|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Akkor én pedig a másik véglet vagyok. Tyros 4 + E-80 (korábban Pa3xM + 9000pro), + laptop mp3, mpeg4 műsorral + iPad mp3 és szöveg műsorral és most már egy win8-as tab is a tartalékok között van. De most megpróbálok adaptert gyártani a Süszitibi féle modulhoz, hogy valamiképpen az állványra tehessem.
És ehhez a kompániához teljes tyúkbél készlet, hogy bármi meghibásodik pl. keverő ki tudjam hagyni és direktbe a hangfalakba tudjak csatlakozni. (De ha messzebbre megyek, akkor tartalék keverőt is viszek, ami a kocsiban marad szükség esetére.)
És ehhez a kompániához teljes tyúkbél készlet, hogy bármi meghibásodik pl. keverő ki tudjam hagyni és direktbe a hangfalakba tudjak csatlakozni. (De ha messzebbre megyek, akkor tartalék keverőt is viszek, ami a kocsiban marad szükség esetére.)
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Én csak az. Semmi tarcsi, vagyis van MP3 lehetőség iPod és az iPad Ja meg az órám ami iPod nano6. Igen akkor van. Felveszem a harmónikát, aztán annyi.
- Asterix
- Globális Moderátor
Egyszer vállaltam milliárdoséknál karaoke bulit. Ott ért a meglepetés, hogy ők jobban szeretnének az asztalnál harmonika szóra karaokézni. Amíg a nóták mentek, nem is volt gond. De az EDDA köre már nem biztos, hogy az a kategória volt harmonikán, amiért egy buliban nem átkoznának el, ha arra kellene ropniuk...

- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
1987-óta, mikor billentős tánczenébe kezdtem, soha nem állt meg hangszer a kezem alatt buliban. De ennek ellenére 2 vassal nyomom, mert kell a tartalék és mert sokkal jobb két hangszerrel játszani.
Még 2001-ben esett be egy korgba a kapcsolóburkolat buliban (fill), de ne érintette a bulit, mert az EC5 már akkor is volt velem állandóan. Aztán otthon vágtam haza egyszer az i30-at sw frissítéssel, nem állt fel többé, gondolom egy fesz kiesés lehetett ezért aztán vinnem kellett szervizbe ahol Szilárd egy óra alatt gatyába rázta.
Nem is értem, minek sd1-ből kettő.
Atombiztos harckocsi.
Még 2001-ben esett be egy korgba a kapcsolóburkolat buliban (fill), de ne érintette a bulit, mert az EC5 már akkor is volt velem állandóan. Aztán otthon vágtam haza egyszer az i30-at sw frissítéssel, nem állt fel többé, gondolom egy fesz kiesés lehetett ezért aztán vinnem kellett szervizbe ahol Szilárd egy óra alatt gatyába rázta.
Nem is értem, minek sd1-ből kettő.
Atombiztos harckocsi.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
Én sosem mertem elmenni buliba pusztán az SD-1-el. Kb 2 évig használtam. Csak stílusok szóltak róla, illetve az összes szóló és kísérő hangszín, valamint időnként a korg által vezérelt midiknek bizonyos sávjai.
A hangszerben a mikrofon bemenet akkor és addig működött, amikor és ameddig ő akart, azonkívül azonban soha semmi gondom nem volt semmivel. Soha le nem fagyott, meg nem állt...
A hangszerben a mikrofon bemenet akkor és addig működött, amikor és ameddig ő akart, azonkívül azonban soha semmi gondom nem volt semmivel. Soha le nem fagyott, meg nem állt...
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 110
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Buliba nekem csak a PA800 halt meg, de csak annyira, hogy a midik mentek róla, viszont style-el nem tudtam játszani. Igaz ha ott szétborítom, akkor csak a testkábelt kellett volna odamókányolnom valahogy, de ott volt az SD1 alatta, nem volt gond.
Viszont úgy már jártam basszusgitáros koromban, hogy elszakadt az A húr és nem volt nálam semmilyen húr sem. Na az a végén igazi macskazene volt.
Meg olyan is történt még Reflexes-Piezzós korszakban, hogy mindkettő csipogó elszállt egy gerjedés miatt.
Viszont úgy már jártam basszusgitáros koromban, hogy elszakadt az A húr és nem volt nálam semmilyen húr sem. Na az a végén igazi macskazene volt.
Meg olyan is történt még Reflexes-Piezzós korszakban, hogy mindkettő csipogó elszállt egy gerjedés miatt.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nem próbáltad megnézetni szerelővel a miki vonalat? Nem lehet, hogy single regisztrációk szórakoztak a mikronoddal? Mert ha oda lemented pl kikapcsolt mikrofonnal, akkor úgy jön be.Asterix írta: A hangszerben a mikrofon bemenet akkor és addig működött, amikor és ameddig ő akart, azonkívül azonban soha semmi gondom nem volt semmivel. Soha le nem fagyott, meg nem állt...
Buba
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
[Viszont úgy már jártam basszusgitáros koromban, hogy elszakadt az A húr és nem volt nálam semmilyen húr sem. Na az a végén igazi macskazene volt.
Meg olyan is történt még Reflexes-Piezzós korszakban, hogy mindkettő csipogó elszállt egy gerjedés miatt.[/quote]
Így születnek a legendák Sanyi!
Meg olyan is történt még Reflexes-Piezzós korszakban, hogy mindkettő csipogó elszállt egy gerjedés miatt.[/quote]
Így születnek a legendák Sanyi!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 110
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
Nem nézettem meg. Nem a regisztrációk szórakoztak. Bekapcsoltam a hangszer, elkezdtem játszani a mikrofon szólt, egyszer gondolt egyet, elhallgatott, majd ritkább esetben gondolt egyet és újra megszólalt valamikor. De a ki -bekapcsolás mindig segített rajta. Nem nézettem meg, mert ott volt melette a Pa2x és abból szólt a mikrofon és a vokál, így nem volt rá szükségem... Csak a stílusait és a hangszíneit használtam, de azt nagyon szerettem. Ha a Korgosok csinálnák ahhoz a hardverhaz a szoftvert, a Korg-Ketron (KOTRON) hangszerek lennének a piacvezetők....Bubamara írta:Nem próbáltad megnézetni szerelővel a miki vonalat? Nem lehet, hogy single regisztrációk szórakoztak a mikronoddal?