|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
SziaBubamara írta:Krisztián!
Megkaptad az ins hangszíneket?
Megkaptam igen, köszönöm szépen és írtam is vissza. Tökéletesen működik a hangszer, most már ki merem jelenteni. Mint az user stílusok mint a sampler hangok, hibátlanul mennek. A DEMO mappám üres, de majd visszatöltöm a régi HD ről a dolgokat, és nem tudom, mintha azt olvastam volna hogy gyárilag voltak hozzá valami extrák, azok sincsenek meg, de azokat annyira nem is bánom. Az SD1 ben nincsenek groove -ok mint az AUDYA ban ugye? Itt gondolok midi groove okra, amiket stílusokban lehet használni.
Köszi Bubamara még egyszer a segítséget! Adósod vagyok!
- Bubamara
- Adminisztrátor
A demó mappa több funkciós, beleteheted a demó dalokat, de ha azokat a master folder helyett egy új mappába rakod, a demo/HIT mappába teheted a kedvenc dalaidat. azonnali lejátszással. ez esetben néhány funkció máshová kerül, de ez a kézikönyvben megtalálható.
Szerintem alap dolgok, mint a demó a plusból simán beletehető.
lassacskán kitalicskázom a HD-m tartalmát és küldöm majd azokat a fájlokat, amik jók lehetnek az SD1-be. A reload mappa helyreállt? Tehát a stílusaid most már vissza lettek állítva róla?
Szerintem alap dolgok, mint a demó a plusból simán beletehető.
lassacskán kitalicskázom a HD-m tartalmát és küldöm majd azokat a fájlokat, amik jók lehetnek az SD1-be. A reload mappa helyreállt? Tehát a stílusaid most már vissza lettek állítva róla?
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
Izgalmas hangszer.
Ami nekem első benyomásként és olvasatra negatívumként jelenik meg, az az 5 oktávos billentyűzet, mert a hangszer fizikai méreteiben szinte mm-re megegyezik az SD1 6,5 oktávos jószággal, tehát a dobozok helyett tehettek volna akár pro méretű billentyűt is, aztán a beépített hangszórók, ettől nekem feláll a hátamon a szőr. Minek cipelni egy hangrendszert egy hangszerben? Valamint a külső adapteres táp. Na ezt mondja meg valaki, hogy ebben mi a jó. Mert nem gazdaságosabb egy belső tápnál, hiszen külön egységet kell gyártani, holott a kaszniban ott van a belső táp helye.
Ami tetszik, hogy végre normális user interface van érintőkijelzővel, mindenhez külön sliderekkel, ami hiányzik picit az SD1 plus vasacskámból.
SSD háttértár, gyors usb kapcsolat a géppel, valamint a 3 usb aljzat külső tárolók számára.
De a legfontosabb, a HANG. Vagy 10 évre megint bepozicionálta magát vele a KETRON a legjobb hangú cuccok közé.
http://www.ketron.it/index.php/?option= ... &Itemid=20
Ami nekem első benyomásként és olvasatra negatívumként jelenik meg, az az 5 oktávos billentyűzet, mert a hangszer fizikai méreteiben szinte mm-re megegyezik az SD1 6,5 oktávos jószággal, tehát a dobozok helyett tehettek volna akár pro méretű billentyűt is, aztán a beépített hangszórók, ettől nekem feláll a hátamon a szőr. Minek cipelni egy hangrendszert egy hangszerben? Valamint a külső adapteres táp. Na ezt mondja meg valaki, hogy ebben mi a jó. Mert nem gazdaságosabb egy belső tápnál, hiszen külön egységet kell gyártani, holott a kaszniban ott van a belső táp helye.
Ami tetszik, hogy végre normális user interface van érintőkijelzővel, mindenhez külön sliderekkel, ami hiányzik picit az SD1 plus vasacskámból.
SSD háttértár, gyors usb kapcsolat a géppel, valamint a 3 usb aljzat külső tárolók számára.
De a legfontosabb, a HANG. Vagy 10 évre megint bepozicionálta magát vele a KETRON a legjobb hangú cuccok közé.
http://www.ketron.it/index.php/?option= ... &Itemid=20
Buba
-
pillerk
- Kiemelt tag
A reloadot most nem is néztem a sikeres flash után, majd ma megnézem. AlmaTom, teljesen igazad van, én csak azért kérdeztem a groove okat, mivel a gépben új HDD van teljesen leformázva, és nem tudtam az eredeti HD tartalmat sehol sem megszerezni, így ami van az van ami nincs az nincs, és feltételezem, hogy a groove-ok nem alap flash tartalomból jönnek, hanem fizikai fájlok a HD-n ezáltal nekem nem is lehet meg. Esetleg tudjátok hogy hol kellene fizikailag keresnek ezeket a HDn? A system mappában, vagy van rá valami más mappa? Esetleg hogy tudom leellenőrizni meglétüket a billentyűn? Audya ban egy új stílus szerkesztésekor az adott sávon válthatok sima hangszín, vagy groove között. Ilyen példára gondolokBubamara írta:A demó mappa több funkciós, beleteheted a demó dalokat.........?
Egyébként még az eredeti HD contentel kapcsolatban annyit, hogy a Ketron a második e-mailemre sem válaszolt, írtam AjamSonic nak is, neki természetesen megvan, de nem értette, hgoy nekem csak az eredeti tartalom kell, nem egy komplett SD1 mindenestül, ugyanis 280$ t akart érte kérni. Ebben egy 10Gb os vinyo van és a rajta található tartalom...Viszont nem értem, és hihetetlen hogy az egész neten sehol sem lehet találni egy bezippelt SD1 HD tartalmat...Ha nekem most meglenne, én lennék az első aki ezt felrakja...
-
pillerk
- Kiemelt tag
AUDYA USER DRUMS
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Az AUDYA a USER AUDIO DRUMS mappába rakott, szerintem korrektül elnevezett pl. 3P2ARRA@133.wav fájlokat nem látja. Készítettem egy komplett szettet Cubase ben, exportáltam wav 44.1kHz 16 bit formátumba, de a stílus szerkesztő a már régebben ott lévő fájlokat ajánlja csak fel, az újakat nem
Természetesen restart után is próbáltam. Ötlet?
Köszönöm
Köszönöm
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Re: AUDYA USER DRUMS
Ha a laptopra rákötöd a hangszert, akkor a laptop látja egyből a USER DRUM mappában az új fájlokat? Illetve a hangszer látja ha a disc menüben vagy? MIkor először szerkesztettem én is dobot a szintihez simán rátöltöttem, először nem látta a stílus szerksztőben. Utánna kikapcsoltam, bekapcsoltam látta, de nem szinkronizálta rendesen, illetve megfagyott tőle. Azóta úgy bánok hogy mikor feltöltöm rá a wav dobot egyből kikapcsolom, vissza és semmi probléma nincs vele. Pendriveról másolom a fájlokat. Én is Cubase-ban próbálok hozzá szerkesztgetni. Próbáld meg úgy ohgy letörlöd róla a fájlokat. Újra felteszed egyből kikapcsolod, vissza és úgy mit csinál?pillerk írta:Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Az AUDYA a USER AUDIO DRUMS mappába rakott, szerintem korrektül elnevezett pl. 3P2ARRA@133.wav fájlokat nem látja. Készítettem egy komplett szettet Cubase ben, exportáltam wav 44.1kHz 16 bit formátumba, de a stílus szerkesztő a már régebben ott lévő fájlokat ajánlja csak fel, az újakat nemTermészetesen restart után is próbáltam. Ötlet?
Köszönöm
-
pillerk
- Kiemelt tag
Nem is neztem usbn keresztul. Ez megint egy bug. Nem kell markereket hasznalni a loopokban? Mert azt nem tettem. Kiprobalom amit irtal...
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Markert csak a stílusszerkesztésnél kell használni. A Wav-nál a két 3szöget kell bejelölni a fenti idősávban, hogy hol kezdődik és hol végződik. A fáljnévben lévő tempó egyezzen a cubase-ban használt tempóval.pillerk írta:Nem is neztem usbn keresztul. Ez megint egy bug. Nem kell markereket hasznalni a loopokban? Mert azt nem tettem. Kiprobalom amit irtal...
-
pillerk
- Kiemelt tag
Tehát, csatlakoztam USB fáj átvitellel, látszot a USER AUDIO DRUM mappa és a benne levo wav ok is. Amiket én raktam be USB kulcsrol azok is. Ezekezet töröltem USB n keresztül, majd újra felraktam USB n keresztül. restart. És - semmi
Megnéztem még 1x 44.1 / 16. Ahogy a többi is amiket felpakoltam.
Megnéztem még 1x 44.1 / 16. Ahogy a többi is amiket felpakoltam.