Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 39154Hozzászólás ---Qgli---
2016.01.10. 14:46

almatom írta:, mert erre a hangszínre és a hangszín tulajdonságát figyelembe véve van megírva az adott sáv. Amíg a legtöbb zenész bepakolja az eleve rosszul megírt midifile-okat a hangszerébe, esetleg cserélgeti majd a hangszíneket, hangerôt, panorámát állít rajtuk, addig az én sávom gitárstílusban penget, fog és játszik, mert úgy írom meg.Innentôl kezdve az adott hangszínen történô játék-stilisztikája sokkal nagyobb hitelt fog üzenni, mint egy jobb hangszínen való, de stilisztikailag teljesen torz játék.
Amikor én ezt leírtam a korg topikban, akkor azt mondták rá, hogy nehogy már jobban szójon egy pa800, mint egy pa3x! Pedig én is ezt írtam, csak nem X4 kontra Sd7-el. Most már megváltozott mindenki véleménye és igazat adnak neked. Ennyit jelent az embereknek az, hogy ki mondja! Én mondhatnék bármit, egy gyökér zenésznek nem hisznek.

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 39157Hozzászólás Asterix
2016.01.10. 15:22

Gabi!
Nem a zenésznek nem hisznek, hanem annak, amit írsz. És sajnos ennek nem is lehet hinni. Mert most is mit csináltál? Kiragadtad Tomi hozzászólásának az első felét, amely megegyezett a te korábbi hozzászólásoddal. DE...
Tominak miért is adott mindenki igazat? Nem a hozzászólásának pusztán első részéért, hanem azért, amit utána leírt: "Viszont: ha majd az SD7-re is megírom ugyanígy és melléteszem az X4 mellé, akkor ki fog jönni az a különbözet, ami egyébként ott is van!"
Látod? Jobban szól az SD-7, mint az X4. Jobban szól a 3x, mint a Pa800. Csak mind a kettőt hasonló körülmények között kell hasonlítani. És emiatt volt a múltkor is a vita. De gondolom, most már te is látod, hogy nagyon jól szólt a Pa800-ad, de a 3xLE hangszered még jobban szól... :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39158Hozzászólás Rolandbk5
2016.01.10. 15:24

Qgli, ne vedd a szívedre, ez ilyen ... ;)

Asterix itt fontos megemlíteni, hogy hiába van Sd7-e valakinek aki kevésbé ért hozzá, Tomi 1000 éves sólyma fényévekkel jobban fog szólni mint az SD7.
És igen egy Pa800 is tud megfelelő kézben közel úgy szólni mint egy Pa3x.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 321
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 39159Hozzászólás Asterix
2016.01.10. 15:38

Erre próbáltam rávilágítani azzal, hogy a Pa800 és a 3xLE is Gabi keze alatt van, míg az X4 és az SD7 is Tomi keze alatt. Teljesen igazad van.
De akkor ne azt írjuk, hogy a hangszer jobban szól!!! Mert ez nem a hangszer, hanem a programozójának az érdeme.
Múltkor meghallgattam Danó Nándi ütött kopott PSR 9000 hangszerét. Az agyam eldobtam, ahogy az a hangszer megszólalt...
Qglinak jól szólt a Pa800-a, mert ő jó zenész és van tehetsége a zenélésen kívül a hangszer beállításához és a zene elkészítéséhez. De ettől még maga a hangszer nem fog úgy szólni, mint egy 3x!!! Mert ez alapján én lecserélem a 3x-et a Pa800-ra és utána a fejemet a falba verem, hogy mennyivel rosszabbul szól.
És kész ennyi a történet. Ezt Tomi tökéletesen leírta, ha az egész hozzászólását egyben értelmezzük és nem kiragadunk belőle valamit. És szerintem ezen ne kezdjül el újra a vitát... :777

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 39161Hozzászólás ---Qgli---
2016.01.10. 19:56

Ezt rosszul tudod Laci!
Én azt írtam, hogy az én pa800-ra megírt midi file jobban szól, mint egy Chris-es vagy Greg-es midi file a pa 3x-en! Ezt most is fenntartom!
És Tomi ugyanezt írta ketron vonatkozásban! De akkor kiemelem még egyszer a lényeget:
almatom írta:Amíg a legtöbb zenész bepakolja az eleve rosszul megírt midifile-okat a hangszerébe, esetleg cserélgeti majd a hangszíneket, hangerôt, panorámát állít rajtuk
Tehát egy rosszul megírt midi file az SD7-ben rosszabbul szól mint egy jól megírt file az X4-ben!

U.I.
Megcsináltam már egy pár file-t pa3x-re, de olyan minimális a különbség, hogy nem foglalkozok a többivel. elég,ha úgy szól mint a pa800-on. Bár ez nem egy igazi pa3x, csak egy Le-butított változat...olyan, mint én...

ketron69
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Ketron X1
Adott köszönetek: : 7 alkalommal

Hozzászólás: # 39166Hozzászólás ketron69
2016.01.10. 21:29

Moderálva: Az adatlapot csak feltöltéskor használd. Buba

Nekem is van SD1 hez gépkönyvem. Sajnos Audya-hoz nincsen.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 39168Hozzászólás Zeneboy
2016.01.10. 21:42

Na pontosan azért nem megyek fórum talira, hogy vitatkozzak értelmetlen dolgokról... :dash2:
Eszembe sem volt újra kezdeni, de megint bele kellett szólni, magára vennie, mert nem érti a lényeget Qgli! Semmi nem változott a véleményemen, Tomi összefoglalta a lényeget! Slussz!
Arra reagált alapvetően, hogy Bk írásánál, ha van lehetősége kitudja hozni a kis BK-ból, mert megvan benne a lehetőség.... Nyilván stilisztikailag frankón megírt Roland drum és X4 kombináció kenterbe ver sok mást is a maga 15 évével-Tomi tudásának hála- de ha ua ezt megcsinálja SD7-re akkor már az fog előrébb lenni..Amennyiben nem így lenne miért váltana Tamás? Mert nem megy el még 5 évet mondjuk, hogy kivegyen belőle?..butaság... :777
A pa3-4-ben megvan a lehetőség inzert effektként külön effektet rakni bass-ra, drum szekcióra, amit leírtam! Mindezt úgy, hogy a master reverb, delay -bánat tudja kinek mi van masteren -érintetlen marad!Említhetném a gitár torzítót is... Pa 800/900-Pa3LE-ben nincs erre lehetőség! Persze masterrel a másodikra állíthatsz ua.ilyen effektet, mert benne van a pa3LE-ben is! csak akkor 1 árva reverbed marad...Ez által én tudok egy plusz lehetőséget a hangszín vagy maga a zene , megszólalás javítására! Ezt egyébként kevesen használják, legalábbis pár embernek új dologként mutattam be 1-2 éve ezzel a hangszerrel.. Ezzel én be is fejeztem ezt az újra felröppenő szócséplést, mert megint elbeszélünk egymás mellett!
Amennyiben pa800-pa3Le -re hangról hangra megírt alapot hajtasz én meg a kommersz elérhetőt "tuningolom", nem fogok megszólalni jobban...ez nem olyan bonyolult dolog amihez 1-2 diploma vagy épp gyökérnek kell lenni...CSak egy kis hangszer ismeret, hogy felismerjük ezt, és megértsük végre a lényeget...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39179Hozzászólás Rolandbk5
2016.01.11. 07:45

almatom írta:
Rolandbk5 írta:Sd1-t elvittél ... Maradt a Midjay ...
És akkor most irány az SD1plus?
Vagy???
Igen Tomi az a terv.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 39180Hozzászólás ---Qgli---
2016.01.11. 08:02

Nem baj. Egy valaki megértette, hogy mire gondolok.
almatom írta:No meg én vágom ám, hogy mit mondtál az üggyel kapcsolatosan
Zeneboy írta:én meg a kommersz elérhetőt "tuningolom",
De pont Te nem érted a lényeget! A szarra lehet tenni bármilyen drága jó minőségő ketchupot és ihatsz hozzá Skót whiskyt, attól még szart eszel.
( Lehet, hogy én csak sült krumplit eszek olcsó kethuppal, de mégsem szart )

ketron69
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Ketron X1
Adott köszönetek: : 7 alkalommal

Hozzászólás: # 39186Hozzászólás ketron69
2016.01.11. 09:34

Moderálva: Az adatlapot csak feltöltéskor használd. Buba
Helló. Átküldted a cuccokat az.sd1 hez? Eddig nem.jött.meg.

Új hozzászólás