|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KETRON - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Karesz
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 74
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 256
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Milyen hangszerhez???
Most egy Tyros 3 és egy Pa3X Musikant van kezem alatt...

Most egy Tyros 3 és egy Pa3X Musikant van kezem alatt...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Karesz
- VIP
-
HunHyper
- VIP
Jaaaa, már kezdtem megijedni, hogy lemaradtam valamiről...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Re: Gumiszoba
Power.
Én az MS 100 at próbáltam még Csámpai-nál Egerben annó, hát igen odavert mindennek abban az időben, de hát akkoriban igen drágán mérték, mint a jó házipáleszt
Pool Sanyi fia is Soltonnal nyomta akkoriban, hát igen szépen megszólalt a korabeli arrangerek mellet, vagy inkább lemosta őket, fogalmazzunk így.
Nekem akkoriban Psr 520-am volt.
Én az MS 100 at próbáltam még Csámpai-nál Egerben annó, hát igen odavert mindennek abban az időben, de hát akkoriban igen drágán mérték, mint a jó házipáleszt
Pool Sanyi fia is Soltonnal nyomta akkoriban, hát igen szépen megszólalt a korabeli arrangerek mellet, vagy inkább lemosta őket, fogalmazzunk így.
Nekem akkoriban Psr 520-am volt.
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Szerintetek én hogyan és miért lettem Ketronos?!?
Nándi!
1994, Norvégia, Oslo, hangszerbolt.
Hát hová megy a hülye "magyarzenész"? Hangszerboltba.
Szóval az volt, hogy 93' végén megjelent a Korg i3. Én addig Rolandos voltam. De ez az i3-as megtetszett.
Szóval Norvégia, hangszerbolt:
-bent vagyunk, próbálgatjuk a hangszereket, közötte van az új i3-as is. Megbeszéljük az eladóval, hogy 2 hét múlva itt vagyunk, elviszünk egy Korg i3-as hangszert. Mire az eladó:
- oké, de mielôtt elmegyünk, próbáljuk ki ezt a hangszert, és rámutatott az MS50-re, ami elöttünk volt de be sem kapcsoltuk, mert annyira kis puritán kinézete volt. Na még névtelen!!! Szóval bekapcsoltuk.
Srácok:
2 stílus és 2 hangszín, de ezt szó szerint értsd: 2 stílus és 2 hangszín bekapcsolása után a Korg úgy eltûnt a kivánságlistáról, mint ha ott sem lett volna soha! Ez a kis névtelen vacak olyan megszólalással bírt a többiekhez képest, hogy azt elmondani nem lehet ma!!!!!!!
A lényeg az, hogy 2 hét múlva jöttünk megint vissza ide Osloba és akkor már egy ilyen MS50-est hoztunk el. Ez 94-ben volt, azóta itt ragadtam!
Szerintem én voltam az országban az elsô, aki Ketron hangszerrel muzsikált. Akkoriban SENKI -ezt is szó szerint értsd!- senki nem tudta mi az a Ketron. Már akkor is Ketron névvel futott, csak a Solton szárnyai alatt jött ki de a fejlesztés már akkor is Ketron volt. Solton by Ketron Lab.
24 éve vagyok Ketronos, bôven több, mint az eddigi életem fele. Nem semmi...............!
Nándi!
1994, Norvégia, Oslo, hangszerbolt.
Hát hová megy a hülye "magyarzenész"? Hangszerboltba.
Szóval az volt, hogy 93' végén megjelent a Korg i3. Én addig Rolandos voltam. De ez az i3-as megtetszett.
Szóval Norvégia, hangszerbolt:
-bent vagyunk, próbálgatjuk a hangszereket, közötte van az új i3-as is. Megbeszéljük az eladóval, hogy 2 hét múlva itt vagyunk, elviszünk egy Korg i3-as hangszert. Mire az eladó:
- oké, de mielôtt elmegyünk, próbáljuk ki ezt a hangszert, és rámutatott az MS50-re, ami elöttünk volt de be sem kapcsoltuk, mert annyira kis puritán kinézete volt. Na még névtelen!!! Szóval bekapcsoltuk.
Srácok:
2 stílus és 2 hangszín, de ezt szó szerint értsd: 2 stílus és 2 hangszín bekapcsolása után a Korg úgy eltûnt a kivánságlistáról, mint ha ott sem lett volna soha! Ez a kis névtelen vacak olyan megszólalással bírt a többiekhez képest, hogy azt elmondani nem lehet ma!!!!!!!
A lényeg az, hogy 2 hét múlva jöttünk megint vissza ide Osloba és akkor már egy ilyen MS50-est hoztunk el. Ez 94-ben volt, azóta itt ragadtam!
Szerintem én voltam az országban az elsô, aki Ketron hangszerrel muzsikált. Akkoriban SENKI -ezt is szó szerint értsd!- senki nem tudta mi az a Ketron. Már akkor is Ketron névvel futott, csak a Solton szárnyai alatt jött ki de a fejlesztés már akkor is Ketron volt. Solton by Ketron Lab.
24 éve vagyok Ketronos, bôven több, mint az eddigi életem fele. Nem semmi...............!
-
HunHyper
- VIP
Lehet, hogy írtam már, ha igen, akkor bocsánat...
Egyszerre járt nálam egy Yamaha Tyros, egy Korg Pa3X Musikant, és egy Solton MS50.
Feltettem az állványra a Tyros-t, mivel régebben én is Yamahás voltam. Lenyomtam vagy 2-3 stílust,
majd megállapítottam, hogy jobban teszem, ha elcsomagolom... Állványon a Pa3X Musikant, tetszett
amit hallottam, el is játszadoztam vele úgy kb. egy órát. Gondoltam, hogy ez az ősrégi Solton mit tudna
mutatni, de mivel ki volt már véve a tokjából, így csak bekapcsoltam... Hát azt kell mondjam, hogy számomra
1-2 stílus és hangszín simán felülmúlta a Korgot... Szerintem, aki egy bárban, vagy egy étteremben zenél,
és nem a "csúcstechnológia" számít, hanem a hang, akkor bizony egy Solton MS hangszer nagyon jó választás lehet.
Persze vegyétek ezen írásomat fenntartásokkal, hiszen köztudott rólam, hogy ma már a Ketront tartom etalonnak...

Egyszerre járt nálam egy Yamaha Tyros, egy Korg Pa3X Musikant, és egy Solton MS50.
Feltettem az állványra a Tyros-t, mivel régebben én is Yamahás voltam. Lenyomtam vagy 2-3 stílust,
majd megállapítottam, hogy jobban teszem, ha elcsomagolom... Állványon a Pa3X Musikant, tetszett
amit hallottam, el is játszadoztam vele úgy kb. egy órát. Gondoltam, hogy ez az ősrégi Solton mit tudna
mutatni, de mivel ki volt már véve a tokjából, így csak bekapcsoltam... Hát azt kell mondjam, hogy számomra
1-2 stílus és hangszín simán felülmúlta a Korgot... Szerintem, aki egy bárban, vagy egy étteremben zenél,
és nem a "csúcstechnológia" számít, hanem a hang, akkor bizony egy Solton MS hangszer nagyon jó választás lehet.
Persze vegyétek ezen írásomat fenntartásokkal, hiszen köztudott rólam, hogy ma már a Ketront tartom etalonnak...
- Karesz
- VIP
Sziasztok!almatom írta:Szerintetek én hogyan és miért lettem Ketronos?!?
Anno,még a másik fórumon Tomi sokat emlegette a ketront,meg dicsérte.Bevallom,akkoriban én sem ismeretem ezt a márkát,bár annak idején,még mikor Tanács körúton volt Tajti boltja,az ms 50-et kipróbáltam,de hát nem volt olcsó,na,,,tetszett nagyon,de az évek alatt feledésbe merült,azóta volt már,és tényleg jó kis hangszer a mai napig.
Szóval,egyszer fent jártam Pesten,akkor már Tibiék vitték a Pesti boltot,volt egy kis időm,hát bementem szétnézni.Na,volt ott kitéve egy X1.Bekapcsoltam,aztán vagy 10 percbe tetlt,mire hangot tudtam kicsikarni belőle.
Hazajöttem,gondolkodtam,,,másnap felhivtam Tibit,hogy megvenném...este már hozták is haza...
Azóta volt több X1,XD9,sőt még MS50 is,de ma már nem vennék mást.És gyakorlatilag ezt Tominak köszönhetem,hiszen akkor ha nem dicséri folyton egy yamis fórumon,lehet ki sem próbáltam volna.