Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 18620Hozzászólás Asterix
2013.11.04. 16:54

Hát ha valami nem bonyolult hangszer, akkor az Audya tényleg nem bonyolult. Csak használhatóság szempontjából visszalépés az SD-1-hez képest. Amennyire szerettem az SD-1-et, annyira nem nyerte meg a tetszésemet az Audya.
És akárhány SD-1 tulajjal beszéltem, aki Audyára váltott, mindenkinek hasonló volt a véleménye. Kinek enyhébben, kinek erősebben. És ha valaki szereti a KEtront, akkor én szeretem annak ellenére, hogy Korgot használok. Az SD-1 fantasztikus hangszer volt. Az Audyánál is nagyon jó az elképzelés, csak a megvalósítással akadnak gondok. És nem kicsik...
Bízom a MidJay pro-ban, bár MidJay+ modulom volt és az egy katasztrófa,... :dash2: :dash2:

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 18622Hozzászólás marton1974
2013.11.04. 17:07

Akkor ezek szerint te sem ismered az Audya-t.Ha az Sd1-et jobb hangszernek tartod. :777

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 18625Hozzászólás Tamás01
2013.11.04. 17:32

Sziasztok! bocsánat,hogy beleszólok, de mint Ketronos folyamatosan figyelemmel kísérem ezt a topikot. Te márton, ha neked a Ketron Audya hangszere van birtokodban, és azt mondod hogy milyen egyszerű vele a munka, akkor miért nem mutatod már meg végre???????? Zsoltinak teljesen igaza van!!! Nem mellébeszélni kell hanem alkotni valamit, ha egyáltalán Ketron Audyád van és nem valami casiód, mert ugyan messziről jött ember azt mond amit akar. Emlékeim szerint, az audyában nincs song írásra szerkesztésre lehetőség, csak pl. cakewalk és hozzá hasonló progikkal lehet a Live hangszíneket dobhangokat bevinni a dalba. Jelen pillanat én is hasonló dolgokkal küzdök, mert az xd9-ben is benne vannak a Live dobok, songokhoz nem sikerült megcsinálnom, mert még nem találtam ins-file-t a cakewalk-hoz.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 18630Hozzászólás Asterix
2013.11.04. 17:54

Félreértesz. Nem tartom jobb hangszernek az SD-1-et, hanem kezelhetőbb hangszernek tartom, és a kettő nem ugyanaz. Természetesen az Audya audió stílusainak bárki bármit mond a Musikantom sem ér a nyomába. De ezzel ki is merült az Audya nagy előnye. A kezelhetőségen és a használhatóságon bukik el az a hangszer és nem a hangján. Bár meg kell mondjam a CircusSax hangszín volt az egyik kedvencem az SD-1-ben, ugyanaz a hangszín benne van az Audyádban is és mi itt füllel nem hallottuk a minőségi különbséget, pedig azért egy új kiadású drága hangszernél lehet, hogy kellett volna??
Én azért vettem meg az Audyát, mert nagyon Ketronos voltam. Sokkal jobban szerettem az SD-1-et, mint a Pa2x-et, de az Audya "nem jött át." :777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 18634Hozzászólás marton1974
2013.11.04. 19:00

Az Audya-ban való igaz nincs beépített szekvenszer.A hangszer úgymond midi szerkesztőjében a GMPart-ban, lehet kicserélni az adott midifájl 16 sávjának hangszereit.De itt audió hangokat, dobokat nem lehet a midifájlhoz csatolni csak pc segítségével való igaz.Itt lehet még effektezni, panorámázni, hangerőzni, hangmagasságot állítani a midifájlon.Ebben az Audya midi szerkesztése meg is áll.De ami nagyon fontos hogy ha behangszereltél egy midit csak egy SAVE gomb és azt úgy le is menti.Az Audya rendelkezik egymástól független 6 darab lejátszóval, amik crossfader funkcióval úgy mint a korgnál átkeverhetőek egymásba.Tehát élőben, midifájl lejátszásakor bele lehet a midibe úgymond mixelni audió dobokat és groovokat.A midi részről ennyi.A stílus rész pedig verhetetlen!!!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 18647Hozzászólás Apelláta
2013.11.04. 22:23

Szia Tamás01!

Olvasom az adatlapodon, hogy neked volt Gem Genesys-ed. Nekem is volt részem egy negyed órát próbálni még jó pár éve. Hát nekem nagyon egy különleges állatfaj benyomását keltette. De az a negyed óra nem sokra volt elég.

Megtisztelnél, ha a megfelelő fórumba: topic369.html írnál egy kis beszámolót róla.

Köszönettel:

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 18648Hozzászólás Zeneboy
2013.11.04. 22:35

Na Marton végre kibujt a szög a zsákból! "Egyszerűen nagyszerű" miért nem ezzel kezdted a mondatodat?

Dalszerkesztő módban ez más gépnél sem több..Itt csak annyi a nagyszerű, hogy nem kell külön szerkesztés módba belépni!
De itt audió hangokat, dobokat nem lehet a midi fájlhoz csatolni csak pc segítségével való igaz
Akkor ez most hogy van? Más belső nem Gm hangot beenged? Szóval pontosítok: nem Gm hangszín hanem pl. egy speciális ketronos saxit... Vagy saját dobszetjét, ami nem Gm de nem audio!

6db lejátszó..? 2 kéz is sok egy embernek időnként..:)

Kérdezek még, hisz ismered és Styl szinten mint tudjuk, ebben verhetetlen...
-Style szerkesztésben mit enged? Pl Audiót-t belevágni?
-Élő gitár riffet belejátszhatunk vagy úgy kell felvenni?
-Mint más hangszeren minden tonális hangnemben meg kell írni?
-STylban engedi egyenként a drum patternben kicserélni a pergőt, cint stb.? Engedi eq-zni külön effektezni?

Köszi előre is!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Tamás01
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 18653Hozzászólás Tamás01
2013.11.05. 09:03

Sziasztok!
Apelláta 2006-körül volt Gem Genesysem nem nagyon emlékszem már a hangszerre, megpróbálom gondolataimat összeszedné és írok róla valamit, arra viszont jól emlékszem hogy Roland va76-ot adtam érte, az öreg Csámpai Karcsibával cseréltem Egerben.

Tamás01
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 18696Hozzászólás Tamás01
2013.11.06. 08:36

Sziasztok! Tegnap nekiugrottam és ezeknek a Live doboknak, hogy hogyan is tudnám alkalmazni különböző songokban. Almatom rávilágított a lényegére és ugy érzem,jó úton haladok hogy alkalmazzam őket. Sok Live dobszett van a hangszerben, ezért idő mire feltérképezem az összes dobot ami benne van. Tegnap estére össze is tettem egy dalt, tartalmaz sima illetve live dobszettet is Íme: http://www.4shared.com/mp3/FP5-HgMR/Made_in.html?

Tamás01
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 18699Hozzászólás Tamás01
2013.11.06. 09:41

Remélem nem gond, ha felteszek még egy másik dalt is, épp most csináltam meg http://www.4shared.com/mp3/9zTYe1su/vrj.html?

Márton, én itt az xd9-el elbohóckodom, és megpróbálom megmutatni azoknak, akik nem ismerik,hogy hogy tud szólni a live dob, és ugye magamnak is mert eddig midiben nem használtam, mert nem tudtam hogy kell.Megcsinálnád ezt a várj címü dalt az audyán? nagyon kíváncsi lennék és szerintem más is,hogy mi sülne ki belőle. Előre is köszi!

Új hozzászólás