Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zongorista28
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 27169Hozzászólás Zongorista28
2014.09.04. 09:23

Milyen hangtechnika van a háta mögött??

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 27170Hozzászólás Zongorista28
2014.09.04. 09:27

Többször megnéztem a videót... egyre jobban nem értek valamit. A Ketron cégnek már réges rég foglalkoztatnia kellet volna almatomit...

Aki érti, úgy is tudja mire gondolok...

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 27173Hozzászólás Rolandbk5
2014.09.04. 10:26

Zongorista28 írta:Milyen hangtechnika van a háta mögött??
http://www.zajaruhaz.hu/pro_audio/hangt ... _604_a?s=1

Ilyen. :777
Azt mondják erről, hogy nagyon brutális. De ára is ... :?

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 27184Hozzászólás marton1974
2014.09.04. 17:33

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 27185Hozzászólás Zeneboy
2014.09.04. 18:35

Annyira azért nem brutális az az ár, ha azt veszem kb azt tudja mint egy Bose!

238eft/db a top 6x4", 4x1", 450W
203eft/db a Sub 2x8" 600W

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 110
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 27188Hozzászólás forissandor
2014.09.04. 21:58

Jó estét kívánok az uraknak!

Hosszú-hosszú tépelődés, gondolkodás és mérlegelés után van szerencsém elmondani, hogy a mai naptól birtokomban van egy gyönyörű 76-os Audya, köszönet érte Mártonnak a fórumról.
Délután 4 órától most álltam fel a hangszer mellől, mert elég felelőtlen módon úgy cseréltem hangszert, hogy 2 nap múlva már használnom kell. Lehet sokan kiröhögtök ezért, vagy felelőtlennek tartanak, de így hozta az élet, és akkor kell eladni valamit, amikor van rá vevő. Szóval kemény menet lesz, kiszellőztetem a fejem és megyek is vissza a hangszeremhez :yahoo:
Nos, egy kis tapasztalat a hangszerrel kapcsolatban: a külcsín kiváló. Régen láttam, éreztem ennyire összerakott hangszert a kezem között, fém ház, minőségi anyagok, viszont nehéz mint az élet. Ezt a véleményem kicsit beárnyékolja, hogy találtam nem egy gombot a hangszeren, aminek a felülete sorjás. Ezt szerintem több mint egy millió forintért nem szabadna egy hangszergyártónak megengednie, de természetesen orvosolható a probléma egy szikével. Lehet, sokaknak fel sem tűnne, én vmi hülye szögből láttam meg, kézzel nem is éreztem, utána megnéztem egy lupéval és bizony sorjás.
Na.
A billentése fasza. Azt imádni fogom..
Meglepve tapasztaltam, hogy a hangszerhez elég komoly magyar nyelvű használatit kaptam. Na nem G 70 szintű, de 100x komolyabb, mint a T4-é volt annak idején
A használatához és a megértéséhez véleményem szerint nem árt egy kis Ketronos előélet, hogy mi miért és hogyan történik a hangszeren.
A stylekről nem nyilatkoznék, megtették helyettem sokan, tényleg beszarás, fülesen is, referencia hangfalon is, és kitettem PA-ra, ott is. Veszett.
Hirtelen össze is dobtam rá 3-4 mulatós patternt, tök egyszerű és ésszerű a stílusszerkesztője, igaz kicsit csaltam az idő rövidsége miatt és meglévő styeket alakítottam át, de tökéletesen szól.
Audio dobok: fasza. Elsőre. Másodikra is. Harmadikra feltűnik, hogy nyolcadonként randomszerű pörgetések vannak benne, bár ezt mondta Isu barátom is, neki szintén van. Aztán az is feltűnik, hogy az Audio dobok néha néha azért megakadnak. Nem feltűnően, sőt nem zavaróan, én hallom, rajtam kívül a 150 vendég nem fogja.
Szóval vagy három óra örömzenélés után, meg stílus szerkesztés után minden meghallgatott stílust betettem register beállításba. Mire észbe kaptam, hogy ez is jó, meg az is jó, lett több mint ötven beállításom, lehet szombaton nyomatni a homokórát meg a Fly me to the moon-t is. Olyan a felling, mint a T 4 nél. Meghallgatsz egy stílust és jön rá az ötlet, mire lenne jó. Mellé egy két hangszín,és menthető is. Kifejezetten tetszik a double funkció a hangszíneknél, elég vastag a hangja arranger mellett.
Aztán mondom rápróbálok pár midifile-ra.
Na az aztán nem fasza.
Pontosabban jó lesz az, majd vmikor jövőre.
A standard midi file-okkal, akár chrismidis, akár greges, nem sok baj van, szól az , ki kell cserélgetni a a hangszíneket aztán mehet róla a Bódi Margó, ha valaki azt szeretne.
A nem fasza rész ott kezdődik, hogy a saját szerkesztésű midijeim, amiket anno Yamahával T4 készítettem olyan szinten szólnak moslékul benne, hogy élvezhetetlenek. Ez a midis műsorom tetemes részét teszi (tenné) ki, anno mikor Korgoztam, a Yamahás midiket pár nap-egy hét alatt átlőttem, na ez itt nem fog a menni.
A vokálját meg az előfokát nem néztem meg, szerintem az csak jövő héten lesz.
Ami még nem tetszik, a tárcsa használata, Style szerkesztésnél bármilyen paramétert szeretnél feltekerni, 64-es volume után nem akad meg, hanem kezdi nulláról az egészet...
Összességében tekintve az első benyomás alapján ő lesz az, aki hosszú éveken keresztül szolgálni fog.
Ja, töltöttem rá sok mindent, minden funkció között kalandoztam, elég "zsúfoltan" használtam a gépet, egyszer sem fagyott meg.
Na megyek, csapatom tovább hogy valamit előadjak hétvégén a lopott holmin kívül!
üdv!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 27191Hozzászólás Apelláta
2014.09.04. 22:46

forissandor írta: Aztán mondom rápróbálok pár midifile-ra.
Na az aztán nem fasza.
Pontosabban jó lesz az, majd vmikor jövőre.
A standard midi file-okkal, akár chrismidis, akár greges, nem sok baj van, szól az , ki kell cserélgetni a a hangszíneket aztán mehet róla a Bódi Margó, ha valaki azt szeretne.
A nem fasza rész ott kezdődik, hogy a saját szerkesztésű midijeim, amiket anno Yamahával T4 készítettem olyan szinten szólnak moslékul benne, hogy élvezhetetlenek. Ez a midis műsorom tetemes részét teszi (tenné) ki, anno mikor Korgoztam, a Yamahás midiket pár nap-egy hét alatt átlőttem, na ez itt nem fog a menni.
Én akkor rökönyödtem volna meg, ha nem ezt írod. Hisz, ha a midik kapásból jó szólnának, az azt jelentené, hogy vettél egy Ketron feliratú T4-et. :lol:
Nekem márkán belül, Pa80-ról Pa3-ra történő váltáskor is ugyan így volt. Egy midit sem mertem volna nyilvánosan lejátszani sehol sem. Egy és háromnegyed évembe tellett, mire mindent áthangszereltem. Persze ehhez kellett az is, hogy sokszor jobb dolgom is volt a midi hangszereléseknél. De ha csak azzal foglalkoztam volna, akkor is jó pár hónap rá ment volna. Almatomi is elmondása szerint nem véletlenül használ még X4-est.

Amúgy élvezettel olvastam eme, a végre nem csak a stílusokat fényező leírást.
Sok sikert a hangszerhez!
:777

Üdv.: Apelláta

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 69
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 27192Hozzászólás vigo01
2014.09.04. 23:49

Gratulálok a hangszerhez, irigyellek ;)
Remélem, hogy végre lesz lehetőségünk Audya demokat hallgatni, én azt se bánnám ha felvennéd az egész bulit :777

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 27193Hozzászólás marton1974
2014.09.05. 00:17

Üdv.
Sanyi,remélem nagyon sok örömed leled az AUDYA-ban.Használd sokáig egészséggel.Végre még egy KETRON fan lett itt a fórumon.Habár neked előtte SD1-ed volt.Sok sikert ehhez a csodálatos hangszerhez.
Üdv.Marci.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 27194Hozzászólás Bubamara
2014.09.05. 05:14

Szia Sanyi!

Gratulálok a hangszerhez! Örülök, hogy megtaláltad a benne amit kerestél.
Mivel a műsorod 80%-a stílusokra épül, és a billentyűzetet is szereted kihasználni, :) úgy gondolom számodra ettől nincs jobb megoldás.
Legyen benne sok örömöd és nem utolsó sorban rengeteg jó bulid!

Üdv,

Buba

Új hozzászólás