy a RAM SoUND-okat csak jobb kézre tudod tenni?

:pardon:

Ha rosszul írtam, akkor bocsi...

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 49963Hozzászólás almatom
2017.03.09. 09:27

A RAM SOUND-okat igen!
De korábban ezt írtad:
HunHyper írta:Az SD7 yamahásan mondva "Mega Voice"-ait nem lehet felhasználni, csak jobb jézre...
Ez pedig így nem igaz..... :777

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 49970Hozzászólás HunHyper
2017.03.09. 10:06

Igen, nem fogalmaztam pontosan... :hit2:
Arra akartam utalni, hogy a Ram Voice-ok csak a jobb kézre mehetnek és itt vannak korlátok...
Meg abban is hibáztam, hogy a Yamaha Mega Voice-ait be lehet tenni a stílusba...
A Ketron Ram Voice-ai a Yamaha S.Art Voice-aival lehet összevetni, nem pedig a Mega Voice-okkal...

Bocsi...

De a lényeg, a Ram Voice-ok nem illeszthetök be egy szerkesztett stílusba az SD7-ben...
Remélem, így már pontos... :D

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 49982Hozzászólás pillerk
2017.03.09. 12:00

Sziasztok Ketronos kollegák,

A napokban kihasználatlanság miatt eladtam az AUDYA5 t. Bár nem használtam, de hiányzik még picit. Egy eléggé kezdő zenész vitte el, próbáltam lebeszélni róla, és inkább rábeszélni egy PSR770 re vagy hasonlóra, de hajthatatlan volt. Egy újabb kezdődő KETRON fanatikussal álltam szemben :) Végül is elvitte, azzal a feltéttellel, hogy mivel neki úgysem menne egyenlőre, dobjak már össze benne pár használható, nem TIROL és SVÁB beütésű csárdást, polkát, mulatós stílust, néhány tangót és használható, klasszikus keringőt. Ezekre adott mp3 mintákat, hogy hogyan is képzeli. Jó pár év AUDYA zás után most ismerkedtem meg a stílusszerkesztőjével. Csak párszor fagyott szarrá / per stílus szerkesztés alatt. De megoldottam neki. Tetszett is, és el is vitte. Viszont a stílusokat kimentettem, és belinkelem ide, hátha csak egy valaki talál benne egy használhatót is.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Új hozzászólás