Jó estét az uraknak!
Hát szépen összegyűltünk megint a Ketron fórumon, én nem is szeretnék beleszólni a vitába, csak egy pár olyan tényt és véleményt írnék le, amivel nem értek egyet. Minden tiszteletem minden fórumozónak, ha nem értünk egyet, az a jó, mindig tanul az ember a másiktól.
Audya tulajként nap mint nap találkozom az általatok leírt hibákkal, ezeket hellyel közzel próbálom orvosolni.
Az Audyát semmiképpen nem sorolnám a szobai hangszerek közé, tudom hogy Tominak más igényei vannak egy hangszerrel kapcsolatban mint a földi halandóknak, mert minden zenei alapját profi módon írja meg és ezért nagyra is becsülöm, és azt is aláírom, hogy nem találta meg a számításait az Audyával kapcsolatban. Nekem is változik sok mindennel kapcsolatban a véleményem, ezért tértem át az arrangeres zenélésről a zenekari felállásra, mert utáltam a gépi hangzást, utáltam az arrangert, a midiket, élőben akartam zenélni, tele hibával, tele hamis hangokkal, ritmikai csúszásokkal, viszont átélve az élő zenélés csodálatát. Félpénzért....
A Yamaha sem 100%ban oldotta meg az audio stylek használatát, próbáltam T 5-öt, vannak lejátszási nehézségek ám ott is. Meg van egy icipici gond még a T5-el: az ára. Ugyanis egy S950 árával többért adják, mint az Audyát. És sajnos a Yamaha árával mostanában nincs okosság....
Mire való az audio dobsáv? Pontosan Tomi fogalmazta meg a legjobban, parasztvakításra.
Arra való, hogy bele vagyunk temetkezve a több GB -os hangmintánkba, hogy ki milyen cimbalmot samplerezett a hosszú fekete hajba, vagy a Hold the Line -ban hogy szól a gitár. És egy gyártó először az életben arra gondolt, hogy ezek a hülyék azt szeretnék, hogy úgy szóljanak, mint egy zenekar. Hogy csörögjön a dob, hogy az a pergő úgy szóljon, mintha egy dobos ütné mellettem. Amikor ezt felvették wawba és szól egy sávon a patternbe, úgy szól ahogy felvették a stúdióban... vagy mégsem? Mert ma próbálkoztam spec egy audió drumot részenként felvágtam, kicsit áthangszíneltem ahogy magamnak tetszik és visszatöltöttem a hangszerbe és működik...
De amikor zenekarral játszunk és a dobos üti mellettem, egyrészt azt nem pótolja semmilyen gép, semmilyen szoftver és soha de soha nem is fogja. Én zenélni szeretnék még sokáig. Élőben.
Volt Yamahám sok, Rolandom, Korgom.... nekem egyik sem adta vissza azt az "élményt" arrangerrel, mint az Audya. Közelében sem járt. Imádtam a T4-et, az egyik legkiforrottabb hangszernek tartom, csak a hangja nem tetszik, pedig volt egy szatyor sampler minta benne. Bármelyik fórumtársamat szűkös szabadidőmben várok szeretettel .... nem bemutatóra. Gyertek, itt van a hangszerem, próbáljátok ki, amire tudok válaszolok. Hozzátok el a saját hangszereteket, hasonlítsátok össze, hogy szól, mint szól. Van itthon vagy 130 liter pálinkám is, szilva, körte, meggy, birs, sütőtök, alma, őszibarack... beszélgessünk. Zenéljünk. És utána mindenki írja ide, mit tapasztalt!
Peace!