|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Pumika
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Hali, én nem tudom Fóris Sanyi mit csináltál az SD7-el, hogy lefagyott ennyiszer nálad, nálam működik. Pedig aztán minden nap gyepálom a kicsikét, rendesen. Egy gondom volt vele de az sem fagyás. Tökéletes hangszer!!!!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 111
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Gyárilag kijövő op. rendszer volt rajta, nem frissítettem, mivel nem az enyém volt. Semmi különöset nem csináltam vele, stílusjátékkal használtam illetve konzerv midiket nézegettem rajta, úgy, hogy minden oda nem illő sysex ki volt ütve az elejéről. Próbálgattam a style+ midi kombinációt, ahogyan az Audyán is, akkor fagyogatott. Amúgy kifejezetten tetszik, de várok vele 1 évet. Az Audyámat elpasszintottam a háztól, most Ketrontalan vagyok. Pár dobot és bőgőt lesamplereztem a Ketronból, most beépítettem a T3ba. Szerencsétlen hangszer 7 perc 40 másodperc alatt áll fel, de utána olyan mint a nyomorúság: örök. Mellette csörömpölök a Pa588-al, igaz próbálgatok most egy SD2-st a Korg mellett, de számottevő különbséget jelenleg nem hallok, csak másabb megszólalást. Szerintem vadászok egy SD1 plust és marad mellé a Korg.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Attól tartok egy szebb élet reményében, már korábban beszivárogtak oda is a taljánok. 
Viccet félre. Ezek szerint mától lesz egy ember, aki az esetleges anomáliákra hibaelhárítást kér és kap a fejlesztőktől? Ennek igazán tudnék örülni, mert nem ilyen bánásmódot és hátteret érdemelne ez az igazán remek hangszer. Nekem az elküldött három levelemre még csak választ sem küldtek a macskavadászok.
Viccet félre. Ezek szerint mától lesz egy ember, aki az esetleges anomáliákra hibaelhárítást kér és kap a fejlesztőktől? Ennek igazán tudnék örülni, mert nem ilyen bánásmódot és hátteret érdemelne ez az igazán remek hangszer. Nekem az elküldött három levelemre még csak választ sem küldtek a macskavadászok.
Buba
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Amerikába kivándorolt olaszok...?!almatom írta:Szeretném megjegyezni, hogy mától folyamatos kontaktom van, tehát beszélgetésben állok a Ketron fejlesztô csapatával, ami nem olasz hanem amerikai csapat. Olyannyira nem olaszok, hogy az usában laknak és dolgoznak!forissandor írta:Vannak ilyen dolgok az olaszoknálm, valószínűleg pénteki összeszerelés.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Pumika
- VIP
Sziasztok. SD7-el kapcsolatosan kérdezném, hogy az MP-3 lejátszásánál hogy lehet megoldani, hogy lehalkítani a sávokat, ahogy az alábbi linken látható????
- Pumika
- VIP
Köszi Tomi, az MP-3 nekem is gyanus volt hogy ezt lehet vele tenni, de megpróbálom ha sikerűl azt amit leírtál. Pumi.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Egy SD7-el ismerkedem, néhány észre vétel, hátha valaki elég befolyásos, és tud ez ügyben valamit eszközölni.
A hangszórók miért működnek ha kivan hátul kapcsolva? Ill nem szól csak sistereg.
A GM editálásnál mikor a Midjay midjeit editálnám, akkor egy olyan jelenséggel találkoztam, hogy ha nem a D0-E0 snare hangokat használtam a midiben, hanem a feljebb lévők közül választottam, akkor a snare dobhangot nem tudja kicserélni.
A több sávos audio lehetőséget kipróbáltam, és remekül működik.
Találkoztam olyan midivel, ami kifogástalanul szól a midjay-el elkészítve, viszont olyannal is találkoztam ami a midjay-el még szombaton müködött rendben, és itt az Sd7-nél pedig néhány sáv levan nullára tekerve. Ez miért lehet? De nem is ez baj, hanem, hogy nem igazán értem miért nem menti el INITIAL mentéssel a GM editorban visszaállított állapotot?
A stílusok nagyon rendben vannak, jól szólnak, bár észre vettem némelyiknél egy kis ugrást pörgetésnél.
Azt még mindig tartom, hogy az ergomia úgy rossz ahogy van. A két sistergő hangszó helyett inkább gombokat tettek volna a helyükre, és akkor talán kellene annyit a képernyőt tapogatni. Mert ugye van 4 Fill, és 4 Break amit csak a képernyőn tudok elérni amit vagy eltalálok, vagy sem. A másik, hogy az IN/END gomboknak nincs ledes visszajelzése csak a kijelző bal felső részén kb. 8-10-s betűméretben. Silány világításnál nem fogom tudni, hogy hol vagyok.
Mind ezt leszámítva, jó hangon megszólaló hangszer, amivel remélhetőleg dolgoznak még a mérnökök, és eléri az ár/érték arányát, mert még szerintem túl árazott.
Zotti
A hangszórók miért működnek ha kivan hátul kapcsolva? Ill nem szól csak sistereg.
A GM editálásnál mikor a Midjay midjeit editálnám, akkor egy olyan jelenséggel találkoztam, hogy ha nem a D0-E0 snare hangokat használtam a midiben, hanem a feljebb lévők közül választottam, akkor a snare dobhangot nem tudja kicserélni.
A több sávos audio lehetőséget kipróbáltam, és remekül működik.
Találkoztam olyan midivel, ami kifogástalanul szól a midjay-el elkészítve, viszont olyannal is találkoztam ami a midjay-el még szombaton müködött rendben, és itt az Sd7-nél pedig néhány sáv levan nullára tekerve. Ez miért lehet? De nem is ez baj, hanem, hogy nem igazán értem miért nem menti el INITIAL mentéssel a GM editorban visszaállított állapotot?
A stílusok nagyon rendben vannak, jól szólnak, bár észre vettem némelyiknél egy kis ugrást pörgetésnél.
Azt még mindig tartom, hogy az ergomia úgy rossz ahogy van. A két sistergő hangszó helyett inkább gombokat tettek volna a helyükre, és akkor talán kellene annyit a képernyőt tapogatni. Mert ugye van 4 Fill, és 4 Break amit csak a képernyőn tudok elérni amit vagy eltalálok, vagy sem. A másik, hogy az IN/END gomboknak nincs ledes visszajelzése csak a kijelző bal felső részén kb. 8-10-s betűméretben. Silány világításnál nem fogom tudni, hogy hol vagyok.
Mind ezt leszámítva, jó hangon megszólaló hangszer, amivel remélhetőleg dolgoznak még a mérnökök, és eléri az ár/érték arányát, mert még szerintem túl árazott.
Zotti
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Igen elírtam, D3-E3 pergőket tudja csak cserélni. Az E7-F7-Fis7 pergőket nem. Tehát ha a 7 pergők közül bármelyiket is használtam előzőleg, akkor ezt az SD7-n belül nem lehet cserélni, csak a 3-t. Nyilván ez nem akkora probléma, csak mint észrevétel osztottam meg. Én a Midjay esetében előszeretettel használtam ezeket a pergőket, mert azok sok esetben jobbak voltak mint a 3 pergők.almatom írta:Rolandbk5 írta:
? Ezt nem értem…….
Egyre erősebb a késztetés ...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Kérdés.
Olyan mint más hangszernél a OTS van e?
Másik, hogy polifonból hogyan tudok monofont csinálni? Mondjuk egy saxiból?
Olyan mint más hangszernél a OTS van e?
Másik, hogy polifonból hogyan tudok monofont csinálni? Mondjuk egy saxiból?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
A Korgnál ezt STS-nek hívják. Gyakorlatilag minden stílushoz 4 STS tartozik, amikbe el lehet menteni a hangszer 3 jobb kéz és 1 balkéz hangszínét. Tetszés szerint effektezve, editálva. Akár minden beállításhoz más vokállal. A valós idejű partok beállításait rendeli a stílusokhoz...almatom írta:Mi az az OTS? Bocsi de fogalmam sincs mit csinál ez a funkció……...![]()