|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Szerintem a többi piacra sincs bevezetve igazán. Olaszországban több GEM-et láttam zenészek előtt, mint Ketront, pedig ott biztosan tudnak segítséget adni hozzá...
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Igaz ami igaz, más gyártók sokkal jobban állnak hozzá a vásárlókhoz, mint a Ketronnál. Azt nem értem, hogy a digók tudnak gyártani olyan arrangereket, amik "vetélytárs nélkül" uralják-uralhatnák a piacot, akkor miért nem alkalmaznak pár millió euróért egy olyan team-et hozzá, amely csak a vásárlók igényeivel-problémáival foglalkozik, kellene megint pár millióért egy ügyes marketing hozzá és sokszorosát hozná vissza a cégnek... hihetetlen. Na jó, pár milliót még a softokba is kellene áldozni. A lényeg megfejtése ott van, hogy ez az olasz mentalitás. Sokat jártam Itáliában, ez a fajta bánásmód az élet minden területén így van náluk- építkezés, közlekedés, autó és motoripar.... "Jó van az úgy".....
Volt kb 20 japán motorom saját néven, sőt, anno szervizelgettem is motorokat és adtam-vettem őket, amikor belefutottam egy Ducati Multistradaba. Megvolt egy pár hónapig, olyan Ketron feelingem van vele kapcsolatba. Szeretni kell na.
Volt kb 20 japán motorom saját néven, sőt, anno szervizelgettem is motorokat és adtam-vettem őket, amikor belefutottam egy Ducati Multistradaba. Megvolt egy pár hónapig, olyan Ketron feelingem van vele kapcsolatba. Szeretni kell na.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 132
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Szerintem nem a marketinggel van itt gond. Szoftverileg kellene a hangszert használhatóbbá és a többi hangszerhez hasonlóvá tenni. Pl. Az összes hangszernél a tárcsa ugyanúgy működik, kivéve a Ketront. Ilyen hülyeségeket csinálnak. Eladják a hangszert a hangjával, majd rájön a delikvens, hogy marha furcsa használni és pár hónapos Ketronokkal tele a net.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
4 éve nyaraltunk Bibionéban, 3 táncos szórakozóhelyen 3 Ketron Sd1 plus volt! Az egyik kerthelységben még a Pa is az volt! Nagyon izléses műsor, megszólalás, kitűnő énekes teljesítmények... Minden dal elején bemondták a táncnemet és minden dal végére beszámoltak a finitóhoz, hogy a vége pózt könnyebben el tudja kapni mindenki! Hát nem csodálatos? Kizárólag rumba, Jive, Cha-cha, keringők, tarantella, mambo, paso, szamba dalok szólaltak meg, szinte dalok közti szünet nélkül, nagyon profin! Akkoriban Bogival elvégeztünk 5 szemeszter tánciskolát és azt hittük profik vagyunk, de az olaszok úgy le táncoltak bennünket, hogy csak pillogtunk! 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 74
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Sziasztok!
Igaz,hogy nem sd7 (egyenlőre),de sikerült hozzájutnom egy patika állapotban lévő XD9-hez.Van benne vinyó,és vokál panel is.Azt szeretném kérdezni,hogy lehet-e bele tenni hangszíneket,esetleg dob szettet?Ha igen,milyen kiterjesztése van?Másik dolog pedig,hogy ki szeretném tenni lábkapcsolóra a vokál ki-be kapcsolást,de csak ezt.Milyen olcsó pedált vegyek erre a célra?Köszi a segítséget!
Igaz,hogy nem sd7 (egyenlőre),de sikerült hozzájutnom egy patika állapotban lévő XD9-hez.Van benne vinyó,és vokál panel is.Azt szeretném kérdezni,hogy lehet-e bele tenni hangszíneket,esetleg dob szettet?Ha igen,milyen kiterjesztése van?Másik dolog pedig,hogy ki szeretném tenni lábkapcsolóra a vokál ki-be kapcsolást,de csak ezt.Milyen olcsó pedált vegyek erre a célra?Köszi a segítséget!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia Karesz!
Egy sima 4-5e Ft-os + nyomókapcsoló pedált szerezz be és egy csatlakozót a kábel végére.
http://www.muziker.hu/medeli-p50-sustain-pedal (nézesd meg, hogy nyomásra záró kivitel legyen.)

Ketron FS6 csatlakozó kiosztás
Árnyékolás - testen
15.pin - közös pont - fekete
8. pin - 1. kapcsoló - barna
10. pin - 2. kapcsoló - piros
7. pin - 3. kapcsoló - citrom
4. pin - 4. kapcsoló - kék
14. pin - 5. kapcsoló - narancs
13. pin - 6. kapcsoló - türkiz
Fenti kiosztás alapján kösd be a vezetéket a 15. és 8. pinre
A hangszerben lépj be a utility*/footsw menübe és az 1. pontra állítsd be a vocalizert.
Csatlakozót bármely elektronikai alkatrész boltban vehetsz. A csatlakozó érintkezői gyárilag fel vannak sorszámozva.
Remélem hasznos volt
Egy sima 4-5e Ft-os + nyomókapcsoló pedált szerezz be és egy csatlakozót a kábel végére.
http://www.muziker.hu/medeli-p50-sustain-pedal (nézesd meg, hogy nyomásra záró kivitel legyen.)
Ketron FS6 csatlakozó kiosztás
Árnyékolás - testen
15.pin - közös pont - fekete
8. pin - 1. kapcsoló - barna
10. pin - 2. kapcsoló - piros
7. pin - 3. kapcsoló - citrom
4. pin - 4. kapcsoló - kék
14. pin - 5. kapcsoló - narancs
13. pin - 6. kapcsoló - türkiz
Fenti kiosztás alapján kösd be a vezetéket a 15. és 8. pinre
A hangszerben lépj be a utility*/footsw menübe és az 1. pontra állítsd be a vocalizert.
Csatlakozót bármely elektronikai alkatrész boltban vehetsz. A csatlakozó érintkezői gyárilag fel vannak sorszámozva.
Remélem hasznos volt
Buba
- Karesz
- VIP
Köszönöm Kálmán,hasznos,persze 
A hangszínek betöltéséről tudnál valamit mondani?Milyen kiterjesztése van?Dob szettet is lehet belerakni?
A hangszínek betöltéséről tudnál valamit mondani?Milyen kiterjesztése van?Dob szettet is lehet belerakni?
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Soha nem használtam XD9-et. Így ebben nem tudok segíteni. De ha csinálsz egy user hangszínt, annak meg tudod nézni a kiterjesztését.
Buba
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Az xd9-be külső hangmintát csak akkor tudsz beletölteni, ha van benne orchestra card (lásd kép). Erre kb 40-50 új, de csak gyári hangszín tölthető, ami eredetileg 8 floppylemezen van gyárilag.
Nekem benne volt, nem egy nagy durranás, viszont nem olcsó! Dobszettet külön nem lehet beletenni.
Nekem benne volt, nem egy nagy durranás, viszont nem olcsó! Dobszettet külön nem lehet beletenni.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Karesz
- VIP
Laci,ez feléd van valahol..
http://www.jofogas.hu/heves/Ketron_sd_4 ... tm?first=1
http://www.jofogas.hu/heves/Ketron_sd_4 ... tm?first=1