Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 49926Hozzászólás HunHyper
2017.03.08. 11:23

A Ketron SD7 stilus készítése...
http://www.ketron.it/en/f-a-q/521-sd7/c ... uovo-style

Bár erröl van, aki többet és szebben tudna mesélni... :D
Nem akarok mutogatni senkire sem...

:PPP

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 49930Hozzászólás tacso
2017.03.08. 12:41

Igen Sony! Mivel -amennyire tudom- Te alkotó egyéniség, és nem annyira előadó vagy, ezért bizony a céleszközt is ennek fényében kell kiválasztanod! Alternatív megoldásként választhatod a Ketron Sd1000 modult is ha nagyon megszeretted a hangzást! itt a fórumon már többen is használják kombóban a meglévő hangszerrel. Ha érdekel ez a megoldás, kicsit olvass vissza a fórumon!
Üdv!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 49931Hozzászólás jacksony95
2017.03.08. 13:13

Köszönöm az infókat srácok nagyon nehéz döntés ez :)

Föleg miután felálsz egy SD7 mellől és szomorúan veszed tudomásul,hogy a yamaha ----gyári ----stílusaidnak " nincsen tökük..... ,, Ez a legjobb szó...

Lehetne szerintem népszerűsíteni a Ketront jó mulatós stílusokkal de Almatomin kívül nem is ismerek olyat aki említésre méltót csinált volna rá. És ez az amiből magyarországon jöhet bármennyi és ketront akkor fognak venni emberek ha ,tudnak vele mulatózni jelen pillanatban azt kell mondjam kevés a stíluskínálat sokkal sokkal több kell,hogy érvényesülni tudjon ez a hangszer. Yamahára a Teszkóba is találsz stílust :)

Ha lenne egy 4-5 fős csapat aki stúdiókörülmények között kimondottan erre szakosodik pl:"Camaro 24,, SD 7 re még náluk sem láttam pl: Stílust.
Szóval akkor hamar a látótérbe kerülne a KETRON mint csúcsragadozó.... Mert hiába profi Sting- Vagy Eric Clapton minőségű stílusok itt magyarországon a mulatósnépet nem hatják meg...Ez a való igazság.......

A zene szabaddá tesz....

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 49932Hozzászólás forissandor
2017.03.08. 14:54

Hahó Jacksony!
A stílusjáték jó nehéz dolog ám! Még nehezebb dolog előtt állsz! Szögezzük azt le, hogy a Tyros 4 egy nagyon jó hangszer és nagyon jó stílusai vannak, illetve tényleg a Tescóban is lehet hozzá venni mindent. Volt Tyros 4-em, Audyám, SD7 is pár napig, a Ketron megszólalásban jobb. Sokkal jobb. Ha félsz a style szerkesztő hiányától, ha félsz attól, hogy nincsenek jó stílusaid és nem az általad keresett műfajban, van egy kidolgozott műsorod Yamahára, akkor azt tanácsolom, ne válts. Szerezz be egy SD1000-et, megmarad a káposzta is, meg jóllakik a kecske is. Van egy fasza style szerkesztőd a Yamahába, kb 5 millió kész stílus a neten meg ott lesz az SD7 hangbankja. Mi kell még? :D

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 49933Hozzászólás jacksony95
2017.03.08. 15:14

Egyre járhatóbbnak tűnik ez az út én is azt látom...Főleg,hogy írt egy hangszerboltos és nem jókat......

Sajna sok gond van a Ketron szoftverével ezt minden leendő Ketront vásárlónak el is mondja..

A Tyros 4 valóban jó hangszer fagyást meg hülyeséget sem csinált egyetlen egszer sem pedig Hard Core szerkesztés megy rajta napi szinten !!! Kevesebb néha több érvényesül de az tuti Ketronéknál nagyon seggbe rúgnék valakit hisz évek óta vannak panaszok ilyen jellegű problémákra.Ha a hangszergyártáshoz már értenek de az azt működtető szoftverhez nem (ami az egész lelke ) akkor miért nem bízzák profi külsősökre vagy mit tudom én...Mert nagyon kár ezért a hangszerért...Majdnem szerelem volt :(

A zene szabaddá tesz....

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Hozzászólás: # 49936Hozzászólás kissata
2017.03.08. 16:22

Bizony engem is megfogott a Ketron,ezért is vettem meg az SD1000-et!

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 49938Hozzászólás jacksony95
2017.03.08. 16:36

Hallottam tegnap volt szerencsém hozzá ráadásul maga a hangszer is messze a legtetszetősebb az összes márka közül .Tyrosban sok a felesleges és kihasználatlan felület billentyűzet elején és végén 15 cm mi a francnak ?
A kijelző feletti rész gyakorlatilag tök üres végig..... összességében azért szép hangszer csak indokolatlanul nagy...

Még most nem tudnék dönteni de szerencsére nem sürget az idő :)

A zene szabaddá tesz....

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 49939Hozzászólás Pumika
2017.03.08. 17:33

Hali, Allinnak igaza van, bármelyik stílust kezel a régi Ketronok közül, sőt, sokkal jobban szólal meg hiszen a hangjaiban van az erő. Ne foglalkozz Ketron ellenes véleményekkel, mert ők türelmetlenek voltak, és egy hét alatt akarták testre szabni a hangszert. Egyszerű kezelhetőség, pazar felület jellemzi a hangszert, és stílusjátékra kiválóan szólal meg. Az biztos hogy ha gyorsan akarsz neki parancsokat adni akkor megadja magát, de ez csak a kezelőjén múlik, ahogy Allin mondta én is így voltam vele az elején, nálam is megállt párszor. Én nekem nem kellene már más és ez a KETRON!!!!

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 49940Hozzászólás jacksony95
2017.03.08. 17:54

Köszönöm mindenkinek a segítő hozzáállást ! :777

A zene szabaddá tesz....

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 49942Hozzászólás Bubamara
2017.03.08. 18:31

jacksony95 írta:itt magyarországon a mulatósnépet nem hatják meg...Ez a való igazság.......
Nagyon nem tudnék tükörbe nézni többé, ha az általad említett népek igényei csak minimálisan is befolyásolnának a hangszerem kiválasztásában.

A Ketron egy profi hangszer, nagyon sok mindent tud, sok mindent pedig nem, de az megoldható számítógépen, ma már a tejbegríz receptjét is onnan olvassa mindenki, akkor miért zavarna, hogy a hangszeremet rádugjam.

Buba

Új hozzászólás