Hogy vagy megelégedve az AUDYA-val...
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Üdv.Zenekarban még nem próbáltam.Nincs lehetőségem rá,mivel egyedül játszom.De ha Te próbáltad...véleményezd.
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Én már igen.Az Audya szólohangszer,zenekarban elveszik a hangja,egy régi Vermona jobban tömit!
Ennyi.
P.
Ennyi.
P.
- marton1974
- VIP
Akkor ezek szerint mindegyik arranger szóló hangszer?Mert akkor nem hinném hogy egy más cég arrangere jobban teljesít zenekarban hangilag...És akkor szólóban a véleményed?Neked úgy hogy jön be?
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Én is próbáltam bandában az AUDYA-t. 1 próbára vittem el és azt követően nem eröltettem a dolgot 1-2 EP használható volt benne, ja és a szájharmonika hangszíne is tetszett abban a közegben. De nem arra készült. Arranger hangszerek másban jók, de a hangszíneik egy élő bandában elvesznek. Az Sd1 jobb ebben a tekintetben.
Ha ebben valamilyen sorrendet lehetne a gyártők között felállítani, mármint, hogy mennyire használhatók az arrangerek élő szituációban én így rangsorolnám. KORG i30, pa x, KETRON SD, majd AUDYA, Roland G70 stb, és a sorvégén a Yamaha. Az utolsó arranger, amely tisztességesen megszólal ebben a helyzetben is az i30. Nem véletlenül tartok belőle. Ott még nem csak nevében volt hasonló a hangszínkészlet, mint a workstation-ben.
De egyetlen varrógép sem képes nyomába lépni egy szintinek, workstation-nek, vagy színpadi zongorának ebben a tekintetben. Ott ez nem kérdés. Egy N364, Trinity, vagy bármely TRITON és sorolhatnám nagyságrenddel jobban teljesít ebben. De ez természetesen, hiszen arra vannak kihegyezve, amíg a varrógépekben 5-8 sáv az arrangert támogatja, itt 8 vagy 16 sáv a billentyűs játékot. Már hogy az ördögbe ne szólnának jobban, vastagabban, átütőbben, színesebben.
Ez az oka, hogy a különböző formációkban más vasakat használok. Egy 5-7 fős bandában nem lapulhatsz meg észrevétlenül a hangszereddel valahol hátul a hangképben. Ott amikor rajtad a sor szólni kell. Na a varrógépek ott maximum csak hangosak lehetnek, de hangjuk nincs hozzá.
Általánosságban pont ez a gond a varrógépekkkel, a sok funkció között elfelejti a gyártó, hogy esetleg zenélni is kellene velük.

Ha ebben valamilyen sorrendet lehetne a gyártők között felállítani, mármint, hogy mennyire használhatók az arrangerek élő szituációban én így rangsorolnám. KORG i30, pa x, KETRON SD, majd AUDYA, Roland G70 stb, és a sorvégén a Yamaha. Az utolsó arranger, amely tisztességesen megszólal ebben a helyzetben is az i30. Nem véletlenül tartok belőle. Ott még nem csak nevében volt hasonló a hangszínkészlet, mint a workstation-ben.
De egyetlen varrógép sem képes nyomába lépni egy szintinek, workstation-nek, vagy színpadi zongorának ebben a tekintetben. Ott ez nem kérdés. Egy N364, Trinity, vagy bármely TRITON és sorolhatnám nagyságrenddel jobban teljesít ebben. De ez természetesen, hiszen arra vannak kihegyezve, amíg a varrógépekben 5-8 sáv az arrangert támogatja, itt 8 vagy 16 sáv a billentyűs játékot. Már hogy az ördögbe ne szólnának jobban, vastagabban, átütőbben, színesebben.
Ez az oka, hogy a különböző formációkban más vasakat használok. Egy 5-7 fős bandában nem lapulhatsz meg észrevétlenül a hangszereddel valahol hátul a hangképben. Ott amikor rajtad a sor szólni kell. Na a varrógépek ott maximum csak hangosak lehetnek, de hangjuk nincs hozzá.
Általánosságban pont ez a gond a varrógépekkkel, a sok funkció között elfelejti a gyártó, hogy esetleg zenélni is kellene velük.
Buba
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Na én pont ezért akarok váltani. Már nem mozgat egy varrógépsem. Egy jó szinti, és egy jól elkészített zenei alap, másra nincs szükségem. Ha varrógé kell, akkor az S500 Yamahhám megteszi bőven. Annál több nem hiszem, hogy bárkinek is kell. De még mindig nem kaptam arra választ, hogy egy Yamahás miért kuncsorog Korg vagy Ketron hangszínekért? Miért nem vesz Korg vagy Ketront ha az tetszik?Bubamara írta: Általánosságban pont ez a gond a varrógépekkkel, a sok funkció között elfelejti a gyártó, hogy esetleg zenélni is kellene velük.
- marton1974
- VIP
De aki egyszemélyes zenekar,tehát szólóba nyomja,akkor annak a legjobb választás a KETRON.
De kinek mi az ízlése...
De kinek mi az ízlése...
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Roland, bűnös emberi mivoltunkból fakadóan mindig a másét kívánjuk
Aztán rájövünk, hogy az még olyan sincs mint a mienk.
A "varrógép" gyártók szépen megosztják egymás között a "kincseiket". Te tedd bele a Strings-et, Orgel-t........, én teszem a fúvósokat, gitárokat......., te az érintő képernyőt, én a "nem tudom mit". Így szépen megosztják a zenész-társaságot. Mindenki vesz, mindenki elad, mindenki jól jár csak a zenész nem. Próbáljuk a legjobbat kihozni abból ami van de nem sikerül, mert mindegyikből hiányzik valami. Ketron, Tyros, Korg - a háromból már lehetne összegyúrni egy jobbacska gépet. Tény, hogy van ami a Tyrosban szól jobban, van ami a Korgon, stb. Ezért próbálkozunk átvenni egymás dolgait. Én személy szerint is alakítottam (alakítok mai napig is) át UVN-eket KMP-be, mert tetszik az a Synth-Pad vagy Orgel a Yamiból. Ők viszont keresik a kísérőautomatika "krémjét", ezért átvesznek dobszettet vagy ami a Yami gyengéje. Ilyen egyszerű. Nincs ezzel semmi gond. Azzal viszont számolni kell, hogy soha nem lesz az a hangzás mint amiről átvettük, mert más-más a hangkártyája -többek között- az egyes "varrógépeknek".
A "varrógép" gyártók szépen megosztják egymás között a "kincseiket". Te tedd bele a Strings-et, Orgel-t........, én teszem a fúvósokat, gitárokat......., te az érintő képernyőt, én a "nem tudom mit". Így szépen megosztják a zenész-társaságot. Mindenki vesz, mindenki elad, mindenki jól jár csak a zenész nem. Próbáljuk a legjobbat kihozni abból ami van de nem sikerül, mert mindegyikből hiányzik valami. Ketron, Tyros, Korg - a háromból már lehetne összegyúrni egy jobbacska gépet. Tény, hogy van ami a Tyrosban szól jobban, van ami a Korgon, stb. Ezért próbálkozunk átvenni egymás dolgait. Én személy szerint is alakítottam (alakítok mai napig is) át UVN-eket KMP-be, mert tetszik az a Synth-Pad vagy Orgel a Yamiból. Ők viszont keresik a kísérőautomatika "krémjét", ezért átvesznek dobszettet vagy ami a Yami gyengéje. Ilyen egyszerű. Nincs ezzel semmi gond. Azzal viszont számolni kell, hogy soha nem lesz az a hangzás mint amiről átvettük, mert más-más a hangkártyája -többek között- az egyes "varrógépeknek".
Atti
- marton1974
- VIP
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
THX Márton, csak így tovább pls.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal