Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 74
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 44013Hozzászólás Karesz
2016.09.13. 21:13

Csütörtökön megyek egy régi ismerősömhöz,meg sasolom az sd7-et nála... :dance:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 44014Hozzászólás Asterix
2016.09.13. 22:50

Lázár István hangszerboltja Egerben.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44021Hozzászólás Rolandbk5
2016.09.14. 06:39

Bubamara írta:A hazai visszafogott terjedés okaként én leginkább a forgalmazói hozzáállást látom. Nincsenek bemutatók. tolni kellene hozzáértő módon a népek arcába a ketron hangszereket, ahogyan tette ezt a Yamaha, KORG és Roland is, amíg szüksége volt rá. Nem is helyes --H O Z Z Á É R T Ő-- így talán. Zsigerből tudni kell válaszolni a felmerülő problémákra, segítségkérésekre és ha kell forródrótot kell fenntartani, mint anno a KORG tette. Magyarán nincs bevezetve a márka mind a mai napig a magyar piacra.
Na Buba most vágtad el magad. Majd téged is felhív Nórbi, hogy ne rontsd az üzletét. :lol: Ezt Buba bártom elrontottad. Az már egész biztos, hogy ha valami baj lenne a Ketronoddal a Magyar Ketron szövetég ( :lol: ) elnökét ne keresd, mert nem fog segíteni ilyen lehúzós írás miatt.

Viccet félre téve, minden szavaddal egyet értek. Bánom, hogy nem elöbb ébredtem fel, mert most én lennek a Ketron disztribútor itthon. Így jártunk. De az a jó, hogy egy ugyanolyan mentalítással bíró elnököt sikerült találniuk Magyarországon, aki olyan mint ők. Szerencsés.

Sok demó, ALmatoninak szerződés, minden hagszer boltban bemutatni, arról nem is beszélve, hogy bermennyire is drága - mert ez a kifogás - elvinni a Ketront a Music Expo-ra. Annál jobb és ügyesebb eladás technika nem is kellene. A többi haza is mehetne, Tomi megszólaltatná, és világvége lenne.

Jó álom ... :D ;) :lol: :rolf: :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 44024Hozzászólás Bubamara
2016.09.14. 09:29

Az idő drága nem az expó.
Minden perc, óra, nap vagyonokat húz ki a zsebünkből, amely úgy telik el, hogy nem ismerik meg a potenciális vásárlók a termékünk nagyszerűségét és nem ébresztjük rá őket arra, hogy ez az amit mindig is birtokolni akartak.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 44025Hozzászólás Rolandbk5
2016.09.14. 10:10

Teljesen igazad van ... :777
Az az idő drága ami azzal telik el, hogy nem a Ketronról beszélnek, vagy érdeklődnek vagy bármi.

Szerintem a Roland az egyetlen olyan cég, aki még annak ellenére is mindig teljes mellszélességgel kinn vagy az Expo, hogy nincs mostanság egy használható eszköze. A legnagyobb stand szokott lenni náluk, és mindig valaki valamit bemutat. Ez tényleg nagy dolog? Sajnos tényleg.
A Korg is fejlődik, és tetszenek a bemutatók, sok infót lehet ott gyűjteni. Még akkor is ha nincsenek új haqngszerek, vagy éppen csúcs csata hajók.

Én a marketinget másképpen gondolom, de ezt már kifejtettem, aztán fel is lettem hí'va. Éppen ezért nem folytatnám. :lol:

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 44027Hozzászólás Bubamara
2016.09.14. 12:04

Aki esetleg az efféle vélemény nyilvánítást, építő jellegű kritikát nem a saját hasznára fordítja, tehát nem gondolkodik legalább el rajta, hogy lehetne másképp is csinálni, azzal én nem tudok és akarok vitába szállni.
Egy jó marketing tanfolyam és egy kis odafigyelés a konkurencia fogásaira csodákat tehet egy vállalkozással.

Buba

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 44028Hozzászólás Asterix
2016.09.14. 12:08

Nem lehet mindent a marketingre fogni. A marketing miatt nem veszik meg a hangszert. De azt is a marketing rovására írjátok, hogy tele van eladó SD-7-tel a piac?

Szoftver, szoftver, szoftver. Közelíteni kellene a Yamahához a Ketron megszólalásával a használhatóságot. Profi fiatal zenész a Tyros4 után a Korg Pa3x Muzikantot sem tudta megszokni, visszaállt rögtön a Tyros5-re. Akkor mire számítunk a Ketronnal??? :777

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 44029Hozzászólás Bubamara
2016.09.14. 13:30

Ezt rosszul látod Laci. :)
Az, hogy tele lenne a piac eladó SD7 hangszerrel, talán túlzás, mert összesen 2db-ot hirdetnek jelenleg az országban, abból az egyik ráadásul nem is magyarországi hangszer.
Tyros 1-2-3-4 24 db van a jófogáson, akkor azok nem jók? De Korg pa is van egy platóval eladó 1-2-3. Az emberek eladják időnként a hangszereiket.
Azzal meg nincs mit kezdeni, aki nem képes elsajátítani egy hangszert, mint említed. A többieknek, hogyan sikerül?

Lehet jobb lenne, ha hegedűt venne magának, azon nincsenek gombok, meg aza a frány a menü :D

Buba

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 44030Hozzászólás manyus
2016.09.14. 13:40

Ahhoz képest, hogy pár hónapja jött ki az sd7, ahhoz képest sokan eladnák és jóval áron alul, nem értem az okát miért ment le ennyire az ára, ennyire nem boldogulnak vele, vagy ennyire rossz ?
Netán mindjárt az sd9 kellene, nem számít pár százezres Ft. bukta egyeseknél ,arról nem is beszélve hogy egyenlőre az sd9 is lutri......

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 44031Hozzászólás Asterix
2016.09.14. 14:40

Én manyussal értek egyet. A többi hangszer évek óta piacon van, természetes, hogy van mozgás. De egy új SD-7 esetében? Pár hónapos hangszerek esetében???

Én a Ketron helyében kezdetnek 2 menüt csinálnék a hangszereikben, mint a Korgokban van. Egy teljes, és egy egyszerűsített menüt. Az SD-1 kezelése is nehézkes volt, amíg rá nem éreztem az ízére a Korg és a Yamaha után, de az Audyáé meg egyenesen szörnyű... Az SD-7-ről nem tudok nyilatkozni. Ott a képernyő biztosan javított. De azért ezt az időt, míg az agyad rááll az új hangszerre, azt ki kell várni. És itt segíthetne jelentősen a Ketron. Ma már az internet világában nem úgy van, mint volt 20 éve, hogy a BNV pavilonjában remegve vártuk, hogy hány hangszeres kiállító lesz, hogy lássunk valamit. Ma már mindent meghallgathatsz, megnézhetsz, stb otthon a karosszékedben...

És én mondjuk azzal sem értek egyet, hogy almatomi féle demók legyenek a Ketrontól, meg bemutatók. Én az alapján megveszem a hangszert, hazamegyek és lám már nem azt a hangszert csomagolom ki, mert én nem vagyok képes azt megcsinálni, mint Tomi. Veszettül jó, amit ő csinál, de ezt a zenészeknek egy pár százaléka fogja csak megcsinálni a hangszerén... :777

Új hozzászólás