Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 43774Hozzászólás Bubamara
2016.09.05. 11:21

Asterix!

Ha már a vételkor az eladás a szempont, akkor vegyél Tyrost.
A Ketron Magyarországon nem olyan eladható mint egy Tyros1-2-3-4-5, vagy pa1-2-3-4.
Ez minden Ketron modellre igaz legyen SD, vagy Audya esetleg XD. Magyarország tele van bugrisokkkal, akik egymást ijesztgetik rémtörténeteikkel a soha nem látott hangszerekkel kapcsolatban és akik számára az a fontos, hogy a havernak milyen hangszere van.

Az SD7-ben minden adott a teljes értékű játékhoz, használathoz. Jó hangok, jó stílusok, jó player, jó billentyűzet és jó kijelző.

Ettől egyszerűbben nem is lehetne áthangszerelni egy stílust, kicserélni azok hangjait, illetve regisztrációba menteni a végeredményt.
Behívod a nótához illő stílust, beállítod a tempót, kicseréled a stílus hangokat, ha jónak látod, majd kicseréled a négy sts hangszínt, ha jónak látod, kinyitod a pdf szöveget, megnyomod a regisztrációt majd a mentést és elmented a regisztrációt.
4 bankod van 1024 bejegyzéssel bankonként, így akár műfajonként, füzetenként, projektenként, vagy bármely egyéb szempont alapján szeparálhatod egymástól a regisztrációs bejegyzéseket.
Ha előtte is regisztrációt készítettél mentéskor megkérdezi, hogy akarod e felülírni, ekkor a mégsem gombbal kikerülheted és önálló bejegyzést hozol létre dalcímmel az előre kiválasztott regiszrációs bankba.

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 43775Hozzászólás Asterix
2016.09.05. 12:37

Buba!
Nem az eladás a szempont. Egy a szempont: nekem van egy Korgom, ami használat szempontjából számomra könnyű, jól kezelhető hangszer. Gyakorlatilag minden zenei stílussal tele van, amit használok. Sikerült számomra jó vokált, mikrofon beállítást csinálni. Gyakorlatilag egy olyan hangszer, aminél becsukott szemmel is használni tudom, amire szükségem van.
És vele szemben áll egy Ketron hangszer, aminek nagyon tetszik a megszólalása. Tetszenek a hangjai, stílusai és ahogyan az egész hangszer megszólal. Viszont volt előtte egy Ketron SD-1 hangszerem, ami jól működött, de a mikrofon része akkor működött, amikor akart. Hol bekapcsolt, hol kikapcsolt. Volt egy Audyám, amiben a Live dob gondolt egyet és a 3. 4. ütemben csöndben maradt és egy csomó ilyen hibát hozott. Sajnos nem tehetem meg anyagilag, hogy az SD-7-et megvegyem és a két hangszert együtt próbálhassam ki. Itt a környékemen sincs olyan ismerősöm, akinek a hangszerével ezt megtehetném. Bár, ha jobban belegondolok, akkor távolabb sincsenek. Valamiért inkább Korgos ismerőseim vannak...
Nem tudom érthető-e a hezitálásom alapja. És én nem eladásra veszem sosem a hangszereket.
Az SD-1-ben tetszett az, hogy voltak hangszínek, amiket összeválogattam és nem kellett az összes hangszín közül válogatni, hanem mint egy kedvenc hangszínek mappát használhattam. Ez meg van a Korgnál is, mivel ott a rengeteg regisztrációt könnyen használhatom csak hangszínként. Így 1-1 stílushoz nem csak az STS 1-4 hangszíneket használhatom, hanem az általam leprogramozott kedvenc hangokat is. Ilyen létezik az SD-7-en?

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43785Hozzászólás Rolandbk5
2016.09.05. 14:50

Bubamara írta:Ettől egyszerűbben nem is lehetne áthangszerelni egy stílust, kicserélni azok hangjait, illetve regisztrációba menteni a végeredményt.
Buba ezzel nem értek egyet! A számotokra semmit nem jelentő S970-el kicsit könnyebben lehet stílust összerakni. Tapasztalat. Egymás mellett próbáltam, bocsánat akkor nem S970, hanem S770 volt. Szerintem ez a funkció csak és kizárólag a Yamahákban működik.
Bubamara írta:Ez minden Ketron modellre igaz legyen SD, vagy Audya esetleg XD. Magyarország tele van bugrisokkkal, akik egymást ijesztgetik rémtörténeteikkel a soha nem látott hangszerekkel kapcsolatban és akik számára az a fontos, hogy a havernak milyen hangszere van.
Buba látom kissé flusztrált vagy. Mi a baj? :lol: Szerinted az Audaya működőképes hangszer?

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43786Hozzászólás jamy1
2016.09.05. 15:08

:mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.06. 09:53-kor.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 43787Hozzászólás Asterix
2016.09.05. 15:42

Nem a távolság a baj, hanem az idő. Egy délután alatt nem lehet egy hangszerről véleményt mondani, összehasonlítani egy olyan hangszerrel, amit évekig használtál... És azért ezek már nem 200e forintos hangszerek, amiből majd kiveszed a pénzed, ha mégsem jött be... Itt, ha ezt beszámítom, akkor ezzel és csak ezzel kell elmenni muzsikálni. :777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 43791Hozzászólás forissandor
2016.09.05. 18:21

:-) No....
Az itt felsorolt hangszerek közül mindegyik működőképes. Kérdés, ki mire mikor és hogyan.
Roland BK5nek igazat adok abban, hogy a stílusszerkesztő (akár nulláról) a Yamahákban a legegyszerűbb, de talán az SD1 plus is jó ebben ( az Audya nagyon nem).
De az Audya is működőképes, bár én is eladtam. Az SD7 is frankó, próbáltam párszor, a Korgok is, a Tyrosok is. A legnagyobb kérdés jelen pillanatban az ár, és az ár érték arány. Egy pár éves Audyát olyan áron adnak, mint egy 8-10 éves Tyrost, az SD7 is 6 körül mozog pár hónaposan, megy keményen a rémhírterjesztés mindennel kapcsolatban. Szerintem stílusjátékra mai napig azc Audya a legjobb, ha együtt tudsz élni a nyűgjeivel(amivel együtt lehet) és tarcsiba hogy nyugodt legyen minden estéd van nálad egy vinyó(meg ha fakezű vagy mint én, egy szalagkábel a kijelzőhöz), de profin szól bármelyik nagyvas ha szereti az ember és foglalkozik vele. Uraim, senkit nem akarok megbántani, mert én is szeretem, ha valami jó és jól szól, de vannak olyan határok, amiket felesleges feszegetni. Írj meg egy stílust, írj meg egy midit, készíts alapot, ami és ahogyan tetszik,de egy dolgot senki ne felejtsen el: zenélni és élvezni azt. A maradék időt meg ne effektezésre meg modellezésre meg cintányér hangok keresgélésére fordítsuk, hanem fogd kézen az asszonyt oszt' menjetek el valahová, mert az többet ér.
Mondtátok, hogy valaki látott valakit, akinek Tyros 5 és Korg Pa3 volt az állványon Behringer cuccal. Szerintem rajtunk kívül senkinek fingja se volt hozzám aki a buliban volt, de lehet a csávókámnak az az élete és otthon százezres stúdióhangfallal nyomatja a funkyt.
Közölünk ha Almatomi vagy Bódi Józsi leül egy Ukrajna pianinóhoz és eltolja az All of me-t, senki nem azt fogja kihallani belőle, hogy el van hangolódva a C.
Sokat fikázták a Roland BK9-et. Múlt héten Miroslav barátom olyat zenélt rajta Rozsnyón, hogy lefostam a bokám, de teljesen. Tök mindegy, min játszunk, az a lényeg, hogyan.
Mint verskedvelő embernek a következő sorok jutnak eszembe, idézném Báthory Zoltán mit mondott a királynak a csodatévő kardjáról:
Messze szállt a híre
vitéz erejének,
nagyon nem tetszett az
a király fülének.

Báthorynak üzen:
Küldené a kardot,
hogy kipróbálhassa
milyen jól is vágott.

- Ez a kard biz` nem az!
Király írja neki.
- A kard az, de a kar
nem az! Ezt üzeni. :777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 43797Hozzászólás forissandor
2016.09.05. 18:55

Az Audyánál is ez volt. De sajna mindennél ez van kb, autóknál és motoroknál halmozottan igaz.

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 43799Hozzászólás Bubamara
2016.09.05. 18:59

Asterix,
Ezeket a hangszereket mind zenélésre készítik, a fő funkciókat, vagy azok párhuzamos megfelelőjét majd mindegyikben megtalálod.
Az SD7-ben is van természetesen a kedvenc hangjaid számára lista, mint az SD1-ben, mely szabadon szerkeszthető, valamint van user hangtár, ahová szintén mentheted saját hangjaidat.
Az STS egy stílus esetében talán kézenfekvőbb megoldás, de midi, mp3 alapok esetében a hanglistát is tudod használni.
Nekem 1996-tól az első Ketron X1 hangszerem megvásárlásáig KORG volt a fő hangszerem, ma már kizárólag az élő rock bandában használok KORG-ot N264, Trinity formában.
Arrangeres munkát nem igazán tudom elképzelni se KORG, sem pedig Yamaha hangszerekkel. Csak a hang számít a számomra egy hangszerben, és nem keresem a korgos, yamahás, rolandos funkciókat, hanem megtanulom a Ketron észjárását. Ott sem teljesen debilek rakják össze a hangszer hard és szoft dolgait, még ha erre néha rá is cáfolnak. :D
Egyszerűen lefosom a bokámat az SD7 és SD1 plus hangjától. Ezt komolyan és minden elfogultság nélkül mondom. Hidd el, ha fostenger lenne, régen eladtam volna, ahogyan azt megtettem már sokszor, ha nem tetszett egy hangszer.
Semmi képen nem akarlak se rábeszélni, se lebeszélni semmire és semmiről. Ha hezitálsz és nem tudsz a KORG szolgáltatásai nélkül élni, használj Korgot.
Ha pedig szeretnél Ketront becsempészni a műsorodba, egészítsd ki egy Ketron modullal a 2. playeredet. SD2, SD4, SD1000, mind remek hangszerek erre a célra és remekül működnek együtt a Korg hangszerekkel. Az SD1000 midifile lejátszáskor az SD7-nek megfelelően szólal meg. Semmi kompromisszum.
Új ára nagyjából 160 fabatka és, lesz boldogság, valamint a megszokott KORG is megmarad

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 43800Hozzászólás Bubamara
2016.09.05. 19:08

Engem megtaláltok, szívesen segítek információval, rövid bemutatóval, válaszokkal a kérdésekre.
Ha egy találunk egy mindkettőnk számára alkalmas időpontot kipróbálhatod, tesztelheted, az SD7-et, SD1 plust, SD1000-et.
Ahol ennyi pénzről van szó, nincs olyan hogy nincs rá idő Asterix. Látatlanban még sem rendelhetsz egy Sd7-et magadnak, bár én pontosan ezt tettem, de nagyjából tudtam, hogy mire vállalkozom.

Sanyikám,
Mi az hogy kívülállóként? Hová a gránátba tetted az SD1 plust? :)

Zoli,
Asterix hangszínek cseréjéről érdeklődött, nem stílus írásról, Az SD7 nem tud stílusokat írni, nincs benne sequencer. Áthangszerelni és beállítani azonban tökéletesen lehet rajta.
Az Audya nekem sem jött be. :)

Buba

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 43804Hozzászólás Asterix
2016.09.05. 19:54

Nem is akarok, nem is tudok nulláról stílust és midit írni. Ez nem az én világom...
Átnézem alaposabban a gépkönyvet és utána egyeztetünk az időpontról.
Nem tudtok a vokáljáról valami jó demót valahol?

Ti a 600e forintos árat hol találjátok, mert énnekem nem ilyen árat mondanak még azok sem, akik megkerestek beszámítás ügyben... :777

Új hozzászólás