Ezt sajnos én is tapasztaltam. Azt hiszem rájöttem a hiba okára. A midjay-vel átszerkesztett midik mentéskor elmentik a midifile-t és az előtte használt style, reg vagy akármilyen manuális beállításokat is!(Itt jegyzem meg ez óriási dolog, mert ha kitörlöd vagy lehalkítod a basszus és billentyűs sávot az elindított midifile azonnal behívja az elmentett split beállítást!Élőjáték a midifile-ban.) Tehát, ha stílust használtál midire átkapcsolva sajnos nem csinál total resetet. Ezért én készítettem egy olyan patch-et amivel a gép feláll, ezt elmentettem registrációba. S ha stílussal játszom utána nyomok egy "reset patch"-et és már jöhet a midifile. Nekem működik.Rolandbk5 írta:Például mikor egy stilust használok, és utána egy midi dallal folytatnám a műsort, ott jönnek a problémák. Olyan szinten összekveredik a midi, hogy majdnem használhatatlan. A basszus egy oktávval lejebb lesz, csak zongora szól majdnem minden hangszer helyett, nagyon gáz.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- tommid
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
- Adott köszönetek: : 166 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Hát hogyne feküdne meg, mikor egy Roland-al gyártott midit egy Yamaha-s barátomtól kaptam, és én meg Korg-ra állítottam be. A Ketron a Korg sys dolgokat kimondottan utálja. Nálam is rendszeresen előfordult, hogy számítógépen való lejátszáskor lefagyott, mindaddig, amíg meg nem néztem, hogy mi is van benne, majd mikor látom, hogy tele van mocsokkal, csináltam egy törlést, kiszedtem ezeket, és lássatok csodát, nem fagyott le utána. Az is fenn áll, hogy van még a gépben olyan midi ami ilyen dzsuvás, és azért csinálja a stílus után a problémát. Ez sem kizárt, átnézem majd.Zeneboy írta:Én elvittem egy nagyon jó kollégához a korg pa3 műsoromat...az audya megfeküdt3x indította újra...
A stílus után midi problémára már ki is találtam a megoldás, mégpedig, ha olyan a dal, hogy van hozzá jó stílus, és kicsit átdolgozom, akkor otthon megcsinálom, és minden midiben fog működni. Még a mulatós is - az a 2x60 perc - ...
A dalszöveg problémára is több megoldás létezik, az amit Almatom és Tomi is írt, hogy TXT-be hozzárendelem, majd megtanítom a váltásokra, aztán és is megoldva, vagy ott van az iPad-n az OnSong programom, amire szintén rátudom rakni a szöveget, sőt, ott akár egy duettnél a saját részeket tudom színezni. Ez is megoldva.
Nálam a hang a fontos. Mindennél fontosabb. Almatom segítségével - köszönöm Tomi - már minden hangszín megvan ami számít. Cirka 180Gb plusz a Jam Pack olyan 300 Gb körül összesen. Ma már nem volt időm felvenni semmit, de szeretném megmutatni nektek, hogy egy gitár, vagy egy zongora, vagy egy vonós, vagy egy basszus miként tud megszólalni nem hangszeres környezetben hanem a Mainstage-n belül. Egy alap midit is összerakok ezekkel a hangszínekkel, és megmutatom.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Ezt majd megbeszéljük engem is érdekel.tommid írta:Ezt sajnos én is tapasztaltam. Azt hiszem rájöttem a hiba okára. A midjay-vel átszerkesztett midik mentéskor elmentik a midifile-t és az előtte használt style, reg vagy akármilyen manuális beállításokat is!(Itt jegyzem meg ez óriási dolog, mert ha kitörlöd vagy lehalkítod a basszus és billentyűs sávot az elindított midifile azonnal behívja az elmentett split beállítást!Élőjáték a midifile-ban.) Tehát, ha stílust használtál midire átkapcsolva sajnos nem csinál total resetet. Ezért én készítettem egy olyan patch-et amivel a gép feláll, ezt elmentettem registrációba. S ha stílussal játszom utána nyomok egy "reset patch"-et és már jöhet a midifile. Nekem működik.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Hagyni kell azokat a fránya Midiket a fenébe
, s akkor nem lesz lejátszási probléma ! Tessenek sty -val-vel dolgozni és csókolom. 
Atti
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Azt akartam kihozni ebből az egészből, hogy mit csinál a kütyü, milyen minőséget, ha a gyári stílusokat ráküldi az ember. A VST-től nem vágtam magam hanyatt ebben az esetben...almatom írta:Ha megírja a Chrismidi a file-t ugyanilyen minôségre, akkor de!
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Működik a dolg wav-nál, megy a szöveg, ahogy Tomi leírta, köszi a segítséget. Pumi.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Ez egy nagy hülyeség, amit itt egyesek be akarnak mindenáron bizonyítani, hogy ne használj midit. Tök mindegy, hogy a 2 kezed mire dolgozik. Nézzétek már meg a Karawanka billentyűsét. Alig csinál valamit. Az zenész, mert nem midit használ, hanem élőben nyomja. Én nem vagyok zenész, de még nekem is többet dolgozik a 2 kezem akár stílus, akár midi, sőt, akár mp3 alap szól.
Le kéne már akadni erről a hülyeségről, hogy milyen alapot használsz. Nem az a lényeg! Az a lényeg, hogy szórakoztasd a közönséget. 100ezer példát lehetne hozni a különböző munkafázisokból, ahol valaki más által elkészített anyagot használsz munkád folyamán, pedig te is megcsinálhatnád. Sehol nem okoz gondot, de a zenész uraknál, azoknál marha nagy gondot okoz, hogy mindent te csinálj meg egymagad. Miért tűnik nekem ez irígységnek???
Le kéne már akadni erről a hülyeségről, hogy milyen alapot használsz. Nem az a lényeg! Az a lényeg, hogy szórakoztasd a közönséget. 100ezer példát lehetne hozni a különböző munkafázisokból, ahol valaki más által elkészített anyagot használsz munkád folyamán, pedig te is megcsinálhatnád. Sehol nem okoz gondot, de a zenész uraknál, azoknál marha nagy gondot okoz, hogy mindent te csinálj meg egymagad. Miért tűnik nekem ez irígységnek???
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 36
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Rolandbk!
Az a baj, hogy sem a korg tudtommal sem a yamaha nem fekszik meg ettől, csak a ketron... Nyilván ki kell pucolni, de ezt a gépet ilyenek konkrétan megtudják fogni...
Az a baj, hogy sem a korg tudtommal sem a yamaha nem fekszik meg ettől, csak a ketron... Nyilván ki kell pucolni, de ezt a gépet ilyenek konkrétan megtudják fogni...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Igen ezt mondom Zeneboy ....
Valaki esetleg próbálta visszafelé? Ketronos midit másik hangszerben használni?
Valaki esetleg próbálta visszafelé? Ketronos midit másik hangszerben használni?
-
slyer
- VIP
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
Köszi,de,hogy viszek be példul egy:tommid írta:http://www.ketron.it/images/ketron/manu ... 00_web.pdf Az 53. oldaltól megtalálsz minden beállítást amiről azt állítottad, hogy nincs sehol. Remélem segítettem.slyer írta:A szóló gitár még nem szól sehogy,amig az nrpn dolgokat nem tudom bevinni.
Az effekt út pedig így néz ki: http://www.ketron.it/index.php/?option= ... &Itemid=20
Az SD1000 egy erős és rugalmas DSP, amely hihetetlenül sokoldalú és programozható.
Amellett, hogy a két Reverb és Chorus szakaszok, ott is a Rotary és Wha Wha hatást, és a Hi Quality torzítás.
két Insert effekt Chorus, Flanger, Phaser, Tremolo, 4 sávos parametrikus EQ, kompresszor és Delay csatlakoztatható a számokat a midifiles lejátszani, hogy további realizmus és vitalitás a hangok a SD1000
Insert MFX Distortion control:
3xh 60h
Mi az x?Mi a 3?Azt gondolnám,hogy hexaváltással:a 3 marad három, a 60 lesz 96.
Akkor ez msb 3/cc99/nrpn high
lsb 96/cc98/nrpn low
Majd cc6-ba jön a torzító tipus,modjuk 9/Crunch/és kész!
JA ,EGY TÚRÓT!SEMMI NEM TÖRTÉNIK!SE CAKEWALKBAN,SE SEMMILYEN SZERKESZTŐBEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egy földi halandónak a mellékelt leírás használhatatlan,érthetetlen!
Egy évtizedekkel a midiprogramozással foglalkozó csapat sem tudta megmondani,hogy mi ez a sz@r 2014-ben!Senki nem tudott ebben még segíteni.Az a szerencsém,hogy alapból jól szól.
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A