Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 27904Hozzászólás Rolandbk5
2014.09.22. 17:56

Buba,

Tominak a telefonszámáról beszéltem. :777

Na ... Ma is érdemes volt beszélni olyan emberekkel, akik értenek a Ketronokhoz. Már tudok stílus mellé is TXT fájlt tenni, és működik is. Remek ... :yahoo:
Tehát most már MIDI+MP3+STILUS is megy TXT-vel. Elgondolkodtató, hogy hol is tartunk. Ez olyan, mint most nagy dobásnak véli az Apple az új iPhone telefonját, pedig ezzel a paraméterekkel ami az új készüléket alkotja, azt már az LG 2012-ben már eszközölte, oké Android, viszont az Apple-nél sok app-nál érezhető az Android jelenléte. Ilyen ez a hangszereknél is, hogy mekkora durranás volt a Tyros2-nél a TXT lehetősége, mikor már akkoriban - pontosan nem tudom - a Midjay plus ezt már régen tudta.

Hmmm ... Elgondolkodtató ... :lol:

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 27945Hozzászólás marton1974
2014.09.23. 18:32

http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 0&lang=ita
Ketron Midj Pro 1.3.1 OP.frissítés...
Pofozgatják a kicsikét.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 27954Hozzászólás Rolandbk5
2014.09.24. 05:54

Sziasztok,

A tegnapi nap folyamán ismét találtam - lehet csak én nem tudtam - új beállítási lehetőségeket az effektekre.
Malkoval beszélgettünk, mikor kiderült, hogy nem is 6-7 effekt van a midi részben, hanem több. Egy egészen més megközelítést kapott az effekt dolog.
A MENU-ben megtalálható egy DSP almenü, amin belül a DSP EDIT funció van. Ott található egy REVERB-CHORUS-DELAY-DISTORSON-EQ.HIGH-EQ.LOV-DSO LOCK. Itt lehet megváltoztatni az effekteket, amit a dalban használunk, mikor kiválasztjuk az effektet a GM PSRT EDIT-ben. Remélem azért érthető a dolog. Ennek a lehetőségnek igazán örültem, mert azért van némi választási lehetőség. :yahoo:

Viszont ami pici elkeserített, az pedig a mid résznél került elö. Még pedig az a probléma, hogy a dob sávot nem lehet több dobsávra szétszedni, csak a live drum használatával. Azért mondom, hogy probléma, mert ezt a funkciót akkor is már használtam, mikor Tyros1-m volt. Ez azért lehet jó, mert a Tyros1-nek azt hiszem 6DSP effekt lehetősége van, és mikor a Midi Optimezer-el editáltam ill. masztereztem a midit, a dob szettet szétszedtem három részre, és külön tudtam egy DSP-vel például a lábdobot meg a pergőt EQ.-ni. Na most itt arra sincs lehetőség, hogy a nem Live drum szettet külön szedje. Különszedi a program, csak Malko hozzáértésének köszönhetően :777 rájöttünk, hogy nem jó helyen vannak a bank váltások - remélem jól írtam - amik a dobokat állítják. A live szettel lehet bármennyi sávot dobnak használni, de a nem live szettet csak a 10 sávra lehet rakni. És nem is ez a baj, hogy a 10-re, hanem az, hogy a bank váltásokat nem jól kezeli.

Jól szól, és tényleg más mint a többi, viszont ez a kiforratlanság olyan szintű problémát és korlátot állít a hozzáértő felhasználó elé, hogy szerintem bátran kimondható, hogy használhatatlan ez a funkció. Hozzáteszem, hogy ami szól az jól szól, az optimizerrel szépen belehet állítani a midiket, és igazán ütös dolgokat lehet vele készíteni, de ez egy fajta kompromisszum.

Remélem érthető voltam .... :777

Köszönöm Malko, egy kávéra a vendégem vagy ... ;) :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 27958Hozzászólás Bubamara
2014.09.24. 08:35

Ezzel én is találkoztam, a korábban külön sávra rakott pergőm szépen elkezdett zongorázni, amikor áltam át Ketronra. Mivel nem találtam módot rá, hogy pergőként viselkedjen, kénytelen voltam belemásolni a dobsávba. Ez valóban kompromisszum. Lehet, hogy van mód rá, de én nem találtam meg. Hiába adod meg az adott sávnak, hogy nem instrument, hanem dob sáv legyen, nincs változás. Tehát, bár elméletileg bármely sávot áttehetsz dobsávnak, de ténylegesen csak a 10. sáv működik. dobként.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 27959Hozzászólás Rolandbk5
2014.09.24. 09:08

A Live ( DRUM2) mehet bármelyik sávra, de ott is a kompromisszum azzal kapcsolatban, hogy nem lehet hangolni.
De akkor mi értelme? :unknown:

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 27970Hozzászólás forissandor
2014.09.24. 21:31

Szép estét urak!

Összeállítottam egy kis demót, előre bocsátom hobbizenész vagyok, basszusgitáros, ha valaki profi játékot vár akkor ki kell ábrándítsam.
Remélem használható dolgok vannak benne!
Ja, 30 perc....

http://www.4shared.com/mp3/cp9-mkExce/DEMOAUDYA.html

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 27974Hozzászólás forissandor
2014.09.24. 22:13

Köszönöm Tomi!
A Live dobnál bennem van a hiba, mert most nézve nem a mentett midit indítottam el.... Bocsi! Pótolom!

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 69
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 27975Hozzászólás vigo01
2014.09.24. 23:35

Nagyon köszi a felvételt, szépen összeállítottad. Én spec. azt se bántam volna ha több órás. Igazi kurózum hiszen máshol nem lehet ilyen Audya felvételeket hallgatni.

Nekem a szamba stílus tetszett a legjobban.
Külön kemelném a dob szekciót, engem a stílusok után ez érdekel a legjobban.

Amikor éjfélt üt az óra... mifelénk ez: egyedül te segíthetsz nékem, mond hogy számíthatok rád. :)

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 27976Hozzászólás Rolandbk5
2014.09.25. 06:10

Sanyi ez remek demo .... :777

Én ezzel a stílus problémával a Lionstracs-nél találkoztam ott picit durvább volt a pörgetésnél. Úgy tűnik ez olasz betegség ... :lol:

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 27977Hozzászólás manyus
2014.09.25. 06:41

Gratula , és köszönet a bemutatóért Sanyi !
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Új hozzászólás