|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Karesz
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
- markokiki
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Audya 76, Genos, Access Virus TI, Nord Lead3
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok!
Nem rég szereztem be egy Ketron Audya-t.
Kezdő vagyok még a Ketronosok körében, (de gyorsan tanulok).
Elakadtam, de remélem, van valaki, aki tud nekem segíteni ebben a témában..
A dolog az lenne, hogy User Drum set-et szeretnék létrehozni úgy, hogy pl. a lábdob és a pergő egy általam kiválasztott wav file lenne. (tehát úgy működne, mint ha egy samplerben raknék össze egy dobszettet) Kérdésem lenne, hogy ez egyáltalán lehetséges-e? Ha igen, e dolog hogyanmiértjében tudna nekem valaki segíteni?
Köszönettel: Krisz
Nem rég szereztem be egy Ketron Audya-t.
Kezdő vagyok még a Ketronosok körében, (de gyorsan tanulok).
A dolog az lenne, hogy User Drum set-et szeretnék létrehozni úgy, hogy pl. a lábdob és a pergő egy általam kiválasztott wav file lenne. (tehát úgy működne, mint ha egy samplerben raknék össze egy dobszettet) Kérdésem lenne, hogy ez egyáltalán lehetséges-e? Ha igen, e dolog hogyanmiértjében tudna nekem valaki segíteni?
Köszönettel: Krisz
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Tomi?
Nem tudsz valami exclusive infot az új MidJay-ről??? Már 1 éve bemutatták és még sehol nem találok róla semmit. Ha van valami amit megoszthatsz velünk, kérlek ne kímélj bennünket!
Nem tudsz valami exclusive infot az új MidJay-ről??? Már 1 éve bemutatták és még sehol nem találok róla semmit. Ha van valami amit megoszthatsz velünk, kérlek ne kímélj bennünket!
- markokiki
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Audya 76, Genos, Access Virus TI, Nord Lead3
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Almatom, Köszönöm a gyors választ! 
Az Msp-ig eljutottam, csak azt nem tudom, hogy ezután hogyan húzom be ezt egy Drum Set-be. :/ Kurzweilen egyszerűen ment, de ezzel most kicsit meg vagyok lőve:/ Amúgy épp az előbb kaptam meg a Skype elérhetőséged egy ismerősömtől, lehet, hogy a napokban megkereslek ezügyben!
üdv.: Krisz
Az Msp-ig eljutottam, csak azt nem tudom, hogy ezután hogyan húzom be ezt egy Drum Set-be. :/ Kurzweilen egyszerűen ment, de ezzel most kicsit meg vagyok lőve:/ Amúgy épp az előbb kaptam meg a Skype elérhetőséged egy ismerősömtől, lehet, hogy a napokban megkereslek ezügyben!
üdv.: Krisz
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Sziasztok.Tudna vki nekem ins.filet cakewalkhoz küldeni?Sd 1 ketron. Nagyon köszi előre is
-
pillerk
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg, Roland, Ketron
- Adott köszönetek: : 62 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 131 alkalommal
Multipadok hiányának a pótlása
Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok. Az lenne a kérdésem, van -e tapasztalata valakinek kozuletek hogy hogyan tudnám a régi YAMAHA s éveimben megszokott multipadok hiányát pótolni, mivel a jelenleg használt KETRON AUDYA n nincsenek ilyen MULTI padok. Rengeteget használtam zenélés kozben ezeket a padokat, javarészt csak perkussionokat efekteket /robbanás, szél, chimes, cintányér, gong, stb/ használtam, esetleg percussion MIDI LOOPokat a stílusnak megfelelo tempóban. Az hogy a billentyuzeten is eljátszhatoak ezek a dolgok az számomra nem jo - kevés. Gyakran kellene zenélés kozben is plusszban az épp játszott stílushoz, alaphoz, és nincs ido az átkapcsolásra. Én valami ilyesmire gondoltam:
midin keresztul is jo a ketron hangszíneivel, de ha van saját sample tára az még jobb lenne! Koszi a segítséget és a tippeket! Ja és nem ártana, ha saját gyártmányu MIDI loopokat is tudna, amiket akár transzponálna is a stílus akkordjaira
Bár ez utobbi kétlem hogy megoldható lenne...
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok. Az lenne a kérdésem, van -e tapasztalata valakinek kozuletek hogy hogyan tudnám a régi YAMAHA s éveimben megszokott multipadok hiányát pótolni, mivel a jelenleg használt KETRON AUDYA n nincsenek ilyen MULTI padok. Rengeteget használtam zenélés kozben ezeket a padokat, javarészt csak perkussionokat efekteket /robbanás, szél, chimes, cintányér, gong, stb/ használtam, esetleg percussion MIDI LOOPokat a stílusnak megfelelo tempóban. Az hogy a billentyuzeten is eljátszhatoak ezek a dolgok az számomra nem jo - kevés. Gyakran kellene zenélés kozben is plusszban az épp játszott stílushoz, alaphoz, és nincs ido az átkapcsolásra. Én valami ilyesmire gondoltam:
midin keresztul is jo a ketron hangszíneivel, de ha van saját sample tára az még jobb lenne! Koszi a segítséget és a tippeket! Ja és nem ártana, ha saját gyártmányu MIDI loopokat is tudna, amiket akár transzponálna is a stílus akkordjaira
- Asterix
- Globális Moderátor
Senkinek sem jó a saját hangszere. Neked az Audyába multipadok kellenek. Nekünk a Korgba pedig olyan multipadok, amiket te audiósávként a stílusaidba teszel. 2 dobsávod van. Nem elég a 2. dobsáv használata a gongoknak, stb?
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Asterix !
Az azért nem jó,mert a gép nyomja szinkronban a dobsávval,te nem szólhatsz bele.
Az azért nem jó,mert a gép nyomja szinkronban a dobsávval,te nem szólhatsz bele.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ez a funkció nem alkalmas a multipad kiváltására? Hiszen 4 audio és 2 midi lejátszó van egy időben a hangszerben. bizonyára megvan a módja, hogy pl egy reg alatt összekössétek a hang vagy előre felvett midi állományt a stílus, vagy lejátszott midi adatokkal. egyébként elég lenne egy lejátszó.: )
Professional Multiplayer
2 x Wav, 2 x Mp3, 2 x Midi, Real time stretching
and Audio transposition, DjLoop, Sfx, Demos, Play list, Autoplay, Key Tunes, HD Recording
2 tracks, Pfl, MP3 Encoder, Audio Ripper,
Macro Recording.
Professional Multiplayer
2 x Wav, 2 x Mp3, 2 x Midi, Real time stretching
and Audio transposition, DjLoop, Sfx, Demos, Play list, Autoplay, Key Tunes, HD Recording
2 tracks, Pfl, MP3 Encoder, Audio Ripper,
Macro Recording.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
Azért való igaz, hogy nem egyszerű történet az Audya. Még nekem sem volt az, aki előtte évekig használtam SD-1-et.
Veszettül jó hangszer az Audya, csak a szoftverét a Korg csinálná...

Veszettül jó hangszer az Audya, csak a szoftverét a Korg csinálná...