Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 39768Hozzászólás Bubamara
2016.02.03. 06:56

almatom írta:
almatom írta: Most, -nem sokkal korábban- fostam magam alá az SD7-es kapcsán!
Tomi!
Örülök, hogy megoldódott a probléma mid/txt start ügyben. Ez nagyszerű!

Bízom benne, hogy a jukebox időnkénti problémája is egy le nem írt szabály miatt jön ki időnként, amikor semmi nem indokolná. 1.-2. player közötti átváltásra gyanakszom néhány napja. Konkrétan, amikor legutóbb nem indult tapira a nóta, és visszamentem jukebox/mífolder-be, behívtam újra, már a 2. playerben volt.
Ezt érdemes körbe járni alaposan.

Az olaszok vidám, muzikális és bohém emberek, de Isten óvjon meg tőle, hogy ők készítsenek nekem egy leírást, műszaki specifikációt, vagy netán kapcsolási rajzot valamihez. :D

Buba

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 39770Hozzászólás Apelláta
2016.02.03. 09:22

almatom írta:Szóval nem tudom, hogy funkciókban mit tudhat egy Pa4 vagy egy Tyros5......
Pld. a Pa4 tudja a soronkénti 41 karaktert Tomi. ;)
De ettől még hangra nálam is az SD7 az etalon, és szívesen látnák egyet az állványomon.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 39774Hozzászólás Apelláta
2016.02.03. 10:56

almatom írta:És pdf-et is tud a Pa4?
Azt nem. ...bár nekem ez még nem is hiányzott.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 39776Hozzászólás Apelláta
2016.02.03. 11:22

Húúú Tomi, most esett le, hogy te a Pa4-ről beszélsz, én meg a saját hangszeremről, a Pa3-ról. Tehát amit írtam az a Pa3-ra igaz. Mindig elfelejtem, hogy már van újabb is. :oops:
De nagy valószínűséggel feltételezhetjük, hogy a Pa4 is tudja a 41 karaktert, mivel a Korg szoftvereinek architektúrái nagyon hasonlók, és egymás evolúciói. A pdf az már kérdéses. :pardon:

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Hozzászólás: # 39778Hozzászólás kissata
2016.02.03. 12:10

No most már tényleg ellátogatok a Hangszerpark-ba! :777

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39780Hozzászólás galambjozsef
2016.02.03. 14:16

kissata írta:No most már tényleg ellátogatok a Hangszerpark-ba! :777
...meg hozzám is :)

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 39782Hozzászólás pillerk
2016.02.03. 17:38

almatom írta:Engem leginkább az zavar, hogy ha a TXT szövegmegjelenítés aktív, akkor miért nem idnul a midifile abban a pillanatban, amikor a start gombot megnyomom, mint ahogy az indul akkor, amikor a TXT szövegkijelzés nincs aktiválva?!
Szét fogom bombázni a Ketron email-jét, az tuti!!!!!!!
Ezt már próbáltam. Olyan két - három, unnepeket után 6-8 hét késéssel válaszolnak, és profi, vérprofi módon tudnak hárítani, és mellébeszélni. Elore látom a választ: "azért indul késobb, mert picit késik. Kacsold ki a szoveget és nem fog késni. Viszont elofordulhat, hogy késik, ha a szoveg be van kapcsolva." Ez a Ketron kommunikációs stílusa. Tobb dolgot is kérdeztem illetve javasoltam nekik amiket hiányosságoknak gondolok AUDYA val kapcsolatban.
Pl. mikor lesz elérheto valami épkézláb szerkeszto MSP neadj Isten (RAM) INS fájlok létrehozásához PC re vagy MAC re. Erre azt írták, hogy semmikor.
A másik kérdésemre, honnan lehetne esetleg letolteni vagy ha másknt nem megy vásárolni minoségi (RAM) INS fájlokat, a válasz: sehonnan. És ezt olyan természetességgel, a szégyenkezés teljes mellozésével írták, mintha nem is 3-4000€ s hangszereket árulnának...
Érdemes korulnézni Korg, YAMAHA vagy Roland éknál...Minden modellhez egy csomo extra addon toltheto le...

A LOCAL t meg miért hagyták ki az SD7 bol? Midizésnél alap. Nem is feltételeztem hogy nem használtad, nem akartalak megbántani, tudom hogy profi Vagy e téren (is)
Az AUDYA nál tapasztalt polifónia probléma a dobokkal, az SD7 nél nem jelentkezett ? Vagy addig még nem jutottál el?

UPDATE
kozben olvasom, hogy megoldottad, de ettol a hozzáállásuk stílusát változatlanul fenntartom.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 39794Hozzászólás forissandor
2016.02.04. 08:21

Ketronosok!
Nem èrdekel valakit egy Roland FC7 pedálsor? Át van műtve Ketronra a csatlakozója, mindennel lehet használni. Tudom, hogy ez nem a keres kìnál, de csak a márkához tartozók tudják ìgy használni. Cserèbe is èrdekelhet bármi, kacsa, playstation, elsőszülött lány, első èjszakához való jog, nekem van egy 13-as.

Dezso80
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Ketron sd7
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2 alkalommal

Hozzászólás: # 39797Hozzászólás Dezso80
2016.02.04. 10:26

Adatlap
Fajl neve:
Marka: Ketron
Szeria: sd7
Tartalom: stílus
Stilus:
Leiras: Sziasztok!Én már 2015 októberében tulaja lettem egy új Ketron SD7-nek.Elötte Korg Pa 1x Pro volt kb.13 évig. Valóban jól szól a hangszer,de nem minden tökéletes.Nehéz volt megszokni a hangzását mivel a korg hangzása volt a fülemben sok éven keresztül,de egyre jobban tetszik a Ketron. Én mindent élőben játszom szerkesztett stílusokkal és Ketronnal is megtudom ezt valósítani ahogy a Korg-gal is tettem. A midi részéhez annyira nem értek mivel nem használom,de lehet hogy a jövőben azzal is foglalkozom egy kicsit,a diszkó zenéknél jól jöhet. Ami nekem nem tetszik az,hogy néha lefagy és a bass vagy a kíséret nem a lefogott akkordban dolgozik.Ilyenkor újra kell indítanom.És még azt is észre vettem,hogy Rock ballad stílus transzponálás utáni zenéléskor megáll-lefagy.Remélem majd kiadnak egy frissítést ami ezeket a problémákat megoldja.Ami nagyon tetszik az a Pdf megjelenítése (kotta,szöveg,).Kiváncsian várom a feltöltésedet kedves Almatom.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Dezso80 2016.02.07. 14:42-kor.

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Hozzászólás: # 39809Hozzászólás kissata
2016.02.04. 18:47

Tomi!
De jó hallgatni ilyen zenéket!