Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

pillerk
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 35362Hozzászólás pillerk
2015.09.03. 08:35

Bubamara írta:Elküldtem.
Szia Buba,

még nem hívtam bokros teendőim miatt, de vannak fejlemények, és pár dologban kérnék Tőled segítséget. Tegnap kaptam egy 8Gb os HDDt, beletettem, megformáztam, mindn ok, létrehozta a reload, system, user, stb mappákat, persze üresen, de ettől még működik a gép. Eljátszottam a SIM memóriáimmal is amiket találtam, ezek 8Mb os modulok. Az egyiknél érdekes módon a saját patternjeim amiket készítettem (.PAT) bármikor loadolhatóak, mint FLASH STYLE. Nem fagyott le a gép loadolás közben, mint amikor a SIM nem volt benne. Ennek örülök, mivel megoldódni látszódik a gondom. Viszont, a ketron.it oldalról eltoltheto .PAT stílusokra mindre azt írja, hogy STYLE CORRUPTED link: http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 1&lang=eng .
Lehet valamit még konvertálni kell rajtuk? A kérésem az lenne, tudsz e kuldeni nekem egy olyan stílust , amit biztosan hogy tudnia kellene az SD1 nek, vagy jo egy link is ahonnan letöltehető. A másik kérdésem, mekkora meóriát mutat a Te géped, ha belemész a stílus szerkesztőbe és még nincs betöltve egyetlen stílusod sem? Lehet hogy még nagyobb memória modult is elviselne a gép ahogy egyszer írtad?
Egyébként rájöttem, hogy hogyan és honnan használja a HDD ra mentett stílusokat, nemkell lecserélni a gyáriakat.
A másik kérdésem, a régi HDD n voltak .INS fájlok, amik az AUDYA nál extra hangszínek (SUPERSOLO). Ha egyet loadolok ugy tesz mintha betöltené, de sehol sem találom. A hangszín választó gomb sor alatt van egy RAM VOICE(Azthiszem ez van odaírva) viszont ha megnyomom a gombot, nem világít. A LED jó, leteszteltem az összeset. Hol lehet elérni ezeket a loadolt, RAM ba töltött hangszíneket?
Köszönöm.

Matya89
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
Adott köszönetek: : 69 alkalommal
Kapott köszönetek: : 92 alkalommal

Hozzászólás: # 35373Hozzászólás Matya89
2015.09.03. 14:12

pillerk írta:Én a csárdás stílushoz amit készítettem azthiszem egy Tango live gitár presetet választottam, és még harmonikával kicsit megnyomtam. Dob ott nem nagyon domináns, jóformán csak negyedeket üt egyzerre a kis és a lábdob ahogy a bassus is. Az A,B variációt klasszikus csárdás ütemre, míg a C,D t pedig már a csárdásokhoz illendő befelyezendő- gyorsabb pörgősebb re szerkesztettem. Nem MIDI bol készítettem, hanem az AUDYA belső szerkesztőjével dobtam össze. Ha érdekel szívesen átkuldom Neked.
A pedálon pedig polaritást kell kapcsolnod, ha tud olyat a pedál...
Köszi az infót. Szívesen kipróbálnám a csárdás stílust ha elküldenéd. Akinek kell majd én is odaadom az enyémet amit csináltam már nem sok van hátra belőle. Régi Roland stílus alapot használtam fel. Mindegyik hangszeremmel ezzel játszom a csárdást mert nekem nagyon tetszik. Nem Kocsis Janika féle stílus.

Akkor lábpedálból pedig szereznem kell majd be egy másikat. :(

Általad is szerkeszthető az idézet, csak annyit idézz, amennyi szükséges, vagy amely részre válaszolsz, hogy áttekinthetőbb legyen a fórum!!!...
Asterix

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35376Hozzászólás pillerk
2015.09.03. 14:30

Kapd szét azt a pedált, ha három pólusú a kapcsolo, akkor nyert ügyed van...Mérj rá ohm méterrel, most hogyan működik. Ha le van nyomva OOhm az ellenállás, ha nincs akkor végtelen. Az AUDYA nak pont fordítva kell...

Matya89
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35386Hozzászólás Matya89
2015.09.03. 15:55

pillerk írta:Kapd szét azt a pedált, ha három pólusú a kapcsolo, akkor nyert ügyed van...Mérj rá ohm méterrel, most hogyan működik. Ha le van nyomva OOhm az ellenállás, ha nincs akkor végtelen. Az AUDYA nak pont fordítva kell...
nem értek az elektronikához. :P

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 35407Hozzászólás forissandor
2015.09.03. 21:12

DP2 nekem is van, de többe kerülne a leves, mint a hús.... Én 6000-ért vettem Proel zongorapedált, ami állítható polaritású, fasza gumis a talpa, még 48 és feles cipővel sem rúgom odébb semmilyen linóleumon :-)

Írtam neked egy privát mailt, majd keress meg! :-) üdv! :777

Matya89
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35408Hozzászólás Matya89
2015.09.03. 22:15

Még egy kis segítséget szeretnék kérni. Úgy gondoltam hogy szombatra szerkesztek egy gyorsan használható moni stílust is.

Annyi problémám lenne, hogy cubase-ban megszerkesztettem egy midi alapú vsti dobot próbából (kontakt - Abbey Road 70S Drummer). A tempót beállítottam 160-ra, a kezdetét és végét is beállítottam majd elmentettem 16 bit 44100hz formátumban Csardas1@160 néven. Felmásoltam az user audio drum mappába. A stílus szerkesztőben kiválasztottam több stílus alá is, de nem nagyon akarja megenni a gép. Tempó csúszás is van benne, egyszer meg is fagyasztotta.

Mi lehet a probléma?
esetleg milyen programmal érdemes bele szerkeszteni wav dob mintákat?

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35411Hozzászólás pillerk
2015.09.04. 07:54

Én egy ilyen egyszerű csárdás ütemheznem nem használnék Audio dobot, megírnám az Audya saját dob hangjaival, és mindenképpen más kisdobot használnék mint a youtube felvételen hallható, ja és egy 20-25Bpm el visszavenném, ez túl gyorsz szerintem csárdásnak :)

pillerk
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35416Hozzászólás pillerk
2015.09.04. 12:22

almatom írta:
pillerk írta:Én egy ilyen egyszerű csárdás ütemhez nem nem használnék Audio dobot, megírnám az Audya saját dob hangjaival
Nyilván azért szeretné audio dobbal, mert az Audya midis dobhangjai meglehetősen silányul szólnak.
Szerintem nem silányabbak más Ketron doboknál, sőt összehasonlítva más VST kel is szerintem jobban szólnak - persze nem mindtől. Jo, van hogy két szettből kell összekombinálni a hangokat, de nem nevezném őket silánynak...

Matya89
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 35418Hozzászólás Matya89
2015.09.04. 12:46

pillerk írta:
almatom írta:
pillerk írta:Én egy ilyen egyszerű csárdás ütemhez nem nem használnék Audio dobot, megírnám az Audya saját dob hangjaival
Nyilván azért szeretné audio dobbal, mert az Audya midis dobhangjai meglehetősen silányul szólnak.
Szerintem nem silányabbak más Ketron doboknál, sőt összehasonlítva más VST kel is szerintem jobban szólnak - persze nem mindtől. Jo, van hogy két szettből kell összekombinálni a hangokat, de nem nevezném őket silánynak...
Egyenlőre az lesz, hogy gyári dobszettre írom meg a stílust, de azért hosszútávon ha összejön le akarom cserélni. A gyári is jól szól főleg a yamahám után, de azért a vsti dob még jobban szól ha jól össze van pakolva.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 35420Hozzászólás Bubamara
2015.09.04. 13:22

pillerk írta:
a ketron.it oldalról eltoltheto .PAT stílusokra mindre azt írja, hogy STYLE CORRUPTED link: http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 1&lang=eng .
.
Igen, ezek SD5 stílusok, nem kompatibilis.
Ezeket az XD stílusokat viszont a hangszer bekonvertálja magának.
http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 5&lang=eng
Valahol itt aketron topicban rektem fel SD1plus stílusokat a HD-ról. Ha nem találod meg szívesen küldök. Majd írj p.ü.-t
pillerk írta: tudsz e kuldeni nekem egy olyan stílust , amit biztosan hogy tudnia kellene az SD1 nek, vagy jo egy link is ahonnan letöltehető.
lásd feljebb

pillerk írta: Te géped, ha belemész a stílus szerkesztőbe és még nincs betöltve egyetlen stílusod sem? Lehet hogy még nagyobb memória modult is elviselne a gép ahogy egyszer írtad?
Nem értem a kérdést.
pillerk írta: Egyébként rájöttem, hogy hogyan és honnan használja a HDD ra mentett stílusokat, nemkell lecserélni a gyáriakat.
A másik kérdésem, a régi HDD n voltak .INS fájlok, amik az AUDYA nál extra hangszínek (SUPERSOLO). Ha egyet loadolok ugy tesz mintha betöltené, de sehol sem találom. A hangszín választó gomb sor alatt van egy RAM VOICE(Azthiszem ez van odaírva) viszont ha megnyomom a gombot, nem világít. A LED jó, leteszteltem az összeset. Hol lehet elérni ezeket a loadolt, RAM ba töltött hangszíneket?
Köszönöm.
Nálam a RAM / Flash gomb megnyomásakor bekapcsol egy oldalra ahol 8db hangszín hely van, alapból üresen.

Buba

Új hozzászólás