Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 30232Hozzászólás Bubamara
2014.12.29. 06:54

---Qgli--- írta:Erre gondoltam ..
Workstation és szinti, valamint modul van több is. Triton Extreme61 és egy N364, TR rack, azokat szeretném egy tiszta és átütő piano modullal kiegészíteni. Én úgy látom, hogy a spec piano hangszerek és modulok lényegesen jobban adják vissza a zongorát és e.piano-t, mint a szintik és munkaállomások. pl az RD sorozat, de még egy billentyűt nem tudok és nem is akarok bevállalni, mert fizikai képtelenség hozni vinni a két vassal együtt. Egy pici, könyű és viszonylag olcsó modul viszont jót tenne, ha jól is szól abban amire használnám. Csak a 3-4 demóból, ami megjelent róla egyáltalán nem derül ki, hogy mennyire jó benne az a zongi hang. Ezért kérnék valakitől tanácsot aki használja.

Buba

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 30234Hozzászólás manyus
2014.12.29. 10:13

---Qgli--- !

Ha már erre kobászolsz szívesen meghallgatnánk a véleményedet az általad meghallgatott, és kipróbált ketron sd1+-ról . A korg fórumon említetted nemrég, hogy volt hozzá szerencséd. Noha nem tudom mennyi időt szántál erre, de valami szakmai véleményed ( lehetőleg függetlenül ) gondolom csak kialakult.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 30244Hozzászólás Bubamara
2014.12.29. 21:06

Ezek szerint akkor senki nem használ Klavipro-t. Pedig érdekelt volna, hogy milyen érzés játszani rajta és elégedett e használója a piano hanggal.
Sebaj, majd ha megveszem, beszámolok róla, hogy jól szól e, vagy kukába való. :777

Buba

manyus
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 30353Hozzászólás manyus
2015.01.02. 06:55

---Qgli--- !

Még mindíg meghallgatnánk a véleményedet az általad meghallgatott, és kipróbált ketron sd1+-ról
(már amennyiben valós az állításod).

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30364Hozzászólás Rolandbk5
2015.01.02. 13:38

Beszéltem egy székesfehérvári zenésszel, akinél kipróbáltam az Sd1+-t, hogy neki kettő van, és mind a kettőt viszi magával minden rendezvényére. Tudjátok miért? (ezt ő mondta, aki SD1+ tulaj) Azért mert nem bízik benne. Ha az egyik bedöglik, akkor előveszi a kocsiból a másikat. Ez vicces nem? Két Pa3x, hogy nemhogy gond legyen .... :lol: :rolf:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 30366Hozzászólás Asterix
2015.01.02. 13:56

Én soha nem mentem el csak magában az SD-1 hangszerrel zenélni. Én sem bíztam benne annyira, pedig nálam soha nem volt semmi gondja azon kívül, hogy a mikrofon bemenet csak akkor működött, amikor ő akart. És én csak stílusjátékra használtam és szólóhangszíneknek. Az a része szerintem teljesen rendben van, a többiről 2-3 év használat után sem tudok nyilatkozni... :777

manyus
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 30367Hozzászólás manyus
2015.01.02. 14:01

Ha én eljárnék zenélni és megtehetném, én is két hangszert vinnék magammal,
mert bármelyik technika elromolhat bármikor !
Aki azt mondja, hogy az ő elektromos kávédarálója hosszútávon még sosem fagyott le,
hagyta cserben pillanatnyilag,
az egyszerűen nem mond igazat ! :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30368Hozzászólás Rolandbk5
2015.01.02. 14:17

manyus írta:Ha én eljárnék zenélni és megtehetném, én is két hangszert vinnék magammal,
... :777

B :777

Manyus,

Több mint 20 éve a pályán csak a KETRON viccelt meg a színpadon. Egy eszközöm sem fagyott le. Pedig elhiheted volt egy pár. Hogy igaz e amit állítok vagy csak blöff ezt rád bízom. Akkor azt mondod, hogy ne egy Pa800-t vegyek, hanem egyből kettőt? Átgondolom ... :777 :D

manyus
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 30370Hozzászólás manyus
2015.01.02. 14:30

Két dolog jutott eszembe:
1. mint VIP tag már rég megtanulhattad volna, hogy nem idézünk, főleg teljes szöveget , ha az előző hozzászólásra reagálunk ;)
2. ha egy adott elektromos hangszert (mondhatnám zenei számítógépet), csak bizonyos keretek között, és csak felhasználói szinten használsz, akkor nagy valószínűség szerint nem fog lefagyni.
Minél mélyebben nyúlsz bele a bitek világába, annál nagyobb az esély, hogy kiakad.
Persze az se mindegy, hogy mindezt spontán, vagy kellő szakmaisággal teszed :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30373Hozzászólás Rolandbk5
2015.01.02. 15:15

1. Bocsánat a tudatlanságom miatt.... :hit2:

2. A felszanálói szint mit jelent? Szobában néha anyunak nyomkodni? Hmm. Akkor az nem én vagyok. A mélységeket azt ne feszegessük szerintem, mert itt a Ketron topikban kb. - Almatomin kívül - senkinek sem volt fogalma arról, hogy egy egyszerű Live dob szettet hogyan lehet alkalmazni a midin belül. Én már tudom, sőt a számítógépen is tudom, de csak felhasználó szinten. :D Mondok még egy példát hátha esetleg valakinek hasznos lehet, a Midjay plusz csak 64 hangpolifóniás. Ezt sem tudta itt senki. Biztos már mélyebben vonnak ennél az itteni Ketron felhasználók.

A bitek világa egy igen bonyolult kérdés. Egy zenében nem ez számít. Szerintem erre valók a programok, mint a Logic-Sonar-Cabase-Pro tools, és nem nekem kell megfejtenem a biteket. Mondok egy példát. Malko segítségével fényt kaptam, és megvilágosodtam a Sonar használatában. Egy dob szettben a pergő elhangolás nem minden hangszernél olyan egyszerű, mint a Ketronnál, de egy 24" felületen sok mindent egyszerre látva, számomra bármilyen hangszernél amelyik ismeri, és tudja értelmezni az NRPN üzeneteket, ott egy kis egér mozdulattal olyan pergő hangot adok, amilyet csak szeretnék. Sőt ezt akár zengetőzhetem külön, panorámázhatom külön, hangerőzhetem külön, meg még egy csomó lehetőséget megtehetek a zenémben felbukkanó pergő hanggal. Ez olyan egyszerű, hogy sajnos a Ketron elég bonyolult ezen a téren ehhez képest. És itt szeretném kihangsúlyozni, hogy ez szubjektív dolog mi mély, és mi sekély. Valakinél csak egy felhasználó vagyok, és valakinél pedig szaki. Én leginkább magamat spontán szakmainak gondolom.... Nem kell ezt túl misztifikálni, csak egyszerűen-spontán felhasználó .... :D

:777

Új hozzászólás