|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
vedd ki az usb-t és a rendszert floppyról tedd fel, és azt követően a backup-ot is floppyról tedd rá. A rendszernek biztosan nem mindegy, a többi pedig próba.
Buba
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Buba, ha kiveszem az USBt, úgy érted rakjak bele klasszikus Flopy mechanikát és arról próbálôjam meg a rendszert? Mintha valaki azt írta volna, hogy a USB/SD Card reader az SD szériában kiválthatja a belső harddiszket? Mert akkor lehet beinvesztálnék egybe, mivel már nem egyszer kiírja, hogy HD Not Ready, és kattog csak. Tehát az már biztos hogy rossz. És azt is el tudom képzelni, hogy a Flash memoriám is rossz.Bubamara írta:vedd ki az usb-t és a rendszert floppyról tedd fel, és azt követően a backup-ot is floppyról tedd rá. A rendszernek biztosan nem mindegy, a többi pedig próba.
-
pillerk
- Kiemelt tag
Ha valakinek lenne SD1 hd mentése és azt el tudná küldeni nekem, azért hálás lennék. Szerintem az előző tulaj törölt, vagy módosított mappákat és az is gond lehet...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Pontosan erre utaltam. A legtöbb hangszer csak a gyári floppymeghajtóval hajlandó tisztességesen felrakni az sw-t. Tudomásom szerint az SD1 is közéjük tartozik.pillerk írta: Buba, ha kiveszem az USBt, úgy érted rakjak bele klasszikus Flopy mechanikát és arról próbálôjam meg a rendszert? M
Előbb talán cseréld ki a HD-t és szűkítsd le a hibalehetőségeket. Amíg nincs meg a konkrét probléma, minek rákölteni 70e Ft-ot extrára?pillerk írta: USB/SD Card reader az SD szériában kiválthatja a belső harddiszket? Mert akkor lehet beinvesztálnék egybe
Buba
-
pillerk
- Kiemelt tag
1. Értelek, mechanikát találok bármennyit, de floppyt nehéz lesz 
2. Már hajtom a lehetséges alternatívákat HDD cserére. Amit belepróbáltam egy zsír új WD 80Gb osat, bár startoláskor rákérdezett formázza -e, de csak chekkelte korbe korbe, majd kilépett. Ugy látszott hogy megcsinálta, de sem másolni rá nem lehetett, sem egyáltalán használni. Valami kínai betukbol állo nevet adott neki névnek:) Gondolom csak 10 Gb os lemezt rakhatok bele, amibol már nem tul sok van a piacon. Az e-bay en bár van néhány de 180€ ért kb...Annyit meg messze nem ér. Egyébként pontosan ugy akarok eljárni ahogy írtad, probálom a hibalehetoségeket leszukiteni. Esetleg még tudnék szerezni 32GB os IDE SSD disket, lehet megbpróbálom azzal is. Tudom, hgoy csak 10 GB rea fogja megformázni. Ja, próbálkoztam az eredeti diszk szektorról szektorra való klónozásával is. AZ sikerult, és az DISK TO FAT converter progi is Ketron Disk nek látta. Csak az SD1 nem
Van tapasztalatod diszk cserénél, kell e a formázáson kívul valami mást is tenni? Mert az eredeti mappákat csak kézzel lehet létrehozni, és a mentésbol visszajátszani a fájlokat beléjuk...Apropó, ha jól láttam kaptál SD1plus mentést. Az nem jo a sima SD1 hez? Ott is tárol olyan dolgokat amik nem jók a sima SD1 nek?
2. Már hajtom a lehetséges alternatívákat HDD cserére. Amit belepróbáltam egy zsír új WD 80Gb osat, bár startoláskor rákérdezett formázza -e, de csak chekkelte korbe korbe, majd kilépett. Ugy látszott hogy megcsinálta, de sem másolni rá nem lehetett, sem egyáltalán használni. Valami kínai betukbol állo nevet adott neki névnek:) Gondolom csak 10 Gb os lemezt rakhatok bele, amibol már nem tul sok van a piacon. Az e-bay en bár van néhány de 180€ ért kb...Annyit meg messze nem ér. Egyébként pontosan ugy akarok eljárni ahogy írtad, probálom a hibalehetoségeket leszukiteni. Esetleg még tudnék szerezni 32GB os IDE SSD disket, lehet megbpróbálom azzal is. Tudom, hgoy csak 10 GB rea fogja megformázni. Ja, próbálkoztam az eredeti diszk szektorról szektorra való klónozásával is. AZ sikerult, és az DISK TO FAT converter progi is Ketron Disk nek látta. Csak az SD1 nem
Van tapasztalatod diszk cserénél, kell e a formázáson kívul valami mást is tenni? Mert az eredeti mappákat csak kézzel lehet létrehozni, és a mentésbol visszajátszani a fájlokat beléjuk...Apropó, ha jól láttam kaptál SD1plus mentést. Az nem jo a sima SD1 hez? Ott is tárol olyan dolgokat amik nem jók a sima SD1 nek?
- Bubamara
- Adminisztrátor
Idődet pazarlod. Leírtam a legelején, hogy 8GB fölött hiába rakod bele. Az a felső határa a szerencsétlennek. Sajnos a korábbi ketronok egyedi formátumának ez az ára.
Mechanikám van, eredeti X1 és SD1, azonosak, lemezt itt vehetsz hozzá:
http://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Flopp ... tm?first=1
http://www.jofogas.hu/somogy/Fuji_MF2HD ... 439302.htm
http://www.jofogas.hu/csongrad/Bontatla ... 057725.htm
Van 2db tartalék 6-8 GB HD-m is. Egyiket átadom ha gondolod. De most volt egy komplett egység elektronikával együtt eladó a múlthéten, csak a gazdája eladta a Ketronos Norbinak, mire felhívtam.
Nem tudom, mi lehet jó a plus reload-ból az sd1-be. Szívesen továbbítom neked, ha gondolod.
Tudomásom szerint formázni kell és átmásolni a gyári tartalmat.
Nagyjából ezekben tudok segíteni.
Van 2db tartalék 6-8 GB HD-m is. Egyiket átadom ha gondolod. De most volt egy komplett egység elektronikával együtt eladó a múlthéten, csak a gazdája eladta a Ketronos Norbinak, mire felhívtam.
Nem tudom, mi lehet jó a plus reload-ból az sd1-be. Szívesen továbbítom neked, ha gondolod.
Buba
-
pillerk
- Kiemelt tag
Buba merre laksz? Erdekelne a HDD. Igazad volt de azert kiprobaltan en is. Viszont tegnap fogtam egy original stilust a ketron oldlalrol es megint a flashbe toltes utan a stilus neve helyen veletlen karakterek jelentek meg es a hangjai egy idoben elkezdtek szolni. Erre nincs otleted mi lehet? Rossz flash? Kivettem de nelkule be sem kapcsol...
-
pillerk
- Kiemelt tag
jaj, hogy a flopy mechanika sem passzol bele akármelyik a piacon levok kozul? Egyre jobbBubamara írta:Idődet pazarlod. Leírtam a legelején, hogy 8GB fölött hiába rakod bele. Az a felső határa a szerencsétlennek. Sajnos a korábbi ketronok egyedi formátumának ez az ára.
Ez egy CompactFlash ->IDE adapter, amibe berakok egy 8Gb os CF kártyát. Ha menni fog vele, akkor jó, ha nem, akkor elhasználom másra.
- Bubamara
- Adminisztrátor
Kipróbálhatod, de nem biztos, hogy sikerrel jársz. Ilyen CF to IDE adapter van itthon egy szekrénnyel. Legtöbb hangszer gond nélkül elfogadja, még a 98-as i30-am is, a ketron nem.
X1-be akartam 4GB-os CF-et tenni és nem látta. Ott az sd-vel azonos HD fájlrendszer van.
No de hogyan tudnák egyébként a foscsimbók 8GB-os HD.t eladni manapság 60 pénzért, ha kiváltható lenne?
http://www.musickreativ.hu/Ketron_arlista.pdf
Röhejes egy picit.
Ezért készülök én fel 2-3
tartalék winyóval a kérdésre, mert nem 1 évig akarom használni az sd-met. Nagyon jó vas.
X1-be akartam 4GB-os CF-et tenni és nem látta. Ott az sd-vel azonos HD fájlrendszer van.
No de hogyan tudnák egyébként a foscsimbók 8GB-os HD.t eladni manapság 60 pénzért, ha kiváltható lenne?
http://www.musickreativ.hu/Ketron_arlista.pdf
Röhejes egy picit.
Ezért készülök én fel 2-3
tartalék winyóval a kérdésre, mert nem 1 évig akarom használni az sd-met. Nagyon jó vas.
Buba
-
pillerk
- Kiemelt tag
Sőt Buba, ebben a listában csak SD3 és 5 höz van HDD kit, KIT HARD DISK SD3, SD1 hez nincs is. Mondom, ha nem fog menni CF el, amire én sem sok esélyt látok, az átalakító kell nekem másba. Akkor szerzek 10Gb ig IDE diszkeket, az nem gond. Csak még arra is sajnálok pénzt kidobni, mert szerintem nem (csak!) az a baja az én gépemnek. Olyan dolgoknál is fagy, ahol még a HDD t sem használja. Szívsen megmutatnám Neked, mint tapasztalt Ketronosnak, viszont abban is egyetértek Veled, hogy jó vas és szerethető. Ha már megvan, nem hagy nyugodni hogy rendbe ne tegyem, még akkor is ha ott az AUDYA5, és nem mint az előző tulajok, sunyin elcseréljem valami működőre, a hibáit elhallgatva...