Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

szabesz80
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 44035Hozzászólás szabesz80
2016.09.14. 16:41

Szerintem a Ketronnak nincs meg engedve ,hogy hasonló szoftver,kezelésű hangszere legyen mint a
Korg,Yamaha mert hangilag most veri a többit és akkor tényleg a többi márka felesleges lenne a piacon.

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 44038Hozzászólás szabesz80
2016.09.14. 16:55

Nem látod rosszul a dolgokat,de egy biztos Magyarországon nem olcsók az új hangszerek,hogy finoman fogalmazzak,főleg
ezt az Sd7 re értem.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 44041Hozzászólás forissandor
2016.09.14. 18:05

Hahó!
Power, az írásodra reagálnék. Pár hete kérdezted, hogy árazzuk be egy használt hangszer árát és én erre írtam neked egy gondolatmenetet. Annyival kiegészíteném, hogy 20 év alatt csak annyit változott a világ, hogy vettél egy Daciát és tényleg bele kellett kopácsolni a zetor kuplungot, mert nem volt más. Vettél egy Nokia 3210-et, kiszolgált minimum 5 évig.
DE!
2016-ra fogyasztói társadalmat élünk ám keményen. Kis köcsög gyerek megveszi az Iphone 5-öt 250.000-ért, fél év múlva jön a 6, az is kell neki, de a sajátjáért szart sem kap.
Megveszi hülyegyerek a BMW-t 20 000 000 -ért, két év múlva ér 6-ot, de megveszi az újat.
Megveszi hülyegyerek a PA3-mat, jön a Pa4, eladja szarért.

Plusz hozzájön az, hogy kitárult a világ, mindenki előtt lehetőség van nem csak magyar cuccokat venni, hanem felmegy az e-bayre, és kiválasztja a számára a legmegfelelőbbet. A piac kiharcolja magának az alacsony árat, ha nagy a kínálat és nincs kereslet, lefelé kell szorítani az árakat. Ha valami nem új, már piaci szempontból lehet az újjal egyenértékű, sajnos annyit nem ér. Benne van az is, hogy Lakatos Audiánégy leborította az SD7-et első nap az X állványról, ami külsőre nem sérült, de az alaplapját egy forrasztás tartja össze. Vagy lopta egy kocsiból. Vagy csak épp megunta. Sosem tudhatod.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44042Hozzászólás Rolandbk5
2016.09.14. 18:30

Viszont a Benkő Laci a mai napig Triton, és Trinity társaságában zenél. Nem Kronos.

Szerintem nem az SD7 drága. Nem T5 drága, meg a Pa4. Hanem az 3-4 ezer euros fizetés hiányzik. Egy év alatt simán össze lehet annyi pénzt rakni, hogy akár melyik meglehet. Nálunk ez mennyi időbe telne mire a fizetésből össze spórolnánk? 100 év.

Szerintem nem rossz az SD7, és a Ketron sem, meg ezen a szintem egyik sem. Nem lehet azt kijelenteni, hogy a T5 szar, vagy a PA4x szar. Nem csak annyi van, hogy nem értünk hozzá, és azt várjuk, hogy betoljuk a szar midit, és rögtön király császár módon szólaljon meg. Hát el kell keserítsek mindenkit, nem fog. Még az SD7-ben sem. Arról nem is beszélve, hogy a szubjektív megítélés, kinek mi a jó. Mindent meglehet tanulni, csak csinálni kell.

Akkor is azt gondolom a Ketron marketingről, hogy nulla. Véres nagy nulla. Ahhoz hogy valamiből profitálni lehessen először be kell fektetni. Ez nem nagy dolog.

Szerintem meg igenis Tomival kell mutogatni ezt, mert Tomi kitudja tekerni a maximumot. Az meg, hogy mikor haza viszed inkább inspiráljom Tomi megszólalása, mint hogy leszarozd mert nem úgy szól. Az már csak rajtad múlik, hogy mennyire leszel közel Tomi megszólalásához. De az is lehet lehetőség, hogy SD7 tulajok mutassák be a hangszert. Az jó lenne? Mikor semmit nem tud érdemben mutatni csak nyomkodja, mint hülye gyerek a piskótába a cseresznyét? Akkor meg azért nem vennéd meg. Ez olyan mint a dal " ... az a baj ... , ha működik az a baj, a lefagy az baj, ha hülye vagyok hozzá az a baj, ha jobb a Tyros az a baj, ha nehéz az a baj, a könnyű az a baj, a fém az a baj, ha műanyag az a baj, ha midizel az a baj, ha automatázol az a baj, ha Tyrosod van az a baj, a Pa4 az a baj, ha SD7 az a baj ... " Ilyenek vagyunk ...

Szerintem mindenki nézzen bele a gatyájába, és ha nagy a farka akkor egy PA600 is elég lesz, ha kicsi akkor két SD7 ... :lol: :lol:

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 44047Hozzászólás Pumika
2016.09.14. 21:08

Sziasztok! Azt azért tudjuk magunkról billentyűsökről, amit a füled megszokott azt nehéz becsapni. Ha Te 10 évig korg-yamaha billegőt használtál, akkor ha veszel egy ketront, azt egy nap alatt nem fogod megszerertni. De ez igy van más sorrendben is. Ha valakinek nincs ideje megismerni egy hangszert, az el is adja hamar legyen az bár milyen masina. Nekem is sokat segitett Buba, Almatomi, higgyétek el még a Norbi is, és én is tudtam hasznos informáciokat adni ketron SD7-es kollégának. Köszönet érte a Tisztelt kollégáknak! Azok adják el a sd7-et akiknek nincs türelmük a saját izlésüknek megcsinálni, de higgyétek el meglehet. Nekem az audio dobok amik még mindig a fülemet szekálják, (15 év ) ketron használat után, a midi alapú dobokat szokta meg a fülem de higgyétek el meg lehet még azt is szokni. A zenekarban olyan szintű dobossal rendelkezünk hála istennek, aki azt mondta ennek igy kell szolni ahogy szol az SD7. Nagyon nagy munka, de megéri rendesen megcsinálni, testre szabni, lényeg neked legyen jo örömöd legyen benne, ha neked jó akkor a közönségnek is jó lesz. Olyan szolgáltatásokkal rendelkezik amik a munkát nagyban könnyitik. Nekem is volt anno egy milla körüli szintim, tele bővítő kártyákkal, de nem tudtam kihozni belőle 5 -év alatt olyan sound-ot, mint az SD7-ből 1 hónap után!!! Tehát marketing ide, expo oda, bármilyen billegőt veszel, idő kell mire magadnak testre szabod. Szép estét mindenkinek!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44051Hozzászólás Rolandbk5
2016.09.15. 06:11

Tomi értem. De én még mindig azt vallom, hogy annyi alternatíva van amit még senki nem használt szerintem, hogy picit dolgozni kellene rajta. Nem hinném, hogy ennyi a lehetőség.
A másik pedig, szerintem ha valami egy Korg által levédett funkció és nagyon hasznos, mondhatni ezzel eladható, akkor fizessük ki a súllyos pénzt érte, de akkor már Korg fölé tudunk kerekedni az által, hogy ez jobban szól ugyan azzal a funkcióval. Megint oda jukadunk ki, hogy befektetés. Befektetés nélkül nincs haszon. Vagy egy egyszerűbb lehetőség, amit annak idején egy japán cégnél tanítottak nekünk, hogy kérdezd meg a felhasználót. Ha 1000 ember ötletel, és 5 funkciót sikerül találni ami vagy van vagy nincs, már köz 2x annyi embert tud megtalálni a termék. Miért nem ezt csinálják? Minegy azt gondolom, hogy két lehetőség van, vagy csiánják meg rendesen mondhatni tökétetesre, vagy vásáróljanak védett dolgokat. Ilyen egyszerű. Most a Ketron egyik lehetőséget sem alkalmazza, mert perpillanat azt csinál amit akar. Ez nem minden esetben jó. Ahhoz tudnám hasonlítani, mikor egy zenekar nem a vendég sereget szólgélja ki, és olyan dalokat játszik amiért felfogadták, hanem ami neki tetszik, SmoothJazz, Balázs Fecó, Standard, meg Kökény Attila. Jó buli lenne? Jó nagy verekedés ... :lol: :rolf:

Tomi van hova fejlődni még a Ketronnak is, de egyenlőre rossz a vezetés.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 44052Hozzászólás Asterix
2016.09.15. 06:35

Amikor én azt mondom, hogy hasonlítson másra, nem épp ilyen hardveres dologra gondoltam, mint Tomi. De ha már a hardvernél vagyunk, akkor nézzük meg a 8 címzett slidert, amivel a stílusok hangerejét állítod. G70-nél meg van. 1x, 2x, 3x, meg van, T3, T4, T5 meg van. És még egy csomó hangszernél dedikált gombokkal a kijelző alatt meg van. Ketronnál nincs meg, annak ellenére, hogy az Audyán vagy 17 slider volt.
Ha áthangerőzök egy stílust, akkor minden hangszernél a tárcsa az adott sáv értékét növeli, vagy csökkenti. Audyánál az adott sáv hangszínét viszi el. Ez marha jó, amikor műsor közben kellen az audió dobokra adni egy kis hangerőt, tárcsa megteker és egy teljesen más stílusú dob megszólal...
rtékbeállító tárcsa tekerésekor minden hangszernél a maximumnál megáll. Kivéve az Audyát, mert ott a 127 után simán visszaugrott 0-ra és tekerhetted tovább, mert visszafelé már megállt 0-nál. Ezek apró, bosszantó dolgok, amik szerintem nem levédetett, meg nem levédetettségen alapulnak, csak azon, hogy megpróbálok-e a nagyközönség felé nyitni, vagy tartom magam ahhoz a politikához, hogy én egy teljesen más hangszert csinálok, mint a többiek...
SD-7-et egyáltalán nem ismerem, de a mai napig számomra az utolsó jól használható KEtron az SD-1. És én az arrangereknél a midi lejátszást soha nem néztem meg, amikor egy hangszert kiválasztottam, csak a hangját és az arrangert. De azért sokaknak önmagában a hang nem elég, mert egy autónál sem elég pusztán a végsebesség... :777

Matya89
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
Adott köszönetek: : 69 alkalommal
Kapott köszönetek: : 92 alkalommal

Hozzászólás: # 44053Hozzászólás Matya89
2016.09.15. 07:07

Az Audya-nal a hangerőket nem a tekerőtárcsával, hanem a melette lévő gombokkal lehet változtatni és a hangerő kisztás nem 1-127 között van mint a többi hangszernél, hanem 1-64. Ha hangerő állításnál elérjük a két végállást 0 vagy 64, a hangerő szabályzó gomb következő lenyomására automatikusan vissza áll 32-re középállásba és onnan lehet megint felfele vagy lefele állítani a hangerőt. Nekem pl. tetszik ez a megoldás, bár jó lenne ha a tekerőtárcsára is ki lehetne tenni a hangerőszabályzást.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 44054Hozzászólás Bubamara
2016.09.15. 07:40

Olyannyira nem jellemző az eladás az SD7-re, hogy a világon sem nagyon találsz eladó hangszert a Magyarországon hirdetett kivételével. akkor minek tömeges eladásokat vizionálni?

UK ebay csak kereskedői hirdetések
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... 7&_sacat=0

Német ebay szintén csak újakat látsz.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... 7&_sacat=0

Ők tudják használni? :)

Nagy a baj a magyar fejekben.

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 44055Hozzászólás Asterix
2016.09.15. 07:50

Matya89 írta:Az Audya-nal a hangerőket nem a tekerőtárcsával, hanem a melette lévő gombokkal lehet változtatni és a hangerő kisztás nem 1-127 között van mint a többi hangszernél, hanem 1-64. Ha hangerő állításnál elérjük a két végállást 0 vagy 64, a hangerő szabályzó gomb következő lenyomására automatikusan vissza áll 32-re középállásba és onnan lehet megint felfele vagy lefele állítani a hangerőt. Nekem pl. tetszik ez a megoldás, bár jó lenne ha a tekerőtárcsára is ki lehetne tenni a hangerőszabályzást.
Ezt évek távlatából írtam. Én nem tudtam megszokni még az SD1 után sem.

Buba!
Azért azt figyelembe kell venni, hogy a német, ha esetleg megvesz egy ilyen hangszert és nem jön be, eláll a polcon, míg meg nem tanulja mit csináljon vele. Nálunk a zenészek nem nagyon engedhetik meg maguknak, hogy egy hangszer, amit még nem tud használni csak álljon a szobában és a másik drága hangszer üzemeljen. :777

Új hozzászólás