Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 35502Hozzászólás Bubamara
2015.09.08. 05:17

Krisztián!
Megkaptad az ins hangszíneket?

Buba

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 35504Hozzászólás pillerk
2015.09.08. 07:36

Bubamara írta:Krisztián!
Megkaptad az ins hangszíneket?
Szia

Megkaptam igen, köszönöm szépen és írtam is vissza. Tökéletesen működik a hangszer, most már ki merem jelenteni. Mint az user stílusok mint a sampler hangok, hibátlanul mennek. A DEMO mappám üres, de majd visszatöltöm a régi HD ről a dolgokat, és nem tudom, mintha azt olvastam volna hogy gyárilag voltak hozzá valami extrák, azok sincsenek meg, de azokat annyira nem is bánom. Az SD1 ben nincsenek groove -ok mint az AUDYA ban ugye? Itt gondolok midi groove okra, amiket stílusokban lehet használni.
Köszi Bubamara még egyszer a segítséget! Adósod vagyok! :)

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 35506Hozzászólás Bubamara
2015.09.08. 08:43

A demó mappa több funkciós, beleteheted a demó dalokat, de ha azokat a master folder helyett egy új mappába rakod, a demo/HIT mappába teheted a kedvenc dalaidat. azonnali lejátszással. ez esetben néhány funkció máshová kerül, de ez a kézikönyvben megtalálható.
Szerintem alap dolgok, mint a demó a plusból simán beletehető.
lassacskán kitalicskázom a HD-m tartalmát és küldöm majd azokat a fájlokat, amik jók lehetnek az SD1-be. A reload mappa helyreállt? Tehát a stílusaid most már vissza lettek állítva róla?

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 35509Hozzászólás Bubamara
2015.09.08. 09:09

Izgalmas hangszer.
Ami nekem első benyomásként és olvasatra negatívumként jelenik meg, az az 5 oktávos billentyűzet, mert a hangszer fizikai méreteiben szinte mm-re megegyezik az SD1 6,5 oktávos jószággal, tehát a dobozok helyett tehettek volna akár pro méretű billentyűt is, aztán a beépített hangszórók, ettől nekem feláll a hátamon a szőr. Minek cipelni egy hangrendszert egy hangszerben? Valamint a külső adapteres táp. Na ezt mondja meg valaki, hogy ebben mi a jó. Mert nem gazdaságosabb egy belső tápnál, hiszen külön egységet kell gyártani, holott a kaszniban ott van a belső táp helye.

Ami tetszik, hogy végre normális user interface van érintőkijelzővel, mindenhez külön sliderekkel, ami hiányzik picit az SD1 plus vasacskámból.
SSD háttértár, gyors usb kapcsolat a géppel, valamint a 3 usb aljzat külső tárolók számára.
De a legfontosabb, a HANG. Vagy 10 évre megint bepozicionálta magát vele a KETRON a legjobb hangú cuccok közé. :)

http://www.ketron.it/index.php/?option= ... &Itemid=20

Buba

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35513Hozzászólás pillerk
2015.09.08. 09:58

Bubamara írta:A demó mappa több funkciós, beleteheted a demó dalokat.........?
A reloadot most nem is néztem a sikeres flash után, majd ma megnézem. AlmaTom, teljesen igazad van, én csak azért kérdeztem a groove okat, mivel a gépben új HDD van teljesen leformázva, és nem tudtam az eredeti HD tartalmat sehol sem megszerezni, így ami van az van ami nincs az nincs, és feltételezem, hogy a groove-ok nem alap flash tartalomból jönnek, hanem fizikai fájlok a HD-n ezáltal nekem nem is lehet meg. Esetleg tudjátok hogy hol kellene fizikailag keresnek ezeket a HDn? A system mappában, vagy van rá valami más mappa? Esetleg hogy tudom leellenőrizni meglétüket a billentyűn? Audya ban egy új stílus szerkesztésekor az adott sávon válthatok sima hangszín, vagy groove között. Ilyen példára gondolok :) Egyébként az új hangkészlettel el sem tudom képzelni, hogy amikor az SD1 megjelent a piacon, mekkora mérföldkő lehetett az akkori hangszereknek, mivel még ma is megüti sok modern, sokkal drágább hangszer nívóját. Félelmetes :D

Egyébként még az eredeti HD contentel kapcsolatban annyit, hogy a Ketron a második e-mailemre sem válaszolt, írtam AjamSonic nak is, neki természetesen megvan, de nem értette, hgoy nekem csak az eredeti tartalom kell, nem egy komplett SD1 mindenestül, ugyanis 280$ t akart érte kérni. Ebben egy 10Gb os vinyo van és a rajta található tartalom...Viszont nem értem, és hihetetlen hogy az egész neten sehol sem lehet találni egy bezippelt SD1 HD tartalmat...Ha nekem most meglenne, én lennék az első aki ezt felrakja...

pillerk
Kiemelt tag

AUDYA USER DRUMS

Hozzászólás: # 35733Hozzászólás pillerk
2015.09.15. 16:47

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Az AUDYA a USER AUDIO DRUMS mappába rakott, szerintem korrektül elnevezett pl. 3P2ARRA@133.wav fájlokat nem látja. Készítettem egy komplett szettet Cubase ben, exportáltam wav 44.1kHz 16 bit formátumba, de a stílus szerkesztő a már régebben ott lévő fájlokat ajánlja csak fel, az újakat nem :( Természetesen restart után is próbáltam. Ötlet?

Köszönöm

Matya89
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
Adott köszönetek: : 69 alkalommal
Kapott köszönetek: : 92 alkalommal

Re: AUDYA USER DRUMS

Hozzászólás: # 35749Hozzászólás Matya89
2015.09.15. 20:09

pillerk írta:Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Az AUDYA a USER AUDIO DRUMS mappába rakott, szerintem korrektül elnevezett pl. 3P2ARRA@133.wav fájlokat nem látja. Készítettem egy komplett szettet Cubase ben, exportáltam wav 44.1kHz 16 bit formátumba, de a stílus szerkesztő a már régebben ott lévő fájlokat ajánlja csak fel, az újakat nem :( Természetesen restart után is próbáltam. Ötlet?

Köszönöm
Ha a laptopra rákötöd a hangszert, akkor a laptop látja egyből a USER DRUM mappában az új fájlokat? Illetve a hangszer látja ha a disc menüben vagy? MIkor először szerkesztettem én is dobot a szintihez simán rátöltöttem, először nem látta a stílus szerksztőben. Utánna kikapcsoltam, bekapcsoltam látta, de nem szinkronizálta rendesen, illetve megfagyott tőle. Azóta úgy bánok hogy mikor feltöltöm rá a wav dobot egyből kikapcsolom, vissza és semmi probléma nincs vele. Pendriveról másolom a fájlokat. Én is Cubase-ban próbálok hozzá szerkesztgetni. Próbáld meg úgy ohgy letörlöd róla a fájlokat. Újra felteszed egyből kikapcsolod, vissza és úgy mit csinál?

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35750Hozzászólás pillerk
2015.09.15. 20:19

Nem is neztem usbn keresztul. Ez megint egy bug. Nem kell markereket hasznalni a loopokban? Mert azt nem tettem. Kiprobalom amit irtal...

Matya89
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
Adott köszönetek: : 69 alkalommal
Kapott köszönetek: : 92 alkalommal

Hozzászólás: # 35752Hozzászólás Matya89
2015.09.15. 20:29

pillerk írta:Nem is neztem usbn keresztul. Ez megint egy bug. Nem kell markereket hasznalni a loopokban? Mert azt nem tettem. Kiprobalom amit irtal...
Markert csak a stílusszerkesztésnél kell használni. A Wav-nál a két 3szöget kell bejelölni a fenti idősávban, hogy hol kezdődik és hol végződik. A fáljnévben lévő tempó egyezzen a cubase-ban használt tempóval.

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35755Hozzászólás pillerk
2015.09.15. 20:40

Tehát, csatlakoztam USB fáj átvitellel, látszot a USER AUDIO DRUM mappa és a benne levo wav ok is. Amiket én raktam be USB kulcsrol azok is. Ezekezet töröltem USB n keresztül, majd újra felraktam USB n keresztül. restart. És - semmi :xx:
Megnéztem még 1x 44.1 / 16. Ahogy a többi is amiket felpakoltam.

Új hozzászólás